Hennep is om vele redenen een opmerkelijke plant: De zaden van een hennep plant behoren de meest proteïnerijke voedingsmiddelen op aarde; je kan er papier van maken, CBD olie uit onttrekken, als bouwmateriaal gebruiken, textiel van maken, enzovoorts. Een andere belangrijke toepassing van hennep, die je kan toevoegen aan deze lijst, is de productie van efficiënte biobrandstof. Dit mag niet worden vergeten in een tijd waar we onze planeet vernietigen in onze zoektocht naar meer aardolie en we erop vertrouwen voor de aandrijving van onze industrie. Het is hoog tijd dat er een alternatief komt voor aardolie. We hebben een duurzame en milieuvriendelijke grondstof nodig die olie kan vervangen en ons kan helpen onze omgeving te redden en herstellen. De oplossing ligt voor onze neus en moet niet worden genegeerd vanwege het enorme potentieel. De oplossing is hennep!

EEN LASTIGE TIJD VOOR BIOBRANDSTOFFEN

Hoewel biobrandstoffen het op dit moment moeilijk hebben, vanwege de ontvangen kritiek dat ze meer kwaad dan goed doen als het gaat om de natuur (wat de waarheid is voor de meesten), is er een biobrandstof grondstof die niet vaak genoemd wordt, ondanks het potentieel, en dat is hennep. In tegenstelling tot de meer traditionele biobrandstof-grondstoffen zoals maïs, sojabonen, koolzaad en palmolie, bezit hennep vele voordelen die het superieur maken aan de andere keuzes.

Hennep biobrandstof

HENNEP IS MILIEUVRIENDELIJK

Het kweken van hennep is milieuvriendelijker dan elk van de andere genoemde gewassen. Wanneer je hennep kweekt, hoef je het land niet te ontruimen, dus je hoeft geen regenwoud om te kappen, wat wel wordt gedaan voor palmolie. Daarnaast is de grond na het oogsten in een betere conditie dan voordat er hennep werd geplant, omdat hennep veel terugstopt in de aarde. Ook is er veel minder water en meststof nodig dan bij andere biobrandstof grondstoffen. Ongeveer 70% van de voedingsstoffen komen tijdens en na de groeicyclus weer in de bodem terecht. Het moet ook worden vermeld dat hennep per groeiseizoen slechts de helft van de hoeveelheid water nodig heeft dan maïs, een gewas dat op grote schaal wordt gekweekt.

Daarnaast is de daadwerkelijke biobrandstof veel schoner dan onze huidige opties. Van hennep gemaakte brandstof is biologisch afbreekbaar en produceert bij verbranding niet dezelfde giftige chemicaliën. Het resultaat is veel minder schade voor ons milieu.

HENNEP IS EFFICIËNT

Hennep kan in bijna elk klimaat worden gekweekt en het groeit sneller dan elk ander gewas dat momenteel wordt gebruikt. In 100 dagen kan hennep wel 4 meter hoog worden. Daarnaast is het kweken van hennep gemakkelijk omdat het veel minder vatbaar is voor ongedierte en ziektes. De hoeveelheid olie per plant is twee keer zo hoog als koolzaad en de opbrengst is 2,5 keer hoger dan bij het kweken van lijnzaad. Dit maakt hennep een van de meest efficiënte gewassen en het kost minder tijd, moeite en geld om een product te produceren waarvan biobrandstof kan worden gemaakt.

HENNEP IS VEELZIJDIG

Van hennep kan zowel biodiesel als ethanol/methanol worden gemaakt. Biodiesel wordt geproduceerd door de olie uit de zaden te persen, terwijl ethanol of methanol wordt gemaakt van de gefermenteerde stelen en andere plantenresten. Hennepbrandstof kan worden gebruikt in bijna elke dieselmotor, na een kleine en simpele aanpassing. Daarnaast kunnen de andere producten van de plant worden gebruikt in andere industrieën, zoals al vermeld is in de introductie, dus er wordt geen materiaal verspild.

Hennep

DUS, WAAR ZIT HET ADDERTJE?

Het enige echte nadeel van hennep als biobrandstof is het gebrek aan economische concurrentiekracht, vanwege de minimale productie-omvang. Maar dit nadeel kan worden overwonnen: Als de wereld cannabis legaliseert, zal ook industriële hennep veel toegankelijker worden. Het is het meest kostenefficiënte en waardevolle brandstofgewas dat we hebben. We hebben een geweldige oplossing voor handen om de verwoesting van onze planeet te stoppen, dus laten we de wereld van brandstof voorzien met hennep!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.