In de laatste paar jaar hebben we een exponentiële stijging gezien van bedrijven die gerelateerd zijn aan cannabis, vooral de legale marihuana-industrie, die alleen al in de VS een winst van 5,4 biljoen dollar heeft. Een opkomende trend in de legale-marihuanaindustrie is microdosering, waarbij edibles met kleine dosissen de laatste paar maanden de snelst groeiende sector in die industrie zijn. Is dit gewoon een hype die over zal waaien, of zullen we in de toekomst een verandering zien in de manier waarop we cannabis consumeren?

WAT IS MICRODOSEREN?

Microdoseren is het innemen van een zeer afgemeten en minimale dosis THC, het psychoactieve ingrediënt in cannabis, waarbij een dosis van 5 of 10 milligram de standaardhoeveelheid is. Het idee hierachter is om een hoeveelheid THC te verteren die voor jou precies goed is om alle gewenste effecten van cannabis te ervaren. Dit idee stamt af van de farmaceutische industrie en heet de “minimale effectieve dosis”, wat inhoudt dat je de kleinst mogelijke dosis consumeert die zonder bijwerkingen het gewenste effect produceert.

Er zijn veel onervaren rokers met een lage THC-drempelwaarde en de gebruikelijke methodes van consumptie kunnen te ver gaan en hen een ongemakkelijk en angstig gevoel geven. Microdosering probeert dat probleem aan te pakken en mikt op die specifieke markt, waardoor het steeds populairder wordt. In bijna alle sociale kringen is er een groeiende vraag naar een “glaasje wijn”-equivalent van cannabis. Mensen willen ontspannen en hun creativiteit opwekken, maar zonder in de bank gezogen te worden of hun geest op hol te hebben slaan.

microdosing cannabis consumeren veilig profiteertHOE DOE JE HET?

Je kunt microdoseren op alle manieren waarop je gebruikelijk je cannabis consumeert. Je kunt bijvoorbeeld slechts één hijsje nemen als je rookt of verdampt of je kunt drie keer zo weinig als normaal eten als je van edibles houdt. Zo lang je een minimale hoeveelheid cannabis binnenkrijgt, ben je aan het microdoseren.

Maar het lijkt erop dat microdosering via edibles de populairste methode is. De reden hiervoor is dat dit de makkelijkste manier is om de hele kleine doseringen zorgvuldig te meten. Bovendien moeten alle edibles die in Colorado in de VS via kleinhandel verkocht worden bijvoorbeeld verwerkt worden in dosissen van 10 milligram, dus het zou zelfs een legale trend kunnen worden. Défoncé Chocolatier is een van de nieuwe cannabis-infused chocoladebedrijven die zijn kans schoon ziet. Dit bedrijf is gevestigd in Oakland, Californië en opgericht door Eric Eslao, een ex-senior-producer van iTunes-marketing. Het vlaggenschipproduct van dit bedrijf is een chocoladereep die infused is met 180 milligram THC, wat verdeeld kan worden in 18 piramides. Kiva Confections verkoopt de Kiva Terra Bites – espressobonen en blauwe bessen die bedekt zijn met chocolade en per stuk 5 milligram THC bevatten. Deze voorbeelden tonen aan dat microdoseren de nieuwe hit is, vooral in de wereld van de edibles.

De frequente gebruikers raden we aan om te experimenteren en om te proberen om zichzelf een nieuw regime aan te leren. Begin met hele kleine doseringen en probeer verschillende toedieningsmethodes, producten en strains. Door dit te doen en door discipline uit te oefenen op je dagelijkse cannabisgebruik, kan je een regime ontdekken dat perfect aansluit op je behoeftes.

VOORDELEN VOOR DE GEBRUIKER

Als je de voordelen van microdoseringen in één zin zou omschrijven, dan zou het zijn: less is more. Wat voor de recreatieve gebruikers het meest voor de hand ligt, is bezuinigen op cannabiskosten. Maar je bespaart niet alleen geld, je kunt ook je cannabisinname balanceren en het in haar volle potentieel gaan gebruiken. Een nieuwe groep mensen gebruikt tegenwoordig cannabis of zelfs lsd als productiviteitsmiddel door te microdoseren. Als je een baan hebt die vraagt om creativiteit of het oplossen van problemen, dan zou microdoseren je weleens kunnen helpen om je te focussen en te ontspannen zonder dat je jezelf er helemaal in verliest.

Voor medicinale gebruikers zijn de mogelijke voordelen zelfs nog spannender. Sommige rapporten beschrijven dat de meeste mensen een bepaalde drempelwaardedosering van cannabis hebben. Onder deze dosis zullen ze een geleidelijke toename van gezondheidsvoordelen ervaren, maar daarboven beginnen de effecten te verminderen en nemen de bijwerkingen toe. Er zijn zelfs een paar aanwijzingen dat kankerpatiënten positief reageren op een dosis Rick Simpson-olie die veel lager is dan wordt aangeraden.

In je dagelijkse leven kan microdoseren je helpen om je gemoedstoestand, angsten en stress te beheren zonder dat je je arbeidsongeschikt hoeft te voelen. Het is vooral belangrijk als methode van stressverlichting, want chronische stress is gekoppeld aan zes van de hoofd-doodsoorzaken in de VS. Mensen vergeten vaak dat cannabis een plant is die al duizenden jaren gebruikt wordt en als natuurlijke remedie gebruikt kan worden. Microdoseren lijkt de perfecte manier voor een gemiddeld persoon om zonder de sterke headbuzz te genieten van de voordelen van cannabis.

De cannabisindustrie is de laatste 5 jaar constant aan het groeien en zich aan het evolueren. Er wordt veel wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd en wetten rondom de legaliteit van cannabis veranderen op globale schaal. Cannabis lijkt in de schijnwerpers te staan als kruid met medicinale eigenschappen dat mensen kan helpen om met verschillende aandoeningen om te gaan. Microdoseren is een voorbeeld van de manier waarop de industrie aan het groeien is en hoe cannabis haar weg in elk huishouden aan het vinden is. Mogelijk zijn we een verandering aan het aanschouwen van de globale perceptie van cannabis, of op zijn minst een spannende nieuwe verandering in de manier waarop we cannabis gebruiken.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.