Besteed meer dan € 80 en ontvang 5 extra wietzaadjes. Gebruik nu de code 98THC.

By Luke Sumpter

Je weet maar nooit wanneer dat moment komt: je hebt wiet, maar niets om het uit te roken. Dat zijn zware tijden voor elke stoner. Het is altijd handig te weten welke opties je wellicht nog kunt vinden in je eigen huis.

Laten we gelijk duidelijk maken dat de volgende methoden uitsluitend als laatste redmiddel moeten worden gebruikt. Als je de deur uit kunt om een stuk glaswerk te kopen, doe dat dan. Dit zijn geen materialen die traditioneel worden gebruikt om wiet uit te roken. Een echte waterpijp of pijp doet altijd meer recht aan je cannabis. De smaak, de brandduur en het gevoel zijn beter als je een product gebruikt dat speciaal gemaakt is met deze factoren in gedachten.

Desalniettemin is een "high" niet inbegrepen in deze factoren. Dat komt omdat je, technisch gezien, dezelfde hoeveelheid THC consumeert als je dezelfde hoeveelheid cannabis toppen gebruikt. Het zijn misschien niet de meest ideale oplossingen, maar deze MacGyver stoner technieken zijn wel degelijk effectief. Ga echter verstandig te werk.

GROENTEN EN VRUCHTEN

We moeten natuurlijk beginnen met een methode die ooit populair was en eigenlijk nog steeds is. Het roken uit voedsel maakt inmiddels een comeback op sociale media. Het is dezelfde methode die je opa gebruikte in zijn stoner tijd.

De appel is de meest gemakkelijke vrucht om tot pijp te verbouwen. Deze stevige, maar zachte lekkernij kun je moeiteloos omtoveren tot pijp systeem. Gebruik de lege huls van een pen of een klein mes om de centrale steel eruit te snijden, maar ga niet helemaal tot de bodem. Ongeveer driekwart is genoeg. Nu je dit hebt uitgehold, herhaal je dit trucje, maar dan loodrecht op je eerste snijwerk. De twee lege buizen moeten elkaar aan het eind tegenkomen.

Zo roken de meeste mensen uit fruit. Je kunt altijd de boel veranderen om de rookervaring te verbeteren. Als je een bowl hebt, plaats je deze bovenop de appel. Of gebruik de punt van een pen of elk ander materiaal dat niet smelt of schadelijke dampen produceert als een bowl.

Je kunt uiteraard nog aanpassingen doen door de vrucht of het aantal te veranderen. In feite kan alles werken, zolang je maar een luchtsysteem bouwt, net als met de appel. Je kunt zelfs groenten en vruchten op elkaar bouwen om een grotere en meer smakelijke bong te knutselen. Als je bijvoorbeeld een ananas gebruikt, kun je waarschijnlijk ook nog water toevoegen. Of probeer een kokosnoot en gebruik het natuurlijke water! Hiervoor moet je een holle buis door de zijkant steken, de bovenkant uitsnijden en van daaruit inhaleren. Klinkt zalig.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Ga experimenteren en ontdek welke jouw favorieten zijn.

GROENTEN EN VRUCHTEN

VERGEET JE GAASJE NIET

Of je nu een pijp van een frisdrankblikje of uit een stuk fruit maakt; je doet er verstandig aan een gaasje te gebruiken. Wanneer je wiet zonder gaasje rookt, kan dit een behoorlijk onaangename ervaring opleveren. Zo'n instrumentje zorgt dat losse stukjes in je pijp blijven, in plaats van in je mond terechtkomen. Zo geniet je nog meer van je bong!

Maar wat is nu een geschikt gaasje voor je zelfgemaakte bong? En wat kun je doen als je geen gaasjes tot je beschikking hebt?

VERSCHILLENDE SOORTEN GAASJES

Messing gaasjes

Messing gaasjes zijn misschien wel het gebruikelijkst. Ze zitten in veel tabakspijpen en glazen en keramische bongs. Je kunt ze voor weinig geld vinden in vrijwel elke tabakszaak of headshop. Deze cirkelvormige uitsneden zijn gemaakt van messing. Daarbij heeft elk gaasje ongeveer het formaat van een kleine munt. Messing heeft het voordeel dat je het gemakkelijk kunt buigen. Daarmee passen deze gaasjes vaak in verschillende formaten pijpenkoppen. Zijn ze net iets te groot voor je pijp? Je kunt ze ook eenvoudig op maat knippen.

