De cannabis industrie in Noord-Amerika bekijken, is niet alleen interessant voor mensen met solide financiële bronnen, maar het kan ook een inspiratie zijn voor Europese politici en beleidsmakers, die misschien nadeken over gelijksoortige scenario's om een redelijk drugsbeleid in te stellen die past bij de realiteit van de 21ste eeuw. Dat is politiek. Laten we in dit geval de nadruk eens leggen op de zakelijke aspecten.

De Senaat in de VS introduceerde de Marijuana Business Access to Banking Act in 2015, waardoor financiële instellingen kunnen investeren in de legitieme bedrijven binnen de marihuana industrie. Mogelijke investeerders die geïnteresseerd zijn in meer details kunnen de link naar het Amerikaanse Congress hieronder volgen. Dit blog is bedoeld om meer basisinformatie te verschaffen over dit onderwerp en een aantal strategieën te suggereren voor zowel privé als institutionele beleggers.

INVESTEREN IN EEN MARKT MET HOGE ONZEKERHEID

Financiële instituten en privé beleggers zijn een beetje sceptisch als ze worden geconfronteerd met de gedachte om in wiet te investeren in een zakelijke context. Dit is begrijpelijk als je rekening houdt met de juridische situatie en zeker de tegenstrijdigheden tussen de federale- en staatswetgeving in de VS, die de boel behoorlijk gecompliceerd maakt. De volgende punten zijn bedoeld om een kleine selectie redenen te leveren over waarom het investeren in de marihuana industrie wel eens heel verstandig zou kunnen zijn.

1. De juridische situatie verandert razendsnel richting een bedrijfsvriendelijke omgeving.

23 van de 50 staten hebben het gebruik van medicinale, en in sommige gevallen recreatieve, cannabis gelegaliseerd. Dit aantal staten zal blijven groeien en in 2016 zullen er meerdere staten in de VS over het onderwerp stemmen. We hebben de Marijuana Businesses Access to Banking Act reeds vermeld, die een veilige haven biedt voor financiële investeerders.

2. De groeicijfers en toekomstperspectieven zien er meer dan veelbelovend uit.

Het is in feite de "green rush" van de moderne tijd. The ArcView Group is een investerings- en onderzoeksbedrijf, gericht op de cannabis industrie, gebaseerd in Oakland, Californië. Ze ontdekten dat de markt voor legale cannabis met 74% gegroeid is; van $1,5 biljoen in 2013 tot $2,7 biljoen in 2014. Troy Dayton, CEO van The ArcView Group zegt: "In het afgelopen jaar, ging de opkomst van de cannabis industrie van een interessante cocktail gesprek naar de snelst groeiende industrie van Amerika die serieus genomen moet worden." In een verslag van een marktonderzoek van dit bedrijf staat dat de verkopen van marihuana $36,8 biljoen kan behalen als alle 50 staten zouden legaliseren.

3. De markt is nog steeds in ontwikkeling en veel grote investeerders aarzelen gelukkig nog.

Grotere bedrijven aarzelen om de geweldig kansen te grijpen op deze markt. De redenen kunnen zijn dat de federale wetten nog niet op het punt zijn aangekomen dat ze het geld erkennen dat afkomstig is uit de dispensaria. Deze ondernemingen worden zo'n beetje gedwongen uitsluitend met contant geld te werken, net als vroeger tijdens het cannabis verbod. Dit zal hoogstwaarschijnlijk veranderen en grotere investeerders zullen de cannabis ondernemingen met geld overspoelen, zodra het federale, juridische kader hen een reden geeft om aan te nemen dat hun geld veilig is. Particuliere investeerders en financiële instelingen die bereid zijn te opereren in een gebied wat juridisch gezien nog niet 100% geaccepteerd is, hebben de kans zich in te kopen voor de grote investeerders dit doen.

cannabis VS

BEDRIJFSMODELLEN OM IN TE INVESTEREN

Particuliere en institutionele beleggers moeten beslissen hoe dicht ze bij het eindproduct willen zijn, waarmee we de bloesem van de cannabis plant bedoelen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden langs de waardeketen die mogelijk kunnen worden overwogen.

1. Investeer in bedrijven die cannabis produceren en distribueren.

De meest voor de hand liggende strategie zou zijn te investeren in cannabis productie faciliteiten die de plant kweken en verkopen aan dispensaria. Deze dispensaria zijn meestal kleine ondernemingen die het product aan de klant verkopen, net zoals de coffeeshops in Nederland. Het kan een idee zijn te kijken naar ondernemingen die beiden doen, dus wiet produceren en het distribueren aan de uiteindelijke klant. Deze bedrijven zullen waarschijnlijk het stadia overleven waarin de prijzen dalen; iets wat nu al kan worden geobserveerd. Strikte regelgeving van bedrijven die het eindproduct kweken en verkopen zijn het nadeel van deze directe aanpak.

2. Kijk naar bedrijven die technologie ontwikkelen voor kwekers en consumenten.

Tijdens een gold rush, is het slim om een onderneming te hebben die scheppen verkoopt. Productie faciliteiten hebben zaden, potten, groeimediums, meststoffen, kunstverlichting en allerlei moderne technologie nodig om een hoogwaardig eindproduct en kosteneffectieve productie te kunnen verzekeren. Er zijn veel bedrijven die zeer succesvol zijn in het ontwikkelen van nieuwe producten zoals biologische meststoffen, LED-verlichting of rookapparatuur voor de hedendaagse cannabis liefhebber. Het is in feite een investering in elke willekeurige legitieme onderneming, zonder de strikte regelgeving die komt kijken bij de daadwerkelijke wiet. Dit is een strategie om te profiteren van de geweldige groeicijfers zonder te worden geconfronteerd met teveel onzekerheid.

3. Overweeg nieuwe bedrijfsmodellen die aan de specifieke behoeften voldoen van potheads.

Een goed voorbeeld is de investering van durfkapitalist Peter Thiel. Hij financierde het online cannabis platform leafly.com met $75 miljoen. Volgens Forbes heeft deze man een vermogen van ongeveer $3,3 biljoen en hij lijkt dus een beetje te weten over investeringen. Dit platform met informatie is zeer waardevol voor potheads omdat het data levert over letterlijk elke cannabis soort die er bestaat, samen met diverse andere kenmerken die van belang zijn voor cannabis rokers. Als je geen bedrijf kan vinden die er veelbelovend genoeg uitziet, begin er dan zelf een. Het lijkt erop dat het nu het perfecte moment is voor een project als dit.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.