Veel cannabis-liefhebbers hebben hier misschien nog niet van gehoord, maar je kunt jouw marijuana vrij gemakkelijk in een tinctuur maken met alcohol. Ja, dat klopt - met alcohol! Ze lijken misschien volledige tegenpolen, maar wees gerust, ze werken hier briljant samen.

Dit is een geweldige methode voor een rookloze consumptie, die veel voordelen heeft ten opzichte van andere manieren om cannabis te consumeren. De cannabis tinctuur is ook bekend onder de naam "groene draak", en het gebruik ervan is niets nieuws - voor het verbod, was dit de meest populaire vorm van cannabis medicijn. Hoewel het nog steeds onderschat wordt, maakt het nu in de dagen van de groeiende legalisatie over de hele wereld, zijn weg terug in de schappen en in de huizen van cannabis-vriendelijke mensen.

HOE MAAK JE CANNABIS TINCTUUR

Zoals hierboven gezegd, is het maken van een cannabis tinctuur niet zo moeilijk - je hebt maar een paar benodigdheden nodig om het te doen.

1. Decarboxyleren van je cannabis. Dit kan extract of bloem zijn. We vinden dat Amnesia Haze hier goed voor werkt.

2. Zet de bereide bloem of extract in een weckpot en meng het met zuivere graanalcohol (ten minste 90%). De minimale verhouding is 1 g bloem per 35 ml alcohol. Sommige mensen gebruiken ongeveer 6g per 35 ml voor een echte krachtige tinctuur, maar het is beter om klein te beginnen en het effect te peilen voordat je dit probeert.

De alcohol is nodig om de cannabinoïden uit het plantenmateriaal af te scheiden; het laat de cannabinoïden eraan binden.

3. Laat het mengsel staan voor ten minste een paar weken tot 2 maanden. Bewaar het in een droge plaats en schud het voorzichtig één keer per dag. De juiste hoeveelheid tijd is nog steeds ter discussie. Het zal waarschijnlijk een paar pogingen vergen om de tinctuur te maken die het beste is voor jou.

Stap 4: Na de periode van het weken, hou je groene, cannabis-toegediende alcohol over. Zeef het mengsel en doe het in een donkerbruin medicijnflesje met een druppelaar-deksel. Daarmee houd je de cannabinoïden veilig opgeslagen, en de druppelaar zorgt voor een eenvoudige dosering.

Nu kun je de tinctuur bewaren op een koele en donkere plek. Het zal zeer lang duren voordat het zijn potentie verliest.

Als alternatief, als je geen alcohol wilt gebruiken, kun je gebruik maken van plantaardige glycerine. Het duurt echter langer voor cannabinoïden om eraan te binden, en zal minstens 2 maanden opslag nodig hebben.

DOSERING EN EFFECT

Een cannabis tinctuur is één van de beste manieren om cannabis te consumeren. Je kunt het ofwel nemen als een paar druppels onder de tong, of toedienen in drank en voedsel. Als je wat inspiratie nodig hebt voor een aantal smakelijke recepten, hebben we een aantal cannabis eetwaren recepten waar je misschien in geïnteresseerd bent.

> De top 5 eenvoudige cannabis recepten voor een lekkere buzz

Wanneer je je tinctuur sublinguaal neemt (onder de tong), start met een druppel of twee. Dit moet onder de tong worden gehouden gedurende enkele minuten voor het doorslikken. Het membraan onder de tong is dun en kan een gedeelte van de cannabinoïden passeren in de bloedbaan. Als zodanig kunnen de effecten beginnen na 15-45 minuten. Daarentegen, kan het tot 90 minuten duren wanneer je iets eet of drinkt met marijuana, aangezien het door het spijsverteringsstelsel moet gaan. Als je eenmaal hebt gevoeld hoe het je beïnvloedt, kun je de dosis aanpassen aan wat jij wilt.

DE VOORDELEN TEN OPZICHTE VAN ANDERE CONSUMPTIEMETHODEN

Als je nog steeds niet overtuigd bent van de marijuana tinctuur, hier zijn enkele voordelen:

CANNABIS TINCTUUR1. Het is laag in calorieën! Vergeleken met typische wiet brownies, heeft een tinctuur weinig calorieën. Dit is goed als je op je gewicht wilt letten, maar toch cannabisproducten wilt nemen.

2. Het is discreet - druppel gewoon een druppel waar je maar wilt! Je hoeft het niet te verbergen of zoeken naar een plek om te roken.

3. Het is snel - 15-45 minuten totdat het effect heeft! Met eetwaren of drank, moet je twee keer zolang wachten. Bovendien is de dosering beter controleerbaar.

4. Het is potent - de high zal sneller pieken en zal ook langer duren! Roken of verdampen van dezelfde hoeveelheid marijuana kan dit gewoon niet bereiken. Alleen eetwaren kunnen een langduriger effect hebben.

5. In tegenstelling tot isolaat extracties, heeft cannabis tinctuur een ”entourage effect"! De "groene draak" bevat ook veel chlorofyl ook (vandaar de naam), wat ook tal van gunstige eigenschappen heeft. Het is een krachtige antioxidant, onderdrukt de eetlust en reinigt je cellen.

Veel plezier met deze alternatieve methode voor het consumeren van marijuana! Ondanks het gebrek aan rituelen, zoals het rollen van een jointje of een vape sessie, moet het niet worden onderschat. Probeer het en zie voor jezelf!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.