By Steven Voser

Wil je hasjiesj roken in je vaporizer, op de juiste manier? Het vapen van hasj is absoluut mogelijk en extreem plezierig. Het is wel belangrijk te weten hoe je het correct doet. In dit artikel bespreken we de grondbeginselen van het vapen van hasj. Wat is bijvoorbeeld het beste type hasj en welke vaporizers zijn het meest geschikt? Daarnaast vind je hier volop tips om je ervaring sterk te verbeteren!

Wat Is Hasj?

Simpel uitgelegd, is hasj een soort geconcentreerde cannabis. Het verschilt echter van andere concentraten omdat het meer plantenmateriaal bevat. Hierdoor heeft het een aparte smaak, uitstraling en handgevoel. Het leven van hasj begint met geoogste, gedroogde en uitgeharde cannabistoppen. Als je cannabis kweekt, draait het in principe om de trichomen op de toppen die je koste wat kost wilt verzamelen. Trichomen zijn kleine harsklieren die belangrijke terpenen en cannabinoïden bevatten. De belangrijkste zijn natuurlijk THC en CBD. Als je regelmatig gebruikt, ben je vast welbekend met deze twee verbindingen.

Hasj maak je via een simpel proces, waarbij je trichomen verzamelt. Al duizenden jaren maakt men het traditioneel. In Zuid-Azië wrijft men het tussen de handen. In het Midden-Oosten en het Middellandse-Zeegebied
gebruikt men een zeefmethode, waarna het ofwel manueel of machinaal samengeperst wordt. De consistentie van de hasj verschilt en is afhankelijk van de gekozen methode. Handgewreven hasj ziet er bijvoorbeeld harsachtig uit (donker gekleurd en flexibel). Droog-gezeefde hasj bestaat in feite uit pollen (een lichte, goudbruine kleur en korrelige structuur). Dit cannabisproduct is makkelijk te bewaren (en te smokkelen!). Het is daarom een van de eerste vormen waarmee de mens van deze hemelse substantie geniet. Bovendien is het jarenlang houdbaar, zonder krachtverlies!

How To Vape Hash And Which Vaporizer To Choose

Het Vapen Van Hasj Vs. Roken

Bij het vapen van hasj bemerk je dat de smaak intenser en rijker is. De smaak van verse hasj waardeer je waarschijnlijk veel meer dan de smaak van verbrand materiaal.

Vapen de meest gezonde manier om wiet, maar ook hasj en andere concentraten (zoals rosin, wax en honey), te gebruiken.

Met een vaporizer verdampen alle goede cannabinoïden en terpenen, maar er vindt geen verbranding plaats van plantaardig materiaal. Daarom komen er geen kankerverwekkende stoffen vrij. In principe kun je stellen dat vapen minder slecht is voor je longen.

De beste vaporizers voor het roken van hasj

De dagen waar vaporizers uitsluitend droge kruiden verdampen, zijn allang voorbij. Hasj en andere concentraten hebben een revolutie teweeg gebracht in de manier waarop we van cannabis genieten. Daarom bieden fabrikanten van vaporizers nu talloze apparaten aan die compatibel zijn met zowel droge kruiden als concentraten. Hieronder zetten we een aantal van onze favoriete vaporizers voor het roken van hasj in de schijnwerpers.

VapCap M

In een tijdperk van smart technologie en eindeloze gadgets biedt de VapCap M wat hoognodige eenvoud. Voor deze ergonomische vape pen heb je geen oplader nodig (ja, je leest het goed). Daarnaast past hij gemakkelijk in je zak om overal mee naartoe te nemen. Het gebruik van de VapCap M is eenvoudig. Vul simpelweg de dop met je favoriete wiet en houd er een torch aansteker bij tot je een 'klik' hoort. Nu is het tijd om te inhaleren en van de zoete, smaakvolle, rookvrije trekken te genieten.

Als je hasj of concentraten met de VapCap M wilt vapen, probeer dan het volgende:

1. Wikkel je hasj/concentraat in wat ontgomde hennepvezel of ongebleekt natuurlijk katoen voordat je het in de VapCap M stopt. Als je de dop met je aansteker verhit, zorgt de hennepvezel/katoen ervoor dat de oliën in je hasj/dabs niet aan de wanden van je vaporizer blijven kleven. Dit maakt het schoonmaken een stuk gemakkelijker. Om een betere verdamping te krijgen, kun je de VapCap M na de 'klik' iets langer verwarmen.

Opmerking: Sommige gebruikers van de VapCap M beweren dat het gebruik van hennepvezels of katoen de smaak van de damp beïnvloedt. Als jij dat ook vindt, probeer dan je hasj of dabs tussen wat gemalen toppen te 'sandwichen'. Hiervoor stop je eerst wat gemalen wiet in je VapCap, gevolgd door je favoriete concentraat, waar je nog een laagje wiet bovenop legt.

