Positieve cannabis gerelateerde veranderingen vinden plaats over de hele wereld. Het gebeurt zo vaak dat het lijkt alsof er bijna elke maand ergens nieuwe wetten of wetten in de maak worden gemeld. Niet alleen veranderen de wetten en opvattingen over marijuana, maar landen kijken naar andere landen om te zien welke bewegingen ze gaan maken. Veel landen volgen het voorbeeld van hun buren, of gaan in de tegenovergestelde richting. Van alle landen die een stempel zetten, is het de VS en de landen eromheen die de grootste zetten.

Bekijk onze Autoflowering Zaden!

SNELLE VERANDERINGEN IN AMERIKA

Van alle plaatsen, gaat Amerika door een aantal van de meest ingrijpende veranderingen van allemaal, en leidt een grote wiet revolutie die massaal is gegroeid in slechts een paar jaar. Sommige plaatsen die wiet nooit in hun agenda hadden staan, overwegen nu een soort van pro-cannabis wetgeving. Niet alleen de wetten veranderen, maar zo ook de mensen. Het lijkt erop dat de mensen steeds minder tolerant zijn ten opzichte van regeringen die wiet classificeren als illegaal, want het wordt steeds meer gezien als een geneesmiddel en een boost voor de economie. De inwoners van sommige gebieden komen in opstand en eisen dat wijzigingen worden gemaakt.

marihuana Amerikaanse wetgeving veranderingen

 

ZUID-AMERIKA: EEN MENGELING VAN WETTEN

In Zuid-Amerika ervaart elk land haar eigen, unieke strijd om cannabis en het gebruik ervan te normaliseren. Een reiziger kan bijvoorbeeld Venezuela bezoeken, waar bezit tot 20g niet als een strafbaar feit wordt beschouwd, om vervolgens af te reizen naar Paraguay, waar bezit illegaal is. Decriminalisering van cannabis is in Zuid-Amerika in feite ingevoerd in Venezuela, Uruguay, Peru, Colombia, Chili en Argentinië. Deze landen hebben enorme veranderingen doorgevoerd als het gaat om cannabis hervormingen en dit heeft geleid tot een domino-effect, omdat nieuwe wetten voor decriminalisering van land tot land worden aangenomen. Cannabis is daarentegen nog steeds illegaal in Bolivia, Brazilië, Ecuador en Paraguay. Het goede nieuws is dat deze landen, waar cannabis nog steeds illegaal is, onder grote druk staan van de buurlanden en hun eigen volk om veranderingen door te voeren. De mensen worden wakker!

DE VERENIGDE STATEN: EEN TOONAANGEVENDE ROL IN VERANDERING

wetgeving cannabis marihuana USA voorschottenDan zijn er nog de Verenigde Staten, waar in de afgelopen jaren meer marijuana veranderingen binnen het land hebben plaatsgevonden dan op enig moment in het verleden. Niet alleen is het kruid in sommige staten gelegaliseerd, het heeft ook een grote positieve invloed op de economie. Colorado, bijvoorbeeld, heeft nieuwe wetten die niet alleen wiet legaal maken, maar ook honderden miljoenen dollars aan belastingen aan de staat brengen zonder enige stijging van de criminaliteit, het gebruik, of andere noemenswaardige problemen. Dit extra geld en het ontbreken van de problemen heeft de interesse van de rest van de Verenigde Staten gevangen, met elke staat die toekijkt en leert. De ArcView Group, een cannabis-industrie investeringen en onderzoeksbedrijf gevestigd in Oakland, Californië, meldde dat de marijuana-industrie enorm zal groeien in de komende vijf jaar. In feite is het momenteel een van de snelst groeiende bedrijfstakken in het land. Ongeveer 14 staten zal recreatief gebruik legaliseren, en nog twee zullen medische marijuana legaliseren.

Marijuana bedrijven in de VS gaan wereldwijd - ze richten vestigingen op in andere landen, terwijl ze wachten op meer staten in de VS om de plant te legaliseren. Zo verkennen Amerikaanse bedrijven de mogelijkheden in Europese landen zoals Spanje, Portugal, Duitsland, Tsjechië en Italië. Elk van deze landen heeft variërende cannabis-gerelateerde wetten, met de meeste die de scope graag willen uitbreiden. Het laat zien hoe de beweging in de VS niet alleen invloed heeft in Europa op politiek niveau, maar op zakelijk niveau. Eén ding is zeker, cannabis is veel geld, en dat zorgt ervoor dat het zal blijven.

CANADA ZET STAPPEN IN DE RICHTING VAN VOLLEDIGE LEGALISATIE

Met al de immense veranderingen gaande in de VS, loopt het nog steeds achter op de meer progressieve landen als Canada, dat reeds een functioneel landelijk medisch programma heeft en als doel heeft om zijn landelijke recreatieve programma in de komende jaren te lanceren. Canada staat ook op het punt om de VS te overtreffen met betrekking tot cannabis onderzoek en de medicinale toepassingen. Apollo Research, een netwerk van Canadese medische cannabis klinieken die medische marijuana voorschrijven, meldde "Op dit moment zijn studies in de Verenigde Staten tot stilstand gekomen als gevolg van het ontbreken van een federale goedkeuring voor het gebruiken van cannabis voor testen. Soorten van medische marijuana zijn geclassificeerd als een Schedule 1 drug, die streng wordt gecontroleerd door de Food and Drug Administration ". De Amerikaanse regering houdt Canada nauw in het oog en volgt waarschijnlijk en zal meer studies financieren, vooral met betrekking tot het helpen van mensen met PSTD, die thuis zijn gekomen van de oorlog.

canada wetgeving recreatieve marihuana medische

HET IS EEN GLOBALE TREND

Grote veranderingen vinden plaats over de hele wereld. Het lijkt erop dat op dit punt, Amerika het voortouw neemt, maar we hebben veranderingen om ons heen gezien. Elk land staat te wachten en toe te kijken terwijl de wereld met nieuwe ogen naar cannabis kijkt. De wereldwijde trend verspreidt zich, niet alleen met betrekking tot de politieke vooruitzichten, maar ook de industrie. Deze wereldwijde trend groeit in vol effect, maar het is allemaal vrij nieuw. Wat deze nieuwe wetten creëren op de lange termijn zal de echte test zijn. Tot nu toe lijkt deze trend positief te zijn - laten we hopen dat het als zodanig blijft.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.