Als het om cannabis gaat, wordt over het algemeen aangenomen dat het gerookt moet worden. Er zijn echter veel interessante en gevarieerde manieren om cannabis te gebruiken die allemaal verschillende voor- en nadelen bezitten.

Het veranderen van je consumptiemethode kan niet alleen praktische voordelen bieden, zoals meer discretie, maar het kan ook de effecten van cannabis veranderen, zoals de duur van de high of de intensiteit van de high zelf. Dus, wat zijn de verschillende manieren om cannabis te gebruiken en hoe worden we erdoor beïnvloed? Het antwoord zal voor iedereen verschillen, maar hieronder geven we je een algemeen idee, zodat jij kan uitvinden wat het beste voor jou werkt!

ROKEN

Roken is de meestvoorkomende manier om cannabis te gebruiken en dat is geen verrassing. Er is bewijs dat we het al 3000 jaar op deze manier gebruiken! Met deze methode worden gedroogde bloemen, bladeren of hasj verbrand en geïnhaleerd via een bong, pijp of joint.

De effecten van het roken van cannabis worden meestal direct gevoeld en zullen gewoonlijk uitwerken na een uur of twee. Wanneer een joint wordt gerold, wordt er vaak ook tabak of gedroogde bladeren, zoals papaya, witte salie of eucalyptus aan toegevoegd.

Het roken van cannabis kan worden beschouwd als een goedkope en efficiënte manier om high te worden, omdat je slechts vloeipapier, een pijp of een bong nodig hebt. Je kan deze eenvoudig kopen bij de meeste headshops.

Het roken is waarschijnlijk wel de meest ongezonde manier om cannabis te consumeren. De verbranding van plantenmateriaal produceert carcinogenen en cannabis is geen uitzondering op die regel. Er worden maar liefst zeven bekende carcinogenen geproduceerd bij verbranding, naast de teer en andere mogelijke gifstoffen. In natuurlijke vorm bevat cannabis deze stoffen niet, maar de verbranding zorgt ervoor dat bepaalde stoffen worden omgezet in schadelijke stoffen. Ook worden veel van de cannabinoïden vernietigd, wat de inhoud van de rook verlaagt.

Smoking Cannabis

VAPORIZEN

Vaporizen is een methode waarbij cannabis wordt verhit tot een punt waar de THC en andere cannabinoïden in de wiet veranderen in een inhaleerbare damp. Dit is veel gezonder dan roken en het wordt beschouwd als een van de beste manieren van gebruik. Bij vaporizen is de temperatuur veel lager, dus de bestanddelen worden eruit "gekookt" zonder verbranding te veroorzaken. Dit betekent geen rook, dus ook geen schadelijke bijproducten! De ervaring is meer zuiver, waarbij een hogere concentratie cannabinoïden behouden blijft en een onaangepaste smaak geboden wordt. Dit maakt vaporizen een aantrekkelijke optie voor veel mensen en het is absoluut de moeite waard, mocht je het nog niet geprobeerd hebben.

Je zal ook ontdekken dat je stash langer meegaat als je een vaporizer gebruikt. Omdat de damp het cannabinoïden gehalte behoudt, is er minder nodig dan bij roken om dezelfde high te bereiken. Je kan ook je gebruikte cannabis opnieuw gebruiken in recepten voor edibles, zoals cannaboter, om het maximale uit je stash te halen!

Vaporizers zorgen ook voor een discrete methode, omdat ze geen aanhoudende geur produceren en het laden gaat veel sneller dan het vullen van een bong of het draaien van een joint. Er is een groot aantal ergonomisch ontworpen vaporizers op de markt, dus er is er altijd een die bij je behoeften en budget past.

Vaping Marijuana

EDIBLES

De lekkerste manier om je medicijn te gebruiken! Je hoeft alleen maar te koken met cannabis en ervan te genieten. Denk bijvoorbeeld aan brownies, koekjes, pannenkoeken of pizza! Het effect is na 1-2 uur merkbaar, maar produceert over het algemeen een sterkere en langer aanhoudende high dan andere methoden (tot wel 8 uur).

Een geweldig voordeel is dat je edibles lang vers kan houden in de koelkast of vriezer en ze zijn altijd klaar voor gebruik. Wat je maakt, wordt alleen beperkt door je eigen fantasie.

Edibles variëren enorm in kracht en het is lastig de daadwerkelijke hoeveelheid THC te bepalen in een product. Gewicht, stofwisseling en eetgewoonten zullen invloed hebben op de effecten van je dosering. Het eten op een lege maag zal de effecten versterken, dus je moet de juiste dosering wel even uitvinden! In eerste instantie is dit een nadeel van het eten van cannabis want totdat je weet hoe het jou beïnvloedt, zal het doseren lastig zijn.

De versterkte kracht en de duur van het effect hebben ertoe geleid dat edibles een goede reputatie hebben bij diegenen die om therapeutische redenen cannabis gebruiken. Zodra je eenmaal weet hoe je reageert op de dosering, heb je een schonere, meer nuttige ervaring dan bijvoorbeeld het roken van cannabis.

Het eten van teveel edibles kan ongeruste en oncomfortabele gevoelens opwekken, maar een overdosis cannabis is niet mogelijk, dus maak je geen zorgen!

Ook moet worden vermeld dat cannabis verwarmd moet worden om het te activeren. Je moet er dus mee bakken of koken; je kan het niet rauw eten.

Cannabis Edibles

PLAATSELIJKE MIDDELEN

Simpel gezegd zijn dit producten die op de huid worden aangebracht. Meestal zijn dit oliën of lotions.

Deze methode is ontzettend effectief bij huidaandoeningen, lokale pijn en de algemene huidgezondheid. In tegenstelling tot bijvoorbeeld roken, zal je nooit high worden van deze methode; het lichaam metaboliseert cannabinoïden sneller dan ze worden geabsorbeerd. Als je echter de gezondheid van je huid wil stimuleren, kan het een ideale aanvulling zijn op je schoonheidsregime.

Cannabis Topical

TINCTUREN

Dit is misschien wel de minst populaire manier van doseren. Tincturen zijn vloeibare concentraties THC en cannabinoïden, die zijn geactiveerd en in alcohol verwerkt. Over het algemeen zijn de doseringen zeer geconcentreerd en een enkele druppel onder de tong zal onmiddellijk een high opwekken. Tincturen staan bekend om het snel opwekken van effecten, omdat ze onder de tong worden geabsorbeerd en een gedurende 1-2 uur een constante high leveren. Tincturen zijn eenvoudig te maken en ze bieden een geweldig alternatief voor andere methoden omdat je ze met alles kan mengen, terwijl ze ook discreet kunnen worden gebruikt.

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er dus meerdere manieren om cannabis in je systeem te krijgen. Sommigen zijn beter dan anderen en veel hangt af van je persoonlijke voorkeur. Wees niet bang om uit te vinden wat het beste voor jou werkt!

Cannabis Tincture

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.