2. Wil je liever geen hennepvezel/katoen gebruiken of wil je je hasj met kruiden mengen? Probeer dan je hasj aan de binnenkant van je VapCap te plakken. Gebruik nu je vaporizer zoals je gewend bent. Mogelijk werkt deze methode niet met erg stroperige concentraten. Onthoud ook dat je hasj tijdens het opwarmen vloeibaar wordt en de binnenkant van de dop bedekt. Als je ervoor kiest om op deze manier hasj te vapen, maak dan je vaporizer en de capsule regelmatig schoon.

DynaVap VapCap M
56_1 Heat Conductie & Convectie
57_2 Size 92 x 10 mm
58_3 Weight 20 gr
59_4 Temperature 150°C - 230°C / 300°F - 450°F
60_5 Heat Up Time 10 sec
61_6 Chamber Size 0,1 gr
62_7 Control type Handmatig
63_8 Used With Droge kruiden & concentraten

Koop DynaVap VapCap M

PAX 3

De PAX is al jaren een van de beste portable vaporizers op de markt. En met een hele goede reden; het biedt consequent de nieuwste vape-technologie voor een fatsoenlijke prijs. De PAX 3 is daarop geen uitzondering, met een opwarmtijd van 20 seconden, led verlichting en talloze opties voor aanpassingen via de PAX mobile app. Bovendien wordt hij compleet geleverd met alle accessoires die je je maar kunt bedenken. De meegeleverde pod voor concentraten is bijvoorbeeld ideaal om je favoriete soorten hasj mee te vapen.

Het vapen van concentraten met de PAX 3 is ongelooflijk eenvoudig:

 1. Vul de speciale pod voor concentraten met je gekozen hasj of dabs.
 2. Sluit de container, bevestig deze aan de PAX extracten oven en laad de oven in de vaporizer.
 3. Zet je PAX vaporizer aan.
 4. Pas je warmte-instellingen aan via de PAX mobile app.
 5. Inhaleer door het mondstuk en geniet!

Pax 3 Special Edition - Complete Kit
56_1 Heat Conductie
57_2 Size 30 x 21 x 98 mm
58_3 Weight 93 gr
59_4 Temperature 182 - 215ºC / 360 - 420ºF
60_5 Heat Up Time 15 - 20 sec
61_6 Chamber Size 0, 35 + 0,20 gr
62_7 Control type App
63_8 Used With Droge kruiden & concentraten

Koop Pax 3 Special Edition - Complete Kit

Mighty+

Laat je niet afschrikken door het prijskaartje; de Mighty+ is een eersteklas portable vaporizer. Dit geweldige apparaat is ontworpen door Storz & Bickel, makers van de iconische Volcano desktop vaporizer. De Mighty+ warmt op in 60 seconden en wordt compleet geleverd met verschillende schoonmaakgereedschappen, vervangende screens en een capsule voor concentraten. Dankzij de nieuwe ergonomische handgreep is de gebruikerservaring nog comfortabeler. De medische certificering (geldig in Israël, Europa en Canada) biedt een extra zegel van veiligheid en kwaliteit.

Zo kun je hasj en andere concentraten vapen met de Mighty+:

 1. Stop bij het vapen van stroperige hasj eerst een speciaal concentraatkussen rechtstreeks in de kamer van de Mighty+ of in een van de doseercapsules. Gebruik vervolgens een dab tool om de hasj op het concentraatkussen te verspreiden. Gebruik je Mighty+ zoals je gewend bent. Overweeg de temperatuur hoger in te stellen dan je bij het vapen van kruiden zou doen (zie onze algemene tips voor het vapen van hasj hieronder).
 2. Als je droge hasj wilt vapen, doe het dan in een doseercapsule en laad de capsule in de kamer van je Mighty+. Gebruik vervolgens de Mighty+ zoals je gewend bent.
 3. Heb je geen doseercapsules of liquid pads voor je Mighty+? Dan kun je wat hasj 'sandwichen'; stop het tussen twee lagen droge kruiden in de kamer van de Mighty+. Houd er rekening mee dat dit uiteraard invloed heeft op de smaak van de damp, aangezien je tegelijkertijd droge kruiden en hasj verdampt.

