Het verband tussen cannabis en kanker wordt steeds duidelijker nu onderzoek naar het kruid steeds omvangrijker wordt. Misschien wel een van de grootste ontdekkingen op dit gebied omvat de ontdekking van het endocannabinoïde-systeem, en hoe samenstellingen in de cannabis een duidelijk en specifiek effect hebben op aspecten van het menselijk lichaam. Een ander is de ontdekking die aantoont dat cannabinoïden zoals THC en CBD goede resultaten kunnen opleveren bij de behandeling van tumoren. Behalve deze geweldige werking wordt cannabis inmiddels ook erkend als medicinaal kruid, dat de verschrikkelijke bijwerkingen van een conventionele behandeling tegen kanker kan helpen verlichten: chemotherapie.

WAT IS CHEMOTHERAPIE?

Chemotherapie is een conventionele manier om te pogen kanker te behandelen door middel van het gebruik van bepaalde medicijnen die erop gericht zijn de kankercellen in het menselijk lichaam te vernietigen. Er zijn bijzonder veel medicijnen voor chemotherapie, en sommige worden gecombineerd gebruikt. Ook worden ze gebruikt bij andere methoden, zoals bestraling, die weer andere vervelende bijwerkingen hebben. De medicijnen van chemotherapie vernietigen de lichaamscellen die zich willen splitsen waardoor er twee nieuwe cellen ontstaan.

De achterliggende gedachte is dat, omdat kankercellen zich vaker splitsen dan gewone cellen, ze eerder beschadigd zullen worden dan de gewone cellen. Sommige van deze medicijnen treden op door het controlecentrum van de cellen te beschadigen, terwijl andere de chemische celprocessen verstoren.

De problemen van chemotherapie zijn algemeen bekend omdat deze medicijnen ook de normale gezonde cellen aanvallen. De bedreigde gezonde cellen bevinden zich onder meer in de mond, bloed, spijsverteringssysteem en het haar. Om een voorbeeld te geven, in de Verenigde Staten faalt chemotherapie bij de meeste behandelingen tegen kanker. Dit is er misschien de oorzaak van dat veel mensen nu hun heil zoeken in alternatieve en natuurlijke oplossingen voor de behandeling van kanker. Dit bestaat onder meer uit zuivere en potente extracten van cannabis-olie met hoge concentraties THC en CBD.

Dr. Leonard Coldwell verklaarde: "Als je een tuin hebt met bloemen, planten en een beetje onkruid, en je gebruikt Agent Orange om het uit te roeien, dan hoop je maar - als het eenmaal dood is - dat de gewenste planten en bloemen weer terugkomen". Hij voegt eraan toe: "Ze bombarderen het totale systeem en zeggen vervolgens dat de kanker vermindert".

Zo'n verschrikkelijke behandeling kan bijwerkingen veroorzaken zoals pijnklachten, moeheid, bloedafwijkingen, pijnlijke mond en keel, misselijkheid en braken, en buikloop, om er maar enkele op te noemen. Dit is echter waar cannabis weer in beeld verschijnt. De plant bevat bepaalde eigenschappen die een uitgelezen tegenwerking bieden tegen enkele van de verschrikkelijke bijwerkingen die door chemotherapie veroorzaakt worden.

Le cellule tumorali spaccatura cannabis countereffect

HOE CANNABIS KAN HELPEN

Cannabis lijkt zo goed in staat de bijwerkingen van chemotherapie aan te pakken dat farmaceutica op basis van cannabis tegenwoordig alom verkrijgbaar zijn. Synthetische cannabinoïden zoals Dronabinol en Nabilone worden gebruikt om de misselijkheid en het braken die door chemotherapie veroorzaakt worden te verminderen. Deze synthetische medicijnen zijn ontwikkeld naar voorbeeld van THC, het psychoactieve cannabinoïde dat zich in de marihuana bevindt.

Een werkstuk met de titel "Cannabinoïden voor het beheersen van misselijkheid en braken veroorzaakt door chemotherapie[1]: systematisch kwantitatieve beoordeling", gepubliceerd in het British Medical Journal, was gericht op het onderzoek van anti-emeticum, of de effecten van vermindering van misselijkheid en braken veroorzaakt door cannabinoïden. De auteurs stellen dat de geteste cannabinoïden effectiever waren voor het verminderen van misselijkheid en braken dan menig ander anti-emetisch middel.

