By Adam Parsons

De legalisatie van cannabis, zij het dan medicinale cannabis, is een status quo die wereldwijd verandert. Langzaam maar zeker legaliseren steeds meer landen het gebruik van cannabis om de levens van de bevolking te verbeteren. Het lijkt erop dat Australië het nieuwste land is die wetgeving doorvoert om de kweek en distributie van cannabis in het land te legaliseren.

De droom om naar Australië te emigreren om onze tijd uit te zitten, van het zonnetje te genieten, te BBQ-en en te surfen op enorme golven is zojuist veel interessanter geworden met legale cannabis in het vooruitzicht. De zaken zijn echter nooit zo simpel als ze lijken. Hoewel de “Narcotic Drugs Amendment 2016” de productie van medicinale cannabis wel degelijk legaliseert, is dit slechts een eerste stap in een lange weg naar de daadwerkelijke distributie en gebruik en een nog langere weg naar de legalisatie van alle vormen van cannabis.

DE VOORDELEN VAN LEGALISATIE

De komende 6-8 maanden zullen worden besteed aan het opstellen van vereiste bepalingen en het nadenken over het controleren van de productie, distributie en de beveiliging, maar ook wat de vereisten zullen zijn voor een vergunning om medicinale cannabis te mogen gebruiken, gebaseerd op de onderverdeling tussen onderzoek of commerciële kweek. Het lijdt geen twijfel, dat dit een positieve stap is voor gebruikers van medicinale cannabis, omdat het wettelijk verkrijgbaar zal zijn om patiënten te helpen die lijden aan kanker, epilepsie en chronische pijn, een route die eerst niet beschikbaar was. Dit is niet alleen een voordeel voor het volk, want de gevolgen voor de Australische economie zijn ook extreem positief.

Australië legaliseert medicinale cannabis

GELD VERDIENEN

De University of Sydney Business School schat dat de nieuwe cannabis industrie ongeveer $100 miljoen dollar waard kan zijn in het eerste jaar; zeker geen fooi. Het bijbehorende effect is dat dit banen zal creëren binnen elke fase van de kweek en distributie, maar ook onderzoekers in Australië zullen de kans krijgen om de positieve eigenschappen van cannabis in groter detail te bestuderen. Dit cijfer houdt ook geen rekening met het feit dat dit een wereld dominerende export industrie zou kunnen worden voor cannabis. Gezien de grote hoeveelheid land die de Australische overheid tot haar beschikking heeft en de hoge standaard van export, wordt aangenomen dat dit voor de cannabis industrie niet anders zal zijn. We zouden zomaar een aantal van de beste soorten kunnen krijgen van de andere kant van de wereld.

Australië legaliseert cannabis

MOGELIJKE PROBLEMEN

Er kunnen echter ook wat kanttekeningen bij deze nieuwe legalisatie worden geplaatst. Ongetwijfeld zullen er zware maatregelen worden ingesteld die de effectiviteit van de distributie en het gebruik zullen beperken, omdat het lijntje tussen medicinale en recreatieve cannabis vaak vaag kan zijn. Het is waarschijnlijk dat Australië deze aanpak volgt om aan de regels van de huidige VN-bepalingen te voldoen. En hoewel de federale overheid heeft beloofd medicinale cannabis te degraderen naar een "gecontroleerde drug", hebben individuele staten het recht om de status "verboden" aan te houden. Zoals we al hebben gelezen, weten we ook niet hoe de regelgeving en de vergunningen zullen uitpakken, of welke soorten beschikbaar zullen worden. Dit kan mogelijk beperkingen opleveren als het gaat om de hoeveelheid mensen die geholpen kunnen worden met het gebruik van medicinale cannabis soorten.

Het kan niet worden ontkend dat dit enorme een stap in de goede richting is, niet alleen voor de cannabis cultuur maar, belangrijker, voor het volk. De mogelijke verbetering in de kwaliteit van leven zonder de vervolging vanwege het gebruik van een illegale stof, zal absoluut de levens van veel Australiërs veranderen. Nu een uitgestrekte exportindustrie voor het grijpen ligt, zullen er zeker positieve consequenties zijn, niet alleen voor Australië, maar voor de hele wereld.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.