By Luke Sumpter

DE OORSPRONG VAN LOWRYDER

De creatie van de eerste commercieel succesvolle 100% autoflowering cannabis soort wordt toegeschreven aan de zogenaamde Joint Doctor, een Amerikaanse veredelaar. Lowrider Magazine, het favoriete autotijdschrift van de beste man, bood hem inspiratie voor de soortnaam. Hoe dan ook had Willy’s Automatic de lading van deze baanbrekende hybride niet kunnen dekken. Lowryder was de perfecte naam voor deze originele cannabis bonsai.

Lowryder is een drievoudige hybride waar bijna dertig jaar aan gewerkt is. De zoektocht begon met een kruising tussen de legendarische Northern Lights #2 en de mysterieuze Mexican Ruddy. Toen ook de genetica van William’s Wonder aan de combinatie werd toegevoegd, hadden de breeders eindelijk beet.

Lowryder Magazine Cannabis

NORTHERN LIGHTS #2

Northern Lights #2 stond in de jaren 80 bekend als de “Closet Queen”. Ze was tot het eind van dat decennium een pijler van de vooruitstrevende Nederlandse zadenbanken. De veelgeprezen genen zijn echter in de loop van de tijd verloren gegaan. “The Indian” huilt. De plant was zelfs compacter dan de Northern Lights die we vandaag de dag kennen. Ze was dan ook heel populair bij vroege binnenkwekers. Dit korte, sterke fenotype werd in de jaren 80 met vrijwel alles gekruist. Zo werden sneller bloeiende, krachtigere hybrides voor binnenkweek gecreëerd. Northern Lights #2 speelde dan ook een grote rol in de verschuiving van buitenkweek naar binnenteelt van cannabis.

MEXICAN RUDDY

De Joint Doctor kreeg de soort “Mexican Ruddy” cadeau van een Mexicaanse vriend met dreadlocks. De soort blijft een onopgelost raadsel. Het mysterie wordt uiteindelijk wel opgelost, aangezien we al over de geschikte technologie beschikken. Helaas is men echter nog niet begonnen met het in kaart brengen van het cannabisgenoom. Het enige dat we zeker weten over deze curieuze cannabis is dat de ware autoflowering eigenschap hiervan afkomstig is. Volgens sommigen is Mexican Ruddy een kruising tussen Mexicaanse sativa en Siberische ruderalis. Zij menen dat de soort begin jaren 70 gecreëerd is aan de Universiteit van Mississippi. Anderen beweren dat ze het resultaat is van cannabisonderzoek aan de Universiteit van Ottawa. En zo zijn er nog wel meer mythes, die we later met je delen. Voor nu houden we het hierop: ze is absoluut een ruderalis en de zaadjes zijn afkomstig van een Mexicaan.

WILLIAM’S WONDER

William’s Wonder of Willy's Wonder is een verfijnde mix van old-school Afghaanse genetica. Naar verluidt hebben de legendarische veredelaar Sam the Skunkman en Sacred Seeds de soort in de jaren 70 ontwikkeld. Ironisch genoeg verscheen ze voor het eerst in de ’87/’88 Super Sativa Seed Club catalogus. Juist haar zware indica eigenschappen bleken populair te zijn bij binnenkwekers. William’s Wonder bleek een magisch ingrediënt. De soort toverde een middelmatige fotoperiode kruising tussen NL#2 en Mexican Ruddy namelijk om tot de volledig autoflowering Lowryder. Het F1 NL#2 x MR nageslacht heeft nog steeds die dominante fotoperiode eigenschap. Alleen de geweldige Lowryder is 100% autoflowering.

CANNABISMYTHES ONTKRACHT

Moderne microkwekers of liefhebbers van super-auto's die bekend zijn met het kweken van autoflowering soorten van de nieuwste generatie, kunnen zich de armoedige ruderalis van vroeger moeilijk voorstellen. Voor veel van de inmiddels bekende Amerikaanse en Europese zadenbanken lag in de jaren 70 echter al autobloeiende genetica binnen handbereik.

