By Luke Sumpter

Ontdek alle mogelijke manieren om wiet te gebruiken.


Wiet is een van de meest populaire planten en kent miljoenen gebruikers die het regelmatig roken, eten en vapen. Duizenden verschillende wietsoorten bieden talloze cannabinoïden- en terpenenprofielen die specifieke ervaringen bieden—van diepe body highs tot heldere effecten dankzij CBD.

Gebruikers ervaren de effecten van wiet elk op hun eigen manier, maar zijn het allemaal eens dat het nooit saai is. De vele cultivars, consumptiemethodes en accessoires helpen wietliefhebbers om creatief te zijn.

Elke manier van wietconsumptie geeft specifieke effecten en voordelen. Recreatieve gebruikers kunnen voor een consumptiemethode kiezen waarbij hun high langer aanhoudt of de effecten grondiger zijn. Holistische gebruikers kiezen echter vaak snellere effecten en een minder stonende high.

Ontdek alle manieren waarop je wiet kunt gebruiken in onderstaand overzicht. Je leest hierin over de voordelen, nadelen, duur van de werkzaamheid en effecten van elke methode. Zo kun jij kiezen op welke manier jij je recreatieve of holistische ervaringen verdiept.

INADEMEN

Door het inademen van de rook van wiettoppen of -extracten komen de cannabinoïden via de longblaasjes in de longen in de bloedbaan terecht. De effecten merk je snel en zijn makkelijk te beheersen.

Wiet Roken: Populaire Methodes

Het roken van wiet geeft gebruikers behoorlijk veel controle over hun high. Neem een trekje per keer totdat je het effect als perfect ervaart. De high van gerookte wiet treedt binnen een paar minuten op, piekt na 10–30 minuten en duurt maximaal drie uur.

 • Joint

De methode bij uitstek voor het roken van wiet. Joints rol je met gedroogde en uitgeharde wiettoppen, maar je kunt ook andere preparaten gebruiken. De effecten van een joint hangen volledig af van de kracht van de gebruikte wiet. Wiet met een laag gehalte THC geeft een subtiel effect, maar sterkere wiet brengt je hoofd in de wolken.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Blunt

Blunts zien er qua ontwerp hetzelfde uit als joints, maar ze worden niet met klassieke vloeitjes gedraaid. Rokers gebruiken echter speciale blunt wraps of conventionele wikkels voor sigaren. Deze producten bevatten vaak tabak, maar er zijn ook tabaksvrije alternatieven verkrijgbaar.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Pijpje

Pijpjes zijn verkrijgbaar in diverse materialen, zoals acryl, hout, keramiek, glas en zelfs siliconen. Veel pijpjes hebben shotgun holes (ofwel carb holes) waarmee gebruikers elke trek kunnen regelen. Ga langs bij een headshop en je vindt pijpjes in alle maten, vormen, kleuren en designs die je maar kunt bedenken.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Bong

Bongs zijn minder draagbaar dan pijpjes, maar er zijn ook kleinere modellen. Deze handige apparaten variëren in grootte, van handformaat tot enorme glazen rigs van bijna 2 meter. Bongs geven een verfrissende en zuivere damp die door water gaat voordat het in je longen komt.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken

 • Fruit Bong

Hoewel een fruit bong niet vaak het eerste is waar je  aan denkt, zijn ze wel leuk en vernieuwend. Rokers maken deze provisorische noodoplossingen vaak zelf als ze geen vloeitjes voorhanden hebben en geen rig in de buurt.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Gravity Bong

Voorzichtigheid geboden. Gravity bongs kun je beter overlaten aan rokers die hun longen al een tijdje blootstellen aan dampen. Als je nog steeds moet hoesten van een joint, dan zijn je longen niet blij als je een gravity bong gaat gebruiken.

