Op het moment dat cannabinoïden de bloed-hersenbarrière passeren, slaan de munchies toe. Het komt maar al te vaak voor dat mensen zich volproppen met nacho's en pizza als ze cannabis gebruikt hebben. Toch kunnen sommigen met eetproblemen baat hebben bij zo'n vreetkick. Denk aan kankerpatiënten die een chemokuur ondergaan of mensen met een eetstoornis. Dit soort vreetbuien kunnen echter ook uitdraaien op ongewenste gewichtstoename, als je er niets aan doet. Ben je op het punt aangekomen dat je graag wat aan de munchies wilt doen? En wil je toch van je wiet blijven genieten? Hier volgen enkele tips en trucs om het vreetmonster de kop in te drukken.

Gerelateerd Artikel
Cannabis En Anorexia

EET GEZONDE TUSSENDOORTJES

Het grootste probleem van de vreetkick is niet zozeer dat je te veel eet, maar dat je te veel slecht voedsel consumeert. De beste oplossing is het eten van lekkere dingen die gezond voor je zijn. Fruit, groenten, misschien wat granola en muesli. Je kunt het internet afstruinen voor gezonde en overheerlijke tussendoortjes, waar moeders doorgaans dol op zijn. Sommige mensen worden lui als ze cannabis roken. Daarom kun je het beste vast wat hapjes voorbereiden voordat je high wordt. Kant en klare hapjes worden echter het vaakst gebruikt. Niemand heeft immers tijd een fantastische curryschotel te bereiden als de high toeslaat. Bereid alles dus goed voor, eet gezonder en geniet!

Munchies Cannabis

TART JE VREETKICK

Wanneer je door een vreetkick overvallen wordt en je hersenen gaan in de vreetstand, zorg dan dat het voedsel buiten bereik is. Je bent bijvoorbeeld aan het hiken met een stel vrienden en jullie roken wiet. Nu kun je de koelkast niet plunderen omdat die niet in de buurt is. Kraak alleen geen blokhut om de koelkast te overvallen. Onbekende, wilde besjes kun je beter ook niet eten. Als je thuis bent, verstop je al het voedsel dat in de "munchiecategorie" valt. Doe dat op een plek waar je er lastig bij kunt. Op die manier denk je, als je ontspannen en high bent, "ik blijf mooi zitten waar ik zit". Tenzij je iemand bent die bergen beklimt als daar eten te vinden is. Blijf dan doorlezen.

VERMAAK JEZELF

Doe leuke activiteiten waar je plezier uit haalt. Zolang je er maar niet door aan eten moet denken. Lees een boek, beoefen yoga, mediteer, doe een dansje of iets anders wat je leuk vindt. Van cannabis kun je ook creatieve buien krijgen. De kunstenaar in je komt daarbij bovendrijven. Denk daarom eens aan schilderen, tekenen of muziek maken. Ga alleen geen pannenkoeken beschilderen, want daar zou je de munchies van kunnen krijgen. Tenzij je echt geen talent hebt en je pannenkoek er als een schoenzool uitziet. In dat geval; blijf in jezelf geloven en stug volhouden. Kunst is lijden.

Creativiteit en cannabis

POETS DE COOKIE SMAAK WEG

Soms worden de munchies veroorzaakt door de heerlijk smaak die je in je mond hebt. Als je net een Cookie soort hebt gerookt en high bent geworden, moet je steeds maar aan koekjes denken. Dat smaakt naar meer, denk je al snel. Je zou daarom kunnen proberen je tanden te poetsen voordat je high wordt. Het is goed voor je gebit, je krijgt een frisse adem en de koekjessmaak verdwijnt uit je mond. Ook smaakt eten heel erg vreemd als je net je tanden hebt gepoetst en toch de koelkast induikt.

PROBEER VERSCHILLENDE STRAINS

Elke strain heeft een uniek effect. Van de een krijg je dan ook sneller een vreetbui dan van de ander. Sommige blogs en artikelen beweren dat strains met een verhoogd CBD- en THCV gehalte goed zijn ter voorkoming van de munchies. Wetenschappelijk valt echter nog een hoop te onderzoeken. Probeer gewoon een paar verschillende strains en onthoud van welke je geen vreetbui hebt gekregen.

CBD Ratio Concentratie

DRINK VOLDOENDE

Mensen verwarren dorst wel eens met honger. Het is dan ook een goed idee om een glas water te drinken en even te wachten. Beoordeel dan of je alsnog de koelkast wilt plunderen. Van water krijg je tijdelijk een vol gevoel. Veel mensen die minder willen eten, drinken dan ook vaak een groot glas water voordat ze aan een maaltijd beginnen. Dezelfde gedachtegang kan op de vreetkick worden toegepast. Bovendien is het altijd verstandig om voldoende te drinken als je wiet gerookt hebt. Met name tijdens de hete zomermaanden.

CONCLUSIE: VREETAANVAL AFGESLAGEN

Je weet nu hoe je je moet weren tegen de munchies. Dus stap snel in de wereld die cannabis heet en ga gezonder eten. Het doel is een gezonde relatie op te bouwen met voedsel. We worden momenteel namelijk gebombardeerd met reclames die willen dat iedereen ijsklontjes gaat eten. Of die beweren dat voedsel een soort bedreiging voor de mensheid is. Je hoeft jezelf echter helemaal niets te ontzeggen. Doe wel alles met mate. Geniet van je high, de prettige sensatie en een overheerlijke sorbet en granola - alleen niet te veel.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.