Ook al is cannabis een taaie plant, het is toch gevoelig voor stress door te veel licht of warmte. En hoewel het kleine verschillen in temperatuur kan overleven, op een gegeven moment zullen de planten tekenen van stress vertonen. De bladeren zullen geel worden of bruine vlekken ontwikkelen.

Wanneer er buiten wordt gekweekt en het weer te warm is dan zullen de randen van de planten beginnen te krullen, zelfs als er geen andere tekenen van stress zijn. Echter, de meest kritische periode om de temperatuur, waaraan de planten worden blootgesteld, te beheersen is de bloeifase. Van de twee verschillende soorten cannabis - Sativa en Indica - zijn Indica soorten het meest gevoelig voor hitteschade. Hitteschade tijdens het bloeien zal je oogst verminderen. De beste manier om de hoeveelheid warmte en licht, waaraan je planten worden blootgesteld, te beheersen is om ze binnen te kweken.

SUPPLEMENTEN

Planten binnen kweken is de beste manier om de groeiomstandigheden onder controle te houden. Maar zelfs hier kunnen planten last hebben van te veel warmte. Planten lijden aan oververhitting wanneer de temperatuur in de kweekruimte boven de 30°C stijgt.

Naast het veranderen van de verlichting en ventilatie in je kweekruimte, zijn er een aantal andere manieren om je planten te beschermen tegen hitteschade - en dat is om ze over het algemeen sterker te maken door zorgvuldig te letten op de soorten voedingsstoffen en supplementen die je ze geeft tijdens het groeiproces.

Zeewier - Een van de beste manieren om je cannabis tegen hitteschade te beschermen is om zeewier kelp extract toe te dienen. Deze voedingsstof kan succesvol worden gebruikt voor zowel binnen- als buitenplanten.

Silica supplementen - Extra silica (ook bekend als kalium silicaat) kan ook helpen om je planten te laten overleven en zelfs gedijen bij blootstelling aan milieu-invloeden, zoals te veel warmte. Over het algemeen zijn planten, die behandeld werden met dit supplement, beter bestand tegen stress, veroorzaakt door te veel of te weinig warmte. Het verhoogt ook de ruwheid van de bladeren, dat fungeert als een middel tegen ongedierte, indien buiten gekweekt.

Wortel-voedingssupplementen - Als de temperatuur te warm wordt tijdens hydrocultuur, kunnen planten ook last krijgen van wortelrot - die optreedt wanneer de omstandigheden gunstig zijn voor micro-organismen om de wortels aan te vallen. Je kunt proberen om met behulp van een luchtpomp met grote luchtstenen meer zuurstofstroom te creëren.

cannabisplanten hittestressMILIEU HACKS

Een andere manier om om te gaan met kweekruimtes die de neiging hebben om te warm te worden, is om meer CO2 aan de lucht toe te voegen. Dit draagt mogelijk ook bij aan een snellere groei.
Je zou ook kunnen overwegen om Coco Coir te gebruiken in plaats van potgrond om je planten te voeden, vooral als je binnen kweekt.

Airconditioners in je kweekruimte kunnen ook werken om de algehele temperatuur omlaag te brengen, ook al kan dit duur worden! In plaats van airconditioners, overweeg het installeren van een ventilatiesysteem dat strategisch geplaatst is om de temperatuur laag te houden en de lucht regelmatig te circuleren. Dit geldt ook voor het opzetten van je afzuig-ventilator. Omdat warmte stijgt, moet de afzuig-ventilator natuurlijk bovenaan geplaatst worden.

Het juist ontwerpen van je leidingsysteem is ook zeer belangrijk om de warmte van de kweekruimte te beheersen. Houd alle leidingen zo recht en kort mogelijk - zodat de warme lucht direct naar buiten wordt afgevoerd. Een raamventilator werkt hiervoor ook verrassend effectief. Evenals oscillerende ventilatoren, welke zeer nuttig zijn voor het elimineren van "hot spots", die zich kunnen vormen in een kweekruimte.

De kweeklampen zijn natuurlijk een van de grootste factoren die bijdragen aan de algehele temperatuur van de kweekruimte. Als je gebruik maakt van dimbare ballasten, zul je in staat zijn om de temperatuur van de ruimte te verminderen door het vermogen van de lampen te verminderen. Je kunt daarnaast ook de directe warmte, die je planten ervaren, verminderen door de lampen verder van hen af te plaatsen.

Overstappen naar LED-verlichting is een uitstekende (hoewel niet echt goedkope) manier om de algehele temperatuur van je kweekruimte te beïnvloeden. Dat gezegd hebbende, eigenlijk zijn LED's veel energie-efficiënter dan andere soorten kweekverlichting. Met wat je bespaart op de totale elektriciteitskosten kun je het geld, dat je in de eerste plaats investeert voor de aankoop, terugverdienen.

GA VOOR EEN WARMTE-RESISTENTE SOORT

Sommige soorten marihuana zijn inherent meer hittebestendig dan anderen, met name die die afkomstig zijn uit warmere gebieden in de wereld. Probeer om een Sativa of Haze soort te kiezen. En ga niet voor autoflowering soorten. Hoewel deze planten minder gevoelig zijn voor lage temperaturen als ze buiten gekweekt worden, kan te veel warmte in de kweekruimte de groeicyclus belemmeren en de opbrengst verminderen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.