Bij het kweken van cannabis streven kwekers naar een aantal hoofddoelen, waaronder enorme opbrengsten van hoogwaardige toppen. Cannabisgebruikers hebben ook de kracht van toppen hoog op hun lijstje staan, zodat ze de gewenste cannabinoïde kwantiteit en ratio krijgen voor hun geld. Een andere belangrijke factor die karakter en waarde toevoegt aan een marihuana oogst is de geur en smaak van het product. Veel soorten kenmerken zich door een typische en klassieke geur en smaak, zodanig, dat soorten letterlijk zijn vernoemd naar of de wietgeur van cheese (kaas), diesel (diesel) en skunk (stinkdier), of naar de meer fruitachtige en frisse aroma's, zoals pineapple (ananas), blueberry (bosbes) en apple (appel).

Een van de eerste dingen die iemand doet bij het aanschaffen van marihuana, is het ruiken in de bewaarzak of pot en de aromatische schoonheid in zich opnemen. Geur en smaak zijn absoluut belangrijk als het aankomt op rookvoorkeuren. Er bestaat echter een bulk aan informatie over hoe je enorme oogsten kunt produceren en hoe je ervoor zorgt dat je toppen compleet bedekt zijn met royale hoeveelheden cannabinoïden. Het belang van deze factoren kan niet ontkend worden bij het kweken; het nemen van maatregelen om de optimale resultaten in termen van geur en smaak van je gewas te bereiken, kan alleen maar de algehele kwaliteit van je oogst verbeteren.

TERPENEN EN TERPENOÏDEN

De belangrijkste zaken bij het verbeteren van de smaak en geur van je cannabis zijn, zonder twijfel, terpenen en terpenoïden. Deze verbindingen worden langs cannabinoïden gevormd in de kleine klieren van de cannabistoppen, en worden ook wel trichomen genoemd. Met het nemen van directe maatregelen om de productie van terpenen en terpenoïden te bevorderen, kun je de geur en smaak maximaliseren van de specifieke soort die je kweekt. Elke soort heeft een eigen unieke geur en smaak dankzij genetische factoren. Deze geur en smaak kunnen worden bevorderd door bepaalde kweektechnieken te hanteren, maar het is in eerste instantie belangrijk om ongeveer te weten welke geur en smaak je wilt krijgen, om vervolgens de juiste soort uit te kunnen kiezen om die wensen te kunnen vervullen.

Terpenen en terpenoïden zijn de moleculen die verantwoordelijk zijn voor de diverse geuren en smaken van veel verschillende cannabissoorten. Ze komen ook op andere plaatsen voor in het plantenrijkdom en veroorzaken de bekende geuren van lavendel, dennen, citrusvruchten, basilicum enzovoort. Hoewel de moleculen zeker een belangrijke rol spelen in de geur en smaakwereld, is ontdekt dat ze ook het type high van een cannabisplant kunnen beïnvloeden. Daarnaast is gebleken dat ze van groot belang zijn op het gebied van medicinale cannabis.

Om de productie van terpenen en terpenoïden in cannabisplanten te bevorderen, moeten de planten de juiste hoeveelheden externe stress ontvangen. Als je ervaring hebt met kweken en een goed, gezond gewas zonder gebreken, schimmel en ongedierte kan produceren, dan is het hanteren van stressmethoden zeker iets wat je kunt proberen. Het proces is ietwat lastig, aangezien precies de juiste hoeveelheid stress toegepast moet worden gedurende een langere tijd, in plaats van de planten te overweldigen, met alle fatale gevolgen van dien. De beste tijd om deze methoden toe te passen, is gedurende het midden of eindstadium van de bloeifase van de plant.

Low stress training, of LST, is een manier om je planten bloot te stellen aan stressniveaus die niet zo extreem zijn als het snoeien of het toppen. Low stress training zorgt ervoor dat de plant meer zijwaarts groeit, waardoor de plant aan veel meer licht wordt blootgesteld, in plaats van alleen de bovenkant ervan.

lage spanning training lst gezond gewas

VOEDINGSSTOFFEN

De hoeveelheid aanwezige voedingsstoffen voor je plant bepaalt hoe sterk deze zal ruiken en hoe aangenaam de smaak zal zijn. Als we kijken naar het bevorderen van de hoeveelheid voedingsstoffen die de plant kan opnemen, is het mogelijk voor kwekers om supplementen te gebruiken. Goedkopere en natuurlijkere producten kunnen echter dezelfde doelen te bereiken. Rummelasse is een populaire en effectieve optie, die vooral wordt gehanteerd gedurende de laatste weken van de bloeifase voordat de oogsttijd arriveert. Rummelasse voorziet cannabisplanten van waardevolle koolhydraten, aminozuren en mineralen, die nodig zijn om de maximale smaak en geur van de plant te kunnen ontwikkelen.

