Hennepzaden bevatten veel voedingsstoffen en barsten met plantaardige proteïnen, omega-3 vetzuren en vitamines. Probeer deze 3 recepten en maak zelf thuis overheerlijke hennepzaad delicatessen.

Hennepzaden zijn een cadeautje van Moeder Natuur en worden vaak onderschat als voedingsbron. Ze bieden een natuurlijke mix van eenvoudig verteerbare proteïnen, essentiële omega-3 vetzuren, vitaminen en enzymen met een relatieve afwezigheid van suiker, verzadigde vetten en zetmeel. Een hennepzaadje bestaat voor ongeveer 33% uit proteïnen, de onmisbare bouwstenen van het menselijk lichaam. Mogelijke gezondheidsvoordelen van het eten van hennepzaad zijn: Verlaagd cholesterol en bloeddruk, toegenomen en aanhoudende energie, gewichtsverlies, sneller herstel van ziekten, minder ontstekingen en verbeterde circulatie van het immuunsysteem. Daarnaast hebben hennepzaden een nootachtig smaakprofiel waarmee je overheerlijke snacks en gerechten maakt. hier zijn drie recepten voor hennepzaad, waarmee je de dag doorkomt zonder compromissen als het gaat om je proteïne inname. Eet smakelijk!

1. KNAPPERIGE HENNEPZAAD MUESLI (ONTBIJT)

Met een lekkere muesli begin je de dag altijd goed, maar veel commercieel verkrijgbare merken hebben de neiging te overdrijven als het gaat om suiker, zelfs diegenen die als gezond worden aangemerkt. Dit recept voor knapperige hennepzaad muesli, biedt een alternatief met aanhoudende effecten, wat betekent dat je tot de lunch geen trek meer hebt.

INGREDIËNTEN

• 150 gram gepelde hennepzaden

• 360 gram gewalste haver

• 75 gram roggevlokken

• 100 gram amandelen

• 50 gram hazelnoten

• 70 gram zonnebloempitten

• 75 gram sesamzaadjes

• 35 gram lijnzaad

• 80 ml hennepzaad olie

• 60 ml honing

• 1 theelepel vanille extract

• 0,5 theelepel kaneel

• 0,5 theelepel zout

INSTRUCTIES

Allereerst heb je een grote kom nodig waar je alle droge ingrediënten in mengt. Voel je vrij de muesli en dit recept aan te passen door ingrediënten te kiezen die je lekker vindt. De volgende stap is het mengen van de "natte" ingrediënten in een aparte kom, dus de olie en de honing, en deze mix op smaak te maken met vanille, kaneel en een snufje zat. Nu giet je de natte mix (olie & honing) over je droge mix (de rest) en meng het geheel goed door. Verwarm je oven voor op 120 C° en verdeel het mengsel op een bakplaat. Bak gedurende 2,5-3 uur en roer elk half uur. Je zelfgemaakte muesli is klaar wanneer het droog en gelijkmatig bruin van kleur is. Laat het afkoelen en bewaar in een afgesloten bakje in je koelkast.

 hennepzaad recepten

2. HENNEP PESTO (LUNCH)

Het is bijna tijd voor de lunch en we hebben de meeste energie uit de hennepzaad muesli van vanmorgen gebruikt. Het is nu tijd om na te denken over een maaltijd die de energie aanvult, zonder een gevoel van slaperigheid in de middag op te wekken. Het volgende recept op ons menu is Hennep Pesto, waarvan kan worden genoten met pasta, rijst of salade, maar ook als aanvulling op een zelfgemaakte pizza of simpelweg op een boterham. Wat hennepzaad pesto zo geweldig maakt voor de lunch is de grote hoeveelheden proteïnen en het feit dat je het binnen enkele minuten maakt.

INGREDIËNTEN

• 40 gram verse basilicumblaadjes

• 60 gram gepelde hennepzaden

• 50 gram Parmezaanse Kaas

• 2 teentjes knoflook

• 0,5 theelepel zout

• 60 ml Extra Virgin Olijfolie

INSTRUCTIES

Het maken van pesto is snel en eenvoudig. Was en droog de basilicumblaadjes en doe ze in een blender met de gepelde hennepzaden, parmezaanse kaas, knoflook en zout. Blend alle ingrediënten en voeg langzaam de olijfolie toe om een gladde pasta te maken. Zorg ervoor dat je de pesto in de koelkast bewaart, in een afgesloten bakje en gebruik het binnen enkele dagen. Opmerking: Als je basilicum niet zo lekker vindt, kan je zongedroogde tomaten gebruiken en een rode pesto maken.

3. HENNEPZAAD ZOMERSE SALADE (DINER)

Het eten van een verse hennepzaad salade voor het diner heeft voordelen. De maag heeft iets te verwerken zonder te verzadigd te voelen, wat soms de oorzaak is van slapeloosheid en rusteloosheid in de avond. Deze zomerse salade is een vitaminebom, verrijkt met een goede hoeveelheid proteïnen van de gepelde en rauwe hennepzaden.

INGREDIËNTEN (GROENTEN)

• 175 gram mais

• 1 Tomaat

• 2 Uien

• 225 gram komkommer

• 1 Rode paprika

• 1 eetlepel dille

• 3 eetlepels gepelde hennepzaden

INGREDIËNTEN (DRESSING)

• 75 gram avocado

• 1 teentje knoflook

• 2 eetlepels citroensap

• 3 eetlepels water

• 1 eetlepel hennepzaad

• 0,25 theelel zout

• 1 eetlepel gist

INSTRUCTIES

De eerste stap om je zomerse hennepzaad salade te bereiden, is het hakken van de groenten en ze in een grote kom te doen. Voor de dressing, kan je ofwel een blender gebruiken of de ingrediënten met de hand mengen in een kleinere kom. De laatste stap is het toevoegen van de dressing aan de groentesalade en rauwe, ongepelde hennepzaden erbovenop strooien. Je hebt nu een verfrissend, gezond en met hennepzaad verrijkt diner gemaakt. Eet smakelijk!

Winkelmand

Inbegrepen GRATIS producten

Uw winkelmand bevat geen producten.

Verzendkosten € 0.00
Totaal € 0.00

Afrekenen