By Adam Parsons


Wil je sneller en goedkoper van zaad naar toppen gaan? Een snellere, ruimtebesparende en goedkope manier om te kweken is de geen vegetatie, zaad tot bloem, 12-12 lichtcyclus methode.

Kweken met een 12-12 fotoperiode is een oplossing voor de ruimte en middelen problemen. Deze methode elimineert de vegetatie groeifase en dwingt de plant om direct van zaailing naar bloem te gaan. De opbrengst is lager dan die van een normaal gegroeide cannabisplant, maar de resultaten zijn veel sneller verkregen, met een aantal voordelen.

De 12-12 lichttechniek maakt in het algemeen de groei cyclus 7-9 weken, in plaats van de veel langere tijd die nodig is als de planten een vegetatieve fase hebben. Voor de beperkte ruimte, en diegene die bereid zijn om te experimenteren en het te proberen, kan het een droom zijn die uitkomt.

WAT IS 12-12?

12-12 verwijst eenvoudigweg naar de uren licht en duisternis waaraan een cannabisplant wordt blootgesteld - 12 van elk. Normaal gesproken wordt een cannabisplant blootgesteld aan een lichtcyclus van 18-6. Hiermee zijn de cannabisplant omstandigheden goed voor de groei, en het richt zich op het opbouwen van de grootte en het gebladerte. Wanneer de lichtcyclus wordt veranderd naar 12-12 (hetzij van nature of door menselijke interventie), vertelt het de cannabisplant dat de seizoenen veranderen, en dat het tijd is om te bloeien. Door vanaf het begin een 12-12 lichtperiode toe te passen, gaat de cannabisplant direct in de bloei, in een poging om te reproduceren. Je bent in wezen de plant aan het foppen door het te laten denken dat het groeiseizoen ten einde loopt, dus moet het zo snel mogelijk bloemen produceren.

12

METHODE

12-12 kweken is zo simpel als het veranderen van de timing op je lichtcycli, waardoor je planten gelijke hoeveelheden dag en nacht krijgen vanaf dat ze ontkiemen. De planten zullen er iets anders uitzien dan een cannabisplant die door een vegetatieve groei gaat. Lichtgevoelige hormonen in cannabis maken op het hoogste punt de grootste cola. Deze methode garandeert alles behalve dat alleen de belangrijkste toppen groeien op elke kleine plant. In wezen zul je een cola kweken met een paar korte zijtakken met toppen - met de plant die in principe een top is op zichzelf. Zorg ervoor dat je je planten ondersteunt.

Overal waar je aandacht aan zou besteden bij een normale kweek, blijft ongewijzigd en is nog steeds net zo belangrijk. pH en de kwaliteit van het water, het mengen van voedingsstoffen, ongediertebestrijding, groeimedium voorwaarden, EC en ppm spelen allemaal nog hun belangrijke rol in de potentie en het gewicht van je eindproduct.

Kweken op deze manier vereist nog steeds alle kennis die nodig zou zijn om planten te telen met een andere methode, en de onderhoud-routines zijn nog steeds onveranderd. Na verdunde voedingsstoffen, terwijl ze nog jong zijn, behandel je planten zoals je zou doen tijdens een normale toppen cyclus. Je moet echter wel vaker spoelen, om de tien dagen hooguit, om zoutopbouw in de kleine potten te voorkomen.

Uitgevoerd met deskundigheid en een gewillige soort cannabis zaden, is het niet onbekend om 1 gram marijuana per watt verlichting te produceren. Dat is een indrukwekkende 250g in 7-9 weken voor een 250W lamp in een klein kastje!

X

VOORDELEN

  • Lampen hebben volledige penetratie tot op de vloer. Houd een oogje op de nattigheid van de bodem aangezien de lampen het medium sneller zullen opdrogen dan wanneer beschermd door een toplaag
  • Deze methode is snel, gemiddeld 7-9 weken
  • Minder gedoe met het trimmen want er zijn veel minder suikerbladeren
  • Planten zijn gemakkelijker te hanteren voor onderhoud
  • Kan kweken in kleine ruimtes
  • Vermindering van slijtage van bewegende onderdelen
  • Geld besparen

RUIMTEBESPAREND

Planten met minder zijtakken en een toplaag hebben minder behoefte aan ruimte tussen hen in, wat de efficiëntie verhoogt. Als voorbeeld: 1x 15-liter pot produceert een plant met een groot volume en moeilijke onderhoudsproblemen in een krappe ruimte. 4x 3,5 liter potten in dezelfde grootte ruimte kunnen net zoveel gedroogd materiaal produceren met het voordeel dat ze gemakkelijker te roteren zijn, zodat de hele plant 360 graden licht krijgt. De hele oogst is minder gedoe tijdens het onderhoud aangezien elke plant 100% toegankelijk is en fysiek makkelijker om te bewegen. Er is geen behoefte aan afzonderlijke kiemen en vegetatie ruimte of tijd verspild aan 18-6 vegetatie. De zaden worden gekiemd onder 12-12 kweeklichten, welke continue bloeiende planten verschaffen.

A

EFFICIËNT GEBRUIK VAN MIDDELEN

Er is minder vraag naar grondstoffen. Je zult slechts de helft van het waterverbruik ervaren met minder vochtverlies door verdamping, en een derde minder voedingsstoffen worden gebruikt. CO₂ en het gebruik van elektriciteit met inbegrip van de meeste randapparatuur worden verminderd door maar liefst 650 kweekuren per jaar .

Uren van tippen, fimmen, tak controle en mainlining zijn nu onnodig, wat jouw meest waardevolle middel vrijmaakt, tijd.

NETHEID

Zorg er altijd voor om je kweekruimte opnieuw te steriliseren na elke oogst.

Pas goed op voor schimmels aangezien de kweekruimte minder licht zal krijgen met meer kans op schimmels in warme donkere hoeken en vouwen.

V

EXTRA OPMERKINGEN

Er zijn een aantal haters van deze methode, maar velen vinden het geweldig. Degenen die er een hekel aan hebben, hebben het vaak niet echt geprobeerd. Het gaat erom om het te proberen en zien wat voor jou werkt. Zelfs als je ertegen bent na het geprobeerd te hebben, helpt het allemaal om je kennis als kweker uit te breiden.

Sommige Sativa's zullen nog steeds rekken tot 1,2 meter met behulp van deze methode, dus selectie van soort helemaal aan het begin is de sleutel. Indica's zijn een voor de hand liggende keuze voor een maximale ruimtebesparing. Ze zijn over het algemeen kleiner, en 12-12 houdt ze zeer beheersbaar. Je zult genieten van kleine potten vol met cola, als een miniatuur stinkend bos. Toppen zo geteeld zijn in smaak en effect niet te onderscheiden van vegetatieve planten, en aan het eind van de dag, is het sneller en vaker verkrijgen van toppen een goed ding, toch?

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.