By Luke Sumpter

Alles wat je moet weten over het kweken van cannabis in Frankrijk, per maand bekeken.

Inhoud:

Frankrijk is echt een prachtig land. Het land kent meerdere klimaten, met diverse landschappen en terreintypen. Wijndruiven en mais behoren tot de meest verbouwde gewassen. Toch halen cannabiskwekers jaar na jaar fantastische oogsten binnen.

Kwekers hebben in elk land te maken met unieke klimaatomstandigheden en juridische uitdagingen. Zodra je bekend bent met deze factoren, kun je je handen in de aarde steken.

CANNABIS KWEKEN IN FRANKRIJK IN 2024

Het klimaat in Frankrijk varieert. Het is verstandig op de hoogte te zijn van jouw lokale klimaat. De drie verschillende klimaten in Frankrijk zijn:

Zeeklimaat: Langs de westkust van het land heerst van noord tot zuid een zeeklimaat. Hier zijn de temperaturen stabiel, de zomers koel en de winters erg koud. De steden Parijs, Toulouse en Bordeaux liggen in deze zone.

Landklimaat: Dit klimaat vinden we vooral in Oost- en Midden-Frankrijk. We kenmerken deze zone door warmere zomers, matige regenval en sneeuwrijke winters. Bekende steden in dit gebied zijn Lyon en Strasbourg.

Mediterraan klimaat: wijdverspreid in het zuiden van Frankrijk (behalve het zuidwesten waar een zeeklimaat geldt). In deze zone zijn de zomers heet, de regenval beperkt en de winters koel.

Elk klimaat kent unieke vereisten voor het kweken van cannabis. Maar in elk gebied is een grote oogst met heerlijke toppen mogelijk!

A GUIDE ON GROWING CANNABIS OUTDOORS IN FRANCE

IS WIET LEGAAL IN FRANKRIJK?

Net als in veel andere Europese landen, heeft ook de Franse bevolking een zwak voor cannabis. Uit de landelijke statistieken blijkt dat ongeveer 13 miljoen burgers ervaring hebben met de geestverruimende effecten van THC. Bovendien gebruiken 1,2 miljoen burgers de plant regelmatig.

Dat gezegd hebbende, kent Frankrijk de minst progressieve cannabiswetgeving binnen Europa. Kweek, verkoop, bezit en gebruik van cannabis zijn allemaal illegaal. Tot recent kon je voor cannabisgebruik een zware boete krijgen van €3750,- en een gevangenisstraf van een jaar. Maar dankzij recente juridische veranderingen is de boete gedaald tot €200.

Het kweken van cannabis in Frankrijk is een ander verhaal. De straffen zijn extreem streng. Afhankelijk van de omvang loopt de boete op tot €7,5 miljoen met gevangenisstraffen tot wel 20 jaar. Er zijn zeer weinig kwekers maximaal bestraft. Toch zijn er soms juridische consequenties, zelfs voor mensen die kweken voor eigen gebruik.

Maar het lijkt erop dat Frankrijk langzaam maar zeker toegankelijker wordt op het gebied van cannabis. CBD-producten met minder dan 0,2% THC zijn legaal. In 2014 is eindelijk het gebruik van Sativex gelegaliseerd. Dit op cannabis gebaseerde product heeft een verhouding THC:CBD van 1:1.

De vooruitgang in Frankrijk is traag en diverse groepen strijden hard voor de legalisering van wiet. Organisaties zoals NORML France bieden informatie en educatie aan burgers. Ze strijden voor de rechten van cannabisgebruikers en promoten wetenschappelijk onderzoek.

Over het algemeen bestaat er een risico op juridische maatregelen voor de Franse cannabiskweker. Maar veel guerrilla’s met groene vingers genieten elk jaar van de oogst zonder in de problemen te komen.

EEN HANDLEIDING VOOR HET BUITEN KWEKEN VAN CANNABIS IN FRANKRIJK

Frankrijk kent een complex scala aan klimaten en terreinen, van de winderige en koele kust tot rotsachtige, hooggelegen bergstreken. Om het simpel te houden, richten we ons op locaties in het noorden (Parijs), oosten (Lyon), westen (Nantes) en zuiden (Marseille). Deze streken omvatten alle belangrijke klimaatomstandigheden die je moet overwegen bij het kweken van cannabis.

