ALARM: SCHIMMELTOPPEN

We willen niet hysterisch overkomen, maar volgens ons is beschimmelde wiet vijand #1. Van alle pesten, plagen, botte pech en teisteringen van Moeder Natuur die een marihuanatuin kunnen verwoesten, is cannabis schimmel de meest hartverscheurende en giftigste bedreiging voor de hedendaagse ambitieuze stoner.

Beschimmelde wiet is niet alleen vreselijk voor een stash, maar ook giftig afval en zo moet je het ook behandelen. Als je de pech hebt beschimmelde wiet binnen te krijgen, ongeacht of je de wiet eet, rookt, of vapet, consumeer je duizenden, mogelijk tienduizenden nare microbiële sporen.

Het beste scenario is dat de onprettige smaak je weerhoudt van te veel inname en dat je de rest van de besmette wiet stash snel weggooit, zonder nadelige gevolgen.

Het slechtste scenario is dat je in het ziekenhuis belandt met een serieuze longontsteking en dat de enige bezoeker een gemene anti-marihuana lobbyist is die de eerste rechten wil krijgen van het verhaal van de eerste cannabisdode in de geschiedenis. Waarbij hij/zij zelf het werk moet afmaken, waarschijnlijk met een kussen in de tijd dat de verpleegster even weg is.

HOE ONTDEK JE BESCHIMMELDE WIET BIJ AANKOOP

Als je stash koopt van een gerenommeerde cannabisclub, coffeeshop of marihuana-apotheek, hoef je je echt geen zorgen te maken over beschimmelde wiet. Maar helaas doe je dat wel, omdat schimmel geen onderscheid maakt tussen amateurs en professionals, alles wat schimmel nodig heeft, zijn optimale omstandigheden, zelfs na de oogst.

Een mislukt uithardingsproces of verkeerde opslag door de cannabis retailer kan een Kilner pot vol met wiet veranderen in een harige schimmelhoop. Natte wiet is een broedplaats voor fungus en een uitnodiging voor schimmel.

Zelfs na het langzaam en zorgvuldig drogen, idealiter in eenvoudige bruine papieren zakken, is uitharden de laatste stap en juist daar gaat het vaak helemaal mis.

Een andere onprettige eigenschap van beschimmelde wiet is de meeldauw-achtige geur. Soms kan de beschimmelde wiet ruiken als hooi, maar er is altijd sprake van een penetrante geur. Het is net zo nuttig om aan je potentiële stash te ruiken als de wiet grondig te bekijken.

De meeste toonaangevende cannabishandelaren zijn er niet zo blij mee dat klanten het wietmenu nauwkeurig controleren.

Alleen, en dan ook echt alleen als het is overeengekomen met de budtender, is het verstandig om als proef een trek van een spliff of een pijp te nemen, waardoor je zeker weet of de wiet de test doorstaat. Als de budtender je groen licht geeft, ga er dan altijd voor, de beste hijsen zijn gratis hijsen.

Cannabis Mould

HOE BESCHIMMELDE WIET TE ONTDEKKEN BIJ HET KWEKEN

We hebben te veel YouTube video's gezien van kwekers die ongereinigd en minimaal bijgesneden vers geoogst plantenmateriaal direct in glazen potten stoppen. Dit is een grote fout en dit moet je zeker niet nadoen. Omdat stengels en bladeren veel vocht kunnen vasthouden, zijn goed verzorgde toppen belangrijk aangezien ze dan minder vatbaar zijn voor schimmels.

In wezen is luchtvochtigheid de vijand van de kweker, maar ook een noodzakelijk kwaad, aangezien te lage relatieve luchtvochtigheid kan leiden tot brokkelige en te droge toppen, die waarschijnlijk wel schimmel-vrij zijn. Ze zullen echter niet zo lekker zijn als wanneer de relatieve luchtvochtigheid de juiste waarden had gehad (30-50% voor drogen en 55-65% voor uitharding).

Beschimmelde wiet laat meestal groei zien van een wit-grijze suikerspin-achtige schimmel die de buitenkant van de toppen bedekt, of in het geval van dat de stengel een complete rotte cola heeft, komt bij het openen ervan je een vieze verrassing tegemoet. Schimmel kan in vele kleuren voorkomen en de ergste schimmelplagen kunnen toppen veranderen in bruinachtige modder.

Cannabiskwekers kunnen schimmeltoppen op ieder moment tegenkomen in hun tuin, vaak door een combinatie van problemen in de groeifase. Bladeren en stengels met vroege tekenen van schimmel kunnen niet worden genegeerd. Een smerige rottende en/of meeldauw-achtige geur zal hierbij waarneembaar zijn.

Kwekers wordt geadviseerd om te investeren in een zakmicroscoop. Die is niet alleen handig om in te zoomen op hars, maar ook een goede manier om ziekteverwekkers te ontdekken op je cannabisplanten. Het kan een gruwelijk gezicht zijn, maar een ongeziene vijand kun je niet bestrijden. Een vroege diagnose geeft de kweker de kans om de cannabistuin te redden.

Het verwijderen van geïnfecteerde planten is een noodzakelijk offer voor het algemeen belang van het ganja gewas. Patiënt nul moet weggehaald worden om een complete schimmelpandemie te verijdelen. De beste preventieve maatregel is het behoud van optimale leefomstandigheden waarbij je niet te veel water geeft of op een andere manier de planten stress bezorgt.

Mould

DE GEVOLGEN VAN BESCHIMMELDE WIET VOOR GANJAPRENEURS, KWEKERS, & STONERS

Slechts één beschimmelde plant kan je hele kweek besmetten. Absoluut alles, van de rest van je planten tot het groeimedium en bakken. Als je binnen kweekt, heeft de kweekruimte of kweektent een grondige schoonmaak nodig om ervoor te zorgen dat er geen sporen overleven die het volgende gewas kunnen aantasten.

Het is een nachtmerriescenario, je kunt bestrijding proberen met verschillende antischimmelmiddelen, maar het slachtofferrisico onder de planten zal in ieder geval hoog zijn. Beschimmelde wiet is een bedreiging waar iedere ambitieuze cannabiskweker in iedere fase voor moet uitkijken, van zaadje tot spliff.

Beschimmelde wiet is uitschot en geen enkele stoner zou deze wiet zomaar in welke vorm dan ook moeten consumeren. Ook zou geen enkele kwekers of ganjapreneur willens en wetens moeten handelen in beschimmelde wiet. Dat is een 100% gegarandeerde verwoesting van je reputatie.

Stoners moeten besmette stash hoe dan ook vermijden en door een paar routine inspecties van je wiet uit te voeren, weet je in ieder geval of de cannabis schoon is of niet voordat je er geld aan besteedt.

Natuurlijk adviseren we je om je eigen fraaie organische kruiden te kweken, waarbij je wat vloeibare silica toevoegt om je planten sterker te maken en altijd zorgt voor cellenbeton, een geschikt en goed doorlatend substraat.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.