By Steven Voser

Wil je hasjiesj roken in je vaporizer, op de juiste manier? Het vapen van hasj is absoluut mogelijk en extreem plezierig. Het is wel belangrijk te weten hoe je het correct doet. In dit artikel bespreken we de grondbeginselen van het vapen van hasj. Wat is bijvoorbeeld het beste type hasj en welke vaporizers zijn het meest geschikt? Daarnaast vind je hier volop tips om je ervaring sterk te verbeteren!

WAT IS HASJ?

Simpel uitgelegd, is hasj een soort geconcentreerde cannabis. Het verschilt echter van andere concentraten omdat het meer plantenmateriaal bevat. Hierdoor heeft het een aparte smaak, uitstraling en handgevoel. Het leven van hasj begint met geoogste, gedroogde en uitgeharde cannabistoppen. Als je cannabis kweekt, draait het in principe om de trichomen op de toppen die je koste wat kost wilt verzamelen. Trichomen zijn kleine harsklieren die belangrijke terpenen en cannabinoïden bevatten. De belangrijkste zijn natuurlijk THC en CBD. Als je regelmatig gebruikt, ben je vast welbekend met deze twee verbindingen.

Hasj maak je via een simpel proces, waarbij je trichomen verzamelt. Al duizenden jaren maakt men het traditioneel. In Zuid-Azië wrijft men het tussen de handen. In het Midden-Oosten en het Middellandse-Zeegebied
gebruikt men een zeefmethode, waarna het ofwel manueel of machinaal samengeperst wordt. De consistentie van de hasj verschilt en is afhankelijk van de gekozen methode. Handgewreven hasj ziet er bijvoorbeeld harsachtig uit (donker gekleurd en flexibel). Droog-gezeefde hasj bestaat in feite uit pollen (een lichte, goudbruine kleur en korrelige structuur). Dit cannabisproduct is makkelijk te bewaren (en te smokkelen!). Het is daarom een van de eerste vormen waarmee de mens van deze hemelse substantie geniet. Bovendien is het jarenlang houdbaar, zonder krachtverlies!

Hoe vape je hasj en welke vaporizer kies je dan?

HET VAPEN VAN HASJ VS. ROKEN

Bij het vapen van hasj bemerk je dat de smaak intenser en rijker is. De smaak van verse hasj waardeer je waarschijnlijk veel meer dan de smaak van verbrand materiaal. Daarnaast is vapen de meest gezonde manier om wiet, maar ook hasj en andere concentraten (zoals rosin, wax en honey), te gebruiken. Met een vaporizer verdampen alle goede cannabinoïden en terpenen, maar er vindt geen verbranding plaats van plantaardig materiaal. Daarom komen er geen kankerverwekkende stoffen vrij. In principe kun je stellen dat vapen minder slecht is voor je longen.

DE BESTE VAPORIZERS VOOR HASJ

Op de huidige markt vind je een enorm aanbod vaporizers. En deze zijn allang niet meer uitsluitend geschikt voor gedroogde toppen. Maar niet alle vaporizers zijn bedoeld voor de consumptie van hasj en andere cannabisconcentraten. Daarnaast zijn de meesten niet specifiek ontworpen voor hasj. Dit brengt ons op de volgende vraag: welke vapes zijn het beste voor het gebruik van hasj?

Er zijn twee modellen die we graag onder je aandacht brengen:

• De Storm vaporizer: Stevig, compact en zo discreet dat je hem gerust onderweg kunt gebruiken. Maar de Storm kan nog veel meer! Toppen en hasj zijn geen probleem voor de Storm vaporizer, dankzij 5 vaste temperatuurinstellingen die variëren van 180–220°C. Kwaliteit en smaak zijn 100% gegarandeerd. Ook de prijs is heel redelijk, wat een prettige bijkomstigheid is.

Storm Vaporizer Pen
Conductie
24 x 170 x 39 mm
50 gr
180 - 220ºC / 356 - 428ºF
60 sec
0,5 gr
Digitaal
Droge kruiden & concentraten

Koop Storm Vaporizer Pen

• De Mighty van Storz & Bickel: Batterij-aangedreven, krachtig en bijzonder efficiënt. De naam geeft al aan dat de Mighty werkelijk een machtig apparaat is. Het vullen en reinigen is ongelooflijk eenvoudig, want de opening is vrij groot. Na inhalatie, geniet je van ronduit spectaculaire, zijdezachte dampwolken.

MIGHTY+
Conductie & Convectie
14 x 8 x 3 cm
230 gr
40ºC - 210ºC / 104ºF - 410ºF
60 sec
0,3 gr
Digitaal
Droge kruiden & concentraten

Koop MIGHTY+

 

Ongeacht jouw gekozen model, moet je op vier belangrijke factoren letten als je hasj wilt vapen. Deze zijn het laadgemak, dampproductie, smaak en gemakkelijke reiniging na gebruik.

Hier volgen enkele algemene richtlijnen. Let hierop bij het kiezen van de meest ideale vape voor hasj:

• Ga voor een vaporizer met een bredere opening om het laadproces te faciliteren.