Natuurlijk is het slim om je te verdiepen in jouw plaatselijke microklimaat. Zo kun je je kweek precies afstemmen. Gebruik onderstaande informatie als basisstrategie voor jouw buitenkweek.

MAART

Uren daglicht 1 maart: 11 uur, 2 minuten
Gemiddelde temperatuur: 4–13°C

In maart zie je de eerste tekenen van de lente. Maar het meeste werk moet je nog binnen doen. Ontkiem nu je zaden, zodat je een voorsprong hebt op het aankomende kweekseizoen. Zodra het buiten warm genoeg is, zijn je zaailingen klaar om te planten.

Terwijl je wacht tot de eerste groene blaadjes verschijnen, vertrek je naar je tuin. Hier maak je je kweeklocatie in orde. Schoffel de kweekbedden om opgekomen onkruid te verwijderen. Gebruik mulch om meer onkruid te voorkomen. Vul je potten met compost. Dit is uiteindelijk een bron van voedingstoffen voor je planten.

How To Grow Cannabis Outdoors In France, March, April, May

APRIL

Uren daglicht 1 april: 12 uur, 56 minuten
Gemiddelde temperatuur: 8–17°C

In april breekt de lente dan echt aan. Het aantal uren daglicht neemt toe, waardoor het warmer wordt. Maar in het grootste deel van het land bestaat nog steeds een flink risico op vorst. Houd je planten binnen onder ledverlichting of bescherm ze in een kas.

Het mediterrane zuiden, waaronder Marseille, is een uitzondering. In deze regio verdwijnt de vorst meestal eind februari. Je kunt zaailingen daar in potten buiten zetten. Als er toch kou wordt voorspeld, kun je ze altijd nog in een kas of kweektunnel zetten.

Probeer het onkruid in je kweekbedden bij te houden. Veel mulch of strooisel helpt daar absoluut bij. De rest wied je met de hand. Je hebt nu ook de optie om taaie gezelschapsplanten te zaaien in de bedden of potten. Pepermunt is een goed voorbeeld. Deze planten weren later in het seizoen de insecten van je cannabisplanten. Ook onttrekken ze je planten aan het zicht en maskeren ze de geur.

How To Grow Cannabis Outdoors In France, March, April, May

MEI

Uren daglicht 1 mei: 14 uur, 47 minuten
Gemiddelde temperatuur: 11–20°C

In de meeste regio's is het warm in de late lente. Dit betekent dat het gevaar op vorst geweken is. Halverwege mei kun je de zaailingen veilig buiten zetten in potten of perken. Introduceer je zaailingen aan een medium van living soil, vermengd met compost en mest. Dit mengsel van voedingsstoffen en microben voorziet je planten het gehele seizoen van basisvoeding.

Kwekers in centraal Frankrijk moeten nog op hun hoede zijn voor een laatste koudegolf. Zet de plantjes eerst in potten en verplaats ze naar een kas als er vorst is voorspeld.

Als je in een kas of een tunnel kweekt in het warmere zuiden, pas dan op voor hitte. Let op dat je de kweekruimtes goed ventileert (overweeg de installatie van ventilatoren) om te voorkomen dat je planten verwelken.

In het oosten en westen van Frankrijk regent het jaarlijks behoorlijk. In deze streken ontvangen je planten waarschijnlijk voldoende water. Geef ze aan het begin en einde van de dag water. Zo voorkom je verdamping en benut je je bronnen optimaal.

Woon je elders, geef dan water als de bovenste 2cm van de aarde helemaal droog is. Bij hevige regenbuien kun je een tijdelijke overkapping maken met een zeil of iets dergelijks. Daarmee voorkom je overbewatering.

Het is nu ook tijd om je planten te voeden, ongeveer elke 10 dagen. Met biologische zeewiermeststof, bij de wortels of als bladspray, ontvangen je planten de meeste belangrijke voedingsstoffen. Voeg voedingsstoffen toe aan het water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Ook het onkruid tiert welig in deze tijd. Houd dat onder controle door flink te wieden. Indien nodig voeg je een extra laag strooisel toe.

Omdat de weersomstandigheden verbeteren, kun je verschillende gezelschapsplanten zaaien, zoals kamille en lavendel. Ze weren bepaalde plagen en trekken nuttige insecten aan. Als je op het platteland woont, installeer dan je hekken of netten rondom je tuin. Daarmee voorkom je dat loslopende herten en zwijnen je planten vertrappen.

