By Luke Sumpter

Meeldauw is een meercellige schimmel die gewoonlijk dood organisch materiaal afbreekt. Het kan echter ook levende organismen aantasten, waaronder verschillende planten en dieren. Meeldauw kan voor kwekers een groot probleem zijn. Dat geldt met name voor telers die onder vochtige omstandigheden met weinig tot geen luchtstroom moeten werken. Meeldauw ziet er meestal uit als een wittige waas op de bladeren en toppen. Het is een ontmoedigende aanblik voor kwekers die soms al halverwege de kweek zijn van een plant die het voorheen zo goed deed.

Er zijn meerdere manieren om de vorming van meeldauw tegen te gaan. Daarbij speelt genetica een belangrijke rol. Sommige strains hebben zich zodanig ontwikkeld dat ze tot op zekere hoogte resistent zijn tegen schimmels. Wij geven je de top 5.

1. Stress Killer Automatic

Stress Killer Automatic is een taaie en veerkrachtige soort. Ze is ontstaan uit de kruising tussen Lemon Shining Silver Haze, Juanita la Lagrimosa en Ruderalis. Deze krachtige genetica heeft ervoor gezorgd dat ze een sterke afweer heeft tegen de invasie van meeldauw. Daardoor blijven haar kostbare toppen veilig en is de plant in het algemeen goed beschermd. Een van de omgevingsfactoren die bijdraagt aan de vorming van meeldauw is vocht. Stress Killer Automatic kan heel goed tegen een zeer vochtige omgeving.

Stress Killer Automatic

Stress Killer Automatic is een sativa-dominante hybride en produceert een hoog gehalte CBD. Ze is dan ook een uitstekende keuze voor gebruikers die een hoge dosering van deze therapeutische cannabinoïde zoeken, zonder te veel boven zichzelf uit te stijgen. Haar effecten zijn helder en plezierig. Dusdanig dat gebruikers hun dagelijkse bezigheden kunnen uitvoeren zonder last te hebben van een mentale obstructie.

Deze variëteit kan zowel binnen als buiten succesvol worden gekweekt. Binnenshuis sprint de plant van zaad tot oogst in slechts 60–65 dagen. Ze levert daarbij een aanzienlijke opbrengst op van 400–500g/m². Buiten hebben de planten het voordeel van meer ruimte om hun wortels te verspreiden. Daar kunnen ze maar liefst 600–1000g/plant opleveren.

2. Shining Silver Haze

Shining Silver Haze is een prijswinnende variëteit die al sinds de jaren ’90 een hit is in de cannabis wereld. Haar onberispelijke genetica dankt ze aan haar afstamming van de strains Skunk, Northern Lights en Haze. Deze combi van supersterren heeft een hybride opgeleverd die bekend staat om haar intense psychoactieve effecten. Daarbij moet je denken aan een cerebrale en stimulerende uitwerking, maar ook aan eentje die stoned en ontspannend kan zijn. Deze toppen bevatten een hoog THC gehalte. Daarmee zorgt ze voor een staat van euforie die stress doet verdwijnen.

Shining Silver Haze

Shining Silver Haze is goed uitgerust tegen vochtige omstandigheden met weinig luchtcirculatie. Ze heeft daarbij een goede weerstand tegen schimmelcellen. Die krijgen dan ook nauwelijks voet aan de grond. Ze produceert grote, vette toppen die echter hun tol vergen van het slungelige postuur van deze strain. Daardoor moeten kwekers haar vaak ondersteunen met wat hulpmateriaal.

Deze strain groeit het liefst binnen en in kassen. Daar levert ze een goede opbrengst op van 450–550g/m². De plant doet het ook buiten goed en produceert daar een oogst van circa 550g/plant. Binnen heeft Shining Silver Haze een bloeitijd van 9–11 weken. Buiten kan de plant eind oktober worden geoogst.

 

3. Power Flower

Power Flower is afkomstig van originele Zuid-Afrikaanse dagga genetica. Ze staat bekend om haar sociale, bruisende en spraakzame high. En dat ondanks de dominantie van indica. Ze komt voort uit de kruising tussen de strains Original Power Plant en White Widow, wat heeft gezorgd voor krachtige schimmel bestrijdende kwaliteiten.

Power Flower

Het roken van een bowl of joint met deze strain voorziet je smaakpapillen van een plezierige dennensmaak. Power Flower wordt dankzij haar snelle bloeitijd en grote toppen gezien als een concurrerende plant. Deze vormen een enorme cola als je de soort haar gang laat gaan.

Power Flower doet het goed in kweekruimtes en -tenten. Ook buiten presteert ze prima in tuinbedden en potten. Ze behaalt een hoogte van circa 80–120cm. Daardoor is ze makkelijk te verbergen en kan ze in kleine ruimtes worden gekweekt. Voor haar beperkte omvang levert ze een indrukwekkende opbrengst op van 500–550g/m². Na een bloeitijd van 8-9 weken is ze klaar voor de oogst.

4. Royal Moby

Royal Moby is zeer veerkrachtig tegen schimmels. Daardoor is ze een gewilde strain onder kwekers in vochtige gebieden. Ze is erg bekwaam op het gebied van defensie. Daarnaast biedt deze krachtige en smakelijke strain prikkelende en intense geuren van pepermunt, Skunk, cederhout, citrus, bloemen, Haze, lemon en den. Dit diverse smaakassortiment past perfect bij de ontspannende, kalmerende en meditatieve high. Met een THC gehalte van circa 21% heeft ze onmiddellijk en langdurig effect.

Royal Moby

Royal Moby is het nageslacht van twee beroemde strains—Haze en White Widow. Deze kruising heeft een hybride geproduceerd die buiten een ontzagwekkende hoogte behaalt van 3,5m. Ze kan een verbluffende opbrengst opleveren van 700g per plant. Deze kenmerken maken haar een favoriet onder kwekers die een enorme persoonlijke stash willen. Buiten zijn de planten in oktober klaar voor de oogst. Binnen produceert deze plant een opbrengst van 650g/m². Daarvoor heeft ze een bloeitijd van 60–70 dagen nodig.

5. Northern Light

Northern Light is een bekende naam in de cannabis wereld. De strain is beroemd vanwege haar indica puurheid en intense high. Een grote bonus bij het kweken van deze soort is haar sterke resistentie tegen schimmels. De wetenschap dat ze deze bedreiging zelf kan weerstaan, is tijdens de bloeifase een hele geruststelling voor kwekers.

Northern Light

Northern Light heeft een hoge THC waarde en een gemiddeld niveau CBD. Daardoor veroorzaakt ze een sterke stone en is ze heel ontspannend en euforisch. Dankzij deze kwaliteiten is ze een ideale strain om in de avonduren te roken, als ontspanning na een dag werken. Elk trekje van deze soort wordt vergezeld van een zoete, fruitige en kruidige smaak.

Binnen kunnen de planten 100–160cm groot worden en een opbrengst opleveren van ongeveer 500–550g/m². Buiten worden ze groter, tot wel 180–220cm. Daar produceren ze goede opbrengsten van zo'n 625g per plant. Northern Light heeft een bloeitijd van 7–8 weken. Buiten zijn de planten eind september klaar om te worden geoogst.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.