Of je nu een beginneling bent met cannabis, of een doorgewinterde roker, de kans is groot dat je wel eens van Skunk, Haze, of Kush gehoord hebt. Dit zijn de namen van drie legendarisch soorten, die de bouwstenen waren voor genetica van de meeste cannabis soorten die we tegenwoordig kennen.

Toen ze voor het eerst op de markt verschenen veranderden deze drie soorten de manier waarop mensen over de hele wereld cannabis kweekten en er van genoten. De individuele planten gaven uitzonderlijke opbrengsten, deden het goed onder verschillende omstandigheden, en van de toppen die ze produceerden werd je verschrikkelijk high.

Tegenwoordig worden ze gebruikt om nieuwe soorten te ontwikkelen, elk met hun eigen unieke effecten en groeikenmerken, terwijl cannabis fijnproevers in alle hoeken van de wereld er van blijven genieten.

In dit artikel gaan we elke strain een beetje dieper uitpluizen, we kijken naar het beginpunt, de herkomst, unieke effecten, en nog veel meer.

Als je deze bijzondere strains wilt bemachtigen om ze zelf te kweken, bestel dan vandaag nog je zaden bij Royal Queen Seeds.

SKUNK

Deze legendarische soort verscheen zo rond de jaren '70 voor het eerst op de markt, en heeft de basis gevormd voor de vele andere strains die de meeste cannabis liefhebbers wel kennen.

De oorspronkelijke Skunk#1 werd voor het eerst opgekweekt door de Sacred Seed Co., een groepje cannabis kwekers uit Californië, USA, onder aanvoering van de beruchte David Watson, beter bekend onder de naam Sam "The Skunkman". De groep maakte blijkbaar gebruik van een mengeling van Afghaan, Acapulco Gold en Colombian Gold variëteiten om uiteindelijk bij de strain uit te komen die bij velen van ons vandaag zo geliefd is.

De strain die ze hadden gecreëerd was erg vernieuwend. Ze produceerde hele grote opbrengsten binnen zeer korte tijd, en was bestand tegen diverse soorten klimaat, waardoor het mogelijk was ze zowel binnen, buiten en in kassen te kweken.

De plant produceerde compacte toppen vol met hars, met weinig tot geen bladeren en een sterke geur. Bij het roken krijg je van Skunk #1 buitengewone effecten, gekarakteriseerd door een sterke, cerebrale high vol energie, die je in geen enkele andere soort uit die tijd terugvond.

Nadat hij in 1982 uit de bak kwam bracht Sam de eerste samples mee naar Nederland, waar hij een klein aantal zaadjes van deze sterke nieuwe soort verkocht onder de merknaam Cultivator's Choise.

Vanaf dat punt werd de strain gebruikt door cannabis kwekers en veredelaars over de hele wereld om nieuwe hybrides te creëeren. Hier zijn enkele van de populairste Skunk variëteiten die momenteel bij Royal Queen Seeds verkrijgbaar zijn:

SKUNK XL

Dit is onze versie van de legendarische Skunk #1, die alle geliefde eigenschappen bevat van het origineel in een eenvoudig, makkelijk te kweken, gefeminiseerd zaad.

Deze 50-50 hybride heeft een bloeitijd van slechts 7-8- weken. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt onze Skunk XL behoorlijk groot en produceert super-compacte, van het hars druipende toppen, met een heerlijke smaak en geur.

Skunk XL

Skunk XL

Skunk XL Royal Queen Seeds

Genetic background Skunk
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 17% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 50% Sativa, 50% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 160 - 200 cm
Harvest time October
Effect A combination of stoned + high

Buy Skunk XL

SWEET SKUNK AUTOMATIC

Deze nieuwe strain is een fantastische kruising van Green Poison met de autoflowering Big Devil #2, en is daarna gedurende een paar generaties, terug gekruist en gestabiliseerd, om de hybride te perfectioneren.

De plant wordt slechts zo'n 60-100cm. groot, wat betekent dat ze in een kleine ruimte past. De opbrengst kan variëren tussen de 60 en 110 gram per plant.

