By Adam Parsons

Een Super Skunk, Overgedragen door Skunk #1

De breeders bij Royal Queen Seeds creëerden Skunk XL door de legendarische Skunk terug te kruisen met voorouders uit haar eigen stamboom. Ze is het nageslacht van Skunk #1 en Afghan en een kruising met 50% sativa-genetica en 50% indica.

De legendarische Skunk werd in de jaren '70 ontwikkeld door de beroemde breeder Sam the Skunkman. Hij gebruikte hiervoor een internationale mix van landrasgenen — Acapulco Gold, Colombian Gold en Afghan. In de jaren '80 reisde Sam af naar de bruisende Europese cannabis-hotspot Nederland. Met zaden op zak, lukte het hem een deel ervan te verkopen aan grote namen in de veredelingsindustrie, waaronder Nevil Schoenmakers.

Het duurde niet lang voordat ambitieuze breeders deze nieuwe genen gingen gebruiken als basis voor veel beroemde hybrides. Hierbij kreeg het woord "Skunk" een vaste plaats in het lexicon van cannabis. Breeders waren al snel verknocht aan de betrouwbaarheid en homogeniteit van de originele soorten. Zelfs zodanig dat moderne cannabis-veredelaars nog steeds nieuwe hybrides infuseren met Skunk-genen om zeker te zijn van een robuust eindproduct.

Skunk XL

Skunk XL
23_genetic background_1 Skunk 1 x Afghan
33_Yield indoors_1 600 - 650 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 8 - 9 weken
29_THC_1 THC: 17%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 625-675 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 200 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Gebalanceerd, Helder, Stoned

Koop Skunk XL

Hoewel er veel fenotypen van Skunk zijn ontstaan, waarvan een aantal op zichzelf beroemd is geworden (Exodus Cheese, we hebben het over jou), bestaan er twee hoofdvariëteiten op de hedendaagse markt: Sweet Skunk en Roadkill Skunk.

De eerste is afkomstig van de variëteit van Sam the Skunkman, een sativa-dominante hybride. De laatste is een soort die ontwikkeld is door Nevil Schoenmakers en die meer richting een Afghaanse indica neigt. Als een hybride ontwikkeld is met echte Skunk-genen, dan bevat deze een bepaalde mate van een van deze (of beide) typen Skunk.

Skunk XL: Awards

Het mag geen verrassing heten dat Skunk tal van awards in de wacht heeft gesleept sinds de strain het cannabiswereldje heeft betreden. In 1988 won ze de eerste prijs tijdens de High Times Cannabis Cup in de categorie Cannabis Cup/Best Cannabis. Het mag dan zo zijn dat Skunk al decennia meedraait, maar ze harkt nog steeds prijzen binnen op internationale cannabis-competities. Denk daarbij aan de 13de AMEC Cup (Asociación Madrileña de Estudios sobre el Cannabis) in Spanje, waar ze in 2009 eerste werd in de categorie "Best Strain" en goud won in de categorieën uiterlijk en smaak.

Skunk XL: Kweekinfo

Dankzij de buitengewone kwaliteiten van onze Skunk XL, zoals haar betrouwbaarheid en stabiliteit, laat deze strain zich makkelijk kweken. Vanwege haar Afghaanse genen is Skunk een energieke variëteit, ontwikkelt ze donkergroene bladeren, stevige zijtakken en een kolossale hoofdcola. Kweek je haar binnen, reken dan op een hoogte van 60-110cm - prima voor de meeste kweektenten of -ruimtes. Buiten bereikt ze soms wel 160-220cm. Ondanks haar sativa-genen strekt Skunk XL niet noemenswaardig tijdens de bloeiperiode. Daarbij heeft de plant weinig onderhoud nodig en past ze zich zonder gemor aan de meeste kweekomstandigheden aan. Ze doet het goed op een potgrondmix en bij hydroponie en als je trainingstechnieken, zoals SOG of ScrOG toepast, kun je fantastische opbrengsten genereren.

Skunk XL heeft van nature een goede weerstand tegen schimmels. Dat komt waarschijnlijk door de hoge kelk-blad-verhouding, die een goede luchtcirculatie mogelijk maakt. Ze is bovendien rond de oogsttijd eenvoudig te trimmen. Binnen kun je, als je alles op orde hebt, een oogst verwachten van maar liefst 600–650g/m². Gun je Skunk XL een plekje buiten en woon je in een warme, zonnige streek, dan beloont ze je met 675g/plant. Heb je te maken met een kouder klimaat, zoals hier in Nederland, kies dan voor een kas- of binnenkweek.

Ze is gezegend met een aangenaam korte bloeiperiode, maar als je haar een paar weekjes extra gunt, verbeteren vaak het smaakprofiel en de werkingskracht. Al met al is Skunk XL een makkelijke strain om te kweken en dat is goed nieuws voor aspirant-kwekers.

Skunk XL: Effecten

Als je Skunk XL rookt, ervaar je dat haar effecten bijzonder harmonieus zijn dankzij de evenwichtige 50% indica- en 50% sativa-genen. Zoals een echte indica geeft ze je een intense, fysieke stone, die buitengewoon ontspannend en rustgevend is, maar dan zonder de verlammende "couchlock" waar sommige indica's berucht om zijn. Haar sativa-genen initiëren een inspirerende en euforische, spirituele high. Haar effecten zijn daarmee eerder activerend en niet zo verdovend als sommige andere gebalanceerde kruisingen. De gebundelde superkrachten van Skunk XL zorgen ervoor dat ze geschikt is voor allerlei gelegenheden - heerlijk om in je uppie of met wat vrienden te roken als je wilt chillen, of dat nu 's avonds of overdag is.

Skunk XL is ook een uitgelezen strain voor mensen die de heilzame werking van cannabis erkennen. Voor hen zijn zowel de fysieke als spirituele effecten niet al te overweldigend, maar moeten deze ook weer niet onderschat worden.

Skunk XL: Geur en smaak

De oorspronkelijke Skunk had een doordringende geur, waaraan de strain haar geuzennaam te danken heeft - een "stinkgeur" die verdacht veel lijkt op de stank van een stinkdier. Hedendaagse Skunk-variëteiten hebben nog steeds bijzonder sterke geuren. Deze laten zich daarbij het best omschrijven als zoet en penetrant tegelijk, met gronderige en delicate citrustonen. Laat je door haar naam niet afschrikken; haar geuren zijn niet onaantrekkelijk, maar worden juist gewaardeerd door cannabis-connaisseurs die meteen rechtop gaan zitten als ze de wereldberoemde geur opsnuiven. Als je Skunk XL echter binnen kweekt, moet je wel voor een deugdelijke luchtafvoer zorgen. Je zou kunnen zeggen dat ze net zo smaakt als ze ruikt. Steek er een op en Skunk XL trakteert je op een aangename zoete fruitsmaak met een vleugje aarde. Ze is werkelijk een genot om te roken; een paar hijsjes doen je naar meer verlangen.

Skunk XL: de eeuwige cannabis-klassieker

Sinds de introductie van Skunk, ongeveer drie decennia geleden, heeft ze het cannabiswereldje en de kweekcommunity als geen andere cannabisvariëteit beïnvloed. Het verbazingwekkende is dat ze, ondanks dat ze zo'n gevestigde beroemdheid is, tot op de dag van vandaag nog zo immens populair is. Dat is echter makkelijk te verklaren: Skunk behoort tot de eeuwige cannabis-klassiekers!

Kijk ook nog even naar onze Skunk XL. Deze zaden van Royal Queen Seeds behoren tot de allerbeste variëteiten van deze wereldberoemde cannabis-klassieker!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.