• Om compacte en rijke dampwolken uit je apparaat te persen, is het belangrijk dat je de temperaturen nauwkeurig beheerst. Hasj vereist een hogere gemiddelde temperatuur dan gedroogde wiet om al die heerlijke cannabinoïden te verdampen. Kies dus een vaporizer die maximale temperatuurcontrole biedt, of een exemplaar speciaal voor hasj. Onthoud dat hasj verbrandt bij een temperatuur van 210–220ºC (230ºC is de limiet waarbij de kwaliteit drastisch afneemt). Een lagere temperatuurinstelling is ook mogelijk. Onder de 185ºC ervaar je een milde, meer spirituele high, terwijl je boven die drempelwaarde een meer typische hasj-high bemerkt. Boven de 200ºC maximaliseer je de intensiteit van je hit. Beginnende rokers zijn dan in één klap stoned.

• Verzeker dat je vaporizer is uitgerust met een liquid-pad voor vloeistoffen. Hasj smelt namelijk na verhitting. Niemand zit te wachten op een kleverige bende in de verwarmingskamer of in de elektronische onderdelen van je vaporizer! Maar zelfs met een liquid-pad zijn onderstaande adviezen belangrijk om obstructie van je vaporizer te minimaliseren!

• Tenslotte moet je ook onthouden dat vaporizers voor wax of andere concentraten ontworpen zijn voor bijzonder zuivere cannabisconcentraten. Hasj staat niet bekend als zuiver. Het is wellicht verstandig te kiezen voor een vaporizer voor droge kruiden of een hybride uitvoering die voldoet aan de hierboven vermelde eigenschappen, in plaats van een model speciaal voor wax.

TOP 6 TIPS VOOR HET VAPEN VAN HASJ

Er is geen algemene consensus over hoe je hasj het beste kunt vapen. Gelukkig bieden we wel wat tips om je vape-ervaring met hasj te optimaliseren.

  • VERKRUIMEL JE HASJ

Verkruimel je hasj zo klein mogelijk om het verdampen te vergemakkelijken. Hoogwaardige pollen-hasj is ideaal, want dit laat zich makkelijker opbreken. Harsen verdampen ook, maar het opbreken in gelijke stukjes is wat lastiger en dat is essentieel voor een gelijkmatige verdamping.

  • VERGROOT HET OPPERVLAKTEGEBIED

Verspreid de verkruimelde brokjes hasj zo gelijkmatig mogelijk in de bowl. Dit verbetert het contactoppervlak met de hete lucht. Zo profiteer je optimaal van je product en gaat niets verloren.

  • KIES VOOR TOPKWALITEIT

Zoek de allerbeste hasj die je maar kunt vinden. Je wilt immers niet dat vervuilende stoffen je vaporizer of longen verwoesten! Vroeger bevatte hasj, afkomstig uit diverse landen, allerlei materialen die je tegenwoordig gemakkelijk vermijdt. Neem geen genoegen met matige kwaliteit!

Hoe vape je hasj en welke vaporizer kies je dan?
  • BESCHERM HET BINNENWERK

Zelfs als je vaporizer een gaasfilter heeft, bevelen hasjgebruikers aan de onderdelen die blootgesteld worden aan de gesmolten hasj te bedekken met hennepvezels zonder gom. Dit materiaal verbrandt niet en veroorzaakt ook geen ongewenste bijwerkingen. Het beschermt echter wel je vaporizer tegen hasjresten (als het smelt of uithardt).

Heb je dit natuurlijke materiaal niet bij de hand? Je kunt improviseren met een trucje, maar alleen als de opening van je vaporizer dat toelaat. Plaats je verkruimelde hasj tussen twee laagjes vermalen wiet en vape het op die manier. Deze methode is niet echt ideaal. Je verdampt veel meer materiaal zonder daadwerkelijk volop te genieten van de toppen of de hasj. Maar deze noodoplossing voldoet totdat je hennepvezel kunt kopen.

  • DOSERING, DOSERING, DOSERING

Gebruik de juiste dosering. Een goede vuistregel is 0,1g. Je behaalt hiermee ongeveer 8-10 trekjes zonder risico op verstopping van je vape. Je kunt altijd nog een bowl vullen, dus stamp het niet te stevig aan!

  • WEES LIEF VOOR JE VAPORIZER

Na het dampgenot verdient je vaporizer een uitvoerige schoonmaakbeurt. Allereerst verleng je de levensduur van je vaporizer. Daarnaast voorkom je verbrande smaken tijdens je volgende sessie. Het reinigen verschilt per model; lees dus aandachtig de gebruiksaanwijzing. Verwijder eerst de verbrandingsresten en het hennepvezel uit de bowl en onderwerp je vape vervolgens aan een grondige, maar voorzichtige schoonmaakbeurt.

Met de juiste voorzorgsmaatregelen is het vapen van hasj is een geweldige ervaring. Niet alle vaporizers klaren de klus. Modellen die wel hasj behappen, moet je voorzichtig en liefdevol behandelen. Alleen zo voorkom je gesmolten hasj in de verhittingskamer, evenals verstopping van fijngevoelige onderdelen. Happy vaping!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.