De Kweekgids Voor Cannabis door Royal Queen Seeds

Hoe Krijg Je De Grootst Mogelijke Opbrengst Van Autoflowers?

Maximum Yield With Autoflowering Cannabis


Autoflowers krijgen eindelijk het respect dat ze verdienen. Belangrijker nog, ze verdienen het om door jou gekweekt te worden. In deze handleiding leggen we uit hoe je een zo groot mogelijke oogst met autoflowers behaalt.

DE OPBRENGST VAN AUTOFLOWERS OPTIMALISEREN

Autoflowers groeien snel en zijn voor de bloei niet afhankelijk van het aantal uren daglicht. Daarmee maken ze het kweken van wiet een stuk simpeler. De populariteit van autoflowers is daarbij enorm toegenomen, nu er steeds meer hoogwaardige soorten op de markt verschijnen. Er zijn diverse dingen die telers kunnen doen om de opbrengst van autoflowering wiet te vergroten.

Video id: 527684146

1. ONTKIEM AUTOFLOWERS IN DE POTTEN WAARIN JE ZE LAAT GROEIEN

De ontwikkeling van zaailing tot stash bedraagt bij autoflowers slechts 60–90 dagen. Geef je autoflowering planten teveel stress of beperk je de groei anderszins? Dan gaan ze alsnog op hetzelfde moment bloeien en daar heeft de opbrengst natuurlijk onder te lijden.

Voor een maximale opbrengst, moet je dan ook direct in de potten zaaien waarin je de planten laat groeien. Je kunt ze ook laten ontkiemen met de keukenpapier-methode (of welke ontkiemingsmethode je ook prefereert) en ze daarna meteen in grotere potten zetten. Een gezond wortelsysteem is vanaf het begin essentieel.

2. GEBRUIK GROTERE POTTEN

Hoe groter de pot, hoe meer de wortels zich kunnen ontwikkelen en hoe groter je plant wordt. Zet je de wietplant in een te kleine pot, dan zal ze minder goed groeien. Daardoor valt de opbrengst vaak tegen. We adviseren potten van 15–20 liter voor optimale resultaten. Een te grote pot is een verspilling van substraat en mest.

3. ZORG VOOR GOEDE POTTEN

Een gezond en sterk wortelstelsel zorgt voor gezonde planten en grote oogsten. Kies daarom voor “slimme potten”, zoals de RQS Kweekpot Textiel. Daarmee behaal je op dit terrein de beste resultaten. Textiele potten zijn namelijk beter voor de algemene ontwikkeling. Ze kunnen daarbij voorkomen dat wortels bekneld raken.

Bovendien is het met textiele potten bijna onmogelijk teveel water te geven. Ze wateren namelijk uitstekend af.

Germination

4. GEBRUIK EEN LUCHTIG GROEIMEDIUM

Autoflowers groeien snel en krachtig en hebben daarvoor beperkt tijd. Daarom moet je hun groei op alle gebieden zo goed mogelijk ondersteunen. Een los en luchtig groeimedium zorgt ervoor dat autoflowers een sterk wortelstelsel kunnen ontwikkelen.

Als het substraat te compact is, kun je het geschikt maken door perliet en kokosvezel toe te voegen. Lees hier meer over de beste aarde voor autoflowering wiet.

5. VOEG EEN WORTELSTIMULEREND MIDDEL TOE

Een andere manier om de wortelontwikkeling te stimuleren, is door het toevoegen van een wortelstimulerend middel. Zo kun je het groeimedium verrijken met nuttige schimmels. Mycorrhizae zorgen ervoor dat de wortels beter voedingsstoffen en water kunnen opnemen. Daarnaast beschermen ze planten tegen ziekten en bevorderen ze de groeiomgeving.

6. LAAT DE ZAAILINGEN EERST BINNEN ONTKIEMEN

Of je nu van plan bent om binnen of buiten te kweken, laat je zaden binnenshuis ontkiemen. Vanaf het begin heb je te maken met een race tegen de klok. Daarom moet je zeker weten dat je zaailingen goed wortelen. Het koele, witte licht van CFL, een goede led of zelfs een zonnige vensterbank zijn daarvoor geschikt. Zorg ervoor dat het vegetatieve stadium soepel verloopt. Of ze nu klaar zijn of niet, je autoflowers bloeien altijd volgens een bepaald schema.

