🤯 Autoflower Madness: pak tot wel 50% korting  ⏤ BESPAAR NU 🔥

 🤯 Autoflower Madness: pak tot
wel 50% korting
 ⏤ BESPAAR NU 🔥

By RQS Editorial Team

GEZONDE MUNCHIES BESTAAN ECHT

Medicinale cannabis patiënten verwelkomen de munchies vaak, omdat ze dan eindelijk kunnen genieten van een maaltijd. Maar de munchies zijn soms problematisch voor de standaard stoner, al zijn er altijd een paar die elk excuus aangrijpen om junkfood naar binnen te proppen. Maar je hoeft niet voortdurend naar ongezonde snacks te grijpen als die vreetkick toeslaat. We bespreken een aantal verrukkelijke en gezonde opties.

WAAR IS HET VLEES?

Hamburgers zijn favoriet als de munchies toeslaan. Maar is zo'n middernachtelijk bezoekje aan je plaatselijke snackbar voor een vet stukje dubieus vlees echt verstandig? Altijd druipend met saus, geplet tussen een oud broodje? Tuurlijk, misschien smaakt het zalig op het moment zelf. Soms is ook dat het geval niet, maar heb je gewoon enorme trek. Het punt is dat het allesbehalve voedzaam is en meestal heb je er later spijt van.

Gras gevoerd rundvlees is een geweldig alternatief. Voor de prijs van een portie fastfood eet je thuis een feestmaal. Je leest het goed: het beste rundvlees is afkomstig van runderen die vrij kunnen grazen. En dus niet van dieren die gehouden worden in de bio-industrie.

Een dikke, sappige biefstuk of gezonde hamburger die je binnen enkele minuten op tafel hebt, is niet slecht voor het milieu of je dieet. Uiteraard betaal je iets meer voor biologisch vlees. Maar als je het zelf bereidt, is het echt goedkoper dan een tripje naar McDonald’s.

Tel je reiskosten en de kosten van een teleurstellend maaltje maar bij elkaar op. Verrassend genoeg ben je meer kwijt dan voor goed vlees uit de supermarkt. Iedereen kan een hamburger grillen en je proeft echt het verschil als je van een gras gevoerde biefstuk smult. Verander je in een heuse carnivoor onder invloed van de munchies? Ga dan voor het beste vlees en niet een willekeurige slappe hap.

Gelukkig Gras Gevoed Rundvlees

EEN STUK FRUIT IS GEZONDER DAN EEN SAPJE OF SMOOTHIE

Dat gezonde sapje of die smoothie is eigenlijk niet zo gezond. Het vult ook niet, tenzij je er een paar liter van drinkt. Vezelrijk vers fruit is een veel beter alternatief. Wist je dat een glas sinaasappelsap meer suiker bevat dan een blikje cola? Vruchtensappen en smoothies zitten bomvol suiker, vaak meer dan 10 theelepels per glas.

Wanneer het fruit wordt gepureerd, kan je lever al die fructose niet verwerken. Het blijft dus in je lichaam hangen en verandert in vet. Een stuk fruit vult meer, terwijl je lang niet zoveel suiker consumeert. Het beste is nog wel dat er geen gunstige antioxidanten, vezels of vitaminen verloren gaan als je kiest voor echte vruchten. Zoetekauwen genieten van een bakje blauwe bessen, frambozen, aardbeien en watermeloen als de vreetkick toeslaat.

BROOD IS NIET PER SE SLECHT VOOR JE

Brood heeft een slechte reputatie. Recentelijk is door archeologen in noordoostelijk Jordanië een stukje toast ontdekt van 14.000 jaar oud. Dit suggereert dat brood mogelijk onderdeel is van het “Paleo-dieet”. Het lijkt erop dat de vroegere jagers-verzamelaars voor de komst van landbouw al brood bakten en aten.

Een sandwich is een populaire optie voor een gevalletje van de munchies en je hoeft je echt niet schuldig te voelen omdat je brood eet. Maar grijp nu niet gelijk naar een heel witbrood. Volkoren brood blijft de betere keuze. Houd je ook een beetje in met sausjes en vermijd bewerkte vleesproducten.

Er is een groot verschil tussen een gezond broodje en een broodje in Elvis-stijl, met pindakaas, jam en gebakken banaan. Kies liever voor magere kipfilet met verse sla, tomaten en een likje mayonaise.

Gezonde Granen

SNOEP VERSTANDIG MET ONTBIJTGRANEN

Een kom ontbijtgranen gaat er op elk moment van de dag wel in. Maar cornflakes met suiker of chocolade zijn echt niet gezond. Sterker nog, de meeste ontbijtgranen zijn ontzettend ongezond. Ze barsten namelijk met suikers en kunstmatige ingrediënten. Maar met een beetje speurwerk, vind je echt wel iets in de supermarkt. Heb je echt zoete trek, probeer dan wat muesli of cornflakes zonder suiker en maak er zelf een prachtige creatie van.

In plaats van volle melk, kies je yoghurt of magere melk. Voor een echte zoete traktatie, giet je wat honing over gezonde muesli. Dit is nog altijd beter dan die ontbijtgranen vol zoetstoffen. De toevoeging van wat fruit is een andere optie om je zoete trek te stillen.

DE JUISTE SOORT REPEN OM OP TE KAUWEN

Met een Mars-reep per dag kom je niet ver. Regelmatig bergen snoepgoed wegwerken, kost je later mogelijk je voet of in elk geval wat tenen. Vind je dit moeilijk te geloven? Vraag het maar aan mijn oom met diabetes en acht tenen. Vervang de chocola liever voor een meer vullende proteïnereep. Je hoeft echt geen gewichtheffer te zijn om energierepen te eten. Sommigen smaken echt goed en stillen je trek. Je bestrijdt de munchies en ze zijn beter voor je dan grote hoeveelheden suikers en koolhydraten die zelfs marathonlopers niet kunnen verbranden.

By Top Shelf Grower

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.