Alles wat je moet weten over de legendarische, robuuste kruising Skunk XL.

SKUNK XL: HERKOMST EN GENETISCHE AFKOMST

Skunk is een legendarische cannabisvariëteit en volgens de legende begin jaren zeventig in Californië veredeld door Sam the Skunkman. Sam was lid van een groepje fervente veredelaars, genaamd Sacred Seeds. Naar verluidt, was hij echter slechts een aspirant-lid met weinig kweekervaring toen Skunk het levenslicht zag.

Destijds nam het doorgaans vele jaren in beslag om het beste erfelijk materiaal te identificeren en te stabiliseren. Wat Skunk betreft, waren de meest gewenste eigenschappen haar uitstekende opbrengstmogelijkheden, korte bloeiperiode, optimale kelk-blad-verhouding, veel vertakkingen en een zeldzaam geurprofiel.

Wat genetica betreft, bouwt Skunk voort op cannabisvariëteiten van over de hele wereld. Namelijk de twee sativalandrassen Acapulco Gold en Colombian Gold, alsmede een indica uit Afghanistan. Aan het begin van de jaren tachtig kwam de stabiele Skunk naar Europa. Kort na aankomst in Nederland begon Sam de zaden te verkopen onder de naam "Cultivator's Choice". Neville Schoenmakers, die kort daarop The Seed Bank of Holland, de allereerste cannabis-zadenbank, oprichtte, kocht de resterende zaden van Skunk.

Niet lang nadat de eerste zaden van Skunk in het Hollandse cannabiswereldje op waren gedoken, bedachten veredelaars tal van nieuwe strains gebaseerd op de genen van de oorspronkelijke Skunk. "Skunky" werd al snel een rage onder cannabisliefhebbers. Ze gebruikten het woordje om oldskool cannabis te beschrijven - hoogwaardige wiet zoals "uit de begindagen". Zelfs vandaag de dag gebruiken wietliefhebbers, met name in het Verenigd Koninkrijk, "skunk" nog om duidelijk te maken dat het om buitengewoon sterke wiet gaat.

Skunk XL

Skunk XL

Skunk XL Royal Queen Seeds

Genetic background Skunk
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 17% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 50% Sativa, 50% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 160 - 200 cm
Harvest time October
Effect A combination of stoned + high
 

Buy Skunk XL

 

Wat de oorspronkelijke Skunk zo geschikt maakte voor veredeling, waren haar betrouwbaarheid en homogeniteit. Ook de huidige generatie veredelaars bezielen hun allernieuwste kruisingen vaak met een bepaalde hoeveelheid Skunk-genen om het eindproduct te versterken. Omdat Skunk behoort tot een van de meest gebruikte strains voor het veredelen van hedendaagse cannabisvariëteiten, kunnen we gerust stellen dat ze de invloedrijkste strain aller tijden is.

Hoewel er een groot aantal fenotypen van Skunk bestaat, waarvan enkele wereldberoemd (Exodus Cheese bijvoorbeeld), zijn er momenteel twee hoofdvariëteiten op de cannabismarkt: Sweet Skunk en Roadkill Skunk. De eerstgenoemde is afkomstig van de variëteit van Sam the Skunkman en overwegend sativa. De laatstgenoemde is een door Neville Schoenmakers veredelde soort en bestaat overwegend uit Afghaanse indica. Kruisingen die veredeld zijn met behulp van onvervalste Skunk-genen bevatten altijd een bepaalde hoeveelheid van een van deze of beide hoofdvariëteiten.

AWARDS

Het mag geen verrassing heten dat Skunk tal van awards in de wacht heeft gesleept sinds de strain het cannabiswereldje heeft betreden. In 1988 won ze de eerste prijs tijdens de High Times Cannabis Cup in de categorie Cannabis Cup/Best Cannabis. Het mag dan zo zijn dat Skunk al decennia meedraait, maar ze harkt nog steeds prijzen binnen op internationale cannabis-competities. Denk daarbij aan de 13de AMEC Cup (Asociación Madrileña de Estudios sobre el Cannabis) in Spanje, waar ze in 2009 eerste werd in de categorie "Best Strain" en goud won in de categorieën uiterlijk en smaak.