Nutrients

7. ONDERSTEUN DE PLANTSTRUCTUUR

Om je planten rechtop te houden en gezonde toppen te krijgen, kan het nodig zijn ze te ondersteunen. Je kunt dat op meerdere manieren aanpakken. Gebruik bijvoorbeeld bamboestokken en touw, gaaspanelen of tomatenplantkooien. Voor meer tips lees je dit artikel over vijf manieren om zware toppen te ondersteunen.

8. GA VOOR 18 UUR LICHT

De meningen verschillen over de vraag of het nuttig is om autoflowers 24 uur licht te geven. De meeste telers kiezen voor 18/6 en daarmee bespaar je ook geld op energie.

Je kunt de planten zeker met minder licht kweken, maar we streven nu naar een optimale oogst. Daarom moet je ze zoveel mogelijk lumen bieden. Meer licht betekent meer toppen. Zo simpel is het.

Als je buiten kweekt, presteren je autoflowers optimaal bij goed zomers weer. Het is daarbij niet nodig dat ze 18 uur zon krijgen. De kweeklamp van Moeder Natuur is namelijk veel krachtiger dan welke kunstmatige lamp dan ook.

9. GEBRUIK OSMOSEWATER

Soms zitten er fluor, chloor en andere onzuiverheden in kraanwater, wat een gezonde microbiële groei in de weg staat. Vooral als het water niet geschikt is als drinkwater, is het niet goed voor wietplanten. Je kunt dit probleem oplossen met osmosewater.

Simpel gesteld, wordt bij osmosewater omgekeerde osmose toegepast; een filterproces waarbij je puur, gefilterd water overhoudt. Daardoor heb je volledige controle over het minerale profiel van het water. Dat komt vaak de groei van je planten en de opbrengst ten goede.

Osmosis

10. STEM DE VOEDINGSSTOFFEN EN PH NAUWKEURIG AF

Autoflowers zijn vaak kleiner, dus ze hebben ook minder water en voeding nodig dan fotoperiode planten. Als je reguliere voedingsstoffen voor wiet gebruikt, begin dan met 50% of zelfs 25% van de aanbevolen dosis.

Als je in aarde kweekt, adviseren we om licht bemeste grond te gebruiken voor autoflowers. Een sterk bemeste bodem zal je schatjes verbranden. Naast supplementen, zoals enzymen, vitamine B en nuttige schimmels, hebben autoflowers niet veel basisvoedingsstoffen nodig tijdens het korte vegetatieve stadium. Als je dus hoogwaardige aarde gebruikt, hebben je planten waarschijnlijk geen extra voedingsstoffen nodig.

Wanneer je in het begin toch voedingsstoffen geeft, doe dat dan spaarzaam. Vaak hoef je echter alleen maar nutriënten en boosters tijdens de bloei te geven. En ook dan is een lage tot gemiddelde dosis voldoende. Een fout die veel telers van autoflowers maken, is de planten teveel mest geven.

Als de pH niet klopt, zijn je planten niet in staat voedingsstoffen op te nemen. Zelfs niet als die wel gewoon in de aarde zitten. De optimale pH van het water bij het kweken in grond bedraagt 6–7. Met een paar druppels pH-up- of pH-down-producten is het al mogelijk de pH-waarde van het water aan te passen.

11. ZORG VOOR EEN GOED KLIMAAT

Zaailingen en jonge planten hebben een voorkeur voor een wat vochtige omgeving. Bloeiende wietplanten hebben echter minder vocht nodig. Vaak krijgen ze daardoor namelijk last van schimmel en rot.

Soms creëer je al een optimale groeiomgeving met een ventilator of een open raampje. Als dat niet werkt, plaats dan een kachel of airco in je kweekruimte.

12. GEBRUIK CO₂

Het is wetenschappelijk bewezen dat planten CO₂ gebruiken voor de fotosynthese. Als er dus meer CO₂ aanwezig is, merk je dat aan de groeisnelheid en omvang van je wietplanten.

