Het kweken van wiet is lange tijd geassocieerd met prijzige procedures. Denken mensen aan het telen van cannabis? Dan stellen ze zich vaak automatische, dure verlichtingsopstellingen, voedingsstoffen, vocht- en temperatuurregelaars voor en denken ze regelmatig dat een cannabis zaadje €50 kost. Maar niet gevreesd, dit is verre van wat de huidige markt te bieden heeft.

Tegenwoordig kun je apparatuur vinden waarmee je van begin tot eind cannabis kweekt zonder dat je er erg in hebt. En met het verschijnen van zulke verbeteringen in de kweektechnologie, zakken de kosten. Ook neemt hierdoor de beschikbaarheid van meer conventionele teeltmethoden toe.

Er komen verschillende factoren kijken bij het kweken van cannabis. We onderzoeken hoe je zoveel mogelijk geld kunt besparen op je kweekoperatie zonder aan kwaliteit in te leveren. Want als je slechte wiet wilt kweken, is dat gemakkelijk te doen met een klein budget. Het lastige is om cannabis te telen waar je echt trots op bent als je het met vrienden rookt. Laten we elk van deze essentiële variabelen bekijken en ontdekken waar we geld op kunnen besparen.

Binnenteelt Goede Genetica

GENETICA

Je kunt geneigd zijn te denken dat de eerste stap om geld te besparen het verkrijgen van goedkope zaden is. Maar dat zou een vergissing zijn. Dit is waar je juist het meest in zou moeten investeren. Zorg je ervoor dat je hoogwaardige genetica hebt? Dan draagt dat een hoop bij aan het gezond houden van je planten, zelfs als je producten gebruikt van lagere kwaliteit in latere fases van de groei.

Automatische genetica kan je ook helpen geld te besparen. In veel gevallen beginnen autoflowering soorten al te bloeien binnen twee of drie weken na de ontkieming. Bovendien is de bloeicyclus niet afhankelijk van het aantal lichturen, zoals fotoperiodieke variëteiten. Je auto gaat op indrukwekkend tempo van zaad over tot uiteindelijk de oogst, wat binnenkwekers hun zuur verdiende centen bespaart. We bieden momenteel meer dan twintig autoflowering soorten aan in onze winkel. Deze garanderen dat je binnen een acceptabele tijdspanne je gewenste oogst krijgt.

In onze autoflowering zadencatalogus bieden we onze geweldige, prijswinnende Royal Dwarf variëteit aan. Dit is niet alleen een betaalbare soort - je hebt al een zaadje voor €5 - ze is ook zeer eenvoudig te kweken. Eenvoudig in de zin van dat je niet veel ruimte nodig hebt. Ze wordt niet voor niets “Dwarf” genoemd. Het is een uitermate compacte en korte variëteit, maar kan binnen nog steeds tot wel 200g/m² opleveren.

VEREISTEN VOOR DE KWEEKRUIMTE

Nu we het zaad op orde hebben, dienen we onze kweekruimte fatsoenlijk op te stellen en te verzorgen. Binnen telen pakt altijd duurder uit dan buiten kweken, dus we kijken vooral naar wat een binnenkweekruimte vereist.

LICHTEN

Lichten zijn een van de voornaamste variabelen bij het kweken van cannabis. Zonder licht groeit je plant niet, punt. Lichtopstellingen binnen moeten de energie die de zon produceert nabootsen, dus ze kunnen redelijk duur zijn, zeker bij de kweek van meerdere planten. Maar er zijn toch manieren om hierop te besparen. Een van de beste opties is om gebruikte lampen te kopen, die doen het ook prima. Je hebt alleen nieuwe gloeilampen nodig. Lampen en reflectoren kun je vinden op eBay en vergelijkbare sites. Deze presteren waarschijnlijk net zo goed als nieuwere modellen.

LED lichten zijn een goede optie als je op de energiekosten wilt besparen. Deze lampen zijn echter wel de duurste keuze. Fluorescentielampen zijn daarentegen goedkoper. Maar die vreten veel meer energie en je moet de gloeilampen vervangen bij de overgang van de vegetatieve fase naar de bloei. Je kunt de EnviroGro 4  aanschaffen, wat je zo tussen de €90-120 kost. Dit is absoluut een geweldige optie voor de vegetatieve cyclus.

HPS lichten zijn je derde optie. Deze bieden een volledig lichtspectrum, maar gaan niet erg lang mee. En daarbij komt dat ze veel warmte afgeven. Dit betekent dat je meer ventilatoren nodig hebt om je ruimte te koelen. Het iPower Digital Dimmable Systeem is een geschikte optie aangezien het is voorzien van een afzuigkap. Dit helpt de warmte die het afgeeft te beperken, maar tegen de extra kosten van een afzuiger. Deze systemen kosten zo tussen de €130-250.

LUCHTCIRCULATIE EN WARMTE

Luchtcirculatie is essentieel om een gezonde omgeving te behouden. Je lampen geven continu warmte af. Daarbij komt dat je planten op dagelijkse basis transpireren. Het is dan ook belangrijk dat je verse lucht blijft aanvoeren in je kweekruimte en dat je oude lucht eruit laat stromen. Dit houdt in dat je zowel in- als uitlaatventilatoren nodig hebt. Je kunt goedkope tweedehands ventilatoren kopen via eBay voor maar €10 en je kunt je eigen koolstoffilter maken om de geur beperkt te houden.

