By Luke Sholl

Het roken van cannabis wordt steeds geavanceerder. Tegenwoordig zijn er heel veel rokersbenodigdheden op de markt. De populairste daarvan zijn: vaporizers, glazen bongs, dab rigs en bubblers.

Er is echter een soort pijpje dat een beetje in de massa verdwijnt. Het wordt een one hitter genoemd en is echt een pracht uitvinding. Dat de pijpjes niet zo bekend zijn, wil niet zeggen dat ze niet nuttig zijn. Als je er een hebt, kun je snel high worden zonder op te vallen.

Als jij het prettig vindt om niet al te opvallend high te worden, is de one hitter echt iets voor jou. Lees verder en we brengen je op de hoogte van de voordelen en hoe je een dergelijk pijpje gebruikt.

WAT IS EEN ONE HITTER?

One hitters behoren tot de vele cannabis attributen die er op de markt zijn. Ze zijn perfect voor mensen die discreet van een snel, klein hijsje willen genieten. Je gebruikt zo niet alleen minder wiet, je doseert er ook doelgerichter mee.

Je kunt er eenvoudig, schoon en makkelijk mee van je wiet genieten.

In de meeste one hitters past genoeg cannabis voor één hijs. Doorgaans zijn ze van metaal of glas en zien ze eruit als een buisje met aan een kant een mondstuk en een pijpenkopje aan het uiteinde.

Sommige one hitters zijn simpel, maar ze zijn er ook als onderdeel van een "dugout" set. Een dugout heeft meer functies, maar is zwaarder dan een pijpje op zich. Zo kan de kop eraf geschroefd worden waardoor het eenvoudiger te vullen is.

One hitters zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, variërend van prachtig vormgegeven glas, tot onopvallende exemplaren die op een sigaret lijken.

One-Hitter Pipe Full of Cannabis

HOE GEBRUIK JE EEN ONE HITTER?

Stap 1

Het eerste wat je moet doen, is verkruimelde wiet in het uiteinde van je one hitter stoppen. Let erop dat het stevig is aangestampt, maar niet te strak, want dan kunnen de zijkanten beschadigd raken. Zorg ervoor dat je wiet er niet uit kan vallen als je de one hitter horizontaal houdt.

Stap 2

Plaats het mondstuk tegen je lippen. Zuig er rustig aan terwijl je de cannabis aan het uiteinde aansteekt.

Stap 3

Inhaleer de rook voorzichtig, houd het even vast en geniet van de ontspannende sensatie. Blaas de rook rustig uit als je voelt dat je moet uitademen. Geef een tikje op de one hitter zodat de as eruit valt. Zo kun je hem weer opnieuw gebruiken. Er is echter ook een alternatieve manier om je pijpje weer gebruiksklaar te maken. Je kunt de as er namelijk ook uit krijgen door op het mondstuk te blazen.

Het is een supereenvoudige manier om high te worden. Toch heeft die eenvoud iets magisch; je ervaart een zachte smaak en discretie.

DE VOORDELEN VAN EEN ONE HITTER

1. Onopvallend

Een van de voordelen van one hitters is dat het ontwerp erg onopvallend is. Daarmee zijn ze bijzonder geschikt voor een onopvallende rooksessie. Veel one hitters zijn zo ontworpen dat ze op een sigaret lijken.

Je kunt door het park of langs het strand wandelen terwijl je van je favoriete kruid geniet en niemand heeft iets in de smiezen. Mensen denken dat je een sigaretje rookt.

2. Minder Geurtjes

Een ander voordeel van de one hitter is dat hij niet veel geur verspreidt. Dat komt omdat je er maar één hijs van neemt. Vergelijk dat maar eens met andere rookmethodes waarmee je in een wolk van rook verdwijnt.

Het wil echter niet zeggen dat er geen geur vrijkomt, maar je kunt het beter onder controle houden. Je moet nog wel onopvallend te werk gaan, maar omdat er geen rook blijft hangen, kun je op elk geschikt moment een hijs nemen. Mocht je er niet gerust op zijn, dan kun je altijd nog een sploof gebruiken.

Een sploof is een geurneutralisator die het aroma telkens als je uitblaast, maskeert. En je hoeft niet diep in de buidel te tasten. Je kunt er zelf eenvoudig een maken van een lege wc-rol en geurdoekjes voor in de wasdroger! Een sploof valt echter wel wat meer op bij gebruik.

3. Minder Wietverbruik

Als je graag wat wiet voor de volgende dag bewaart, bieden one hitters uitkomst. Omdat ze je voorzien van één hijs kun je de high goed beheersen, waardoor je minder wiet gaat gebruiken. Je weet precies hoe high je bent en kunt eventueel beslissen of je nog een hijsje nodig hebt. Dat is anders met een vaporizer of een joint waarbij je cannabis al verhit is.

4. Gebruiksgemak

One hitters zijn erg praktisch. Ze zijn zo klein dat je ze makkelijk mee kunt nemen als je op pad gaat. Je kunt ze in je zak stoppen of netjes in een etui bewaren. Ze zijn werkelijk heel handig. Tover je one hitter tevoorschijn en je bent startklaar.

Het is wel zo dat je de one hitter na elke hijs opnieuw moet vullen. Als je dat een probleem vindt of het pijpje niet wilt gebruiken waar iedereen je kan zien, zou je voor een vaporizer pen kunnen kiezen. Die hoef je niet telkens opnieuw te vullen.

One-Hitter Pipe Discreet Smoking

WAAR JE OP MOET LETTEN

Zorg ervoor dat je wiet niet te fijn vermalen is. De kans is dan namelijk groot dat het meteen as wordt als je het aansteekt. En zo krijg je ook geen as in je mond.

Zorg ervoor dat je wiet optimaal verkruimeld is, anders wordt het buisje geblokkeerd.

Het moet klein genoeg zijn om het kopje mee te vullen, maar ook niet weer zo groot dat de pijp verstopt raakt. Als je het zo doet, reduceer je de kans op een mond vol as.

Je kunt je one hitter eenvoudig vullen door het kopje voorzichtig in je wiet te duwen en het pijpje rond te draaien. Herhaal dat een paar keer. Prop er echter niet teveel in, anders wordt het te compact en blokkeert het de luchtstroom.

ONE HITTER: EINDVONNIS

One hitters zijn werkelijk een gerieflijke uitvinding. Ze maken het roken van cannabis als je op pad bent een stuk eenvoudiger. Bovendien worden je rooksessies veiliger, beter te managen en een stuk discreter. Het enige nadeel is dat je ze steeds opnieuw moet vullen. En dat is wat lastig als je meerdere hijsjes wilt nemen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.