De belangrijkste ingrediënten zijn een grote plastic fles (afgesneden aan de onderkant) en een emmer water. Als je een trekje neemt van een gravity bong, duw je de fles in het water. Deze beweging werkt samen met je longen en duwt enorme hoeveelheden rook vol cannabinoïden in de longen.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Bubbler

Bubblers zijn eigenlijk een hybride van pijpjes en bongs en hebben de voordelen van beide. Deze draagbare apparaten in handformaat zijn uit een deel vervaardigd. Het zijn eigenlijk pijpjes met een extra waterkamer. Bubblers bieden je milde trekken gekoelde rook als je onderweg bent.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Sploof

Dit is eigenlijk geen consumptiemethode voor wiet, maar een manier om de hoeveelheid rook die vrijkomt bij andere rookmethodes, te verminderen!

Neem wat stukjes keukenpapier en bevestig het aan een uiteinde van een wc-rolletje. Het concept is simpel. Neem een trek en adem uit door het rolletje. De sploof vangt een aantal, maar niet alle, van de aromatische terpenen.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken

Wiet Roken: Toppen en Andere Preparaten

Wiet roken is veel meer dan wat toppen in de fik steken. Rokers kunnen kiezen uit een enorm assortiment preparaten die qua potentie variëren. Misschien ben je ooit begonnen met toppen, maar het duurt niet lang tot je graag wat exotische dingen wilt gaan proberen.

 • Toppen

De fytochemische samenstelling van de toppen van wiet verschilt nogal per wietsoort. Er zijn soorten met veel THC, soorten met veel CBD, maar ook soorten met beide. Veredelaars hebben zelfs cultivars ontwikkeld met een hoger gehalte van minder bekende cannabinoïden zoals CBG.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Hasj

Na het oogsten en drogen van de toppen, gebruiken hasjmakers zeven om de trichomen te scheiden van de toppen. Met een hasjpers brengen ze het materiaal onder hoge druk en persen ze een homogene massa trichomen. Hasj biedt een krachtige ervaring omdat het veel hars bevat dat rijk is aan cannabinoïden.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken

 • Kief

Je hebt echt weleens kief gezien. Geloof ons maar. Is het je weleens opgevallen dat er een glinsterend poeder achterblijft op de bodem en zijkanten van je grinder? Die massa trichomen noemen we kief.

Rokers verzamelen grote hoeveelheden van dit stofje door hun toppen te zeven. Als je behoorlijk wat kief hebt verzameld, kun je deze pure trichomen over de toppen in je joints en bowls sprenkelen voor wat extra psychoactiviteit.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Charas

Ook charas is een oud cannabisconcentraat; het werd gebruikt door wietgebruikers op het Indische subcontinent. In tegenstelling tot hasj—wat na de oogst wordt gemaakt—maakt men charas met planten die nog leven en in de grond zitten.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Twaxen

Deze prominente term in het woordenboek van wietliefhebbers verwijst gewoon naar het toevoegen van concentraten aan blunts, joints en bowls. Het is niet moeilijk om deze producten toe te voegen aan joints, maar ze aanbrengen aan de buitenkant is een vak op zich.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken

Effecten van Wiet Roken

De effecten van gerookte wiet bereiken hun hoogtepunt meestal na ongeveer 30 minuten. De algemene effecten blijven drie of meer uur hangen, maar worden na verloop van tijd minder intens.

Duur werkzaamheid

The effects of smoked cannabis usually reach their peak at the 30-minute mark. The overall effects linger for three or more hours, decreasing in intensity over this period.

Discretie

Voor het roken van wiet moet je de toppen verbranden. Bij deze schadelijke, chemische reactie komen terpenen—aromatische moleculen—vrij in de lucht. Deze geurige chemische stofjes geven de kenmerkende geur aan cannabis. Als je in het openbaar rookt, zullen er altijd wat hoofden worden omgedraaid en wenkbrauwen opgetrokken.

