By Marguerite Arnold

Een van de meest geweldige dingen aan cannabis is dat het zo veelzijdig is. De wereld van edibles is echter nog een onontgonnen gebied. Dit heeft deels te maken met de snelheid van legalisatie, maar ook met het feit dat mensen gewoon niet goed weten hoe ze met cannabis moeten koken.

Een van de gemakkelijkere manieren om je edibles te voorzien van cannabinoïde zaligheid, is het maken van cannaboter of olie. Er zijn echter ook andere mogelijkheden. Cannabis siroop wordt vaak vergeten, maar is een zeer verrukkelijke optie. Het is ook makkelijk om te maken. Als je het eenmaal in huis hebt, kan je het gebruiken als basis voor THC-infused drankjes, zoals thee en limonade maar bijvoorbeeld ook een killer canna-cocktail.

WAT HEB JE NODIG?

  • 700ml gefilterd water
  • 600g fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepels plantaardige glycerine (verkrijgbaar bij de meeste reformhuizen)
  • 2g gehakte/gemalen cannabis 
  • 1 pot of fles
  • 1 steelpan
  • Zeef of kaasdoek

HOE MAAK JE HET?

Voeg de suiker en water toe aan de steelpan. Breng aan de kook.

Roer totdat de suiker volledig is opgelost en voeg nu de cannabis toe. Zet het deksel op de pan en laat het mengsel gedurende 20 minuten zachtjes koken. Dit is de meest belangrijke stap omdat de hitte de cannabis zal decarboxyleren en de THC wordt overgedragen aan de siroop.

Om te voorkomen dat de vloeistof te heet wordt, laat je de vloeistof langzaam sudderen.

Na 20 minuten zet je de hittebron lager. Voeg nu de glycerine toe.

Laat het mengsel nog 5-6 minuten sudderen en houd een oogje op de pan. Haal het deksel van de pan en roer elke minuut.

Haal de pan van de hittebron. Giet de hete siroop voorzichtig door de zeef of het kaasdoek in je pot of fles. Neem hier de tijd voor. Het is de bedoeling dat je al het plantenmateriaal uit de siroop verwijdert. Daarnaast moet je natuurlijk zorgen dat je jezelf niet verbrandt.

Laat het mengsel afkoelen. Het mengsel zal waarschijnlijk iets zijn ingedikt, maar je moet ongeveer 700ml siroop hebben.

Recept van cannabis in siroop

TOEPASSINGEN

Er zijn oneindig veel toepassingen voor deze verrukkelijke siroop. Gebruik het als aanvulling op diverse gerechten, zoals pannenkoeken of ijs. Onthoud dat je niet meer dan 10mg per portie moet eten.

Je kan je creativiteit trouwens ook loslaten op cocktails. Canna-siroop is de perfecte aanvulling op alcoholvrije, maar smakelijke brouwsels die verrukkelijke effecten opwekken. Wie heeft er alcohol nodig?

Voor een ontzettend lekkere, verfrissende, zomerse lekkernij, giet je gewoon koolzuurhoudend water, wat vruchtensap en een scheutje canna-siroop in een glas en geniet!

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.