Uiteraard wil elke kweker zijn opbrengsten verhogen. Cannabis kweken is een arbeid van de liefde, en daarom willen cultivators steeds meer! Er zijn verschillende logische methoden om je gewas te maximaliseren. Deze omvatten de juiste verlichting. Voedingsstoffen zijn natuurlijk een essentieel onderdeel van de mix. Bewatering is een cruciaal onderdeel van het kweken van gezonde, onbelaste planten en de temperatuurregeling is nog een gegeven.

Het creëren van de meest stressvrije omgeving is in wezen het doel van elke teler. Een gezonde cannabisplant is een gelukkige cannabisplant. En een gelukkige cannabisplant produceert de meeste toppen. Dat maakt ons kwekers erg blij.

Er is nog een manier om de opbrengst van je gewas te verhogen. Het is een vorm van 'stress', maar het levert positieve resultaten op. Het is echter niet een methode waarop je als nieuwkomer moet rekenen. Dit is een procedure die alleen door ervaren kwekers moet worden geprobeerd. En hoewel het aanzienlijke voordelen heeft, vormt het proces ook een aantal echte risico's.

Defoliation Proces

EEN CONTROVERSIËLE METHODE

Het eerste om hier te vermelden is dat ontbladering een controversiële methode is om het rendement te verhogen. Er zijn ervaren kwekers die er bij zweren en anderen die het liever niet doen.

In wezen gaat het bij ontbladering om het verwijderen van de kleine bladeren van de lagere knooppunten van de plant terwijl ze groeien. Je dient dit geleidelijk en voorzichtig te doen. Bij een jonge plant teveel en te vroeg de blaadjes verwijderen is stressvol, maar het idee is om de aandacht van de plant op de bovenste of strategisch gelegen toppen te concentreren. Wanneer toppen meer blootgesteld zijn aan het licht, zullen ze dichter groeien en je opbrengst zal, soms dramatisch, verhogen.

Overigens is cannabis niet het enige gewas waarop deze techniek werkt. Het wordt ook succesvol gebruikt in andere soorten landbouw. In feite kunnen zwarte oogbonen een verhoogde opbrengst van tot wel 50% ervaren wanneer de ontbladering correct wordt uitgevoerd.

De canna-kweker die deze techniek zo succesvol gebruikt is zeker blij!

Defliation Big Buds

HOE KUN JE ONTBLADERING EFFECTIEF UITVOEREN

Het idee is om de plant te misleiden. Je wilt het niet stressen. Je wilt dat het zich geliefd, gebaad en goed verzorgd voelt. Op deze manier voelt het zich letterlijk klaar om uit te breiden. Dit is een zeer goede manier om ook de volledige vertakking aan te moedigen.

De manier om te beginnen is om eerst losse bladeren te verwijderen. Dan komt het aan op een beetje creatief talent. Het idee is om de bladeren te verwijderen die de groei van de toppen zal belemmeren. Dit betekent ook het verwijderen van bovenste bladeren als ze dreigen te veel te overschaduwen. De meeste ontbladering vindt echter plaats aan de bodemtakken van de plant. Vooral bij binnenkweek ontvangen de toppen bovenaan optimaal licht.

Dit snoei-proces helpt niet alleen om de groeiende plant te vormen, maar bevordert ook de dikke en dichte topgroei op alle juiste plaatsen.

Er zijn veel verschillende technieken voor het vormen van planten, afhankelijk van de omstandigheden van de kweekomgeving. Dit is waar de ervaring komt kijken. De planten kweken op een zuidelijke, blootgestelde helling is één van de andere manieren om dit proces te helpen. Het snoeien dat je hier zou doen, wordt deels bepaald door de kweekomgeving. Buitengewassen worden natuurlijk anders ontbladerd. De enige lichtbron is de zon.

Voor de meeste binnenkwekers betekent dit het verwijderen van "afleidingen”, lager op de plant. Dit stimuleert de plant om geen bronnen te verspillen op een knooppunt dat alleen popcorn-toppen zal produceren. Dit zijn toppen die los zijn en bosjes vormen. Terwijl ze dezelfde resultaten produceren als andere, zijn ze niet verkieslijk als eindproduct.

Ramos laat ontbladering lager Cores

OEFENING BAART KUNST

Nogmaals, ontbladering is geen goed idee voor beginners. Het is veel belangrijker om eerst andere aspecten van je kweektechnieken te verbeteren. Zorg ervoor dat je een fatsoenlijke kweekruimte hebt. Water en voeding is heel belangrijk. Natuurlijk zijn de lampen - zowel plaatsing als timing - een belangrijk onderdeel van het verzekeren van een succesvolle kweek.

Zodra je al deze andere kwesties beheerst, vestig dan je aandacht op het vormen en snoeien van je gewassen. Veel mensen beginnen te experimenteren met wat algemeen bekend staat als "lollypopping", naarmate ze hun kweekpraktijk verbeteren.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.