How To Grow Cannabis Outdoors In France, March, April, May

JUNI

Uren daglicht 1 juni: 15 uur, 55 minuten
Gemiddelde temperatuur: 14–24°C

Deze maand stijgt de temperatuur verder. De zomerzonnewende vindt plaats op 20 juni. De hitte is intens en het regent minder. Controleer dus regelmatig of de grond nog vochtig is. Voeg extra mulch toe. Het laagje dat je in het begin van het seizoen hebt aangebracht, is inmiddels bijna vergaan. Diverse materialen helpen vocht langer vast te houden, zoals stro of houtsnippers.

Blijf je planten regelmatig bewateren. Overweeg een druppelsysteem als je meerdere planten verzorgt. Daarmee bespaar je op lange termijn veel tijd en water.

Planten in het mediterrane zuiden en noorden van het land moet je eenmaal per dag, in de avond, water geven. In het oosten en westen regent het vaker. Waarschijnlijk heb je hier minder waterbeurten.

Geef je planten voldoende voeding. Volg de instructies op de door jou gekozen meststof. Verrijk de bovenste laag van de aarde met compost en wormenmest. Dit zorgt voor een geleidelijke afgifte van voedingsstoffen die de plant later in het seizoen kan gebruiken.

In deze fase kun je trainingstechnieken inzetten op je planten. Gebruik methodes als toppen en low-stress training om ruimte te creëren in het bladerdak. Je vermindert ook het risico op schimmel, ontwikkelt een discrete plantenstructuur en stimuleert de opbrengst.

In de streken rondom Marseille en Parijs kan het van tijd tot tijd behoorlijk waaien. Hebben je grote sativa's last van de stevige wind? Gebruik dan stokken om ze te ondersteunen.

How To Grow Cannabis Outdoors In France, March, April, May

JULI

Uren daglicht 1 juli: 16 uur, 6 minuten
Gemiddelde temperatuur: 16–26°C

Dit is absoluut de heetste maand in Frankrijk! Neem een ijskoud glas cannabislimonade en ga naar je tuin om te zien wat je aandacht nodig heeft.

Je zult merken dat je grond sneller uitdroogt. Geef je planten elke dag water, zowel ’s ochtends als 's avonds. Controleer routinematig of je irrigatiesysteem nog werkt om lekken en blokkades te onderscheppen.

Als je low-stress training doet, train dan nu nieuwe scheuten. Laat ze net zo groot groeien als de rest van de bladeren.

Het aantal uren daglicht neemt toe. Dit vertaalt zich in een zware, explosieve vegetatieve groei. Controleer regelmatig de gezondheid van de grotere fan leaves van je planten. Bij een goede plantenontwikkeling zie je rechte, donkergroene vingers. Bemerk je verkleuringen of opgekrulde randen? Raadpleeg dan dit overzicht van tekorten.

Bezoek je tuin elke paar dagen en houd een oogje op ongedierte. Je gezelschapsplanten doen hun best om je planten te beschermen tegen ongewenste insecten. Maar soms is het ook voor hen teveel. Mocht dat zo zijn, introduceer dan nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes, of besproei je planten met neemolie.

Heb je voor reguliere zaden gekozen in plaats van feminized? In juli kun je het geslacht bepalen. Kijk goed naar de nodes, dat zijn de punten waar de takken uit de hoofdstengel komen, en zoek naar pre-toppen. Vrouwelijke pre-toppen zien eruit als kleine druppels met uitstekende haartjes. Mannelijke pre-toppen zien eruit als gladde, haarloze zakjes. Verwijder de mannelijke planten direct uit je tuin om bestuiving van de vrouwtjes te voorkomen.

How To Grow Cannabis Outdoors In France, March, April, May

AUGUSTUS

Uren daglicht 1 augustus: 15 uur, 4 minuten
Gemiddelde temperatuur: 16–25°C

De zomer blijft verwennen met warm weer en genoeg zonneschijn. Maar in augustus merk je dat de dagen iets korter worden. Cannabisplanten pikken dit signaal op als teken dat de herfst nadert. Dit wekt de bloei op. Stop alle training vanaf dit moment.

