By Steven Voser

Gravity bongs zijn al lange tijd populair bij wietgebruikers. Ze zijn ideaal als je enorme trekken van slechts een minimale hoeveelheid wiet wilt nemen. Lees verder en ontdek hoe je een gravity bong maakt waarmee je ongelooflijk high wordt, zonder je hele voorraad er doorheen te jagen.


Wat is een gravity bong?

Zoals de naam al prijsgeeft, maakt een gravity bong gebruik van de wetten van de zwaartekracht om het maximale uit die verrukkelijke cannabinoïden en terpenen van je wiet te halen, en ze in één grote hijs in je longen te krijgen. Het is een uitstekende manier om high te worden als je wiet bijna op is, of als je met een grote groep bent. Van één gevulde gravity bong kunnen minstens twee (en misschien zelfs drie) ervaren blowers heel stoned worden.

Er bestaan twee typen gravity bongs: de bucket bong en de waterval bong, die we hieronder allebei uitgebreider zullen bespreken.

Wat is de wetenschap achter een gravity bong?

Gravity bongs zijn zelfgemaakte apparaten die op basis van zwaartekracht en luchtdruk werken. Zo kunnen ze een stevige stoot sterk geconcentreerde rook in je longen leveren. Meestal dompel je een plastic fles, met aan de bovenkant een geïmproviseerde bowl, onder in een grote bak met water, zoals een emmer of een grotere fles. Terwijl je je aansteker bij je wiet houdt, trek je de fles langzaam uit het water, waardoor er een vacuüm ontstaat. Dit trekt een grote hoeveelheid lucht door de bowl, waarna de fles zich vult met een grote dosis geconcentreerde rook.

Vervolgens verwijder je de bowl, zet je de bovenkant van de fles aan je mond en duw je de fles langzaam weer onder water. Hetzelfde vacuüm stuurt de rook dan naar je longen, waardoor je ongelooflijk stoned wordt. Lees hieronder hoe je een gravity bong maakt en rookt!

Hoe maak je een bucket-stijl gravity bong?

Wat Je Nodig Hebt Om Bucket Bong Te Maken

BENODIGDHEDEN

  • Stanleymes of schaar
  • Twee plastic flessen met verschillende afmetingen
  • Aluminiumfolie

INSTRUCTIES

STAP 1

Als je bij je geïmproviseerde gravity bong voor de bucket stijl gaat, moet de bodem van de kleinere fles worden afgeknipt. Hoe groter deze bovenste kamer, hoe meer rook kan worden vastgehouden.

Stap 1
STAP 2

Snijd de grotere fles zodanig door, dat je een plastic "bucket" overhoudt. Vul deze met water, zodat de kleinere fles grotendeels wordt ondergedompeld. Ga niet verder dan het punt waarop het waterniveau in de kleinere fles de laatste, zeg 4cm, bereikt.

Stap 2
STAP 3

Maak vervolgens van aluminiumfolie een kleine bowl. Belangrijk: de brandende wiet moet zich BOVEN het plastic bevinden. Inhaleer geen gassen die hier vanaf komen! Misschien moet je het twee of drie keer proberen, maar het is het zeker waard. Prik 3 of 4 kleine gaatjes in de onderkant van je aluminiumbowl (zonder het te scheuren). Hiermee creëer je voldoende luchttoevoer. Indien nodig, knip je het overtollige folie af. Onthoud: om te inhaleren, moet je de bowl eraf halen. Maak het dus zo strak mogelijk, maar ook dat je het gemakkelijk kunt verwijderen.

Stap 3
STAP 4

Deze stap vereist veel aandacht en precisie. Dompel de kleine waterfles in de grotere "bucket" fles. Houd het bovenste gedeelte van de kleine fles veilig boven het water.

Stap 4
STAP 5

Vul je bowl met de gewenste hoeveelheid cannabis en bevestig het op de bovenste opening van de kleine fles.

Stap 5
STAP 6

Nu is het tijd om de cannabis aan te steken. Terwijl je de vlam erbij houdt, trek je langzaam de kleine fles naar boven. Je ziet dat deze zich met rook vult. Zodra de fles vol is, verwijder je heel voorzichtig de bowl. Zet je mond aan de opening. Duw de kleinere fles langzaam terug het water in. Als het water terug de fles in stroomt, wordt de rook diep in je longen geperst.

Stap 6

En dat is alles!

Bucket Bong

HOE WERKT EEN WATERVAL BONG?

Een waterval bong draait om hetzelfde concept. Je hebt echter slechts één grote plastic fles nodig. In tegenstelling tot de bucket bong, wordt hier daadwerkelijk zwaartekracht gebruikt om de rook te produceren. De waterval ervaring bespaart je longen de moeite om de boel op te starten, maar het inhaleren is toch echt aan jezelf. Zo maak je er een.

Hoe maak je een waterval-stijl gravity bong?