De onderzoekers concludeerden, "...de cannabinoïden die hier besproken werden waren lichtelijk beter dan conventionele anti-emetica na de chemotherapie, en de patiënten waren er zeer lovend over". De auteurs mekten op dat de bijwerkingen van cannabinoïden beperkingen oplevert voor algemeen gebruik, maar tevens verklaarden ze: "Bij bepaalde patiënten kunnen cannabinoïden gebruikt worden als een stemmingsverbeteraar voor de door chemotherapie veroorzaakte misselijkheid".

MEER BEWIJZEN

Het National Cancer Institute[2] of the United States verklaart bovendien: "Cannabis en cannabinoïden zijn in een klinisch laboratorium onderzocht op de werkzaamheid tegen pijn, misselijkheid en braken, angst, en het verlies van de eetlust", eraan toevoegend dat, "Cannabis en cannabinoïden kunnen grote voordelen bieden bij het behandelen van de symptomen van kanker of de bijwerkingen van kankerbehandelingen". Er bestaat toenemende belangstelling voor de behandeling bij kinderen met symptomen zoals misselijkheid met cannabis en cannabinoïden, hoewel de onderzoeken beperkt zijn".

Van de cannabinoïde-receptoren die zich in de hersenen bevinden word verondersteld dat ze een rol spelen bij de beheersing van misselijkheid en braken, en THC kan effect hebben op die receptoren, en de misselijkheid helpen te voorkomen die veroorzaakt wordt door bepaalde soorten chemotherapie.

cannabinoïde-receptoren misselijkheid braken kanker cannabis

GEDATEERDE WETGEVING

Jammer, en hypocriet genoeg, merkt dezelfde informatiepagina van deze website ook op dat marihuana in heel Amerika illegaal is, hoewel sommige staten zelf de wetgeving aangepast hebben.

EETLUST

Cannabis kan een nuttig effect hebben op mensen die chemotherapie ondergaan vanwege de eetlust-opwekkende eigenschappen. Proeven met dieren hebben aangetoond dat THC en andere cannabinoïden de eetlust opwekken, en daarom dus ook patiënten kan aanzetten om voedsel tot zich te nemen, hoewel ze geen trek hebben en zich misselijk voelen.

PIJN

Cannabis werkt ook als pijnbestrijder. De cannabinoïde-receptoren bevinden zich in de hersenen, ruggengraat en de zenuwuiteinden. Ze werken ook ontstekingsremmend en dat vermindert ook de pijn. Het National Institute of Health verklaart tevens: "Studies bij dieren hebben aangetoond dat cannabinoïden zenuwproblemen (pijn, gevoelloosheid, tintelingen, zwelling, en spierzwakte) kunnen helpen voorkomen die door sommige soorten chemotherapie veroorzaakt worden.

CANNABIS HEEFT FANTASTISCHE MOGELIJKHEDEN

Hoewel het nog steeds illegaal is, is de toenemende wetenschappelijke kennis van de werking van cannabis en cannabinoïden, en hun rol bij de behandeling tegen kanker en de gevolgen van chemotherapie, niet langer te ontkennen. Cannabis is overduidelijk een goede, natuurlijke keuze als een kruidentherapie voor hen die een vreselijke ervaring ondergaan die chemotherapie kan veroorzaken. Hoewel sommigen zullen aanvoeren, en de kennis aanwezig is die dit ondersteunt, dat chemotherapie niet werkt, en dat cannabis alleen de mogelijkheid biedt om deze ziekte uit te roeien.

 

External Resources:
  1. Tramer MR, Carroll D, Campbell FA, Reynolds DJ, Moore RA, McQuay HJ. Cannabinoids for control of chemotherapy induced nausea and vomiting: quantitative systematic review. BMJ 323: 16-21 https://www.researchgate.net
  2. Cannabis and Cannabinoids (PDQ®)–Patient Version - National Cancer Institute https://www.cancer.gov
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.