Cannabis Kweken: Sativa Vs Indica

Cannabis is een eeuwenoude veelzijdige plant die over de hele wereld wordt gekweekt. Door de blootstelling aan verschillende klimaatomstandigheden, kweekcondities, lichtbronnen, temperaturen en selectief kweken, zijn er ontelbare verschillende cannabis soorten ontstaan. Laten we de roots van de kweek van sativa en indica marihuana onder de loep nemen.

De oorspronkelijke driedeling van wiet; cannabis sativa, cannabis indica, en cannabis ruderalis is met elkaar vermengd geraakt, wat een 21e-eeuwse drie-eenheid van nieuwe classificaties cannabis heeft voortgebracht. Autoflowering cannabis, kruisingen, en medicinale cannabis vormen de toekomst van marihuana.

Ruderalis genetica zijn voor het grootste gedeelte specifiek geinfuseerd met als doel om een snelle bloei te krijgen die onafhankelijk is van de fotoperiode. De moderne autoflowering soorten zijn kruisingen van fotoperiode indica- en/of sativa-varianten. Ook de huidige medicinale soorten zijn kruisingen van sativa en indica en sinds kort ook van Auto's, die zijn geselecteerd om hun hoge CBD-gehalte, in plaats van om de THC-levels.

Het is dan ook, ongeacht welke specifieke soort je ook kiest om te kweken, absoluut noodzakelijk om bekend te zijn met de kweekkenmerken van zowel sativa als indica cannabis. Kennis is macht; de succesvolle ganja boer heeft inzicht in de verschillende benodigdheden voor sativa-bomen en voor bossige indica struiken.

SATIVA BOMEN

Cannabis Sativa Trees

Pure landsoortige sativa-soorten zijn tegenwoordig lastig te verkrijgen en niet geschikt voor binnenkweek. Ontwikkelde sativa-kruisingen zoals Amnesia Haze hebben 12 weken of meer nodig om te bloeien; Amnesia is echter nog best geschikt voor de binnen kweker. Met wat oefening kan deze soort geweldige resultaten opleveren voor hydro kwekers.

Terwijl de huidige sativa strains buiten nog steeds 3m+ kunnen worden, vooral in een Mediterraan klimaat, hebben kruisingen en selectief kweken de bloeitijden verkort en de toppen dichter gemaakt.

De nieuwste sativa-dominante kruisingen zoals Shining Silver Haze kunnen binnen en buiten worden gekweekt in minder dan 10 weken bloeitijd. De verheffende cerebrale sativa high blijft in stand, terwijl een subtiel vleugje indica de toppen dicht houdt en ze snel doet rijpen, zonder een bankhangend effect te veroorzaken.

Over het algemeen kenmerken sativa-achtige cannabis soorten zich door dunnere bladeren, een grotere afstand tussen de internodiën en een snelle verticale groei in de vegetatieve fase tot in de bloei, en in sommige gevallen tot de oogsttijd. De sativa's zijn nog steeds de bomen van de cannabis en de ScrOG en/of LST-methoden worden aanbevolen om een gelijk bladerdak te behouden.

De donsachtige toppen worden meestal vervangen door lange kaarsachtige cola's. Klassieke landsoortige sativa's produceerden vaak lichte, luchtige toppen. De sativa-kruisingen van tegenwoordig leveren super hoogwaardige stash op zonder de nadelen van het verleden. Dichtere toppen met een geweldige schimmelresistentie.

Lichte tot matige bevruchting is meestal alles wat nodig is. Wilde smaken in overvloed, van snoepachtige tot bosvruchten, als het aankomt op mooie sativa's. Haze Berry is een combinatie van smaken met een verheffende high waar kwekers van een generatie geleden nog niet van hadden durven dromen bij het kweken van sativa-zaden.

INDICA STRUIKEN

Cannabis Indica

Het contrast in groeikenmerken tussen de laagvertakte indica-struiken en de hoge slanke indica-bomen is zeer snel te zien.

Indica's zijn geschikter voor binnenkweek, aangezien ze sneller bloeien dan sativa-soorten en die dikke harsachtige toppen produceren waar stoners zo naar verlangen. Indica-kruisingen zoals Northern Lights hebben de binnenkweekrevolutie aangewakkerd. Hoge opbrengsten zonder lang te hoeven wachten.

Cannabis indica landsoorten zijn bewaard gebleven door een vreemde samenkomst van omstandigheden en geluk. Landsoortige Kush genetica gesmokkeld uit het Hindoekoesj gebergte aan de grens van Afghanistan en Pakistan zijn nog steeds veelgeliefde kweek genen. Het bankhangende effect is gelijk aan die van indica-dominante varianten.

Onze Special Kush 1 is authentieke vintage Kush uit de bergen. Indica's bevatten meer chlorophyll, waardoor ze sneller bloeien dan sativa's. Wilde Kush hoeft slechts te worden verfijnd in plaats van opnieuw te hoeven ontwikkeld om buitengewone binnenoogsten te krijgen in slecht 7-8 weken bloeitijd.

Donkergroene vette bladeren zijn effectievere zonnepanelen dan de lichtgroene slanke bladeren van sativa's. Ze moeten echter later in de bloeitijd gesnoeid worden als ze toppen blokkeren om licht te ontvangen.

De beste moderne indica-kruisingen zijn meestal gemengd met wat sativa genetica. **O.G. Kush heeft nogal wat sativa-trekken, gezien de limoengroene kleur en de krachtige cerebrale high.

De SOG-methode is de meest efficiënte en productieve manier om een vette stash te kweken van ijzige, grote indica-toppen. Over het algemeen tolereren indica-dominante soorten hogere doseringen meststoffen en houden ze meer van een voedingsrijke bodem dan sativa's.

Klassieke indica's zoals de oude varianten uit het Hindoekoesj gebergte hebben voor sommige huidige liefhebbers een te onaangename en aardse smaak. Bubble Kush en Pineapple Kush zijn onze favoriete heerlijke indica-dominante soorten.

DE OPKOMST VAN CANNABIS KRUISINGEN

Cannabis Hybrid

De meeste cannabis soorten zijn een combinatie van sativa- en indica-genen. Verschillende fenotypen kunnen ontstaan bij het kweken van cannabis. Als je eenmaal weet wat je nodig hebt, kun je je kweek tegemoet komen met de benodigdheden voor of je sativa- of je indica-dominante kruising.
Medicinale CBD-rijke soorten zoals onze Painkiller XL zijn indica-sativa kruisingen, en net als in het geval van andere feminized zaden, vereisen deze cannabis kruisingen dezelfde verzorging en aandacht.

Zelfs autoflowering soorten zoals onze Royal AK Automatic en Royal Haze Automatic worden gedomineerd door of indica- of sativa-kenmerken en doen het beter in de handen van de kweker die de karakteristieken kan herkennen, en die niet theeblaadjes, maar wietbladeren kan onderscheiden.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.