Het bepalen van de kracht van cannabis is niet altijd gemakkelijk. Zodra je gekozen hebt welke soort je wil gebruiken, zijn er nog een aantal factoren die het THC-gehalte van je eindproduct beïnvloeden.

De belangrijkste externe factoren, die invloed hebben op de kracht van je cannabis, zijn: Locatie (bijv. binnen vs. buiten), groeimedium (bijv. aarde of hydroponics), voedingsniveaus, lichtbron, temperatuur & luchtvochtigheid en het niveau koolstofdioxide.

Er zijn natuurlijk veel methoden om cannabis te kweken en aan elke methode kleven verschillende voor- en nadelen... Als je bijvoorbeeld je plant wil kweken onder een UVB spectrum, moet je ofwel een mooie berg vinden in de buurt van de evenaar of wat UVB uitstralende LEDs aanschaffen. Beide methoden zorgen voor problemen: LED verlichting is vrij duur en een berg beklimmen om wat cannabis te kweken, kost je erg veel energie.

LED Strong Strain

Ook genetica hebben invloed op de kracht van de plant. Genetica hebben alle informatie over de plant, zoals hoeveel THC en CBD ze produceert, wat de geuren en smaken zijn, maar ook de kweekeigenschappen. Cannabisplanten vertonen een mix van eigenschappen van de oudersoorten, net als mensen. Stabiele genetica produceren betrouwbare kenmerken die doorgegeven worden vanuit de oudersoorten, terwijl onstabiele genetica bij het nageslacht kunnen leiden tot onvoorspelbare kenmerken die maar moeilijk te beheersen zijn.

Tegenwoordig zijn kwekers in staat de gewenste eigenschappen te selecteren als het gaat om de groei, verschijning en effect. Dit kan enorm nuttig zijn in het vinden van een soort die aan jouw behoeften voldoet.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk alle factoren te overwegen als je met tuinieren begint, zodat je weet welke soort het meest geschikt is voor jou. Landras en erfgoed zaden worden bijvoorbeeld al eeuwen gekweekt en bezitten specifieke eigenschappen, aangepast aan hun inheemse milieu. Aan de andere kant wil je misschien een soort vinden die minder geurt, kleiner van formaat is en meer bestand tegen ongedierte als je binnen kweekt. Dit is ook de reden dat je een goed plan de campagne moet hebben als het om je kweekmethode gaat, nog voordat je je zaden kiest.

Zo, nu dit duidelijk is, wil je vast weten wat de beste en sterkste soorten zijn?

FAT BANANA

Dit mollige monster produceert geelgroene toppen en je neus wordt getrakteerd op de opmerkelijke geur van bananen. Maak kennis met Fat Banana, de variëteit die is veredeld uit Kush genetica, wat een krachtige indica heeft opgeleverd. Haar fruitige smaak is nog maar het begin van haar impact en het THC-gehalte valt vaak hoger uit dan 25%. Met zulke concentraties kun je rekenen op een super-krachtige high die minder geschikt is voor beginnende rokers. Verstokte gebruikers raken echter verrukt door de eetlust opwekkende en angstremmende effecten. De fijne uitwerking van deze indica is bijzonder geschikt voor het slapengaan.

Fat Banana

Fat Banana

Fat Banana

Genetic background Banana x OG Kush
Yield indoor 350 - 400 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 25% (aprox.) / CBD: Low
Blend 50% Sativa, 50% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 450 - 500 g/per plant (dried)
Height outdoor 170 - 200 cm
Harvest time Late September
Effect Relaxing and full of flavour
 

Buy Fat Banana

 

ROYAL GORILLA

Tot voor kort was Gorilla genetica niet beschikbaar buiten de Verenigde Staten, maar daar is verandering in gekomen. Grijp nu je kans met Royal Gorilla van Royal Queen Seeds en probeer deze verwoestende strain zelf. Deze aangenaam lichtgroene toppen bevatten maar liefst 26% THC. De evenwichtige kruising is bij toeval ontstaan tijdens het veredelen. Haar ongelofelijk euforische high gaat gepaard met heerlijke citrussmaken en vleugjes dennenhout. De evenwichtige high is geschikt voor therapeutisch gebruik. Bestel nu en ontdek de strain waar je eigenlijk niet zonder kunt.

