By Luke Sumpter


Heb je weleens cannabis met behulp van cannabis gerookt? Dit klinkt misschien als een vreemde vraag, maar tegenwoordig is dit heel normaal. Veel rokers malen hun wiet met een grinder, leggen de vermalen cannabis op een rolling tray, en rollen het vervolgens in een joint van hennep!

Maar er is nog meer: wietrokers vervangen tegenwoordig hun aansteker of lucifers ook wel door hemp wick. Deze milieuvriendelijke oplossing voorkomt dat je butaan en andere nare chemicaliën tijdens het roken binnenkrijgt, waardoor die eerste trek des te lekkerder is.

Soorten hemp wick

Voordat we ingaan op de toepassingen van hemp wick, is het nuttig om eerst de verschillende soorten te bespreken die er zijn. Ondanks de verschillen, hebben de meeste typen hemp wick het volgende gemeen: ze zijn gemaakt van natuurlijke hennepvezels die met bijenwas bedekt zijn. Maar waarom wordt er bijenwas gebruikt? Nou, deze natuurlijke stof helpt de lont om zachtjes en gelijkmatig te branden, waarbij een kaarsachtige vlam ontstaat. Tijdens het winkelen zijn dit de verschillende typen hemp wick die je waarschijnlijk zult tegenkomen:

  • Bal hemp wick: vaak wordt henneplont als bal verkocht. Deze ballen branden langzaam op naarmate ze gebruikt worden.
  • Cilindervormige hemp wick: sommige hemp wick zit in een cilinder verpakt. Gebruikers hoeven hierbij alleen maar de lont uit een koker te trekken, in plaats van een bal uit te rollen.
  • Standaard hemp wick: standaard of dunne hemp wick biedt een kleinere vlam en brandt sneller. Je kunt er nauwkeuriger mee werken wanneer je het op het uiteinde van een joint of blunt aanbrengt.
  • Dikke hemp wick: dikke hemp wick creëert een grotere vlam, voelt zwaarder aan, en is handig om grote bowls en de uiteinden van dikke cones snel aan te steken.
  • Aanstekerhulzen: er zijn ook aanstekerhulzen. Deze vormen een omhulsel om BIC aanstekers heen en zorgen dat de lont vlakbij de vlam komt te hangen. Je kunt ze met slechts één hand gebruiken, waardoor ze ideaal zijn voor onderweg.

Verschillende toepassingen van hemp wick

Behalve het aansteken van joints, blunts, en bongs, heeft hemp wick nog veel meer toepassingen. Hieronder vind je de populairste:

Kaarsen Mensen die het leuk vinden om hun eigen kaarsen te maken, gebruiken vaak hemp wick. Henneplont brandt namelijk langzaam en gelijkmatig, en geeft kaarsen een bijzonder mooie uitstraling.
Kunst en ambachten De lange levensduur van hemp wick maakt het ook populair bij kunstprojecten en het vervaardigen van sieraden.
Koken Hemp wick is tevens ideaal om een gasstelletje of kampvuur mee aan te steken, vooral als je je handen niet wilt verbranden.
Tuinieren De coating van bijenwas maakt hemp wick stevig en beschermt het tegen allerlei weersomstandigheden. Het is bijvoorbeeld handig om planten mee aan hekjes vast te maken en voor het monteren van een ScrOG-net.

Waarom hemp wick bij het roken van wiet gebruiken?

Je kent nu alle toepassingen van hemp wick. Maar waarom zou je het bij het roken van wiet gebruiken? Is het niet eenvoudiger om gewoon met een aansteker of lucifer je joint aan te steken? Betekent henneplont niet een extra stap tussen het rollen en inhaleren in? We begrijpen dat het gebruik van hemp wick betekent dat je weer iets moet kopen, maar de voordelen zijn veel groter dan je denkt!

Telkens als je een joint aansteekt met de vlam van een lucifer of aansteker, ben je niet alleen bezig met het inhaleren van opgebrande wiet. Aanstekers stoten namelijk ook butaan uit. Dat is een giftige stof die schade aan je longen, hart en zelfs hersenen kan toebrengen. Butaan smaakt ook smerig, wat jammer is voor de normaal aangename smaak van de eerste hijsjes. Lucifers bevatten bovendien lijm en brandbare chemicaliën, en dat kun je nauwelijks beter noemen.

Hemp wick helpt om de blootstelling aan deze chemicaliën te vermijden en vervangt ze door natuurlijke stoffen: hennep en bijenwas. Wanneer je hier een jointje mee aansteekt, inhaleer je door de verbranding nog steeds giftige stoffen, maar je vermijd ook veel ongezonde chemicaliën.

Why Use Hemp Wick When Smoking Weed?

Hoe gebruik je hemp wick?

Ben je inmiddels wel nieuwsgierig naar het gebruik van hemp wick bij het roken? Super! Maar hoe begin je ermee? Het is eigenlijk super eenvoudig. Volg gewoon deze stappen:

  1. Ontrol je hemp wick: wikkel je henneplont los van de bol of cilinder. Wikkel voldoende los, zodat je de lont vrij kunt bewegen. Als je buiten rookt, zoek dan een plek die beschut is.
  2. Steek het uiteinde aan: steek met een aansteker het uiteinde van de lont aan. Dit vind je misschien gek, aangezien we net het gebruik van aanstekers hebben afgeraden. Maar het aansteken van hemp wick met een aansteker is iets anders dan het aansteken van een joint. Nadat je de lont een paar seconden hebt laten branden, zal het butaan namelijk opgebrand zijn.
  3. Steek met de lont je joint of bong aan: de coating van bijenwas maakt hemp wick stevig. Dit betekent dat je de lont gemakkelijk kunt hanteren. Beweeg de vlam voorzichtig naar het uiteinde van je joint of je bowl. Inhaleer vervolgens zoals je dat bij het roken met een aansteker zou doen. Als je een pijp rookt, kun je de lont gewoon laten branden tussen de hijsjes door.
  4. Doof de lont en laat deze afkoelen: wanneer de bowl leeg is of wanneer je joint goed brandt, doof je de hemp wick door deze uit te blazen of door er snel met natte vingers in te knijpen. Laat de lont goed afkoelen voor je deze weer oprolt en opbergt.

Waar kun je hemp wick kopen?

Na het uitproberen van dit handige stukje gereedschap, duurt het meestal niet lang voordat je ook daadwerkelijk de overstap naar hemp wick maakt. Maar welke soort moet je kopen? Bij RQS bieden we onze eigen hemp wick aan. Deze henneplont is gemaakt van hoogwaardige biologisch geteelde hennep uit Europa. De hemp wick heeft een natuurlijke coating van bijenwas, waardoor het langzaam en gelijkmatig opbrandt. Onze henneplont heeft de vorm van een bolletje dat gemakkelijk te hanteren is. De bal bevat 75 meter henneplont (genoeg om 24 uur te branden!). Zet je cannabisavontuur voort met zachtere en minder chemische hijsjes!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.