Hoe Een Waterval Bong Te Maken

BENODIGDHEDEN

  • Stanleymes of schaar
  • Een grote plastic fles
  • Aluminiumfolie

INSTRUCTIES

STAP 1

In tegenstelling tot de bucket gravity bong, heb je voor de "waterval" slechts een grote fles nodig van 2 liter. Net als eerst maak je een bowl van aluminiumfolie. Prik er 3 gaatjes in voor een goede luchtstroom. Vul de bowl met wiet en zet dit even opzij.

Stap 1
STAP 2

Met je schaar of mes maak je een carb gaatje in de onderste helft van de fles. Maak dit klein genoeg om het met een vinger te kunnen bedekken.

Stap 2
STAP 3

Houd je vinger stevig op het gaatje en vul de fles met water. Bovenaan moet je een paar centimeter overhouden. Het is hierbij belangrijk dat je je vinger op het carb gaatje houdt, totdat je klaar bent om te roken.

Stap 3
STAP 4

Zorg dat je je in een ruimte bevindt die nat mag worden. Het is namelijk de bedoeling dat je het water uit de fles laat lopen. Bevestig je bowl met wiet op de opening van de flessenhals. Laat nu het carb gaatje los. Als het water eruit stroomt, kun je de bowl aansteken. De rook wordt hierbij vanuit de bowl in de fles getrokken. Wanneer al het water weg is, houd je het gaatje weer dicht met je vinger. Zo voorkom je dat de rook ontsnapt.

Stap 4
STAP 5

Nu kun je de rook inhaleren. Draai de bowl eraf en inhaleer. Als je je vinger van het carb gaatje haalt, wordt de rook door de zuiging je longen in gedreven. Ga er maar goed voor zitten, want dit is een gigantische hit!

Stap 5

Dat was makkelijk zat, toch?

Hoe Waterfall Bongs Werkt

Gravity bong: FAQ

V: Heb je voor een gravity bong minder wiet nodig?
A: Ja! Door het gebruik van zwaartekracht en luchtdruk trekt een gravity bong op een gecontroleerde manier extra grote hoeveelheden lucht door een bowl. Zo kun je zelfs van een kleine hoeveelheid wiet of cannabisextract enorme en sterke trekken verwachten.
V: Is de stone intenser als je een gravity bong gebruikt?
A: Ja! Een gravity bong levert veel geconcentreerde rook in je longen; veel meer dan een hijs van een normale joint, pijp of bong. Zo krijg je een grote dosis cannabinoïden en andere actieve ingrediënten van je wiet binnen, waardoor je al binnen enkele minuten heel stoned bent. Als je nog nooit wiet hebt gebruikt, of als je een lage tolerantie voor THC hebt, dien je daar rekening mee te houden bij het gebruik van een gravity bong.
V: Welke huishoudelijke artikelen heb je nodig om een gravity bong te maken?
A: Om een bucket bong te maken, heb je het volgende nodig:
• 1 of 2 plastic flessen (afhankelijk van het type bong dat je maakt).
• Aluminiumfolie.
• Flessendop.
• Schaar.
V: Waarom werkt mijn gravity bong niet?
A: Als je bucket bong niet werkt, zijn hier een aantal oorzaken:
• Een lek in de bong: wanneer er lucht uit de bong kan ontsnappen, ontstaat niet het vacuüm dat nodig is om de bong goed te laten werken.
• Je trekt de fles te snel omhoog: dit kan ervoor zorgen dat je wiet te snel en te heet verbrandt, waardoor er niet genoeg rook wordt geproduceerd om de kamer van de bong goed te vullen.
• De bowl is slecht gevuld: als je de wiet in de bowl te stevig aandrukt, zal deze niet goed branden en smeulen, wat essentieel is voor een gravity bong.
• Je gebruikt te weinig wiet: om een gravity bong goed te laten werken, heb je een volle bowl nodig!

Is een gravity bong veilig?

Een gravity bong levert extra grote, geconcentreerde trekken. Dergelijke apparaten zijn op zich niet gevaarlijk (wiet is tenslotte niet giftig). Toch raden we je aan om het rustig aan te doen als je voor het eerst een gravity bong gebruikt! Ervaren wietgebruikers hebben deze doe-het-zelf rookmethode specifiek ontworpen om bijna direct super stoned te worden. Houd daar rekening mee als je een lage tolerantie hebt of nog onervaren bent met het gebruik van wiet.

DISCLAIMER

Het kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid om brandbare materialen te inhaleren uit een plastic rookapparaat, dus doe voorzichtig. Het is niet de bedoeling dat je de bong hergebruikt of gebruikt als een standaard methode voor de consumptie van cannabis.

Verantwoord cannabisgebruikRoyal Queen Seeds benadrukt het belang van verantwoord cannabisgebruik.

Hoewel velen regelmatig wiet gebruiken zonder problemen te ervaren, kunnen sommigen gevoelig zijn voor het ontwikkelen van ongewenst gedrag. Wij zijn van mening dat de plant je leven moet verrijken en niet belemmeren.

Verantwoord gebruik houdt in dat het is beperkt tot volwassenen, dat je onder invloed niet mag autorijden of zware machines bedienen en er alles aan doet om misbruik te voorkomen.

Stay Cultivated.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.