Ook andere voedingssupplementen zijn verkrijgbaar, die als bron van vitaminen, aminozuren en andere essentiële voedingsstoffen het bloeiproces bevorderen, om het optimale aroma en de maximale smaak van je gewas te krijgen.

Er bestaat een andere categorie supplementen, waar sommige kwekers hun wenkbrauwen bij ophalen, vooral als ze hechten aan compleet natuurlijke kweekmethoden. Ze kunnen echter nuttig zijn voor degenen die moeite hebben om de gewenste resultaten te behalen. Deze groep supplementen voegt in feite geur toe aan je toppen, van druif tot citrus en bessengeur. Als de geuren eenmaal aanwezig zijn in de toppen, moeten kwekers hun planten ongeveer drie weken flushen voor de oogst om al het overtollige magnesium te verwijderen.

Bekend is dat natuurlijke voedingsstoffen effectiever zijn voor de geur dan chemische middelen. Deze voedingsstoffen breken na verloop van tijd af in de bodem, en zijn een bron van kelp, beendermeel en worm uitwerpselen.

Net zoals je planten te voorzien van de optimale hoeveelheden voedingsstoffen om de resultaten te bevorderen, bestaan er ook methoden die ons terugvoeren naar het onderwerp stress, waarbij de hoeveelheid hiervan wordt verminderd. Planten nemen grote hoeveelheden voedingsstoffen op in de vegetatieve fase, aangezien veel energie moet worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van stengels en bladeren. Planten hebben ook een grote hoeveelheid voedingsstoffen nodig in de vroege stadia van de bloeiperiode als de toppen zich vormen. Na zo'n 6 weken in de bloeifase vermindert echter de vraag van de plant naar dergelijke grote hoeveelheden voedingsstoffen, als de groei trager wordt. Dit geeft de kweker de mogelijkheid om voedingsstoffen in te perken, maar wel op een manier dat er genoeg overblijven om de plant optimale oogsten te laten produceren. Hierdoor wordt de hoeveelheid stikstof in de toppen beperkt, waardoor ze een sterke geur en smaak ontwikkelen.

ultraviolet licht het kweken van cannabis voedingsstoffen vegetatieve fase

LICHTKEUZE

Je bewust zijn van het type licht dat je gebruikt voor je cannabisplanten, kan invloed hebben op de resultaten van je gewas in termen van hoe lekker deze ruikt en hoe zacht of sterk de smaak van de toppen zal zijn. Verondersteld wordt dat UV lichten mogelijk de productie van trichomen bevorderen, en aangezien terpenen in deze kleine klieren worden aangemaakt, zullen de lichten waarschijnlijk van invloed zijn op de algehele geur en smaak van het gewas. Vooral UV-B licht veroorzaakt de productie hiervan, mogelijk omdat de plant hierbij overmatige trichomen aanmaakt om zich tegen de straling te beschermen. Zorg ervoor dat je veiligheidsmaatregelen neemt als je met deze lichtbron werkt, gebruik in ieder geval beschermende lenzen.

DROGEN EN UITHARDING

Het correct drogen en uitharden helpt om de zuiverheid van je toppen te behouden en draagt bij aan de algehele smaak en geur. Het drogen van toppen in een mooi traag tempo zorgt ervoor dat ze hun aangename geur behouden, en een gemiddelde luchtvochtigheid voorkomt schimmelvorming en beschermt de trichomen.

Het goed uitharden van je toppen verzekert je van de best mogelijke geur en smaak. Doe je zorgvuldig gedroogde toppen in potten of bewaarzakken. Open deze elke dag even om frisse lucht binnen te laten. Na een paar weken hoef je minder te controleren, en herhaal je dezelfde procedure. Dit proces is na ongeveer 1 maand voltooid.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.