Het is moeilijk te geloven maar het is alweer 4 jaar geleden dat in zowel Colorado als de staat Washington een omslag in de wetgeving plaatsvond met de legalisering van het recreatief cannabis gebruik. Het is zelfs nog moeilijker voor te stellen dat slechts tweeënhalf jaar geleden Colorado de eerste staat van het land was dat aan boord ging van het recreatieve uitstapje. Later die zomer werd de staat Washington tweede.

Sindsdien is de verandering op het legalisatie front in een stroomversnelling geraakt.

Niet alleen heeft het merendeel van de Amerikaanse staten (28 inclusief het District Colombia) enige vorm van legalisering doorgevoerd, maar veel landen gaan ze achterna.

Wat is er nu werkelijk veranderd? Ondanks het groener worden van deze wereld door de legalisering zijn er nog steeds belangrijke uitdagingen te nemen voor de strijd voor legalisering - op bijna elk terrein.

DE VOORDELEN

Je kunt nu inderdaad legaal cannabis kopen als je op de juiste plek woont. Bijvoorbeeld in Colorado heeft de staat met alles het voortouw genomen, van regulering tot de verscheidenheid aan productkeuzes. Het schijnt ook dat de staat de eerste plek buiten Nederland wordt waar men experimenteert met de nog steeds groeiende coffeeshop-beweging. Café's en restaurants in Denver staan in de frontlinie van de strijd voor meer openlijk gebruik dat al een tijdje serieus broeit, nu het recreatief gebruik er legaal is geworden.

De nieuwe recreatieve overwinning houdt ook in dat de hele industrie zich zal blijven ontwikkelen om meer geperfectioneerd en vakkundig te worden op een niveau dat andere landen voorbij streeft,

Vanuit het standpunt van patiënten gezien betekent het ook dat degenen die aan chronische aandoeningen lijden hun medicatie eenvoudiger kunnen verkrijgen. Zelfs veteranen die grotendeels buitenspel zijn gezet door de wetgeving, omdat hun gezondheidszorg federaal geregeld wordt, schijnt nu eindelijk beperkte rechten voor het gebruik van cannabis om hun oorlogs-gerelateerde gezondheidsproblemen te krijgen.

De belastingen stromen binnen. Onderzoek wordt gefinancierd. Racistische arrestaties wegens marihuanabezit (in Amerika) tonen een neerwaartse trend. Zelfs de veronderstelde nadelen van legalisering blijken niet waar te zijn. Het gebruik bij tieners is hardnekkig laag (en neemt zelfs af). De arrestaties wegens het rijden onder invloed van marihuana blijven op zijn minst gelijk, of nemen ook af.

Op internationaal niveau omarmen hele landen nu de omwenteling in Amerika en boeken vooruitgang met hervormingen voor zowel recreatief als medicinaal gebruik.

Het is overduidelijk dat de groene geest nu uit de fles is. En dat is een goede zaak. Hoewel de strijd nu in feite pas echt begint.

Cannabis in Washington

DE NADELEN

Met dat alles gezegd hebbende over de vooruitgang is het ook duidelijk dat het onvermijdelijke "Rijk van de Duivel" zich voorbereidt op een reactie. Dit zelfs nu vier andere medisch gereformeerde staten nu vooruitkijken naar implementering van meer vrijheid voor staats residenten, de aardige Generale Advocaat van de VS - Senator Jeff Sessions - heeft gezegd en dat is genoteerd ,dat cannabis gevaarlijk is en dat normale mensen geen cannabis roken.

De cannabis industrie van de omliggende staten beginnen zich nu zorgen te maken. Ondanks een relatief vermijdingsgedrag voor de industrie op federaal niveau onder Obama - tenminste voor de afgelopen jaren - is er geen aanwijzing dat dit ook onder Trump zo zal blijven bestaan. Dit houdt in dat alles wat de vooruitgang van federale hervormingen vertraagt, de federale invallen of zelfs legitieme zaken en gebruikers is legale staten weer terug komt.

Met de acties van de nieuwe federale regering gaat het niet allemaal goed in wietland. De problemen zullen alleen maar verergeren door de waarschijnlijke mislukking van de verlenging van federale bescherming van de industrie door de federale regering (tenmiste in de vorm van regulering). Daar zal het echter niet ophouden.

