Nieuwe cannabis Seedfinder - vind jouw match!

By Luke Sumpter


Binnen wiet kweken heeft unieke voor- en nadelen. Kwekers hebben bijvoorbeeld bijna volledig controle over de omgeving en kunnen zelf het licht, water en de voeding bepalen. De ruimte kan echter ook al gauw een probleem worden. Dat geldt met name bij soorten die geneigd zijn om in hoog tempo naar de lichtbron groeien.

Gelukkig hebben breeders ook cannabissoorten ontwikkeld die voor binnenteelt ideaal zijn. Deze planten blijven klein en zijn bijzonder gemakkelijk in toom te houden en te trainen. Ze zijn daarmee geschikt voor kleine kweektenten, maar sommige kwekers gaan ook zo ver dat ze voor extra discretie omgebouwde computerbehuizingen en kasten gebruiken.

Waarom Zou Je Binnen Cannabis Kweken?

Binnen kweken maakt het leven voor veel wietkwekers makkelijker. Als je in een koud klimaat leeft of je tuin te weinig direct zonlicht krijgt, zijn indoor kweektenten een goed alternatief. Met de mogelijkheid om het lichtschema, de luchtvochtigheid en voeding aan te passen, kunnen kwekers zo op hun eigen manier wiet kweken.

Binnen cannabis kweken stelt wietliefhebbers bovendien in staat om hun plantenliefde voor zichzelf te houden. Indoor kweektenten met koolstoffilters nemen namelijk de geur weg en verkleinen zo de kans dat je betrapt wordt.

Zijn Alle Soorten Wiet Geschikt om Binnen te Kweken?

Technisch gezien wel. Alle soorten kunnen binnen gekweekt worden, maar sommige variëteiten zijn hier wel geschikter voor dan andere. Bossige indica's en autoflowers worden bijvoorbeeld zelden hoger dan 120cm en zijn daarom heel geschikt voor kleine ruimtes.

Binnen kweken biedt de kweker ook controle over de tijd (tot op zekere hoogte in elk geval). Fotoperiode cannabisvariëteiten gaan buiten namelijk pas bloeien als het aantal lichturen tegen de herfst begint af te nemen. Binnen kunnen kwekers de lichtcyclus echter zelf aanpassen om de bloei op te wekken. Ook kunnen ze met een lichtschema voor de vegetatieve groei ervoor kiezen de plantengroei te verlengen.

Torenhoge sativa-soorten kunnen hoogtes van wel 300cm bereiken. Kwekers kunnen de verticale groei wel beperken door ze in kleine potten te plaatsen, maar ze zullen dan niet zulke goede opbrengsten opleveren als soorten die specifiek voor binnenteelt veredeld zijn.

Ben jij van plan om binnen te gaan kweken? Bekijk dan zeker de onderstaande soorten eens. Deze zijn ideaal voor kleine ruimtes en leveren fantastische opbrengsten op.

Zijn Alle Soorten Wiet Geschikt om Binnen te Kweken?

  • Berucht — Northern Light

Deze prijswinnende wietsoort is afkomstig van de Amerikaanse westkust. Breeders creëerden Northern Lights met indicagenen uit Afghanistan.

Onze Northern Light stamt af van een hoogwaardige stek en heeft het genetische profiel van een zuivere indica. Haar bossige groei en gemiddelde grootte maken haar uitstekend voor binnenteelt.

Ze vormt een dicht, bossig bladerdak dat zich bijna volledig met toppen vult. Als je niet ingrijpt, bereikt ze een hoogte van 160cm. Kwekers kunnen haar echter ook lager houden, op ongeveer 100cm, met trainingstechnieken als LST en ScrOG.

Na het inkorten van de lichturen en het opwekken van de bloei, krijgt Northern Light in 8-9 weken een bladerdak vol rijpe toppen. Haar dichte wiettoppen bevatten een THC-gehalte van 18% en een complex smaakpalet van citrusachtige, aardachtige, fruitige en peperachtige terpenen.

Deze toppen hebben een stoned makend effect dat het lichaam verzacht en ontspant, terwijl je geestelijk helder blijft. Rook ze overdag om productief te blijven of 's avonds om je op de slaap voor te bereiden.

Northern Light

Northern Light
Northern Light S1
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
8 - 9 weken
THC: 18%
Sativa 0% Indica 100%
575 - 625 gr/plant
180 - 220 cm
Eind September
Gebalanceerd, Helder, Stoned

Koop Northern Light

  • Gloednieuw — Wedding Crasher

Wedding Crasher heeft ongelooflijke kleuren felroze, donkerpaars en opvallend oranje. Ze vrolijkt daarmee niet alleen je kweektent op, maar laat ook andere blowers versteld staan.

Deze botanische schoonheid ontstond uit een kruising tussen Wedding Cake en Purple Punch. Ze heeft een evenwichtig genetisch profiel van 55% sativa-genen en 45% indica. Daarmee is ze uitstekend voor kweek binnenshuis. Hier doet ze het vooral goed onder krachtige ledlampen.

De planten bereiken een maximale hoogte van 180cm en zijn zodoende zeer geschikt voor mensen met grotere kweektenten. Met mainlining en LST kunnen kwekers haar echter ook op ongeveer 150cm houden en alsnog optimale opbrengsten binnenhalen. Het is ook mogelijk om de planten onder de 100cm te houden, maar dit gaat wel wat ten koste van de oogst.

Met de juiste hoeveelheid voeding en genoeg licht levert Wedding Crasher 500g/m² op aan het eind van haar 9-10 weken durende bloei. Elke felgekleurde top heeft een THC-gehalte van 21%. Deze sterkte, in combinatie met haar evenwichtige genetische profiel, maakt je lichamelijk stoned en geestelijk verkwikt. Rook deze toppen dus wanneer je een ontspannen gevoel wenst, maar nog wel dingen gedaan wilt krijgen.