Wanneer je de nacht simuleert, begint je kamer of kast af te koelen. Daarom heb je extra verwarming nodig. Gedurende de dag kunnen je lichten wellicht genoeg hitte produceren, maar tijdens de nacht koelt de kweekruimte aanzienlijk af. Zoveel zelfs dat het erg slecht voor je planten kan zijn. Het aanschaffen van extra verwarmingsapparatuur lijkt mogelijk wat veel van het goede. Maar je beseft al snel hoe waardevol het is.

Fans En Extractors Cannabiscultuur

REFLECTOREN/REFLECTERENDE WANDEN

Je wilt er zeker van zijn dat je alles uit je lichten haalt. Reflecterende wanden helpen om licht in de ruimte te weerkaatsen en alle delen van je plant te bereiken. Dit geeft je waarschijnlijk grotere opbrengsten met hetzelfde aantal lampen.

De eenvoudigste mogelijkheid hiervoor is het kopen van een kweektent. Je kunt er al een vinden voor €100, zoals de Apollo Horticulture. Dergelijke tenten zijn gewoonlijk luchtdicht en waterbestendig. Het zijn extreem handige opstellingen en passen discreet in vrijwel ieder huishouden.

VEREISTEN VOOR DE PLANT

We hebben de benodigdheden behandeld voor de omgeving van je plant. Laten we nu doornemen wat de planten zelf nodig hebben. Je hebt natuurlijk een geschikte ruimte nodig. Je kunt een kast gebruiken, een volledige kamer of een kweektent aanschaffen. Dit hangt af van je budget en wat je op dit moment tot je beschikking hebt.

MEDIUM

Als je geld wenst te besparen wat betreft het medium, dan is aarde de beste optie. Dit is de goedkoopste en eenvoudigste keuze. Je hebt misschien niet eens veel extra voedingsstoffen nodig, afhankelijk van het soort grond en de kwaliteit ervan. Je kunt tevens je eigen mest of wormencompost maken zonder veel extra kosten.

VOEDINGSSTOFFEN

Maar mocht je erachter komen extra voedingssupplementen nodig te hebben, gebruik dan de soorten die speciaal voor cannabis zijn gemaakt. Dit is belangrijk omdat je de oogst van de plant gaat consumeren. Als de toppen gekweekt worden met schadelijke chemicaliën, kan je cannabis je lichaam echt schaden. In het geval dat je een reguliere meststof gaat gebruiken, zorg dan dat het geschikt is voor eetbare producten. Denk aan groente of fruit. Hierdoor weet je dat het relatief veilig is om je toppen te gebruiken, nadat je je plant gevoed hebt met dergelijke voeding.

Vertafort heeft geweldige opties die zeer betaalbaar zijn. Je lost een tablet op in drie tot vijf liter water om een booster te creëren. Met dit mengsel kun je vervolgens je planten voeden. Er zijn tabletten voor zowel de vegetatieve als de bloeifase. Laat je niet misleiden door de marketing van andere dure merken, die beweren dat uitsluitend hun producten werken. Zolang je weet waar je naar op zoek bent, vind je betaalbare opties. Begin niet voordat je het nodige onderzoek hebt gedaan.

EEN BETAALBARE BUITENKWEEK OPZETTEN

Bij buitenteelt is er een beperkt aantal factoren dat je kunt reguleren. Het is hierbij belangrijk dat je niet beknibbeld op de grond en dat je geen aarde van slechte kwaliteit koopt. Zelfs als je perfecte genetica hebt en de ideale meststoffen, groeit je zaad niet als de bodem te arm is. Je hoeft niet meer dan €100 uit te geven aan grond en gezien wat er op het spel staat, is dat niet erg veel.

Wat water betreft, hangen de kosten af van waar je woont, maar dit zou niet overmatig moeten zijn. Gebruik je een hoogwaardige bodem? Dan verzekert dat ook dat er voldoende water wordt geabsorbeerd en afgevoerd.

Als je besluit een externe meststof te gebruiken, hangen de kosten af van hoezeer je geïnformeerd bent. Indien je je eigen wormencompost kunt maken, heb je waarschijnlijk geen extra macronutriënten nodig. Maar dat wordt bepaald door tijd, middelen en de kwaliteit van de grond.

Cannabis Bodem Macronutriënten

Als het aankomt op binnenteelt, is er echter sprake van bijkomende kosten. Zoals hierboven genoemd, zijn bepaalde materialen onmisbaar bij het kweken binnen. De kast/tent die je gebruikt, samen met de belichting, verwarming en apparatuur voor de luchtcirculatie zijn bepalend voor het succes van je gewas.

Wanneer je de eerste investering hebt gedaan, wordt het kweken van meer planten goedkoper. Als je buiten kunt telen, doe dat dan. Je bespaart hiermee geld. Velen menen echter dat binnen geteelde wiet van een hogere kwaliteit is. Hoewel voorstanders van beide soorten argumenten aanvoeren voor hun methode, biedt binnenteelt veel meer controle over de omgeving van je plant dan als je buiten kweekt.

Betaalbaar of niet, het gaat erom dat je cannabis kweekt. Dus geniet ervan en vergeet niet te leren van je fouten. Leren betekent dat je volgende oogst goedkoper wordt en dat die daarna, hopelijk, nog goedkoper is. Veel succes met je volgende oogst!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.