"Start spreading the news." New Yorkers blijken gek te zijn op cannabis. En niet alleen door heel de staat, waar veel steden in het noorden universiteitssteden zijn.

New York kent een rijke geschiedenis van activisme en culturele gebeurtenissen rondom cannabis. Veel van de jazzmuziek van de stad gedurende de jaren '20 en '30 werd geschreven en gespeeld in zogenaamde "tea pads". Dat zijn clandestiene kroegen waar wiet kon worden gekocht. De Beatgeneratie van de jaren '50 verzette zich tegen het strafbaar stellen van cannabisliefhebbers.

Vandaag de dag wordt er zoveel cannabis in de stad geconsumeerd dat er overal bezorgdiensten opduiken die wiet bij je bezorgen. Hier zijn geweldige eerbetonen van te zien in series. Denk aan Broad City van Comedy Central en High Maintenance van HBO, waarin een wietbezorgdienst wordt gevolgd. Het zou zomaar kunnen gebeuren dat New York snel tot legalisering overgaat. Er wordt namelijk inderdaad veel geconsumeerd.

ENORME BERGEN WIET CONSUMEREN

Het is moeilijk de populariteit van wiet in New York City te ontkennen. Zo laat een recent onderzoek door Seedo iets bijzonder interessants over de vijf stadsdistricten zien. Seedo heeft de cannabismarkt van 120 dichtbevolkte steden over de hele wereld bestudeerd. Ze hebben daarbij de jaarlijkse consumptiecijfers in metrische tonnen vergeleken. Ook hebben ze gekeken naar de marktprijs en de mogelijke belastingopbrengsten bij legalisering. Van New York is vastgesteld dat ze daar maar liefst 77,44 ton wiet per jaar consumeren!

En helemaal verbazingwekkend is de riante voorsprong op de tweede plaats. Dat is namelijk Karachi, Pakistan, waar 41,95 ton per jaar wordt geconsumeerd. Ze worden op de voet gevolgd door New Delhi, India, waar men 38,26 ton per jaar consumeert. Op de vierde plaats weer een Amerikaanse stad, de metropool Los Angeles. Daar haalt men een consumptie van 36,06 ton per jaar. In New York consumeren ze dus twee maal zoveel wiet als in de volgende Amerikaanse stad op de lijst. Ze liggen daarmee zo ver voor op de andere landen dat het bizar is dat New York nog niet tot legalisering is overgegaan. Zouden ze dat wel doen? Dan schat Seedo dat als ze dezelfde belasting zouden heffen als op tabak dit jaarlijks $156,4 miljoen aan inkomsten zou genereren. Maar of dat snel gaat gebeuren?

ZE ZIJN INGESLOTEN

De staat New York wordt ingesloten door andere staten die cannabis bijna gelegaliseerd hebben. Net aan de overkant van de rivier bij Manhattan zou de staat New Jersey binnenkort de plek kunnen worden om legaal wiet te kopen. De democratische gouverneur Phil Murphy neemt het binnenkort over van Chris Christie, een republikein die standvastig antiwiet is. Murphy heeft mondeling zijn steun voor legalisering van cannabis uitgesproken. En waarschijnlijk bekrachtigt hij de wet van de Senaat van New Jersey om cannabis te legaliseren. Dat zou in 2018 kunnen gebeuren. Alhoewel het opzetten van een legale verkoopmarkt waarschijnlijk een paar jaar gaat duren. De weg naar legalisering zou iets gewoons kunnen worden in de toekomst van de VS.

Meer dan de helft van de Amerikaanse staten heeft cannabis op een bepaalde manier gelegaliseerd, voor medicinaal of recreatief gebruik. Acht staten en het district Columbia hebben stemmingen gehouden waarbij het publiek akkoord is gegaan met recreatieve cannabis. Maine en Massachusetts zijn twee van die staten. Onlangs heeft Vermont, net ten noorden van New York, een wet aangenomen die het gebruik van recreatieve cannabis legaliseert. Dit is de eerste staat waar dat gebeurt door middel van een staatslegislatuur. Waarschijnlijk volgt New Hampshire binnenkort dit voorbeeld. Straks is het misschien wel broodnodig dat Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, zijn tegenstand voor recreatieve cannabis moet herzien.

New York Legalisatie Cannabis

DE HUIDIGE WETGEVING IN NEW YORK

Gouverneur Cuomo heeft aangekondigd dat hij een adviescommissie in het leven gaat roepen. Die moet hem helpen beslissen over de legalisering van cannabis. In de tussentijd zijn er een paar zaken die je moet weten als je van plan bent New York City een bezoek te brengen. Momenteel is recreatief gebruik niet legaal, maar medicinaal gebruik wel. Sinds 2016 zijn er dispensaria geopend voor mensen met een medisch recept die in New York wonen.

In tegenstelling tot andere dispensaria in andere staten zijn ze ten strengste verboden om edibles en zelfs rookbare toppen te verkopen. Je kunt er uitsluitend tincturen en olie kopen om te verdampen. Ook verkopen ze cannabinoïde-houdende geneesmiddelen in tabletvorm. Momenteel heerst er dus een bijzonder beperkend regime in de Big Apple. Hoewel er duidelijk een weelderige overvloed aan cannabis is, is het er toch illegaal. Neem geen domme risico's en consumeer niet waar het niet mag. Hopelijk zegeviert in de zeer nabije toekomst het gezonde verstand in New York.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.