Wat komt er als eerste in je op als je denkt aan Gandalf the Grey? Misschien die prachtig vormgegeven houten pijp die hij gebruikt om "pipeweed" of "Longbottom Leaf" te roken.

We kunnen veel leren van Gandalf als het gaat om rook etiquette. Deze bebaarde gast houdt zijn pijp graag schoon. Hij heeft een ontspannen en geraffineerde stijl en lijkt te genieten van elke trek. Daarnaast zijn de geproduceerde rookkringen legendarisch.

Schone rookapparatuur beïnvloedt de stijl enorm. Maar er zijn genoeg andere reden waarom het prettig is om een schone bong of kom te hebben: Maximale luchtstroom, 100% verse wiet smaken en het ziet er mooier uit.

Dit artikel begeleidt je door een snel 3-stappen proces om je bong, kom of glazen pijp te reinigen.

Je hebt de volgende materialen nodig:

• Je vuile bong, kom of pijp

• Schoon kraanwater

• Afwas (waar je de vaat mee doet)

• Een Ziploc plastic zakje

• Epsom zouten (te koop bij je lokale drogist of online)

• Schoonmaak alcohol (te koop bij je lokale drogist of online)

• Wattenstaafjes

INSTRUCTIES

1. Week je vieze kom in heet water en afwasmiddel.

Afwasmiddel is chemisch ontworpen om ongewenste resten van borden, bestek en glazen los te weken. Het is uiteraard veilig voor gebruik op materialen die in contact komen met je mond. Het voorweken van je bong, kom of pijp in deze oplossing van heet water en afwasmiddel zal alles een stuk eenvoudiger maken. Voorweken is ook een geweldige methode om van vieze vaat af te komen, die vaak opstapelt in de meeste stoner keukens. Wacht tot alle vaat vuil is en smijt dan alles in de badkuip, waarna je het 24 uur laat weken. Versla het systeem.

2. Schoonmaak alcohol in een Ziploc zakje: Shaken, not stirred

Plaats je vieze kom of pijn in een hersluitbaar Ziploc zakje en giet er schoonmaak alcohol op. Je hebt niet veel nodig. Het is genoeg als de pijp compleet ondergedompeld is. Als je een bong wil schoonmaken, kan je het beste de alcohol in je bong gieten. Sluit het zakje of bedek de gaatjes van je bong en schudden maar.

Als je rookapparaat heel vies is, zal de schoonmaak alcohol bruinachtig kleuren. Herhaal dan deze stap met een nieuwe lading, schone alcohol.

Als je het niet erg vindt wat geld te spenderen, kan je ook gespecialiseerde producten kopen om de schoonmaak alcohol te vervangen. Op alcohol gebaseerd mondwater kan trouwens ook een effectief alternatief zijn.

3. Kan je de Epsom zouten even doorgeven? Bedankt.

Op dit moment doet je kom nog steeds de schoolslag in je Ziploc zakje, bedekt met schoonmaak alcohol; je bong moet nog steeds een flinke hoeveelheid alcohol bevatten. Het is nu tijd voor Epsom zouten.

Laat de alcohol in de zak of bong zitten en voeg een flinke hoeveelheid Epsom zouten toe aan je zakje of bong. Nu mag je weer lekker schudden. Hoe meer je het zakje of de bong schudt, hoe beter het is. De Epsom zouten zullen alle opgebouwde hars penetreren, die mettertijd vanzelf is aangekoekt.

Hierna spoel je het apparaat grondig uit met heet water om de resterende hars te verwijderen. Wattenstaafjes kunnen worden gebruikt om de luchtstroom te optimaliseren en eventuele aangekoekte restjes te verwijderen. Als je je rookapparaat een mooie afwerking wil geven, kan je een microvezel doekje gebruiken om te drogen.

Je hebt het gehaald. Het is nu weer tijd voor leuke dingen!

bong cannabis

NABESCHOUWING

A. Evalueer de rookervaring

Nu je het hele reinigingsproces doorlopen hebt, is het tijd om de rookervaring te beoordelen. Het is ideaal als je hoogwaardige cannabis binnen handbereik hebt, bijvoorkeur gekweekt met biologische meststoffen en mooi uitgehard.

Laad een kom of vul een bong en steek deze aan. Geniet van je wiet en vergelijk resultaten; voor en na het schoonmaken van je bong of kom.

B. Deel plezierige momenten met je vrienden

Wat dacht je van een mooie bijeenkomst met vrienden, misschien met een paar verschillende soorten om te testen en een variatie aan schone bongs, kommen en pijpen?

Het voeren van geraffineerde gesprekken over wiet smaken als je helemaal high bent, zal hoogstwaarschijnlijk eindigen in bulderend gelach. Schone rookapparatuur is onmisbaar als je je vrienden uitnodigt te komen roken. Niets wekt meer weerzin op dan een ranzige bong.

C. Reinig je rookapparatuur regelmatig

Als je je bong, kom of pijp regelmatig gebruikt, is het alleen maar logisch dat je dit reinigingsproces op vaste momenten herhaalt. Hiermee haal je het meeste uit je smakelijke toppen en het verzekert de best mogelijke rookervaring. Voel je vrij om deze methode te verfijnen of te experimenteren met je eigen schoonmaak technieken.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.