Ah... er zijn maar weinig dingen die het genot van een bong gevuld met wat hoogwaardige Mary Jany kunnen verslaan. Maar het oppakken van een bong om te ontdekken dat deze gevuld is met smerig water kan best een afknapper zijn, zeker bij groepssessies. Smerig bongwater zorgt niet alleen dat je een luie en onreine indruk maakt, maar het kan ook negatieve effecten hebben op de ervaring, dus zorg dat je het regelmatig vervangt!

Het regelmatig verversen van je bong water heeft vele voordelen, die niet alleen invloed hebben op de smaak en kracht, maar ook op je gezondheid. Onderzoeken tonen aan dat waterfiltratie effectief is in het verminderen van bepaalde stoffen in de rook. Maar hoe zit het met smerig bong water? Hoe gezond is het?

SMERIG BONG WATER: BACTERIEN RECHTSTREEKS NAAR JE LONGEN

Aangenomen wordt dat bacteriën verschijnen als het water ongeveer 22 uur in je bong zit. Gatver! Hiermee roken is vast niet gezond of lekker. In feite ademen we de inhoud van het water in, dus het geeft bacteriën rechtstreekse toegang naar je longen, waardoor het risico op infecties mogelijk wordt verhoogd. Chemische stoffen in het water zijn ook aanwezig en hangen rond in je bong om het een donkere rioolkleur te geven, naarmate het water langer in je bong zit. Om additieven te vermijden, zou je moeten overwegen je water te filteren. Dit laatste punt is bedoeld voor als je echt bezorgd bent over de inhoud en kan worden beschouwd als overkill. Het punt over bacteriën moet echter niet te licht worden opgevat.

HOE ZIT HET MET DE SMAAK EN HET AROMA?

Geur komt in twee factoren: De geur van je bong en de geur van de gecreëerde rook. Als het om de bong gaat, zal smerig water het risico op de gehate bong lekkage verhogen, waarbij het smerige, stinkende water eruit lekt en mogelijk vlekken maakt op je bank of vloerbedekking met de ranzige geur en kleur. Het regelmatig vervangen zal de geur en mogelijke vlekken drastisch verminderen.

bong water cannabisDaarnaast heb je waarschijnlijk veel aandacht besteed aan het kweken van je voorraad, dus waarom heb je al die moeite gedaan als je vervolgens je smakelijke kruid rookt uit een smerige bong? In opiniepeilingen is ontdekt dat de algemene mening is dat smaak en aroma van het kruid worden beïnvloed door de kwaliteit van het gebruikte water. Veel gebruikers doen graag ijs in hun bong voor een nog koelere en zachtere ervaring.

De bong zelf is een andere factor. Als je een prachtige, zeer creatieve glazen bong bezit, waar je veel geld aan uitgegeven hebt, waarom laat je er dan smerig water in zitten?

Kortom, het is dus verstandig het water in je bong regelmatig te vervangen. Sommigen beweren dat je het voor elke sessie moet vervangen, anderen zeggen dat het dagelijks moet; aan jou de keus. Maar het lijdt geen twijfel, dat je je bong schoon moet houden en het water vaak moet verversen voor de beste ervaring; alle betrokkenen zullen je danken.

> HET SCHOONMAKEN VAN JE BONG, KOM OF PIJP

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.