By Luke Sumpter

Haze Berry behoort tot de populaire "Blue"-variëteiten. Net als Blue Mystic en Blue Cheese is het een kruising van de supersmakelijke Blueberry en een andere kampioen, in dit geval Shining Silver Haze. Haze Berry is bijzonder geliefd onder cannabisliefhebbers die verrukt zijn van haar werkingskracht, verkwikkende effecten en delicate smaakprofiel. Voor kwekers heeft Haze Berry ook veel te beiden. Ze genereert namelijk goede opbrengsten en haar bloeiperiode is korter dan bij de meeste sativa's.

HERKOMST EN GENETISCHE ACHTERGROND VAN HAZE BERRY

Haze Berry werd door de Nederlandse veredelaars van Royal Queen Seeds bedacht. Ze kruisten Shining Silver Haze met de oorspronkelijke Blueberry van DJ Short.

Shining Silver Haze wordt wel de "Koningin van de Sativa's" genoemd en neemt de helft van de genen van Haze Berry voor haar rekening. Ze stamt af van Silver Haze, een van de eerste cannabisvariëteiten die de "Haze Brothers" eind jaren zestig kweekten. Het genetisch materiaal van deze strain komt oorspronkelijk uit de Thaise oerwouden en tropen van Mexico en Colombia. Dit werd verder verbeterd met behulp van een solide Skunk-kruising en Northern Lights, waar ook iedereen verzot op is.

De andere ouderplant van Haze Berry is Blueberry, wat een drieweg-kruising is van de ouderplanten Afghani, Sativa Thai en Purple Thai. Ze werd oorspronkelijk in de jaren zestig of zeventig ontwikkeld door de productieve veredelaar DJ Short uit de staat Oregon. Hij was een autoriteit op het gebied van het veredelen van cannabisplanten en wordt wel de "Willy Wonka van Cannabis" genoemd.

De samensmelting van deze wereldberoemde genen leverde een van de meest gewilde Haze-strains op. Zowel recreatieve als medicinale gebruikers lopen met haar weg.

KWEEKEIGENSCHAPPEN: GEEN TREUZELAARSTER

Haze Berry bevat 60% sativa- en 40% indica-genen. De precieze verhouding kan echter wat fluctueren. Ze is in ieder geval altijd sativa-dominant en dat is goed te zien tijdens haar groei. Net als andere sativa's ontwikkelt ze langgerekte, ranke bladeren aan niet al te middellange zijtakken. Binnen blijft ze echter met een hoogte van 60-100cm makkelijk beheersbaar. Afhankelijk van het fenotype en de kweekomstandigheden ontwikkelen sommige planten blauwe of paarse kleurschakeringen. Deze zijn werkelijk een lust voor het oog.

Haze Berry heeft niet al te grote toppen. De toppen worden gemiddeld groot en wat opmerkelijk is voor een sativa, ze groeien in stevige clusters. Dankzij de inbreng van Shining Silver Haze heeft Haze Berry ook fantastisch veel hars. Tijdens de bloeiperiode komen de toppen vol te zitten met witte harsklieren, waardoor ze er zilverachtig uitzien en zeer kleverig zijn. Dat maakt wat het formaat ervan betreft een hoop goed.

Haze Berry heeft voor een sativa een relatief korte bloeiperiode van 9-10 weken. Buiten kan ze wel 180cm hoog worden en is ze eind oktober klaar voor de oogst. Voor binnenkwekers die van Haze houden, is Haze Berry een bijzonder aantrekkelijke strain omdat ze niet overdreven hoog wordt. Kwekers die echter hun opbrengst willen maximaliseren, zouden haar, indien mogelijk, buiten moeten kweken. Ze tiert namelijk welig onder de volle zon.

Kweek je haar onder een 600W-lamp, dan beloont Haze Berry je met een opbrengst van 525–575g/m². Buiten is dat, afhankelijk van de kweekomstandigheden, zo'n 650g/plant.

Haze Berry

Haze Berry
23_genetic background_1 Blueberry x Shining Silver Haze
33_Yield indoors_1 525 - 575 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 9 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 20
28_Type Blend_1 Sativa 60% Indica 40%
34_yield outdoor_1 600-650 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 180 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Krachtig, Langdurig

Koop Haze Berry

EFFECTEN VAN HAZE BERRY: EUFORIE EN ONTSPANNING IN ÉÉN

Haze Berry is een sterke strain, maar dat valt wel te verwachten met zulke beresterke ouders. Het THC-gehalte van deze wonderbaarlijke plant is regelmatig vastgesteld op 20% of meer, waarbij sommige planten ook nog eens veel CBD bevatten.

