By Miguel Ordoñez

Microsoft is de eerste grote onderneming die in de medicinale cannabis handel duikt. De software reus heeft een partnerschap aangekondigd, waarbij ze software zal aanbieden die het traject van cannabis planten kan volgen.

In het verleden zijn alleen kleinere bedrijven, die bereid waren een risico te nemen, actief geweest in de medicinale cannabis industrie, terwijl grotere bedrijven de markt grotendeels vermeden vanwege de gecompliceerde aard van de legaliteit van van cannabis, vooral in de VS. In juni veranderde Microsoft dit en schreef geschiedenis door een samenwerkingsverband aan te kondigen waarbij ze software aanbieden die de cannabis planten van zaad tot oogst kan volgen. Meer exact zal Microsoft samenwerken met KIND Financial, een leider in de medicinale cannabis tech industrie. Met deze zet doorbreekt Microsoft het zakelijke taboe op cannabis en dit zal bijdragen aan de vooruitgang van cannabis regulering.

LOGISTIEKE OPLOSSINGEN: EEN MANIER OM CANNABIS VAN ZAAD TOT VERKOOP TE VOLGEN

KIND heeft Agrisoft ontwikkeld, een software systeem dat al drie jaar op de markt is. Agrisoft is gemaakt voor staten en lokale gemeenten om hen te helpen verzekeren dat de legale cannabis handel op niveau blijft. Het is het soort technologie die de Amerikaanse overheid nodig heeft om zich gemakkelijk te voelen over cannabis regulering, waardoor de medicinale cannabis industrie landelijk kan uitrollen.

David Dinenberg, oprichter en CEO van KIND Financial, heeft aangegeven dat hij gelooft dat de toekomst van de legalisatie van cannabis niet kan worden voorspeld. Volgens Dinenberg is het duidelijk dat legale cannabis altijd onderworpen zal zijn aan streng toezicht en regels, die overeenkomen met die van alcohol en tabak.

“KIND is er trots op overheden en regulerende instanties de middelen en technologie te bieden om de inachtneming van cannabis regels te monitoren. Ik ben blij dat Microsoft de missie van KIND ondersteunt om de ruggengraat te bouwen voor de naleving van deze regels," zei hij tegen de pers.

Hoewel KIND nog geen overheidscontracten heeft binnengehaald, heeft het bedrijf er vertrouwen in dat deze nieuwe samenwerking met Microsoft hier verandering in zal brengen, waardoor allerlei nieuwe mogelijkheden ontstaan. KIND probeert haar systeem momenteel op buitenlandse markten uit te brengen, waaronder Puerto Rico, waar cannabis voor medicinale doelen wordt overwogen. Het bedrijf is van plan uit te breiden naar diverse andere staten en landen die momenteel veel vooruitgang boeken binnen de legale cannabis markt.

Deze zet van Microsoft, om de cannabis tech industrie te steunen, toont aan dat cannabis niet alleen een geaccepteerd handelsartikel wordt, maar ook dat er steeds meer vooruitgang is. Microsoft heeft de sluizen wellicht geopend, niet alleen voor de tech industrie, maar ook voor de zakelijke betrokkenheid in zijn geheel. Er zijn genoeg banen te verkrijgen in een gelegaliseerde cannabis industrie en we staan pas aan het begin!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.