Helaas werd de grote meerderheid van breeding projecten vroeg gestaakt en werd de autoflowering eigenschap genadeloos weggewuifd. Een grote fout! Toentertijd leek het echter de juiste zet; de focus lag namelijk op indica/sativa kruisingen. Niemand had tijd om te ontdekken wat het geheim was achter het destilleren van de autoflowering eigenschap uit planten die verder alleen maar als onkruid werden beschouwd.

FINOLA is autoflowering industriële hennep uit Finland met een verwaarloosbaar THC-gehalte. Het klinkt misschien gek, maar het wordt geopperd dat de soort de geheime identiteit is van Mexican Ruddy of een usurpator. Het is waar dat vrij veel zadenbanken met industriële hennep hebben geëxperimenteerd, maar met beperkt succes. Om te beginnen, is het resulterende nageslacht niet altijd volledig autoflowering; vaak erft bijna de helft de eigenschap niet.

Bovendien is het niet uitvoerbaar om de psychoactieve kracht van een hennep-hybride te verhogen tot zelfs een bescheiden 10% THC. Daarnaast kan FINOLA 1,8m hoog worden; dat is veel hoger dan de 30-50cm van de kleine Lowryder. Het bewijs waaruit zou moeten blijken dat FINOLA een ingrediënt is, is dan ook op zijn minst heel zwak te noemen. De mythe is ontkracht.

Hennep Veld

LOWRYDER’S STERKE NAGESLACHT

De eerste Lowryder zaden waren rond 2003 vrijwel overal verkrijgbaar. Je kunt je bijna niet voorstellen dat dat al 15 jaar geleden is. Toch is 15 jaar in de wereld van de 21e eeuwse cannabis breeding veel tijd. Lowryder heeft zich in de loop der jaren geëvolueerd en ontwikkeld. Sterker nog, twee van onze eigen autoflowering toppers bevatten Lowryder genetica: zowel Diesel Automatic als Quick One zijn sterke nakomelingen.

DIESEL AUTOMATIC

Diesel Automatic brengt de favoriete head stash NYC Diesel en de verfijnde Lowryder #2 samen. Ze is compact en vergt weinig onderhoud. Diesel Automatic is daarbij een mix van de beste eigenschappen van beide oudersoorten. Geen wonder dat ze nu al favoriet is onder microkwekers en buitenkwekers die in koudere gebieden kweken. De toppen met 14% THC geven bij het roken dat bekende benzine-achtige aroma af. Diesel Automatic geeft je daarbij een heldere, opbeurende high. De planten worden 50-70cm hoog en hebben een indrukwekkende top-tot-blad verhouding. Binnen 8 weken van zaadje tot oogst kunnen ze bovendien tot wel 110g/plant opleveren.

Diesel Auto
23_genetic background_1 Diesel x Ruderalis
33_Yield indoors_1 325 - 375 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 14%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 30% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 60-110 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 110 cm
27_harvest period_1 13 to 14
22_Effect_1 Helder, Rustgevend

Koop Diesel Auto

QUICK ONE

Quick One is onze ode aan Lowryder. De breeders van RQS hebben de klassieke lijn verfijnd om een autoflowering soort te creëren die voldoet aan de eisen van de moderne kweker: snel en veerkrachtig. De gedrongen planten van 50-60cm hoog zitten daarbij barstensvol toppen en zijn binnen 8-9 weken na de ontkieming klaar voor de oogst. Dat indrukwekkende tempo en de flinke oogsten van wel 150g/plant zijn te danken aan onze Royale renovatie. Quick One is echter niet te zwaar of overweldigend. Haar fruitige, citrusachtige toppen zijn juist ontspannend met een respectabel THC-gehalte van 13%.

Quick One
23_genetic background_1 Lowryder 1 x Old School Indica
33_Yield indoors_1 275 - 325 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 60 cm
25_flowering time_1 5-6 Weken
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 100-150 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 100 cm
27_harvest period_1 9-10 weken na ontkiemen
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend

Koop Quick One

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.