Voordelen
 • Prettige consumptiemethode
 • Gemeenschapsaspect van wiet roken met vrienden
 • Het rollen is een leuke kunstvorm 
 • Makkelijker om te beheersen hoe high je wordt 
Nadelen
 • Bij verbranding komen er carcinogenen vrij die in de longen belanden
 • Niet erg discreet
 • Lastig om de exacte dosering te bepalen
Holistisch
 • Snel merkbaar verlichtend effect voor sommige gebruikers
 • Door de beheersing van de high kun je voorkomen dat de ervaring te overweldigend wordt

VAPEN

Tegenwoordig is vapen een veel gebruikte manier van wietconsumptie. Dit alternatief voor roken staat in de bres tussen gadgets en wiet. Sommige modellen zijn mooi gestroomlijnd, maar andere exemplaren hebben alleen een specifieke temperatuurrange en parameters die je met je smartphone kunt instellen.

Vaporizers zijn er alle vormen en maten. Basismodellen zijn van metaal en je hebt een aansteker nodig om ze aan te steken. Geavanceerde apparaten hebben een ingebouwd verwarmingselement en specifieke temperatuurinstellingen en andere parameters die je vanaf je smartphone kun instellen.

Maar het gaat om hetzelfde concept: minder hitte dan bij roken. Vaporizers geven genoeg hitte om cannabinoïden en vluchtige terpenen vrij te laten, terwijl vrijwel al het andere achterblijft.

Wiet Vapen: Populaire Methodes

Veel vaporizers geven je meer controle over je ervaring met wiet. Niet alle cannabinoïden en terpenen verdampen bij dezelfde temperatuur. Door diverse temperaturen in te stellen, kunnen gebruikers specifieke fytochemicaliën laten verdampen.

Voeg daarbij wat basiskennis over het synergistische entourage effect[1] en gebruikers kunnen hun high afstellen om specifieke effecten te bereiken.

 • Desktop Vaporizer

Deze vapes zijn groot en omvangrijk en kunnen het bewustzijn van iedereen in een ruimte veranderen. Desktop vapes kun je soms zowel met toppen als met concentraten gebruiken, maar dat verschilt per model. Vanwege hun omvang zijn desktop vaporizers niet draagbaar.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Jamaicaanse Steam Chalice

Steam chalices zijn gemaakt van natuurlijke materialen. De bongachtige structuur heeft een bamboe steel, bowl van klei en waterkamer van kokosnoot. Doordat je hiermee stoom kun verdampen, is het een gezonder alternatief voor roken.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Vapepennen

Deze pennen van zakformaat bevatten alle technologie van omvangrijke desktop vaporizers in de maat van een alledaagse discreet item. Deze futuristische cannabis accessoires passen in portemonnees, tassen en zelfs in je handpalm zonder dat je ongewenste aandacht trekt.

Duurdere modellen bieden het voordeel van instelbare parameters en sommige varianten werken zowel met gedroogde toppen als met diverse concentraten. Vapepennen zijn perfect voor wietliefhebbers die graag onderweg zijn en/of hun botanische fascinatie graag onopgemerkt laten.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken

 • Cartridges

Niet vermalen. Niet verwerken. Niet ophouden. Gevulde cartridges zijn klaar voor gebruik. Je stopt ze gewoon in een erbij passend apparaat om te genieten van een formule met afgestemde cannabinoïden en terpenen.

Met cartridges bespaar je tijd, valt vapen veel minder op in het openbaar en het is een geavanceerde manier om de plant te gebruiken. Denk aan koffiepads, maar dan voor wiet.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Inhalators

Deze ongelooflijke discrete apparaten bieden je een nauwkeurige en afgemeten dosering.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken

Effecten van Wiet Vapen

Met vapen genereer je dezelfde effecten als bij roken, omdat de cannabinoïden op vergelijkbare wijze in je lichaam komen. De damp brengt de moleculen naar de longen en vervolgens gaan ze naar de bloedbaan. Dat zorgt ervoor dat je de high vrijwel meteen merkt.

Duur van de Werkzaamheid

Als je een vapepen gebruikt of een grote desktop vaporizer, verandert je neurochemie voor enkele uren. De effecten bereiken hun hoogtepunt na 30 minuten en zwakken daarna geleidelijk af.