Haze Berry induceert een effect dat van stapel loopt met een explosie van inspiratie en euforie. Als donderslag bij heldere hemel krijg je zin om vergeten creatieve projecten uit te voeren of de sportschool te bezoeken. Houd er echter rekening mee dat na meerdere hijsjes de energieke Haze-high verandert in een ontspannende, maar toch nog inspirerende stone. Daarbij voel je je gelukzalig en krijgt je motivatie tijdelijk een oppepper. Daarmee is ze een uitstekend overdagrokertje, maar ook prima tijdens het kamperen, muziekfestivals en happenings.

Sommige medicinale gebruikers stellen de verkwikkende en energieke effecten van Haze Berry op prijs, waarmee ze dagelijkse problemen beter mee kunnen verwerken. Anderen zijn echter van mening dat als je er veel van rookt, de sativa-effecten angstgevoelens en paranoia veroorzaken.

AROMA'S EN SMAKEN VAN HAZE BERRY: ÉÉN EN AL BOSBESSEN

Blueberry is werkelijk een van de fruitigste strains aller tijden. Het is dus niet zo verwonderlijk dat haar nageslacht ook een unieke overheerlijke smaak heeft. Haze Berry trekt alles uit de kast en biedt de rijke, romige smaken van bosbessen, vanillestokjes en aarde, met een vleugje specerijen. Als de roker uiteindelijk de toppen kan vermalen om ervan te genieten, is het direct duidelijk dat dit niet zomaar een Blue-variëteit is. Steek Haze Berry op en de rook is aangenaam zacht. Je smaakpapillen zijn direct verrukt van de zoete en fruitige smaken van Blueberry als je inhaleert en tijdens het uitblazen proef je de kenmerkende kruidensmaken van Haze. Omdat het een bijzonder harsrijke en aromatische strain betreft, is Haze Berry ook prima voor het maken van hasjiesj/concentraten.

HAZE BERRY: EEN UITSTEKENDE SATIVA DIE NIET TELEURSTELT

Haze Berry van Royal Queen Seeds is een fabuleuze strain (en niet alleen) voor Haze-liefhebbers. Ze is een welkome verandering voor mensen die niet zonder Haze kunnen, maar toch eens iets anders willen proberen. Het is ook een fantastische strain voor personen die van een inspirerend sativa-effect houden dat langzaam overvloeit in een aangename stone. En omdat Haze Berry zich goed leent voor binnenkweek, en dat is niet met alle Haze-variëteiten het geval, zitten sativa-liefhebbende binnenkwekers altijd goed als ze deze plant bovenaan hun verlanglijstje zetten.

HAZE BERRY AUTOMATIC

Vanwege het overweldigende succes van Haze Berry besloot het veredelteam van RQS om een autoflowering versie van deze geliefde soort te maken. Nadat ze verschillende combinaties hadden geprobeerd, stuitten de breeders op een heerlijke en productieve kruising, met Haze Berry en Blueberry Auto als ouders. Dit nageslacht heeft de allerbeste eigenschappen van de oorspronkelijke soort meegekregen, zoals een overheerlijke bosbessensmaak en een aangenaam korte levenscyclus.

Haze Berry Automatic is net als haar ouders sativa-dominant: ze bevat 65% sativa-, 30% indica- en 5% ruderalis-genen. Ze maakt ietwat compactere cola's aan, maar die zijn net als de oorspronkelijke soort rijkelijk bedekt met glanzende trichomen. Haar schitterende toppen bevatten 13% THC, waardoor je van een inspirerend effect geniet zonder overweldigd te raken. Deze high die je functioneren niet belemmert, maar je wel stimuleert, is bijzonder geschikt voor een wake en bake-sessie. Met een vaporizer komt haar zoete en uitdagende smaak van bosbessen het best tot zijn recht.

Naast kweekgemak biedt Haze Berry Automatic een puik oogstgewicht. Binnenplanten worden 90-130cm hoog en leveren 350–400g/m² op. De welriekende toppen zijn 10-11 weken na het kiemen al te oogsten. Buitenplanten worden ongeveer even hoog en verwennen je met 100-150g/plant.

Haze Berry Automatic

Haze Berry Auto
23_genetic background_1 Haze Berry x Blueberry Auto
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90-130 cm
25_flowering time_1 8 - 9 weken
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 65% Indica 30% Ruderalis 5%
34_yield outdoor_1 100-150 gr/plant
32_plant height outdoors_1 80 - 130 cm
27_harvest period_1 10-12 weken na ontkiemen
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Krachtig, Langdurig

Koop Haze Berry Auto

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.