By Steven Voser

Cannabis verdient een speciaal plekje in de keuken. Er zijn ontelbare manieren om je favoriete gerechten te verrijken met een gezonde dosis wiet. Of je nu kiest voor zoete klassiekers als brownies of hartige delicatessen als butter chicken.

Tot op heden was het heel gebruikelijk om je wiet te verwerken in boter of olie. Maar nu hebben cannabis koks een nieuwe manier bedacht om met cannabis te koken: cannabis suiker.

Zo maak je het.

KOKEN MET CANNABIS: DE BASIS

Voordat we uitleggen hoe je cannabis suiker maakt, is het belangrijk eerst de basis te bespreken van het koken met cannabis.

Een van de meest belangrijke stappen van het koken met cannabis is decarboxylatie. Hiermee wordt bedoeld dat je de cannabis gedurende 35-40 minuten moet bakken op een lage temperatuur. Hierdoor wordt THCA (een zure, niet-psychoactieve verbinding die in levende cannabisplanten zit) omgezet in THC. Dit is de actieve psychoactieve verbinding waar je stoned van wordt. En daarvoor ben je tenslotte hier, toch?

De meest belangrijke factor voor correcte decarboxylatie is hitte. De hitte breekt in feite de voorloper THCA af tot THC. Bij het decarboxyleren van cannabis, moet je ervoor zorgen dat de temperatuur in je oven niet hoger oploopt dan 120°C/250°F, anders riskeer je het afbreken van THC en het verlies van kracht.

Koken Met Cannabis Suiker

HOE JE WIET SUIKER MAAKT

Wiet suiker is ideaal om je favoriete zoete gerechten te verbeteren. We leggen uit hoe je het zelf thuis kunt maken.

INGREDIËNTEN

 • 3 gram cannabis
 • 120ml alcohol met een hoog promillage, zoals Everclear
 • 100g kristalsuiker

WERKWIJZE

 1. Vermaal of snijd je cannabis totdat het een grove consistentie heeft. Verdeel het over een bakplaat met bakpapier en bak je cannabis gedurende 35-40 minuten op 120°C/250°F. Zorg ervoor dat de temperatuur nooit hoger oploopt.
 2. Verlaag de temperatuur van de oven naar 93°C/200°F. Doe de gedecarboxyleerde cannabis in een pot en giet er alcohol overheen. Draai het deksel op de pot en zorg ervoor dat hij goed afgesloten is.
 3. Schud de pot elke 5 minuten en herhaal dit vier keer. Zeef vervolgens de vloeistof door een kaasdoek in een schone kom. De plantenmaterie mag je daarna weggooien.
 4. Meng suiker in de gezeefde alcoholoplossing. Verdeel dit mengsel in een glazen ovenschaal. Bak de oplossing in de oven op 93°C/200°F. Roer hierbij regelmatig tot de alcohol verdampt is en de suiker een gouden kleur heeft gekregen.

Cannabis Suiker Met Thee

HET GEBRUIK VAN CANNABIS SUIKER

Je kunt je cannabis suiker op dezelfde wijze gebruiken als standaard suiker. Hier zijn echter nog wat ideeën om met cannabis suiker aan de slag te gaan in de keuken:

 • Doe het in je koffie of je favoriete thee 
 • Zoet er je pap mee in de ochtend
 • Maak siroop met cannabis voor cocktails en drankjes 
 • Meng met kaneel en strooi het over een donut of churros 
 • Gebruik het om standaard suiker te vervangen in je favoriete toetjes

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.