Geef je planten echter alleen extra CO₂ als alle andere variabelen in je kweekruimte optimaal zijn. Als er problemen zijn met de temperatuur, vocht, water of voedingsstoffen, moet je die eerst aanpakken. Overweeg pas daarna de aanschaf van een ingewikkeld (en duur) CO₂-systeem.

Humidity

13. TRAIN JE PLANTEN

Low Stress Training (LST) is een niet destructieve trainingstechniek die zelfs beginners kunnen gebruiken. Zoals de naam al aangeeft, is het een techniek die weinig stress geeft. Je planten ondervinden daarvan geen grote schade.

Het enige wat je hierbij doet, is de stengels en takken van de planten voorzichtig ombuigen om laterale groei te stimuleren. Daarmee krijgen de plekken waar de toppen komen meer licht. En dat resulteert in vettere toppen en een grotere opbrengst.

Ben je een ervaren kweker en niet bang om een mes te gebruiken? Dan kun je ‘toppen’ proberen. Zorg wel dat alle andere dingen onder controle zijn voordat je dergelijke trainingstechnieken gebruikt. Deze technieken vergen namelijk meer van je planten.

14. KWEEK MET EEN SOG

Bij een ‘sea of green’ of SOG kweek je veel kleine planten dicht op elkaar. Daarmee benut je de ruimte maximaal en zorg je voor een optimale opbrengst. Dit is vooral effectief voor een kleine kweek. Autoflowers zijn daarbij het meest geschikt hiervoor. Met hun snelle bloei en kleine gestalte, doen ze vrijwel alles zelf. Bovendien hoef je niet te snoeien en hebben ze verder niet veel onderhoud nodig.

15. OOGST PROGRESSIEF

Doorgaans zijn de toppen bovenaan sneller rijp dan de lagergelegen exemplaren. Knip de toppen die volgroeid zijn alvast af en wacht totdat de rest klaar is. Heb na elke keer oogsten 1–2 weken geduld en houd goed in de gaten welke delen rijp zijn. Bij de meeste autoflowers hoef je slechts twee keer progressief te oogsten, maar bij grotere planten moet je dit misschien vaker doen.

Harvest techniques

16. MAAK AANTEKENINGEN, VERFIJN JE WERKWIJZE EN HERHAAL

Niemand wordt geboren als meesterkweker. Om een expert te worden, moet je zorgvuldig bijhouden wat je tijdens de kweek allemaal doet en gebruikt. Alleen zo kom je erachter welke technieken tot de beste opbrengst leiden.

Er kan altijd iets misgaan bij het kweken van wiet. De sleutel tot succes is snel en slim inspelen op problemen. Naarmate je het kweken verfijnt, verbetert ook de gezondheid en opbrengst van je planten na verloop van tijd.


ONZE TOP 5 AUTOFLOWERS VAN 2022 MET DE HOOGSTE OPBRENGST

Misschien wel belangrijker dan de hierboven genoemde factoren, zijn de genen. Die hebben veel invloed op de productie van een bepaalde soort. Dus voordat we deze handleiding afsluiten, is hier een lijst met de productiefste autoflowering soorten van Royal Queen Seeds.

1. NORTHERN LIGHT AUTOMATIC

Northern Light is een klassieke cannabisstrain die afkomstig is van Afghaanse indicagenetica. Deze soort kweekte men voor het eerst in Amerika in de jaren ’70. In de jaren ’80 kwam ze echter naar Europa. Deze indica is nog steeds een favoriet van veel wietliefhebbers. De autoflowering versie Northern Light Automatic beschikt over al het goede van het origineel, zonder in te leveren op smaak en effect. Bovendien is ze een van de autoflowers die het meeste opbrengt. Binnen levert ze namelijk maar liefst 550g/m² op. Ze heeft een zoete, aardse dennensmaak en een cerebraal effect dat vrolijk en stimulerend is.