Discretie

Bij vapen komen dezelfde aromatische terpenen vrij als bij roken. Maar door de lagere temperatuur en de afwezigheid van brandend vloei, ruikt het minder sterk. Sommige draagbare vapepennen zien eruit als gewone e-sigaretten. Zo kunnen gebruikers snel en onopvallend een trekje nemen in het openbaar.

Voordelen
 • Minder zwaar voor de longen; geen verbranding
 • Discreter dan roken
 • Geavanceerde apparaten om specifieke cannabinoïden en terpenen te verdampen met programmeerbare temperatuurinstellingen
 • Makkelijk en eenvoudig in gebruik
 • Krachtige trekken waarmee je op den duur wiet bespaart
Nadelen
 • Sommige gebruikers zeggen dat het door de lichte en luchtige trekken niet zo bevredigend is als roken
 • Cartridges geven een vaste dosis en geen flexibiliteit
 • Extracten moet je kopen van een betrouwbare leverancier om vervuilde producten te voorkomen
 • Kosten van de vaporizer
Holistisch
 • Makkelijker voor de longen
 • Veel meer controle over de effecten
 • Je kunt specifieke terpenen verdampen voor specifieke aandoeningen

DABBEN

Bij dabben plaats je concentraten op een roodgloeiende nail. Deze preparaten bevatten veel meer cannabinoïden dan toppen, waardoor de effecten veel sterker zijn—je hebt een veel kleinere dosering nodig voor hetzelfde effect.

Extracten

Cannabisextracten zijn een vorm van concentraat waarbij je stofjes uit de wiet vervangt en ze absorbeert in een oplosmiddel. Ze geven een stevige stoot. Maak je klaar voor een high die veel langer aanhoudt en veel krachtiger toeslaat dan een high van alleen toppen. Populaire extracten voor dabben zijn:

 • Shatter
 • Wax
 • Budder
 • Crumble
Alle Manieren om Wiet te Gebruiken

Concentraten

Alle extracten zijn concentraten, maar niet alle concentraten zijn extracten. Concentraten zonder oplosmiddel maken gebruik van mechanische middelen voor het scheiden van de gewenste stofjes uit de toppen. Doordat er bij de bereiding geen oplosmiddel nodig is, blijft er wat meer plantaardig materiaal—ongewenst materiaal volgens puristen—achter in het eindproduct. Denk aan dry-sift hasj, rosin, bubble hasj...

 • Butaan Hasj Olie

Dit concentraat wordt gemaakt door het extraheren van cannabinoïden en terpenen met butaan als oplosmiddel. BHO kent meerdere variaties met elk hun eigen kenmerken:

Shatter” heeft een glasachtige consistentie met een amberkleurig en doorzichtig uiterlijk. “Wax” heeft een zachte consistentie dat na extractie melkkleurig wordt en stolt. “Budder” is een slijmerige vorm van wax met een hoger vochtgehalte en een meer vloeibare consistentie. “Crumble” is wax met een lagere vochtigheid: zacht, makkelijk breekbaar en bijna pluizig.

 • Kristallen

Met een kracht van meer dan 99%, zijn kristallen de meest geconcentreerde vorm van cannabinoïden op de hedendaagse markt. Gemaakt met behulp van chromatografie onder hoge druk (HPLC) scheiden fabrikanten pure cannabinoïden van het plantmateriaal en andere fytochemische stofjes.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken

Effecten van Wiet Dabben

Dabs hebben een ongelooflijke dichtheid van cannabinoïden. Zelfs in een kleine druppel BHO of kristallen zitten meer cannabinoïden dan in meerdere toppen. Beginnende gebruikers moeten eerst hun tolerantie opbouwen voordat ze zich in de wereld van dabben begeven.

Duur van de Werkzaamheid

Het effect van dabben merk je vrijwel meteen, als de cannabinoïden de bloedbaan betreden via de longblaasjes in de longen.

Discretie

Voor dabben heb je grote—vaak elegante, soms niet zo elegante—glazen rigs nodig. Deze indrukwekkende apparaten kun je niet verstoppen en ze staan op koffietafels en bureaus. Maar tegenwoordig vinden we op de markt ook draagbare ‘e-rigs’ waarbij je geen vuur nodig hebt.

