Cannabis is een sterke plant die in staat is extreme condities te overleven. Dit betekent echter niet dat grote, dichte oogsten gegarandeerd zijn zonder de constante zorg van de kweker. Verzekeren dat de correcte omstandigheden voor optimale groei gehandhaafd blijven, zou de grootste prioriteit moeten zijn voor elke kweker, zeker als ze dikke toppen willen.

De belangrijkste oorzaken van een tegenvallende oogst zijn slechte verlichting, slechte voeding of extreme temperaturen. Als een van deze factoren uit de hand loopt, zeker tegen het einde van de levenscyclus van de plant, kan dit drastische gevolgen hebben voor de kwaliteit van de toppen. We kijken naar alle factoren en ontdekken hoe ze kunnen worden beheerst om de best mogelijke oogst te produceren.

VERLICHTING

Lichtintensiteit

Het behouden van een optimale lichtintensiteit is cruciaal. Hoe meer licht de toppen ontvangen, hoe groter ze worden. Hang de lampen niet te dichtbij of te ver van het bladerdak van je planten. Als ze te dichtbij hangen, lopen je planten het risico te worden verbrand door de warmte; te ver weg en het licht zal niet sterk genoeg zijn. Het beste kunnen de lichten worden gepositioneerd zodat het gehele bladerdag licht ontvangt, maar wel dichtbij genoeg zodat de planten kunnen profiteren van een verhoogde intensiteit zonder verbranding. Een goede test is je hand boven je planten te houden. Als de geproduceerde hitte van de lampen oncomfortabel is voor jou, is het ook oncomfortabel voor je planten.

Lichtspectrum Bij Het Kweken Van Cannabis

Licht kleur

Cannabis is in staat om bepaalde lichtfrequenties meer effectief te gebruiken dan anderen tijdens bepaalde stadia van hun leven. Controleer de kleuruitstoot van je bloeilampen. De meeste fabrikanten zetten de details op de doos van de lamp. Tijdens de bloeiperiode, benut cannabis de rode frequenties van het lichtspectrum het meest efficiënt, dus het gebruiken van een lamp met een hoge uitstoot (660nm is ideaal) tijdens de bloei zal helpen de hoeveelheid en dichtheid van de toppen te verhogen. Het is echter belangrijk te weten dat cannabis het gehele spectrum tot een bepaalde hoogte gebruikt, dus lampen zouden het volledige spectrum moeten hebben, met het rood versterkt, en niet uitsluitend rood. We hebben een artikel geschreven waarin alles staat wat je moet weten over het lichtspectrum en cannabis, mocht je hier meer over willen lezen.

TEMPERATUUR

De correcte temperatuur voor cannabis

Het is belangrijk dat de temperatuur binnen de juiste kaders blijft. Gemiddelde en piektemperaturen moeten nooit te laag zijn tijdens de nachten en, belangrijker nog, nooit boven de 30°C stijgen tijdens de dag. Een ideale temperatuur ligt tussen 18°C en 26°C. Te warme temperaturen vertragen de bloei en kunnen de toppen serieus beschadigen. Als je buiten kweekt, kunnen hoge temperaturen een probleem zijn als de bloei vroeg in het seizoen is afgedwongen. Een zonnescherm en het nevelen van water helpt de planten door de hoge temperaturen van juli en augustus heen te komen.

Hygrometer En Thermometer

Luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid is nauw verbonden met de temperatuur en het is belangrijk dat dit ook binnen de perken blijft. Overschrijd nooit de 60% in de bloeiperiode en probeer dit te verminderen naar 45% in de laatste 2-3 weken voor de oogst. De planten zullen in de hoogste versnelling schieten bij het beschermen van de bloemen en reageren door dikkere toppen te produceren met meer hars. Een lagere luchtvochtigheid zal ook helpen schimmel te voorkomen.

VOEDING

Het voeden van cannabis

Elke soort heeft andere voedingseisen. Precies weten hoeveel voeding een plant nodig heeft, en wanneer je de hoeveelheden moet veranderen, zal tijd kosten. Over het algemeen geldt echter dat cannabis meer stikstof nodig heeft tijdens de vegetatieve fase om de groei te maximaliseren, gevolgd door hogere niveaus kalium tijdens de bloei om de formatie van toppen te ondersteunen. Het is altijd een goed idee om een oogje te houden op de pH van je groeimedium, omdat dit de opname van voedingsstoffen kan beïnvloeden.

Overbewatering

Wortels hebben zowel zuurstof als water nodig. Door teveel water te geven, vul je alle luchtgaten in de aarde, waardoor de aanvoer van zuurstof uren- of dagenlang wordt afgesloten. Dit zal grote schade toebrengen aan je planten. Ze zullen gaan hangen en de bladeren zullen opkrullen en de kwaliteit van je toppen heeft eronder te lijden als je dit niet oplost. Wees voorzichtig bij het water geven en zorg ervoor dat je potten overtollig water afvoeren. Kies altijd voor een lichte aardemix en voeg wat extra perliet toe. Een tekort aan water zal de planten ook beschadigen, maar het komt minder vaak voor en het is veel gemakkelijker op te lossen.

ANDERE FACTOREN OM REKENING MEE TE HOUDEN

Als je in een pot kweekt, zal het formaat van de pot invloed hebben op het wortelnetwerk en, als een natuurlijk gevolg, ook op de groei en ontwikkeling van de toppen. Zorg ervoor dat cannabis altijd genoeg ruimte heeft om een groot wortelnetwerk te ontwikkelen.

Organische supplementen, zoals bloei stimulators, kunnen het gewicht van de toppen verhogen door suikers, aminozuren, restmineralen, fosfor en kalium in de plant te pompen. Dit kan een mooie aanvulling zijn op een reeds gezonde groei.

Cannabis genen kunnen invloed uitoefenen op de topdichtheid en sativa-dominante soorten zijn minder dicht dan indica's. Ongeacht de soort, is een zorgvuldig, correct, langzaam proces van uitharden verplicht voor een goede productkwaliteit. De laatste veelgemaakte fout die we hier zullen bespreken, is het te vroeg oogsten. Tijdens de laatste weken en dagen produceren de planten veel trichomen en hars, zorg ervoor dat je de planten hun werk laat doen.

Het kweken van cannabis als een baas is, logischerwijs, geen gemakkelijke taak. Als je echter rekening houdt met de hierboven genoemde punten, en van je fouten leert, ben je snel op weg naar continue oogsten met dichte, kleverige toppen!

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.