Bloeiende cannabisplanten hebben iets andere voedingsbehoeften. Verruil je meststof voor iets met minder stikstof en meer kalium en fosfor. Verrijk de aarde met een laagje wormenmest, kelpmeel en beendermeel. Daarmee krijgen je planten de benodigde voedingsstoffen om grote, harsrijke toppen te ontwikkelen.

Je planten gaan stretchen tijdens de vroege bloeifase. Gebruik een trimmer om de grotere bladeren te verwijderen. Meer licht penetreert hiermee het bladerdak, wat leidt tot grotere toppen. Je verbetert ook de luchtstroom en dit bestrijdt schimmel. In heel Frankrijk bedraagt de gemiddelde jaarlijkse vochtigheid 70–80%. Controleer ontwikkelende toppen routinematig op tekenen van schimmel. Laat de ventilatoren in je kas draaien. Na langdurige regen en mist is het extra opletten geblazen. Ontdek hier hoe je schimmelproblemen identificeert, voorkomt en behandelt.

How To Grow Cannabis Outdoors In France, March, April, May

SEPTEMBER

Uren daglicht 1 september: 13 uur, 24 minuten
Gemiddelde temperatuur: 13–22°C

De dagen korten, de temperatuur daalt en de herfst breekt aan. Het is een van de leukste maanden voor kwekers. Je ziet je toppen steeds meer uitdijen in deze maand.

Naarmate je toppen meer trichomen ontwikkelen, produceren ze ook een overvloed aan hars. Je loopt nu meer risico op ontdekking door de buren. Gelukkig verdoezelen de gezelschapsplanten die je eerder in het jaar hebt gezaaid, zoals lavendel, die zware, kenmerkende wietluchtjes.

In Zuidwest-Frankrijk, vooral Bordeaux en Biarritz, bestaat de kans op zware regenval. Als je planten in potten staan, verplaats ze dan onder een polytunnel of in een kas. Je voorkomt zo een teveel aan vocht, wat tot schimmel kan leiden.

Geef je planten bloeivoeding en blijf regelmatig onkruid wieden. In deze tijd zijn vogels vaak actiever. Bescherm je planten met netten tegen hun hongerige snavels.

Begin september kan de eerste vorst intreden in de bergen. Oogst je autoflowers voor die tijd en verhuis fotoperiodieke strains naar een kas.

How To Grow Cannabis Outdoors In France, March, April, May

OKTOBER

Uren daglicht 1 oktober: 11 uur, 38 minuten
Gemiddelde temperatuur: 10–17°C

De herfst is in volle gang. Het regent regelmatig rondom Parijs maar vaker rondom Marseille en Lyon. Indien mogelijk, bescherm je je planten tegen de regen in een kas. In Centraal- en Oost-Frankrijk bestaat eind oktober al kans op vorst. In deze streken biedt een kas ook uitkomst.

Indica's bloeien wat sneller. Deze oogst je begin oktober. 2 weken voor de oogst beperk je de hoeveelheid voedingstoffen. Spoel je planten voor een zachtere, betere smaak. Je gezelschapsplanten kun je nu ook oogsten. Gebruik ze om heerlijke thee te zetten.

Langer bloeiende sativa strains moet je nog steeds voeden en ontbladeren. Je maximaliseert hiermee de opbrengst en wint de strijd tegen schimmel.

How To Grow Cannabis Outdoors In France, March, April, May

NOVEMBER

Uren daglicht 1 november: 9 uur, 52 minuten
Gemiddelde temperatuur: 6–11°C

De bladeren vallen nu echt van de bomen en de temperatuur daalt aanzienlijk. Lyon, Parijs en Marseille hebben in deze maand te maken met de eerste vorst. Als het extreem koud wordt, zet dan wat kachels in je kas en verpak de potten in bubbelplastic voor isolatie.

Stop 2 weken voor de oogst met het voeden van je sativa strains. Houd de weersvoorspellingen goed in de gaten als je planten nog in de grond staan. Je moet oogsten voordat de eerste vorst inzet. Het is nu tijd voor het drogen en uitharden van je overvloedige oogst!

