SEEDS OF KLONEN

Mocht je overwegen de grote stap naar het kweken te zetten, dan zijn er een aantal zaken waar je je over moet buigen voor je begint. Het zijn de eerste stapjes naar het worden van een echte expert op het gebied van cannabis. 

Nog voordat je begint, moet je de eerste belangrijke horde al nemen: kweek ik planten vanaf zaad of start ik met klonen? Als je helemaal nieuw bent in de kweekwereld, wist je waarschijnlijk niet eens dat je deze keuze had. Het nemen van een beslissing is niet altijd eenvoudig. Hieronder proberen we je te helpen bij het maken van je keuze.

Cannabis kweken doormiddel van een Kloon

Een kloon is een mooi woord voor stekje. Een afgesneden stukje plant van een volwassen plant die je opnieuw kan planten. Dat klinkt heel simpel, maar het laten groeien van een kloon kan soms nog ingewikkelder zijn dan kweken vanaf zaad. Een net afgesneden kloon bevindt zich in een soort shock en eist erg veel zorg. Om hiermee goed om te gaan, heeft je plantje bepaalde eisen op het gebied van licht en voeding. Je moet er dus voor zorgen dat je plantje gezond en vrolijk blijft.

Daarnaast is je kloon natuurlijk genetisch gezieneen kopie van de moederplant. Je moet dus eerste een moederplant zien te vinden en toestemming krijgen om hier klonen vanaf te halen. Mocht de moederplant gezondheidsproblemen hebben, dan worden deze logischerwijs ook doorgegeven aan je kloon. Als beginner kan het lastig zijn om ziektes en/of plagen op te lossen. Daarnaast kunnen klonen lastig te vinden zijn. Je kunt ze af en toe online vinden, maar vraag jezelf af wat de risico’s zijn. Je moet maar afwachten wat je krijgt: is het de juiste soort? Is je plant niet ziek? Overleven de klonen het verzendingsproces? Zijn er chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt? Allemaal zaken die meewegen in je beslissing. En dan nog moet je maar afwachten of je plantje groeien wil.

Mocht je in tijdnood zitten, dan bieden klonen vaak wel een voordeel. De oogst kan vroeger plaatsvinden omdat je kloon al verder ontwikkeld is dan een zaadje en je zou er een maand mee kunnen winnen.

Kloon Hennep

Cannabis kweken doormiddel van zaden

Als je pas net begint met kweken, dan is het starten met zaden waarschijnlijk het simpelst. Het lijkt misschien eng, maar maak je geen zorgen, zaden zijn gemakkelijker om mee te werken dan klonen.

Marihuana is een eenjarige plant en niet genetisch gemanipuleerd om te blijven bloeien. Dit houdt in, dat een kloon van een volwassen plant al ouder kan zijn en mogelijk minder toppen oplevert. Het kweken vanaf zaad kan je dus een hogere opbrengst opleveren. 

Allereerst zorg je dat je betrouwbare producten koopt. Hiervoor kun je bij een zaadbank als Royal Queen Seeds terecht. Je hebt er een ruime keuze uit diverse soorten en je kunt zoeken naar de door jou gewenste effecten en kwaliteiten. Alleen de vrouwelijke planten leveren toppen. Je kunt dus besluiten uitsluitend gefeminiseerde zaden te bestellen, waardoor je ook enkel vrouwtjes krijgt en geen onbruikbare mannelijke planten. Je hebt dus zelf veel meer controle. 

Als je begint met een zaadje, dan stel je het zaadje in staat goede en stevige wortels te ontwikkelen. De wortels staan centraal bij het opnemen van voedingsstoffen en water. Een kloon mist deze ontwikkeling en het is dus moeilijk om zo gezond te worden als een plant die vanaf zaad is gekweekt. De meeste kwekers genieten trouwens enorm van het groeiproces om het zaadje te laten ontkiemen en haar alle groeistadia te zien doormaken tot ze volledig volwassen is en rijp voor de oogst. 

Neig je naar klonen omdat je in tijdnood zit en snel resultaten wilt boeken? Overweeg dan om bij Royal Queen Seeds zelfbloeiende zaden te bestellen. Deze zijn ook wel bekend als autoflowering. Deze zaden zijn met zorg gekruist, terwijl ze zijn blootgesteld aan meer daglicht. Om deze reden zullen ze automatisch gaan bloeien na een bepaalde periode. 

Vroeger was het kweken vanuit klonen enorm populair, maar meer en meer kwekers grijpen terug naar de basis, om de eerder genoemde redenen. Neem eens een kijkje bij het online assortiment zaden van Royal Queen Seeds om nogmaals te bevestigen dat het kweken vanaf zaad de meest logische keuze is. 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.