5 EXTRA GRATIS zaden voor de eerste 100 die met code 22HMK5 afrekenen

Naarmate cannabis steeds commerciëler wordt, zijn originele soorten ook steeds belangrijker. Er zijn rassen die zich eeuwenlang hebben kunnen ontwikkelen in hun inheemse omgeving. Ze worden tegenwoordig beschouwd als "zuivere" of "originele" bronnen van de plant. Ze worden ook wel "landras" cannabis genoemd.

Landras cannabis groeit in het wild, hoewel de planten steeds vaker worden gezocht door specialistische ontwikkelaars. De planten kunnen vaak worden gevonden van de Kush berggebieden in Afghanistan tot de tropische gebieden in Thailand en Hawaï. Het wordt aangenomen dat landras soorten hun oorsprong vinden in de Hindu Kush en Pakistan. Uiteindelijk verspreidden ze zich naar Azië, Afrika, Jamaica, Zuid-Amerika en Rusland.

Het is duidelijk dat dit afgelegen gebieden van de wereld zijn. Als een gevolg hiervan, worden deze genotypen niet gevonden in de meer commercieel geproduceerde cannabis. In elk geval niet totdat deze speciale eigenschappen in zo'n commerciële soort worden verwerkt.

DNA stam jager cannabis landrace India Pakistan Kush Afghanistan Afrika Jamaica

WAAROM IS LANDRAS CANNABIS ZO SPECIAAL?

Landras cannabis soorten zijn belangrijk voor een ding: Genetica. Ze konden zich vrij ontwikkelen in een natuurlijke omgeving. Ze verschillen ook van de zogeheten "heirloom soorten". Heirloom soorten zijn ontstaan uit door de mens gekweekte gewassen. Hieronder vallen ook soorten die inheems zijn in Zuid- en Centraal-Amerika en ook die soorten die afstammen van landras cannabis. Angola Red bijvoorbeeld, een heirloom soort, werd ontwikkeld uit een landras soort die in Afrika is gevonden.

Als een gevolg hiervan, hebben landras cannabis soorten zich op natuurlijke wijze aangepast om te kunnen overleven in hun lokale omgeving. Ze verschillen van heirloom gewassen in het bladformaat, kleur en fytochemische productie.

Een van de meest bekende landras soorten is Cannabis ruderalis. Technisch gezien is het geen "soort". Meestal wordt het een subsoort van cannabis genoemd. Voor wat betreft de kenmerken en effecten, valt deze ergens tussen sativa en indica. Ruderalis is afkomstig uit koude, Russische klimaten met een kort kweekseizoen. Als een gevolg hiervan hebben deze gedrongen planten ook het vermogen ontwikkeld om automatisch te bloeien. Sativa en indica planten kunnen alleen maar bloeien als ze worden blootgesteld aan het juiste licht. Door deze autoflowering eigenschap te kruisen, kunnen kwekers deze genetische eigenschap in andere planten mogelijk maken.

DE RUGGENGRAAT VAN MODEREN SOORTEN

In feite kunnen cannabis soorten worden herleid als een soort familiestamboom. Nieuwe soorten kunnen worden gemaakt door een vrouwelijke en mannelijke cannabisplant te kruisen. Ze worden in kaart gebracht, net als menselijke genetica. Landras cannabis is dus, in andere woorden, het begin van de familiestamboom van cannabis.
Landras soorten zijn de genetische ruggengraat van veel bekende hybrides, waaronder Afghani, Hindu Kush, Durban Poison en Red Congolese. Dit is waarom de toevoeging aan nieuwe gewassen zo populair is.

Hierop moet worden aangevuld dat de cannabisplant continu evolueert. Wanneer landras soorten worden verplaatst en gekweekt in verschillende omgevingen, zullen ze zich ook gaan aanpassen. De plant zelf zal verschillende eigenschappen aannemen tijdens deze verandering. Dit betekent dat "landras" soorten die op verschillende locaties worden gekweekt, allemaal anders uitpakken.

DNA stam jager cannabis landrace India Pakistan Kush Afghanistan Afrika Jamaica

DE ETHIEK VAN LANDRAS ZADEN

Al jaren reizen zaden jagers de aarde af op zoek naar landras soorten. De laatste paar jaren is dit in populariteit gestegen. Telers van gerenommeerde bedrijven financieren deze trips meestal.

Landras soorten spelen een belangrijke rol in de commerciële ontwikkeling van de toekomstige wereldwijde industrie. Het verzamelen van de zaden helpt ook de natuurlijke biodiversiteit van de soorten behouden.

Deze actie heeft echter wel wat kritiek ontvangen. Sommige zaden bedrijven hebben meer moderne, gehybridiseerde zaden geruild met afgelegen landras kwekers. Het introduceren van moderne zaden in zo'n omgeving vervuilt vervolgens de landras genetica.

Wat dit uiteindelijk betekent, is dat zaden jagers een meer lastige taak te wachten staat. Sommige kwekers beweren dat veel landras soorten inmiddels verdwenen of bedreigd zijn vanwege dit soort acties.

De politieke problemen rondom cannabis hebben in het algemeen ook geleid tot vernietiging van landras soorten in het wild.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.