Voordelen
 • Zeer krachtig
 • Minder materiaal nodig voor een sterk effect
 • Een breed assortiment concentraten en consistenties om uit te kiezen
Nadelen
 • Niet draagbaar
 • Je moet zorgvuldig zoeken naar hoogwaardige concentraten
 • Door hoge temperaturen kunnen carcinogenen vrijkomen
 • Kracht kan overweldigend zijn voor beginners en mensen die gevoelig zijn voor THC
Holistisch
 • Snel optredende effecten
 • Een hogere concentratie van fytochemische stofjes betekent dat je minder plantmateriaal inademt

EDIBLES

Met een edible krijg je een compleet andere ervaring dan als je wiet rookt, vapet of dabt. De actieve fytochemische stofjes nemen een andere weg naar de bloedbaan en hersenen—het spijsverteringsstelsel.

Na het eten van een wietbrownie, moet THC het spijsverteringskanaal en de lever passeren. Tijdens dit proces wordt THC omgezet in 11-hydroxy-THC voordat het de bloed-hersenbarrière doorkruist.

Deze THC-metaboliet zorgt voor een veel intensere high; een high waarbij je het effect pas veel later merkt. De effecten van edibles zijn na zo’n twee uur op het hoogtepunt, maar je kunt ze tot maximaal 12 uur na consumptie merken (en reken nog eens 12 uur voor de na-effecten).

Wiet Edibles: Populaire Methodes

Er zijn een paar verschillende manieren om wiet te eten, te drinken of anders oraal in te nemen.

 • Cannaboter

Dit concentraat bindt cannabinoïden aan boter, kokosolie of een andere geschikte bakolie. Vervang de hoeveelheid boter of olie in een recept door cannaboter voor een psychoactieve stoot.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Kristallen

Cannabinoïde kristallen kun je toevoegen aan allerlei verschillende voedingsmiddelen en drankjes; van koffie en thee tot sapjes en smoothies.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Kauwbare Wiet

Kauwgum gebruik je meestal voor een frisse adem, maar deze kauwbare wiet is bedoeld om de geest te verfrissen. Leg het op je tong en geniet ervan.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Bhang

Dit oude Indische drankje is een combinatie van melk, kruiden en wiet die ook nu nog wordt gebruikt bij religieuze ceremoniën.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken

 • Kombucha

Kombucha zit boordevol nuttige bacteriën en stimuleert de probiotische balans in de darmen. Door cannabinoïden toe te voegen aan dit lekkere drankje, voed je ook je endocannabinoïde systeem.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Pillen en Softgels

Makkelijk te verwerken in je leven van alledag. Je hoeft ze alleen maar in te nemen met wat water en kunt vele uren genieten van de high.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Kauwgum

Technisch gezien geen voeding, maar kauwgum met wiet brengt THC in je speeksel. Gewoon regelmatig slikken en je wordt ontzettend stoned zonder dat je extra calorieën binnenkrijgt.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Verse Cannabis

Wiettoppen en -bladeren bevatten een hoog gehalte cannabinoïdezuren. Je wordt er niet high van als ze vers zijn, maar ze zitten boordevol nuttige ingrediënten. Een heerlijke toevoeging aan salades en fruitsmoothies.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken

 • Koffie en Andere Drankjes

Het drinken van wiet geeft bijna hetzelfde effect als het eten van wiet—alleen de samenstelling is anders. Drankjes sturen THC en andere cannabinoïden via dezelfde route door je lichaam en geven een net zo krachtige en langdurige ervaring.

Wietkoffie klinkt voor sommigen misschien als een oxymoron, alsof je van twee walletjes wilt eten. Maar deze twee psychoactieve stofjes—twee van ‘s werelds meest geliefde—werken verrassend goed samen. De ontspannende effecten van wiet combineren goed met de stimulans van koffie. Ze brengen elkaar in balans en geven een gefocuste, maar serene mindset.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Olie om te Slikken

Misschien ben je geen fan van koken of heb je geen tijd voor de afwas. Hoe dan ook, een olie om te slikken is een handige manier om niet zelf te hoeven bakken.