KWEEKINFO

Dankzij de buitengewone kwaliteiten van onze Skunk XL, zoals haar betrouwbaarheid en stabiliteit, laat deze strain zich makkelijk kweken. Vanwege haar Afghaanse genen is Skunk een energieke variëteit, ontwikkelt ze donkergroene bladeren, stevige zijtakken en een kolossale hoofdcola. Kweek je haar binnen, reken dan op een hoogte van 60-110cm - prima voor de meeste kweektenten of -ruimtes. Buiten bereikt ze soms wel 160-220cm. Ondanks haar sativa-genen strekt Skunk XL niet noemenswaardig tijdens de bloeiperiode. Daarbij heeft de plant weinig onderhoud nodig en past ze zich zonder gemor aan de meeste kweekomstandigheden aan. Ze doet het goed op een potgrondmix en bij hydroponie en als je trainingstechnieken, zoals SOG of ScrOG toepast, kun je fantastische opbrengsten genereren.

Skunk XL heeft van nature een goede weerstand tegen schimmels. Dat komt waarschijnlijk door de hoge kelk-blad-verhouding, die een goede luchtcirculatie mogelijk maakt. Ze is bovendien rond de oogsttijd eenvoudig te trimmen. Binnen kun je, als je alles op orde hebt, een oogst verwachten van maar liefst 600–650g/m². Gun je Skunk XL een plekje buiten en woon je in een warme, zonnige streek, dan beloont ze je met 675g/plant. Heb je te maken met een kouder klimaat, zoals hier in Nederland, kies dan voor een kas- of binnenkweek.

Ze is gezegend met een aangenaam korte bloeiperiode, maar als je haar een paar weekjes extra gunt, verbeteren vaak het smaakprofiel en de werkingskracht. Al met al is Skunk XL een makkelijke strain om te kweken en dat is goed nieuws voor aspirant-kwekers.

EFFECTEN

Als je Skunk XL rookt, ervaar je dat haar effecten bijzonder harmonieus zijn dankzij de evenwichtige 50% indica- en 50% sativa-genen. Zoals een echte indica geeft ze je een intense, fysieke stone, die buitengewoon ontspannend en rustgevend is, maar dan zonder de verlammende "couchlock" waar sommige indica's berucht om zijn. Haar sativa-genen initiëren een inspirerende en euforische, spirituele high. Haar effecten zijn daarmee eerder activerend en niet zo verdovend als sommige andere gebalanceerde kruisingen. De gebundelde superkrachten van Skunk XL zorgen ervoor dat ze geschikt is voor allerlei gelegenheden - heerlijk om in je uppie of met wat vrienden te roken als je wilt chillen, of dat nu 's avonds of overdag is.

Skunk XL is ook een uitgelezen strain voor mensen die de heilzame werking van cannabis erkennen. Voor hen zijn zowel de fysieke als spirituele effecten niet al te overweldigend, maar moeten deze ook weer niet onderschat worden.

GEUR EN SMAAK

De oorspronkelijke Skunk had een doordringende geur, waaraan de strain haar geuzennaam te danken heeft - een "stinkgeur" die verdacht veel lijkt op de stank van een stinkdier. Hedendaagse Skunk-variëteiten hebben nog steeds bijzonder sterke geuren. Deze laten zich daarbij het best omschrijven als zoet en penetrant tegelijk, met gronderige en delicate citrustonen. Laat je door haar naam niet afschrikken; haar geuren zijn niet onaantrekkelijk, maar worden juist gewaardeerd door cannabis-connaisseurs die meteen rechtop gaan zitten als ze de wereldberoemde geur opsnuiven. Als je Skunk XL echter binnen kweekt, moet je wel voor een deugdelijke luchtafvoer zorgen. Je zou kunnen zeggen dat ze net zo smaakt als ze ruikt. Steek er een op en Skunk XL trakteert je op een aangename zoete fruitsmaak met een vleugje aarde. Ze is werkelijk een genot om te roken; een paar hijsjes doen je naar meer verlangen.

SKUNK XL: DE EEUWIGE CANNABIS-KLASSIEKER

Sinds de introductie van Skunk, ongeveer drie decennia geleden, heeft ze het cannabiswereldje en de kweekcommunity als geen andere cannabisvariëteit beïnvloed. Het verbazingwekkende is dat ze, ondanks dat ze zo'n gevestigde beroemdheid is, tot op de dag van vandaag nog zo immens populair is. Dat is echter makkelijk te verklaren: Skunk behoort tot de eeuwige cannabis-klassiekers!

Kijk ook nog even naar onze Skunk XL. Deze zaden van Royal Queen Seeds behoren tot de allerbeste variëteiten van deze wereldberoemde cannabis-klassieker!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.