Het kweken van cannabis kan een lonende en vruchtbare onderneming zijn. Maar het kan ook duur zijn. Een kweeksysteem voor binnen is ontworpen om de natuur te verbeteren en een gezonde, consistente omgeving te bieden waar je planten het hele jaar door kunnen floreren. Je lampen simuleren de cyclussen van de zon en je hoeft je nooit zorgen te maken over een bewolkte dag. Vooruitgang in de technologie voor het binnenkweken heeft het simpel gemaakt voor iedereen. De prijzen van apparatuur zijn gedaald en zijn haalbaar voor de beginnende thuiskweker. De doorlopende kosten van stroom kunnen echter uit de hand lopen als je niet voorzichtig bent. Voor het kweken van cannabis is een correcte omgeving nodig en vaak lampen, ventilatoren, verwarming en afzuiging, die allemaal stroom vreten. Hier zijn een aantal dingen die je kan doen om te voorkomen dat je failliet gaat op je kweekproject.

EEN VOORBEELD HOE KOSTEN UIT DE HAND KUNNEN LOPEN

Het balanceren van je temperatuur en luchtvochtigheid is een fundamentele jongleeract die je als kweker moet uitvoeren. Zodra je een paar lampen ophangt in een kweekruimte van 23°C, eindig je met een ruimte van 32°C. Je kan geen cannabis kweken in een ruimte van 32°C, dus wat moet je doen? Nu moet je de airco aanzetten. Je woont bijna in een vriezer, maar je planten zijn gelukkig. Zodra je temperatuur in balans is, zal je ontdekken dat het niveau van de luchtvochtigheid daalt. Nu moet je een luchtbevochtiger nodig om het probleem op te lossen. Het gevolg is dat je lampen, airconditioning en een luchtbevochtiger hebt draaien, terwijl je cash uit je portemonnee verdwijnt.

Zodra je begrijpt hoeveel energie nodig is om je eigen kweekproject te draaien, zie je de ingewikkelde gevolgen hiervan. Geschat wordt dat op dit moment 1% van de elektriciteit in de VS wordt gebruikt om cannabis te kweken. Dus wees niet verrast om een stijging te zien in je elektriciteitsrekening.

BEZUINIGEN OP DE REKENINGEN: DENK NA OVER EFFICIËNTIE IN DE RUIMTE

Als je probeert de kosten van je kweek te verlagen, moet je eigenlijk zoeken naar meer efficiëntie. Het doel van dit idee is meer waar te krijgen voor je geld met lagere stroomrekeningen en hogere opbrengsten. Het komt altijd weer neer op het beheersen van je omgeving. Als je planten in een open ruimte staan, kan het voorkomen van tocht en het blokkeren van ongewenst licht een uitdaging zijn. Het beperken van het formaat van je omgeving door het gebruiken van een kweektent is een geweldig idee. Het geeft je ook een meer beheersbaar gebied als het om de kosten gaat. Het isoleren van je planten maakt het beheersen van de omstandigheden veel gemakkelijker dan in een ruimte met een tochtig raam. Daarnaast is het altijd gemakkelijker om een kleine tent te koelen dan een heel huis.

beheer gebruik Cannabis teelt

OVERWEEG LED LAMPEN

De grootste energiezuiger van een kweekproject is absoluut het verlichtingssysteem. Er is een grote variatie lampen en systemen verkrijgbaar, die allemaal hun eigen vereisten hebben. Als je een beetje bekend bent met een kweekruimte, ben je vast ook bekend met de 600 en 1000W hoge druk natrium- en metaal halide lampen die de standaard lijken te zijn binnen de cannabis gemeenschap. Bedrijven stappen echter af van deze verlichtingstechnologieën en richten zich meer op de nieuwe ontwikkelingen in plasma, keramische metaalhalogeniden en, ieders favoriet, LEDs. Bij het kweken van cannabis zijn er verbazingwekkende resultaten behaald met LEDs. Als je geld wil besparen en voorop wil lopen als het gaat om de productie van cannabis, zijn LEDs de beste keuze.

LEDs zullen je niet alleen een grote besparing op je stroomkosten leveren (tot het punt waar de kosten van verlichting te verwaarlozen zijn), maar je hoeft ook je lampen niet elke paar maanden te vervangen. LED lampen zijn ontworpen om een lange periode een consistente hoeveelheid licht uit te stralen. Ze zullen niet dimmen als ze ouder worden, ze stoppen gewoon met werken. Daarnaast zijn LEDs koel, wat betekent dat er geld wordt bespaard op koeling en ventilatie.

Het enige nadeel aan LEDs is dat de aanschafkosten hoger zijn dan bij traditionele kweeklampen. Als je dit echter kan betalen, zullen ze zichzelf terugverdienen in de besparingen op je elektriciteitsrekening. Ook moet opgemerkt worden dat niet alle LEDs hetzelfde zijn. Zelfs LED kweeklampen kunnen in kwaliteit verschillen, dus het is belangrijk te investeren in een gerenommeerd merk. Het kan best intimiderend zijn om de overstap te maken, dus we hebben een blog samengesteld waarin we uitleggen hoe je met LEDs het meeste uit je project kan halen.

LED licht bespaar energieGENEREER JE EIGEN ELEKTRICITEIT VOOR EEN GROENE CANNABISKWEEK

We leven in een tijdperk waarin groene technologieën helemaal hip zijn en waar wordt gelet op de ecologische voetafdruk. De cannabis industrie heeft nog wel wat in te halen en er kan voordeel worden behaald uit duurzame energie. Zonne-, windenergie en de batterij technologieën beginnen aan te slaan, maar de cannabis industrie staat pas in de kinderschoenen als het gaat om deze alternatieve bronnen van energie. Dit betekent natuurlijk niet dat je niet zelf op zoek kan naar groenere technologie om je kweekproject van stroom te voorzien. Doe-het-zelf zonne-energie kits beginnen populair te worden op de markt. Hoe lang zal het duren voordat zonnepanelen voor zichzelf betalen? Kwekers kunnen nog verder gaan en de nieuwe Tesla batterij gebruiken. Deze nieuwe batterij kan elektriciteit opslaan tijdens de daluren en kan worden gebruikt als je je lampen aan doet, wat een besparing oplevert op je elektriciteitsrekening. Als kwekers de eenentwintigste eeuw in stappen, zal het kiezen voor groene stroomoplossingen onvermijdelijk zijn.

Laat je angst voor de stroomrekening je dus niet stoppen om je eigen cannabis kweekproject op te zetten. Op de lange termijn is het goedkoper zelf cannabis te kweken dan het te kopen. Om geld te besparen, kies je voor energiezuinige verlichtingssystemen en groenere technologieën om die cash te houden waar het hoort: In je portemonnee. Voor meer informatie over het besparen op energie als je binnen kweekt, kan je terecht in ons blog Hoe je energie bespaart als je cannabis kweekt

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.