NORTHERN LIGHT AUTOMATIC

Northern Light Auto
Northern Light x Ruderalis
500 - 550 gr/m2
80 - 120 cm
6 - 8 weken
THC: 14%
Sativa 0% Indica 80% Ruderalis 20%
170-220 gr/plant
130 - 160 cm
10-12 weken na ontkiemen
Helder, Stimulerend

Koop Northern Light Auto

2. WHITE WIDOW AUTOMATIC

White Widow Automatic is ook een fantastische autoflowering versie van een wietklassieker: White Widow. De soort dankt haar naam aan haar uiterlijk. Doordat ze enorm veel trichomen aanmaakt, is ze namelijk helemaal bedekt met een dikke, witte laag hars. De autoflowering versie van Royal Queen Seeds heeft een houtig, aards aroma en smaakt ongeveer net zo als de feminized fotoperiode variant, maar dan wat minder sterk. Ze heeft ook een iets rustgevender effect. Reken op maar liefst 450g/m² met deze compacte dame!

WHITE WIDOW AUTOMATIC

White Widow Auto
White Widow x ruderalis
400 - 450 gr/m2
40 - 80 cm
7 - 8 weken
THC: 14%
Sativa 40% Indica 40% Ruderalis 20%
190 - 240 gr/plant
50 - 110 cm
10-12 weken na ontkiemen
Fysiek Ontspannend, Stoned

Koop White Widow Auto

3. ROYAL CHEESE AUTOMATIC

Royal Cheese Automatic is de autoflowering versie van de klassieke UK Cheese. Ze heeft hetzelfde aroma als het origineel, maar dan met alle voordelen van een snel groeiende autoflower. Maak je klaar voor eersteklas toppen, die je tien weken na het zaaien al in handen hebt. Royal Cheese Automatic maakt rokers blij met haar sterke smaak van zure kaas, aarde en kruiden. Ze heeft daarbij een sterk fysiek effect met een vrolijke en euforische noot. De oogsten van soms wel 475g/m² zijn zeer indrukwekkend voor een plant van nauwelijks 1m hoog.

ROYAL CHEESE AUTOMATIC

Royal Cheese Auto
Cheese x Royal Critical x Ruderalis
425 - 475 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 weken
THC: 15%
Sativa 30% Indica 50% Ruderalis 20%
160 - 210 gr/plant
60 - 120 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Fysiek Ontspannend, Stoned

Koop Royal Cheese Auto

4. HULKBERRY AUTOMATIC

HulkBerry Automatic van Royal Queen Seeds is een van de sterkste autoflowers die er zijn. Deze sativa-dominante hybride is een kruising tussen HulkBerry en Diesel Auto. Ze scoort daarbij met wel 21% THC. Daardoor geeft ze zelfs ervaren rokers een fantastische high. Met een effect dat euforische, creatieve en stimulerende aspecten combineert, is ze perfect voor activiteiten overdag. Haar rook is een combinatie van kruidige, aardse en fruitige aardbeiensmaken. Telers halen uiteindelijk 400–500g/m² binnen en ontzettend krachtige toppen.

HULKBERRY AUTOMATIC

HulkBerry Auto
Hulkberry x Diesel Auto
450 - 500 gr/m2
80 - 120 cm
6 - 7 Weken
THC: 21%
Sativa 65% Indica 30% Ruderalis 5%
100-150 gr/plant
80 - 120 cm
8-9 weken na ontkiemen
Helder, Stimulerend

Koop HulkBerry Auto

5. ROYAL AK AUTOMATIC

Royal AK Automatic is een eclectische autoflower. Deze versie van de beroemde AK-47 combineert Colombiaanse, Mexicaanse, Thaise en Afghaanse genen met elkaar. De soort valt vooral op met haar sterke effect en goede oogsten. Deze indica-dominante hybride (40% indica, 35% sativa, 25% ruderalis) heeft daarbij vrolijke en actieve effecten. Daardoor is ze zeer geschikt voor overdag. De rook is een mix van hasjachtige, kruidige en zoete noten die aan wierook doen denken. De plant wordt niet groter dan 80–100cm, maar kan wel 475g/m² opbrengen.

ROYAL AK AUTOMATIC

Royal AK Auto
AK 47 x Ruderalis
275 gr - 350 gr
60 - 70 cm
6 - 8 weken
THC: 15%
Sativa 35% Indica 40% Ruderalis 25%
110-160 gr/plant
70 - 100 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Motiverend, Vrolijk

Koop Royal AK Auto

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.

Grow Guide Topic Finder

Categorieën
eKomi silver seal
4.7 van 5
van 37823 reviews