Sweet Skunk Auto

Sweet Skunk Automatic

Sweet Skunk Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Early Skunk x Critical x Ruderalis
Yield indoor 400 - 450 g/m2
Height indoor 40 - 80 cm
Flowering time 6 - 7 weeks
THC strength THC: 15% (aprox.) / CBD: Low
Blend 30% Sativa, 50% Indica, 15% Ruderalis
Yield outdoor 60 - 110 g/per plant (dried)
Height outdoor 60 - 100 cm
Harvest time 8 - 9 weeks after germination
Effect Cerebral and uplifting
 

Buy Sweet Skunk Automatic

 

CRITICAL

Onze Critical is een indica-dominante hybride, die grote opbrengsten garandeert en een korte bloeiperiode heeft. Het is een kruising van Afghaan met Skunk en bevat uitsluitend de beste eigenschappen van beide ouders.

Bij binnenkweek wordt de Critical over het algemeen 80 tot 140cm. groot. Buiten kan ze wel tot 220cm. groot worden. De opbrengst kan variëren, afhankelijk van waar ze groeit; buiten kun je een oogst verwachten van zo'n 550 tot 600 gram per vierkante meter, terwijl ze binnen wel meer dan 650 gr. per vierkante meter kan opbrengen.

Deze planten kunnen zich er op beroemen dat ze een korte bloeitijd van slechts 7 weken hebben, wat betekent dat je het hele jaar door kunt profiteren van meerdere, grote oogsten, met superieure toppen. De toppen geven een lekkere high, gekarakteriseerd door een goede balans tussen lichamelijke en cerebrale effecten.

Critical

Critical

Critical Royal Queen Seeds

Genetic background Afghani x Skunk
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 40% Sativa, 60% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time Late September
Effect Stoned, physically and mentally
 

Buy Critical

 

HAZE

Haze is een andere beroemde strain die opkwam in de jaren '70. Ook wel bekend als Original Haze of Neville's Haze.

Deze variëteit werd voor het eerst gecreëerd door de "Haze Brothers", twee cannabis kwekers uit Noord Californië die zich toelegden op het kweken en bewerken van krachtige sativa's. Ze waren in de weer met een stel verschillende soorten cannabis, met inbegrip van Acapulco Gold en Columbian Gold, en enkele soorten uit landen zoals India en Thailand.

Volgens diverse bronnen was de Haze, zoals we die tegenwoordig kennen, in het begin niet erg succesvol, voornamelijk vanwege de lange bloeitijd. Het kan wel 16 weken duren voordat ze volledig volgroeid is, en heeft heel veel bijzondere aandacht nodig om tot volledige bloei te komen.

Volgens NevillesHaze.com bestond de variëteit bijna niet meer aan het begin van de jaren '80, omdat kwekers op zoek waren naar eenvoudiger soorten om mee te werken.

Gelukkig vond een klein aantal zaadjes de weg naar Nederland, waar ze later door The Seed Bank werden verkocht. Hoewel, er gaan een aantal geruchten rond over hoe dat gebeurde, en geen enkele daarvan is gecontroleerd door betrouwbare bronnen.

De meeste bronnen zijn het er over eens dat de zaden in handen kwamen van Neville Schoenmakers, die de soort in stand hield, en ermee begon te kruisen.

Er is een bron die beweert dat de Haze Brothers in het begin van de jaren '80 een reis naar Nederland maakten voordat ze zich terugtrokken. Andere bronnen beweren dat de broers vrienden of kennissen waren van Sam The Skunkman, die de zaden, samen met zijn Skunk zaden naar Nederland bracht toen hij in 1982 uit de gevangenis kwam.

Ongeacht hoe Neville het voor elkaar kreeg om de zaden veilig te stellen, hij wordt nu beschouwd als de vader van de Original Haze, die sativa liefhebbers over de hele wereld koesteren. De Haze die hij in Nederland bemachtigde wordt nog steeds wereldwijd gewaardeerd, en heeft sindsdien aan de wieg gestaan van heel veel andere hybrides.

Dit zijn enkele van de populairste Haze variëteiten die momenteel bij Royal Queen Seeds te verkrijgen zijn:

SHINING SILVER HAZE

Een kruising van Northern Lights, Original Haze, en Skunk, dit is een te gekke strain die waarvan gebruiker over de hele wereld genieten.

Onze Shining Silver Haze heeft meerdere cannabis cups gewonnen. Ze geeft een goede opbrengst van wel 650 gr/m², en doet het zowel binnen als buiten erg goed. De bloeitijd bedraagt 9 tot 11 weken, maar dat is het wachten vanwege de kwaliteit van de toppen echt wel waard.

Bij het roken geeft Shining Silver Haze een opwekkende, langdurige high, die elke sativa liefhebber zal waarderen. Ze heeft ook een heerlijk zoet aroma, en is bijzonder zacht om te roken.