Royal Gorilla

Royal Gorilla

Royal Gorilla

Genetic background Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
Yield indoor 500 - 550 gr/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 27% (aprox.) / CBD: Low
Blend 50% Sativa, 50% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 550 - 600 g/per plant (dried)
Height outdoor 130 - 170 cm
Harvest time Middle of October
Effect Cerebral and relaxing
 

Buy Royal Gorilla

 

GREEN GELATO

In Californië zijn er verschillende regio's die concurreren om de kweek van de beste cannabis. Green Gelato is afkomstig uit de Bay Area van San Francisco en iedere cannabisliefhebber die van zoet houdt, zou haar moeten proberen. De ouderplanten Sunset Sherbet en Thin Mint Cookies staan al bekend om hun zoete smaak en krachtige high. Door de twee te combineren, is een plant ontstaan die nog zoeter smaakt en makkelijk de 25% THC aantikt. Deze bedwelmende mix van fruitige tonen, menthol, kruidige kush en koekjessmaak maakt de plant fantastisch. Reken op een inspirerende high die je lichaam ontspant en waarvan je een couch-lock ervaart.

Green Gelato

Green Gelato

Green Gelato

Genetic background Sunset Sherbet x Thin Mint Girl Scout Cookies
Yield indoor 500 - 700 gr/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 8 - 10 weeks
THC strength THC: 27% (aprox.) / CBD: Low
Blend 45% Sativa, 55% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 750 - 800 g/per plant (dried)
Height outdoor 150 - 200 cm
Harvest time Early October
Effect Physical, clear high
 

Buy Green Gelato

HULKBERRY

Colorado behoort tot een van de eerste Amerikaanse staten waar recreatieve cannabis is gelegaliseerd. Pioniers in die staat hebben een aantal zeer indrukwekkende variëteiten gekweekt. Een specifieke variëteit valt daarbij vooral op, die de dispensaria uitvliegt en inmiddels ook in Europa en elders is neergestreken. HulkBerry heeft kort na het succes tijdens de High Times Cannabis Cup van 2014 een echte sterrenstatus verworven. Het is bijna onmogelijk te bevatten hoe krachtig deze strain is; het THC-gehalte heeft de 28% overschreden. De kruising van OG Kush met Strawberry Diesel staat garant voor een krachtige mix van indica en sativa effecten en een verrukkelijke fruitige smaak.

Hulkberry

HulkBerry

HulkBerry

Genetic background OG Kush x Strawberry Diesel
Yield indoor 400 - 450 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 27% (aprox.) / CBD: Low
Blend 65% Sativa, 35% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 650 - 700 g/per plant (dried)
Height outdoor 160 - 200 cm
Harvest time Late September
Effect Clear and energetic
 

Buy HulkBerry

AMNESIA HAZE

Nadat Haze genetica hun weg vonden naar Nederland, werden er diverse hybriden gemaakt. Later werden de zaden gecombineerd met een mannelijke plant, verkregen uit old-school Haze soorten. Het resultaat is Amnesia Haze die, zoals de naam al suggereert, zorgt voor een psychedelische high in de bol, waardoor de gebruiker zijn hersenen compleet kan uitschakelen na een sessie. Amnesia Haze heeft een frisse en fruitige smaak.

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Genetic background Original Amnesia Haze
Yield indoor 600 - 650 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 22% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 70% Sativa, 30% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 650 - 700 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 210 cm
Harvest time Late October
Effect Extremely high, long-lasting, body relaxing
 

Buy Amnesia Haze

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.