MIGHTY+
56_1 Heat Conductie & Convectie
57_2 Size 14 x 8 x 3 cm
58_3 Weight 230 gr
59_4 Temperature 40ºC - 210ºC / 104ºF - 410ºF
60_5 Heat Up Time 60 sec
61_6 Chamber Size 0,3 gr
62_7 Control type Digitaal
63_8 Used With Droge kruiden & concentraten

Koop MIGHTY+

Algemene tips voor het vapen van hasj

 • Om dichte en rijke dampwolken uit je apparaat te krijgen, is het essentieel om de temperatuurniveaus nauwkeurig te beheren. Hasj moet doorgaans bij hogere temperaturen worden verdampt dan droge wiet. Houd er rekening mee dat hasj ontbrandt bij 210–220ºC (terwijl de kwaliteit bij 230ºC drastisch afneemt). Je kunt de temperatuur van je vaporizer ook lager instellen. Onder de 185ºC ervaar je een lichtere en meer mentale stone, terwijl je daarboven een meer typische hasj-high ervaart. Boven de 200ºC maximaliseer je de intensiteit van je trekken. Als je een beginnende roker bent, word je hier direct stoned van.
 • Je vaporizer moet zijn uitgerust met een liquid pad dat is ontworpen om vloeistoffen vast te houden, aangezien hasj smelt bij verhitting. Je wilt vast voorkomen dat het heerlijke karamelgoud in de verwarmingskamer of over de elektrische componenten van de vaporizer drupt! Maar zelfs met een liquid pad zijn onderstaande adviezen belangrijk om obstructie van je vaporizer te minimaliseren!
 • Tenslotte moet je ook onthouden dat vaporizers voor wax of andere concentraten ontworpen zijn voor bijzonder zuivere cannabisconcentraten. Hasj is slechts licht geraffineerd. Het is wellicht verstandig te kiezen voor een vaporizer voor droge kruiden of een hybride uitvoering die de hierboven vermelde kwaliteiten wel bezit, in plaats van een model speciaal voor wax.

Top 6 Tips Voor Het Vapen Van Hasj

Er is geen algemene consensus over hoe je hasj het beste kunt vapen. Gelukkig bieden we wel wat tips om je vape-ervaring met hasj te optimaliseren.

 • Verkruimel Je Hasj

Verkruimel je hasj zo klein mogelijk om het verdampen te vergemakkelijken. Hoogwaardige pollen-hasj is ideaal, want dit laat zich makkelijker opbreken. Harsen verdampen ook, maar het opbreken in gelijke stukjes is wat lastiger en dat is essentieel voor een gelijkmatige verdamping.

 • Vergroot Het Oppervlaktegebied

Verspreid de verkruimelde brokjes hasj zo gelijkmatig mogelijk in de bowl. Dit verbetert het contactoppervlak met de hete lucht. Zo profiteer je optimaal van je product en gaat niets verloren.

 • Kies Voor Topkwaliteit

Zoek de allerbeste hasj die je maar kunt vinden. Je wilt immers niet dat vervuilende stoffen je vaporizer of longen verwoesten! Vroeger bevatte hasj, afkomstig uit diverse landen, allerlei materialen die je tegenwoordig gemakkelijk vermijdt. Neem geen genoegen met matige kwaliteit!

Hoe vape je hasj en welke vaporizer kies je dan?
 • Bescherm Het Binnenwerk

Zelfs als je vaporizer een gaasfilter heeft, bevelen hasjgebruikers aan de onderdelen die blootgesteld worden aan de gesmolten hasj te bedekken met hennepvezels zonder gom. Dit materiaal verbrandt niet en veroorzaakt ook geen ongewenste bijwerkingen. Het beschermt echter wel je vaporizer tegen hasjresten (als het smelt of uithardt).

Heb je dit natuurlijke materiaal niet bij de hand? Je kunt improviseren met een trucje, maar alleen als de opening van je vaporizer dat toelaat. Plaats je verkruimelde hasj tussen twee laagjes vermalen wiet en vape het op die manier. Deze methode is niet echt ideaal. Je verdampt veel meer materiaal zonder daadwerkelijk volop te genieten van de toppen of de hasj. Maar deze noodoplossing voldoet totdat je hennepvezel kunt kopen.

 • Dosering, Dosering, Dosering

Gebruik de juiste dosering. Een goede vuistregel is 0,1g. Je behaalt hiermee ongeveer 8-10 trekjes zonder risico op verstopping van je vape. Je kunt altijd nog een bowl vullen, dus stamp het niet te stevig aan!

 • Wees Lief Voor Je Vaporizer

Na het dampgenot verdient je vaporizer een uitvoerige schoonmaakbeurt. Allereerst verleng je de levensduur van je vaporizer. Daarnaast voorkom je verbrande smaken tijdens je volgende sessie. Het reinigen verschilt per model; lees dus aandachtig de gebruiksaanwijzing. Verwijder eerst de verbrandingsresten en het hennepvezel uit de bowl en onderwerp je vape vervolgens aan een grondige, maar voorzichtige schoonmaakbeurt.

Met de juiste voorzorgsmaatregelen is het vapen van hasj is een geweldige ervaring. Niet alle vaporizers klaren de klus. Modellen die wel hasj behappen, moet je voorzichtig en liefdevol behandelen. Alleen zo voorkom je gesmolten hasj in de verhittingskamer, evenals verstopping van fijngevoelige onderdelen. Happy vaping!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.