OVERZICHT VAN DE REGELGEVING

Terwijl de regulering van de hele industrie krachtiger wordt zijn de vele problemen in Amerika veroorzaakt door een gebrek aan federale hervormingen die inherent zijn in elke staat waar legalisatie is uitgevoerd. Dit varieert van productieproblemen tot benamingen. Het terugroepen van producten, hoewel niet algemeen, is regelmatig voorgevallen, vaak genoeg om consumenten te verontrusten - zowel recreatief als medicinaal. Het gebruik van pesticiden en andere verontreinigingen die werden gevonden in concentraten en eetwaren zijn daar slechts één aspect van.

Terwijl de Californische industrie dit gesprek naar alle waarschijnlijkheid op een positieve manier vooruit schuift, betekent het gebrek aan federaal toezicht dat er een behoorlijk beperkt herstel van de huidige problemen zelfs onder staatstoezicht - laat staan voor de mensen in andere staten die dezelfde moeilijkheden en problemen tegenkomen.

BEPERKTE VERKRIJGBAARHEID VOOR PATIËNTEN

Terwijl dit in bepaalde staten een minder groot probleem is, lijden patiënten ook in een groot aantal tweewegsystemen zowel legalisatie als regulering. Terwijl dit niet overal een gegeven is zijn de zaken niet opeens opgelost.

Dit werd nergens anders dan in de staat Washington duidelijk, waar de gehele rechtmatige industrie onder recreatieve regelgeving werd geplaatst waardoor de dispensaries hun deuren moesten sluiten of gedwongen werden samen te gaan met uitgiftepunten voor recreatief gebruik.

Door de toegenomen regulering zijn de zaken ook duurder geworden voor de bevolkingsgroep van mensen die doorgaans een laag inkomen hebben en anderen zijn niet in staat, met dank aan het gebrek aan federale herschikkingen, enige vorm van vergoeding voor hun medicamenten van hun gezondheidsverzekering te krijgen.

Terwijl de staten zich richting een recreatief model voor regulering begeven, of zoals in staten als Minnesota en New York, strikt medicinale programma's hebben geïmplementeerd, toegang tot legale bevoorrading een groot probleem voor patiënten blijft - logistiek gezien. In de Verenigde Staten, waar buiten de meeste grote steden weinig openbaar vervoer is, waardoor patiënten die in plattelands-staten wonen gedwongen worden om ver te rijden zowel naar hun dokter als om de medicatie te verkrijgen.

Cannabis USAHoewel er nog geen luide protesten zijn geweest over de vestiging van gegevensbanken op staatsniveau in elke staat waar medicinale programma's zijn ingevoerd, de ontegenzeggelijke respectloosheid voor elke vorm van burgerrechten - van patiënten, zal gerespecteerd worden door een aanstaande federale administratie die gesproken heeft over de vestiging en toezicht van nationale databases van personen gebaseerd op religieuze observatie. Omdat de federale Amerikanen Met Belemmeringen Wet werd aangenomen met specifieke mandaten tegen de bescherming van de arbeidsrechten van mensen met beperkingen die marihuana als medicament gebruiken, is de federale arbeidswet voor bescherming van hetzelfde nooit geïmplementeerd in elke gelegaliseerde staat.

EEN HELDERE KIJK NAAR HET BUITENLAND

De Amerikaanse markt, hoewel, op dit punt is de enige plaats waar nieuwe hervormingen nu de grens verleggen van debatteren en innovatie. Er zijn hier enkele lichtpuntjes. Canada is zo'n voorbeeld en zal volgend jaar recreatieve hervorming implementeren. Niet alleen zal het de meest geavanceerde economie zijn waar marihuana gebruik voor alle doelen legaal is - zelf meer dan de vooruitgang in de VS. Dit betekent gezondheidszorg voor medische patiënten. Het betekent ook dat de internationale normen voor de export van gewassen naar andere landen uitgedaagd worden.

Met de verwachting voor onderzoek als resultaat, met name de medicinale hervormingen in Australië en volgend jaar Duitsland (in het bijzonder) ziet er lekker zonnig uit.

Wat dit allemaal inhoudt, hoewel, is dat legalisering nu een conversatie is die te ver en breed is geïmplementeerd om helemaal uitgegomd te worden. Voor de toekomstige wereld op dit punt een andere vier jaar (actueel twee als de telmarkt begint in Colorado) is een overwinning die niet telt.

Hoe snel de revolutie vooruitgaat, hoewel, zal direct bepaald worden door de determinatie van degenen die nog strijden voor de goede zaak om vooruitgang te boeken tot de meest logisch extensie - de dag wanneer geen gekwalificeerd persoon die cannabis moet of wil consumeren in overtreding is, in mindere mate als hij het wel doet.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.