Extracten zoals Rick Simpson-olie en CO₂-olie zijn populaire, zeer krachtige producten die je oraal kunt innemen. Je kunt het gewoon doorslikken of ze sprenkelen op crackers, brood, cakes of wat je ook lekker vindt.

Voeg olie en extracten toe aan de volgende drankjes om zeker te zijn van een smakelijke high:

 • Smoothies
 • Sapjes
 • Thee
 • Warme chocolademelk
Alle Manieren om Wiet te Gebruiken

Effecten van Wiet Edibles

Nadat THC de maag en de lever passeert, wordt het omgezet in een stofje genaamd 11-hydroxy-THC. Als het eenmaal de bloed-hersenbarrière passeert, produceert deze molecule veel krachtiger en psychedelisch lijkende effecten dan normale THC.

Duur van de Werkzaamheid

De high van edibles is niet zo snel merkbaar als de high van andere methodes. Soms moet je maar liefst twee uur wachten voordat je iets voelt. Maar de effecten kunnen 12–24 uur aanhouden, als ze eenmaal zijn begonnen. Let op dat je geen serieuze plannen hebt voor de rest van je dag.

Discretie

Een edible is een van de meest subtiele manieren om de plant te gebruiken. Het slikken van pillen kan er soms wat verdacht uitzien, maar in koffie of kauwgum kun je op een meer clandestiene manier van de plant genieten.

Voordelen
 • Intense, unieke high
 • Langdurig effect
 • Makkelijk innemen zonder dat het opvalt—geen doordringende geur
 • Mogelijkheid om creatief te zijn in de keuken
Nadelen
 • De high is soms overweldigend
 • Langdurige effecten zijn niet voor iedereen nuttig
 • De precieze dosering is lastig te bepalen tenzij je de edibles professioneel vervaardigt

Holistisch
 • Langere duur van de werkzaamheid kan klachten langere tijd onder controle houden
 • De meer stonende en intensere high helpt het lichaam ontspannen
 • Niet nodig om het in te ademen zodat je eventuele longschade voorkomt

HUIDPRODUCTEN

Cannabinoïden doen ook wonderen als je ze aan de buitenkant van het lichaam aanbrengt. De huid—ons grootste orgaan—beschikt over een endocannabinoïde systeem. Gebruik huidproducten met wiet om te profiteren van de verzachtende en rustgevende werking op dit regulerende systeem.

Huidproducten met Wiet: Populaire methodes

Huidproducten met wiet kunnen we onderverdelen in twee hoofdcategorieën: ‘echte’ huidproducten en ‘transdermale’ huidproducten.

 • Lotions, Crèmes en Zalfjes

Dit zijn hydraterende formules die diverse andere ingrediënten bevatten, zoals vitaminen en mineralen. Samen met de cannabinoïden voeden en verzorgen ze de huid.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Transdermale Pleisters

De meeste huidproducten werken alleen op de huid; transdermale pleisters sturen cannabinoïden echter via de opperhuid naar de bloedbaan.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Glijmiddel

Geef je seksleven wat pit met een glijmiddel met wiet. Deze speciale formule gaat snel door de membranen en kan de seksuele ervaring versterken.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken

Effecten van Huidproducten met Wiet

Huidproducten met wiet geven plaatselijk effect op de huid, waarmee ze ons grootste orgaan verzorgen en verzachten. Transdermale wiet geeft gedurende een bepaalde periode via de huid een constante hoeveelheid cannabinoïden af in de bloedbaan. Je kunt er dus high van worden.

Duur van de Werkzaamheid

Transdermale wiet komt de bloedbaan snel binnen, geeft haar effect al binnen enkele minuten en kan wel acht uur aanhouden. De plaatselijke effecten van huidproducten met wiet zijn net zo snel en verschillen per formule.