Met elke inhalering komen er hoge gehaltes limoneen in de bloedbaan terecht. Deze terpeen werkt samen met de THC en heeft zo een cognitief effect dat de stemming verbetert en helpt als je je nerveus voelt.

Wedding Crasher

Wedding Crasher
Wedding Cake x Purple Punch
450 - 500 gr/m2
150 - 180 cm
9 - 10 weken
THC: 21%
Sativa 55% Indica 45%
550 - 600 gr/plant
160 - 200 cm
Eind oktober
Fysiek Ontspannend, Vrolijk

Koop Wedding Crasher

  • Overheerlijk — Haze Berry

Als je je indoor kweekruimte wilt benutten voor de productie van verrukkelijke terpenen, moet je Haze Berry eens proberen. Deze overheerlijke cultivar produceert smaakvolle moleculen die niet alleen je smaakpapillen verwennen, maar ook de high beïnvloeden.

Om specifiek te zijn, bevat Haze Berry hoge gehaltes van de monoterpeen myrceen. Deze natuurlijke chemische verbinding wekt samen met de THC een rustgevende, gelukzalige staat op. De stof draagt ook bij aan de verfrissende aardachtige en kruidige smaken van de soort.

Haar toppen bevatten ook hoge gehaltes bèta-caryofylleen, een peperachtige terpeen die het lichaam ontspant, en terpinoleen, een andere rustgevende terpeen die vooral de geest tot rust brengt.

Haze Berry heeft dit profiel van de oudersoorten Blueberry en Shining Silver Haze overgenomen. Door deze twee soorten te kruisen, ontwikkelden onze breeders een soort met 60% sativa- en 40% indica-genen.

Haze Berry groeit binnen ontzettend goed. Ze bereikt een maximale hoogte van 100cm en kan zo getraind worden dat ze niet boven de 60cm uit komt. We raden aan om deze variëteit vroeg in de vegetatieve fase te toppen. Op die manier ontstaat een dicht bladerdak met even grote wiettoppen. Verwacht een indrukwekkende oogst van 525–575g/m² na een bloeitijd van 9-11 weken.

Haze Berry

Haze Berry
Blueberry x Shining Silver Haze
525 - 575 gr/m2
60 - 100 cm
9 - 11 Weken
THC: 20
Sativa 60% Indica 40%
600-650 gr/plant
160 - 180 cm
Eind oktober
Fysiek Ontspannend, Krachtig, Langdurig

Koop Haze Berry

  • Klassiek en Uniek — Special Kush

Special Kush is een zeer betaalbare optie voor binnenkwekers. Haar formaat maakt het bovendien mogelijk om meerdere planten in een kleine ruimte te zetten.

Wat er nog meer bijzonder aan deze plant is? Nou, ook haar vlugge bloei van 7-8 weken is absoluut buitengewoon. Je hoeft daarmee nauwelijks te wachten op een oogst van ongeveer 475g/m². Hoewel de plant binnen een meter hoog kan worden, kun je haar ook op zo'n 60cm houden.

Special Kush produceert dichte, kristalrijke toppen die bedekt zijn met trichomen en versierd met prachtige oranje stampers. Elke top heeft een gematigd THC-gehalte van 17%.

Deze indica-dominante soort zal je niet overweldigen of je helemaal naar een andere dimensie brengen. In plaats daarvan valt het gevoel dat ze geeft precies tussen nuchterheid en veel te high zijn in. Rook deze toppen overdag om productief te blijven en van verzachtende effecten te genieten.

Wat haar smaakprofiel betreft, trakteert deze soort je rijkelijk op de karakteristieke tonen van haar naamgever. Aardachtige, sterke en licht fruitige Kush-smaken komen bij elke trek naar voren, op een aangename manier.

Special Kush

Special Kush 1
Afghan x Kush
425 - 475 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 weken
THC: 17%
Sativa 20% Indica 80%
500 - 550 gr/plant
200 - 270 cm
Eind September
Fysiek Ontspannend, Stoned, Zwaar

Koop Special Kush 1

  • THC-rijk — Wedding Gelato

Wedding Gelato staat bekend als een van de sterkste soorten van de catalogus van Royal Queen Seeds. Haar THC-gehalte van soms wel 25% wekt een snelwerkende en langdurige high op die gebruikers urenlang euforisch en gemotiveerd laat voelen.

Deze 60% indica-dominante soort stamt af van Animal Mints, Triangle Kush en Gelato 33. Als haar toppen zich beginnen te vormen, loopt het water je al in de mond.

Gelukkig hebben kwekers geen grote tuin nodig om deze variëteit te kweken. Ze doet het namelijk ook uitstekend in kleinere binnenruimtes. Met een hoogte van 60-100cm is ze in feite geschikt voor alle tenten, kasten en zelfs aangepaste keukenkastjes en kisten.

Wedding Gelato produceert adembenemende paarse toppen die bijna even breed als lang zijn. Deze THC-rijke wiettoppen produceren een complex terpeenprofiel met smaken van citrus, aarde, fruit en kruiden.

Deze productieve soort levert na een bloei van 8-10 weken tot wel 500g/m² op.

Wedding Gelato

Wedding Gelato
Wedding Cake x Gelato x Gelato 33
450 - 500 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 10 weken
THC: 25%
Sativa 40% Indica 60%
350-400 gr/plant
130 - 200 cm
Begin Oktober
Euforisch, Fysiek Ontspannend, Rustgevend, Stimulerend

Koop Wedding Gelato