Hebben ze ook nadelen? Ja. Messing gaasjes zijn bijvoorbeeld niet zo stevig als exemplaren van staal. Hoewel ze niet smelten, worden ze na verloop van tijd wel zwakker en barsten ze op een gegeven moment.

Roestvrijstalen gaasjes

Stalen gaasjes zie je vaak in siliconen bongs en acryl-bongs. Laatstgenoemde varianten kunnen echter snel bekrast raken door deze exemplaren. Deze screens werken hetzelfde als messing gaasjes en je ervaart geen verschil qua smaak. Naast het kleurverschil, is het belangrijkste onderscheid tussen deze 2 materialen dat staal robuuster is.

Stalen gaasjes zijn niet zo buigzaam als die van messing. Daarom kan het wat lastiger zijn om ze in vreemd gevormde pijpenkoppen te doen.

Gaasjes van glas of kwarts

Glazen screens zijn gewoonlijk gemaakt van een speciale, heavy-duty glassoort, genaamd borosilicaat. Dit hittebestendige type glas barst niet door temperatuursveranderingen en breekt niet zo gemakkelijk als doorsnee glaswerk. Uiteraard zijn deze gaasjes niet flexibel. Je kunt ze dus niet op maat knippen. Zorg er daarom voor dat je het juiste formaat voor je pijp koopt. Glas verslijt daarbij niet. Daarom kunnen deze gaasjes in principe eeuwig meegaan. Zolang je ze maar niet breekt of kwijtraakt.

Je kunt ook gaasjes vinden die gemaakt zijn van kwarts. Deze zijn zelfs nog hittebestendiger dan glas. Vervangbare screens van glas of kwarts zijn niet zo gebruikelijk als eerdergenoemde opties. De meeste hoogwaardige glazen bongs hebben daarbij dergelijke gaasjes rechtstreeks geïntegreerd in het design. Vaak bevatten ze decoratief aangebrachte gaten, in plaats van een ultrafijne gaas van messing of staal.

VERSCHILLENDE SOORTEN GAASJES

WELK GAASJE IS HET BESTE?

Eigenlijk is er geen “beste” soort gaasje. Het belangrijkste is dat hij netjes in de pijpenkop past. Als je gaasje er niet uitschiet nadat je hem in je bowl hebt geduwd, weet je dat hij past. Voor de rest is het aan jou of je liever stalen, messing of glazen gaasjes kiest.

WAT ALS JE GEEN GAASJE HEBT?

Aangezien dit artikel draait om het maken van zelfgemaakte bongs, is de kans aanwezig dat je geen kant-en-klare pipescreens hebt liggen. In dat geval kun je een doe-het-zelf gaasje maken voor eenmalig gebruik. Dit zijn je opties:

Een beproefde en betrouwbare methode is door in een stukje aluminiumfolie met een tandenstoker wat gaatjes te prikken. Vorm het folie tot een geschikt formaat gaasje en plaats het in de pijpenkop. Maak je geen zorgen, het aluminiumfolie smelt niet tijdens het roken. Toch gaat zo'n zelfgemaakt gaasje maar 1 of 2 sessies mee.

Je kunt ook een gaasje maken van een paperclip of een vergelijkbaar stevig stukje metaaldraad. Buig de draad in een spiraalvorm en plaats deze solide in de pijpenkop. Dit kan werken als een redelijk gaasje om grotere brokjes as en wiet in je pijp te houden.

In geval van nood kun je altijd nog je pijpenkop zo vullen, dat je überhaupt geen gaasje nodig hebt. Vul de bowl met de grotere stukjes wiet onderin — groot genoeg om het gat af te dekken, zonder er onmiddellijk ingezogen te worden. Plaats de fijnere wietdeeltjes bovenop om het oppervlak te vergroten, voor de beste hijsjes. Deze methode garandeert niets, maar mocht al het overige mislukken, dan kun je maar beter het beste ervan proberen te maken.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.