Shining Silver Haze

Shining Silver Haze

Shining Silver Haze Feminized

Genetic background Haze x (Skunk x Northern Light)
Yield indoor 600 - 650 g/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 9 - 11 weeks
THC strength THC: 21% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 75% Sativa, 25% Indica
Yield outdoor 600 - 650 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time Late October
Effect Very high
 

Buy Shining Silver Haze

 

AMNESIA HAZE

Een andere prijswinnaar, de Amnesia Haze heeft meerdere cannabis cups gewonnen zowel in 2004 als in 2012. Ze geeft een grote opbrengst, heeft een hoge concentratie THC, en een krachtige sativa high die elke liefhebber van Haze met zekerheid zal waarderen.

Deze planten worden tussen de 1 tot 1,2 meter groot en kunnen een bewonderenswaardige opbrengst hebben van maar liefst 650g/m² in een indoor situatie. Bij het buiten kweken kan één enkele plant een oogst opleveren van wel 700 gram van de beste wiet die er is.

De bloeitijd neemt ongeveer 12 weken in beslag, wat van deze soort niet een ideale variëteit maakt voor beginnelingen. Deze planten doen het buiten goed, maar ze hebben wel een klimaat nodig zoals dat van Australië, Noord-Afrika of Californië. Ze kunnen zowel met een hydrosysteem als in de volle grond gekweekt worden.

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Genetic background Original Amnesia Haze
Yield indoor 600 - 650 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 22% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 70% Sativa, 30% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 650 - 700 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 210 cm
Harvest time Late October
Effect Extremely high, long-lasting, body relaxing
 

Buy Amnesia Haze

 

LEMON SHINING SILVER HAZE

Dit is een sativa-dominante strain die super sterke toppen produceert met een THC concentratie van meer dan 21%. De genetica zijn afkomstig van een kruising van onze Amnesia Haze en een Lemon Skunk, waardoor het een krachtige variëteit is met een direct herkenbare citroen geur.

Onze Lemon Shining Haze bloeit doorgaans tussen de 8 en 9 weken, afhankelijk van de individuele groeiomstandigheden van elke plant. Bij indoor kweek kan elke plant 425 tot 475g/m² produceren. Bij het buiten kweken kun je er op rekenen dat ze rond Oktober volgroeid zijn en een oogst van meer dan 500g/m² opleveren.

De plant produceert grote, vaak langwerpige toppen. Zoals de meeste sativa's zullen de toppen los en pluizig zijn, bedekt met een ruime hoeveelheid rode stampers en een dauwachtige, kleverige laag THC-rijke trichomen. Ze kunnen er ook uitzien alsof ze met lime-groene en goudgele tinten bespikkeld zijn.

Lemon Shining Silver Haze

Lemon Shining Silver Haze

LEMON SHINING SILVER HAZE

Genetic background Lemon Skunk x Amnesia Haze
Yield indoor 425 - 475 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 21% (aprox.) / CBD: Low
Blend 75% Sativa, 25% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 450 - 500 g/per plant (dried)
Height outdoor 130 - 170 cm
Harvest time Middle of October
Effect A combination of stoned + high
 

Buy Lemon Shining Silver Haze

 

KUSH

Als laatste op onze lijst van gewichtige cannabis variëteiten staat de Kush. Hoewel, in tegenstelling tot andere soorten die we onderzochten heeft het woord Kush geen betrekking op één speciaal cannabis type.

In plaats daarvan refereert het woord Kush aan een subgroep indica-variëteiten. Deze strains komen oorspronkelijk uit de inheemse speciale planten die worden aangetroffen in Afghanistan, Pakistan, en India.

Veel van deze soorten groeien op grote hoogte langs de Hindu Kush bergketen, waar ze hun naam aan te danken hebben.

Veel variëteiten Kush cannabis werden in de jaren '70 geïmporteerd in de Verenigde Staten, waar ze werden veilig gesteld en gekruist met andere rassen om nieuwe hybrides te creëeren. Enkele van de beroemdste op Kush gebaseerde soorten zijn ondermeer OG Kush, Babba Kush.

Dit zijn de populairste Kush variëteiten die bij Royal Queen Seeds te koop zijn:

CRITICAL KUSH

Als je op zoek bent naar een sterke Kush melange, die in een beperkte ruimte gekweekt kan worden, maar toch een goede opbrengst geeft hoef je niet verder te zoeken. Onze Critical Kush wordt gekoesterd door onze klanten vanwege het produceren van hoge opbrengsten van een wiet van bijzondere klasse, zonder dat ze veel ruimte nodig heeft.