How To Grow Cannabis Outdoors In France, March, April, May

VOOR- EN NADELEN VAN CANNABIS KWEKEN IN FRANKRIJK

Er kleven voor- en nadelen aan het kweken van cannabis in Frankrijk. Hieronder vind je een kort overzicht:

Voordelen:

• Gebalanceerd klimaat
• Voldoende regen
• Lang kweekseizoen
• Voldoende zonneschijn

Nadelen:

• Overmatige regen in sommige streken
• Hoge vochtigheid geeft risico op schimmels
• Draconische wetgeving maakt kweken risicovol
• Intense hitte in het zuiden
• Vroege vorst in de bergen

TOP 3 RQS-STRAINS VOOR BUITENKWEEK IN FRANKRIJK

De cannabisplant is veelzijdig en taai en daarmee geschikt voor diverse regio's. Toch zijn bepaalde soorten beter geschikt voor bepaalde klimaten dan andere. De drie strains hieronder zijn ideaal voor verschillende Franse regio's.

• Royal Cheese (Fast Flowering) — Voor kwekers in bergachtige streken

Royal Cheese bloeit snel. Daarmee is ze een goede optie voor kwekers in de bergen, maar ook in Centraal- en Oost-Frankrijk. In al deze regio's vriest het soms al vroeg. Ze produceert prachtige, compacte toppen met dieppaarse, groene tinten. Dankzij 17% THC en ontspannende terpenen geniet je van een ontspannende, lichamelijke high. Buiten bereikt ze een hoogte tot wel 200cm en produceert een overvloedige oogst van 550–600g/plant.

Royal Cheese Auto

Royal Cheese (Fast Flowering)

Royal Cheese (Fast Flowering)

Genetic background Old School Skunk x Afghani
Yield indoor 550 - 600 gr/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 6 - 8 weeks
THC strength THC: 17% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 40% Sativa, 60% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 550 - 600 g/per plant (dried)
Height outdoor 130 - 200 cm
Harvest time Early October
Effect A combination of stoned + high
 

Buy Royal Cheese (Fast Flowering)

• Sour Diesel — Voor kwekers in het Franse zuiden

Het genetische profiel van Sour Diesel is sativa-dominant. Dit vertaalt zich in een langere bloeitijd. Dit is geen probleem in het langere kweekseizoen in het zuiden. Het oogstmoment valt in september, maar ze verwent met wel 600g/plant. Haar rijpe toppen zijn rijk aan hars en bevatten 19% THC. Geniet van haar bruisende, cerebrale high en energieke, citrusachtige terpenen.

Sour Diesel

Sour Diesel

Sour Diesel

Genetic background Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
Yield indoor 475 - 525 gr/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 70% Sativa, 30% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 550 - 600 gr/plant
Height outdoor 150 - 200 cm
Harvest time Late October
Effect Physical, clear high
 

Buy Sour Diesel

 

• Royal Moby — Deze soort kweek je overal!

Royal Moby stamt af van legendarische ouderstrains Haze en White Widow. Vanwege haar taaie afkomst is ze resistent tegen plagen en schimmels. Dat zijn ideale kenmerken voor het vochtige klimaat in het grootste deel van Frankrijk. Ze produceert enorme oogsten, tot wel 700g/plant. De high is goed gebalanceerd, stimuleert de geest en brengt lichamelijke rust.

Royal Moby

Royal Moby

Royal Moby Royal Queen Seeds

Genetic background Haze x White Widow
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 9 - 10 weeks
THC strength THC: 21% (aprox.) / CBD: Low
Blend 65% Sativa, 35% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 200 - 300 cm
Harvest time Late October
Effect A combination of stoned + high
 

Buy Royal Moby

KWEEK CANNABIS IN FRANKRIJK!

Het klimaat in Frankrijk is fantastisch voor het kweken van cannabis. Het kweekseizoen is niet te kort, maar ook niet te lang. Het is een ideale plek om succesvol indica's en sativa's te oogsten. Kwekers in de bergen, maar ook in het koelere centrum en oosten, kiezen het beste voor kweektunnels en kassen. Vanwege de luchtvochtigheid moet je in het hele land waakzaam zijn voor schimmels.

Behalve die factoren, is cannabis kweken in Frankrijk al snel lonend. Dankzij de prachtige balans tussen regen en zonneschijn gaat het kweken van wiet bijna vanzelf. De strenge wetten weerhouden veel mensen ervan te genieten van hun eigen oogst. Maar hopelijk zet de trend van tolerantie en acceptatie verder door!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.