Discretie

Huidproducten met wiet zijn over het algemeen zeer discreet en makkelijk om verborgen te houden, mocht je dat willen. Gebruik huidproducten thuis als onderdeel van je huidverzorging en draag pleisters onder je mouwen als je onderweg bent.

Voordelen
 • Voedend en verzachtend
 • Makkelijk toepasbaar
 • Bevat andere nuttige ingrediënten
 • Plaatselijk effect
 • Via transdermale pleisters kunnen cannabinoïden de bloedbaan bereiken
Nadelen
 • Door het plaatselijke effect van huidproducten word je niet high
 • Lage biologische beschikbaarheid
Holistisch
 • Werkt op het endocannabinoïde systeem van de huid
 • Kan helpen om roodheid en gevoeligheid te verminderen

SUBLINGUAAL

Sublinguale consumptie verwijst naar het plaatsen van daartoe geschikte wietproducten onder de tong. Daar houd je ze even vast en slikt ze daarna door. Hierdoor kunnen de moleculen snel door een dunne laag weefsel om zich te verspreiden naar de blaasjes van het cardiovasculaire systeem.

Sublinguale Cannabis: Populaire Methodes

Bij de toediening van sublinguale cannabis gaat het vooral om snelheid en discretie. De meeste van deze methodes zijn bescheiden en onopvallend.

 • Wietolie en CBD-olie

Deze zeer krachtige producten bevatten diverse cannabinoïden en terpenen die in synergie werken en zo hun grondige effecten geven.

 • Kristallen

Houd ze gewoon onder de tong totdat ze zijn opgelost en profiteer van 99% van de kracht van cannabinoïden (THC, CBD, CBG, etc.).

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Mondspray

Snel, makkelijk en subtiel. Neem het flesje mee waar je ook gaat voor een nauwkeurige dosering onderweg.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken
 • Tincturen

Deze formules zijn makkelijk om zelf te maken met hoogwaardige alcohol of glycerine en zijn zeer makkelijk in gebruik.

Alle Manieren om Wiet te Gebruiken

Effecten van Sublinguale Cannabis

Sublinguale cannabis geeft een vergelijkbaar effect als het roken van de wiet, zonder dat je rook of damp hoeft in te ademen. Houd even vast onder de tong totdat je lichaam het product opneemt. Je merkt de effecten binnen enkele minuten.

Duur van de Werkzaamheid

De effecten van sublinguale cannabis pieken tussen 30 minuten en een uur na inname. Je merkt de uren daarna dat de high geleidelijk wegebt.

Discretie

Het is volkomen geurloos en de dosering is erg eenvoudig. Met sublinguale consumptie heb je een van de meest onopvallende consumptiemethodes.

Voordelen
 • Eenvoudige toediening
 • Hoogwaardige producten met een accurate dosering
 • Je merkt het effect vrij snel
Nadelen
 • Gebruikers kunnen het per ongeluk inslikken, waardoor het effect langer aanhoudt, maar het langer duurt voor je het merkt 
 • Tincturen zijn lastig om onderweg te gebruiken
 • Effecten van sublinguale producten duren niet zo lang
Holistisch
 • Onmiddellijke effecten zonder inhaleren
 • Je kunt het altijd en overall gebruiken
 • Er zijn diverse formules die aansluiten bij variërende behoeften

Experimenteer Met Verschillende Consumptiemethodes voor Wiet

Dat zijn ze allemaal Er zijn meer dan genoeg manieren om onze geliefde plant te gebruiken. Als je nog niet alles van de lijst hebt geprobeerd, dan moedigen we je aan om te gaan experimenteren. Je weet maar nooit of je een nieuwe favoriete manier ontdekt om van wiet te genieten.

DisclaimerWiet-extracten en -oliën bevatten veel THC en zijn heel sterk. Wees er daarom voorzichtig mee bij het dabben. Neem het beetje bij beetje en bouw je gebruik langzaam op, zodat je er steeds meer aan went.

En onthoud: set en setting zijn uitermate belangrijk.

Stay Cultivated.

External Resources:
 1. Taming THC: potential cannabis synergy and phytocannabinoid-terpenoid entourage effects https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.