Dit is een indica dominante hybride kruising van Critical en OG Kush. ze kan klein blijven met 60 cm en een hoogte bereiken van 140 cm. Hoewel de opbrengst van 550g/m² nooit tegen zal vallen. Het goede van dit alles is dat ze in slechts 7 weken geoogst kan worden.

Met een THC gehalte van meer dan 20% is dit een krachtige strain waar je langdurig fysiek stoned van wordt. Hoewel je er als roker niet helemaal uitgevloerd van raakt, dit betekent dat je van deze variëteit kunt genieten en ervan kunt uitgaan dat je nog aanspreekbaar bent, en zelf nog een beetje productief.

Critical Kush kan zowel binnen als buiten gekweekt worden.

Critical Kush

Critical Kush

Critical Kush

Genetic background Critical x OG Kush
Yield indoor 500 - 550 gr/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 20% (aprox.) / CBD: Low
Blend 20% Sativa, 80% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 100 - 140 cm
Harvest time Late September
Effect Extremely stoned long-lasting & body relaxing
 

Buy Critical Kush

 

BUBBLE KUSH

Onze Bubble Kush is een mix van 80% indica en 20% sativa, en heeft een THC gehalte van ruwweg 19%. Het is waarschijnlijk een van de meest opbrengende planten die er momenteel verkrijgbaar zijn.

De planten kunnen zowel binnen als buiten gekweekt worden en hebben speciale verzorging nodig in beide situaties. Binnen kan je een opbrengst verwachten van 550 tot 600g/m², terwijl dit buiten de weegschaal boven de 650g/m² zal doen uitslaan. Bloeitijd is slechts 7 tot 8 weken.

Zoals de naam al doet vermoeden hebben de toppen van onze Bubble Kush een specifieke kauwgom geur en smaak. Omdat het een indica-dominante variëteit is kun je rekenen op een oogst van dikke, compacte toppen, waar je zwaar fysiek high van wordt. Als je van plan bent om Bubble Kush te gaan roken houd er dan rekening mee dat je voorlopig heel erg ontspannen op je stoel vastgeplakt zit.

Bubble Kush

Bubble Kush

Bubble Kush Feminized

Genetic background Afghan x Northern Light x Skunk
Yield indoor 400 - 450 g/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 8 - 10 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 10% Sativa, 90% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 150 - 200 cm
Harvest time September
Effect Physically stoned
 

Buy Bubble Kush

 

OG KUSH

Dit is zonder enige twijfel één van de populairste strains die er ooit geweest zijn. Als je ons niet geloofd, de High Times heeft OG Kush uitgeroepen tot nummer één op hun lijst van de 25 beste variëteiten aller tijden. En die gasten kennen hun wiet.

Er is een hoop discussie geweest over de juiste oorsprong van deze strain, maar de meesten gaan er van uit dat het een Chemdawg nakomeling is. Hoe dan ook, deze strain blijft maar veelvuldig internationale cannabis cups in de wacht slepen en is wereldwijd bij rokers geliefd.

Onze OG Kush toppen zijn doorgaans erg compact en bedekt met een dikke laag ijzige kristallen. Ze zijn ook erg dicht van structuur, en eenmaal geoogst en gerijpt kan het behoorlijk lastig zijn ze te verkruimelen. OG Kush heeft een indringende, maar toch frisse geur, die de ruimte overheerst waar ze gekweekt of opgeslagen wordt.

In een binnen situatie kan de OG Kush wel meer dan 2 meter hoog worden. Ze geven een goede oogst, over het algemeen 500g/m². De bloeitijd is ruwweg 7 tot 9 weken.

Ben je er klaar voor om enkele van deze strains zelf te kweken? Plaats je bestelling vandaag dan nog bij Royal Queen Seeds, voor een snelle en discrete levering van cannabis zaden, en vergeet niet regelmatig ons blog te op te zoeken voor meer berichten zoals dit.

OG Kush

O.G. Kush

O.G. Kush

Genetic background Afghan x Northern Light x Skunk
Yield indoor 400 - 450 g/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 8 - 10 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 10% Sativa, 90% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 150 - 200 cm
Harvest time September
Effect Physically stoned
 

Buy O.G. Kush

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.