Het is altijd spannend. Je hebt je eerste thuisproject opgezet. Je hebt je kostbare zaden ontkiemd en geplant en de kleine groene zaailingen zijn eindelijk uitgegroeid tot heuse planten.

Maar. Vervolgens. Gaan. Ze. Niet. Bloeien.

We weten allemaal dat er geen toppen kunnen ontwikkelen zonder bloemen en je dus geen resultaat behaalt.

Schiet echter niet in de stress! Dit komt eigenlijk vrij vaak voor. Hieronder vind je een eenvoudige checklist van veelvoorkomende problemen die een efficiënte productie van bloemen en toppen belemmeren.

CONTROLEER JE VERLICHTING

Cannabis is net als andere planten en heeft dus spectrum energie nodig om te groeien. Wanneer cannabisplanten buiten staan, volgen ze de cyclus van het seizoen in de lente en de zomer. De bloei begint meestal in de late zomer. Het wordt ook opgewekt door de zomerzonnewende (21 juni). Na deze datum beginnen de dagen geleidelijk te korten. Langere nachten zullen de bloei opwekken. De bloei begint meestal begin augustus.

Als je binnen kweekt, wordt de verlichting uiteraard met de hand geregeld. Als je planten niet willen bloeien, is de verlichting meestal de boosdoener. Je moet je setup aanpassen om te verzekeren dat de juiste temperatuur en verlichting voor een bepaalde periode zijn ingesteld.

Licht schema spectrum energie

HET LICHTSPECTRUMBEGRIJPEN

Cannabis kwekers hoeven geen elektrotechnici te zijn. Dat gezegd hebbende, zijn er wel wat basisvaardigheden nodig om de plant te kunnen kweken. Licht met een blauw spectrum is het best voor vegetatieve groei. Licht met een rood spectrum is voor de bloeiperiode.

Als je binnen kweekt, is het investeren in een rood/blauw spectrum LED verlichting een manier om dit probleem te tackelen. Voor diegenen die niet willen investeren in LED, kan het veranderen van de kleur van de lamp op het juiste moment in de kweekcyclus de oplossing zijn.

Sommige kwekers laten hun lampen 24/7 branden tijdens de vegetatieve groeifase. Als en wanneer de planten tekenen van stres vertonen, zal het verminderen van de hoeveelheid ontvangen licht waarschijnlijk helpen. 6 uur duisternis wordt meestal aangeraden.

Zodra planten een gezond formaat hebben ontwikkeld, kunnen kwekers de plant dwingen te bloeien door haar bloot te stellen aan 12 uur rood licht en 12 uur duisternis. Houd er echter wel rekening mee dat slechts de kleinste hoeveelheid licht tijdens de donkere periode het bloeiproces kan stoppen. Sommige mensen beweren dat zelfs een willekeurige lichtstraal van een zaklamp het proces al kan stoppen. Anderen zijn van mening dat als het extra licht ongeveer een dag duurt, dat dit geen negatieve invloed heeft op de groei. Als de planten echter meerdere dagen worden blootgesteld aan licht, zullen de planten waarschijnlijk terugkeren in de vegetatieve fase in plaats van de bloeiperiode en zal je weer opnieuw moeten beginnen.

WEET WAT JE KWEEKT

Verschillende cannabis soorten rijpen en bloeien op verschillende snelheden. Binnenkwekers kunnen dit tot een bepaalde hoogte manipuleren door hun lampen zo aan te passen dat er een ideale situatie wordt bereikt in hun gepersonaliseerde kweekruimte. Daarbovenop is het ook goed om te weten wat de eigenschappen van je planten zijn. Indica's bloeien ongeveer 45-65 dagen. Sativa dominante soorten hebben iets langer nodig; deze bloeien normaal gesproken 60-90 dagen.

Vegetatieve groei sativa en indica

ANDERE ZAKEN

Als je plant nog steeds weigert te bloeien, is er een goede kans dat je een verkeerd type cannabisplant hebt. Uitsluitend vrouwelijke planten maken toppen. Mannelijke planten maken alleen stuifmeel. Omdat deze je vrouwelijke planten kunnen bestuiven, de opbrengst verminderen en zaden creëren, zullen de meeste kwekers de mannelijke planten onmiddellijk vernietigen.

KIES AUTOFLOWERING ZADEN

Dan zijn er nog cannabis soorten die bekend staan als "autoflowering" variëteiten. Dit betekent dat deze planten automatisch zullen bloeien, ongeacht hoeveel of welk type licht ze ontvangen. Dit is ook een van de beste redenen voor beginners, diegenen met een beperkt budget, of binnenkwekers, om zaden te kopen van een gerenommeerde breeder.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.