By Steven Voser


Wiet brownies zijn een klassieke stoner traktatie. Het kan echter best een beetje overweldigend zijn om ze zelf te bakken, vooral als je onbekend bent met de geweldige wereld van het koken met cannabis.

In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten om zelf geweldige brownies te maken. Allereerst gaan we in op de wetenschap achter wiet brownies. Vervolgens bespreken we hoe je cannaboter en -olie moet maken. Tot slot delen we een van onze meest favoriete recepten.

Je zit dus gebakken met deze gids!

CANNABIS BROWNIES, DE BASIS

Wiet brownies behoren ongetwijfeld tot de meest iconische edibles ooit. En hoewel onervaren bakkers misschien een beetje geïntimeerd zijn, is de wetenschap achter cannabis brownies eigenlijk heel simpel.

THC en een aantal andere cannabinoïden zijn in vet oplosbaar, wat betekent dat ze kunnen worden geabsorbeerd door vette stoffen. In alle recepten voor cannabis brownies wordt gebruik gemaakt van deze eigenschap door vet (meestal boter of olie) te verrijken met wiet.

Dit is ongelooflijk gemakkelijk. Je hebt alleen een bron van vet nodig, een fornuis waarvan je de hitte kunt temperen en iets om het plantenmateriaal uit het vet te filteren (zoals een kaasdoek). Maar natuurlijk ook cannabis van topkwaliteit.

Hieronder ontdekken we twee simpele manieren om THC en ander lekkers toe te voegen aan je brownies, via boter of kookolie.

Zodra je je boter of olie hebt verrijkt, vind je aan het eind van dit artikel een recept voor verrukkelijke brownies die keihard inslaan en zelfs indruk maken op de meest doorgewinterde stoner.

Cannabis Voor Brownie Recept

CANNABOTER MAKEN

Cannaboter is de ruggengraat van ontelbare cannabis edibles. Het is een onmisbaar ingrediënt dat kan worden gebruikt om elk gerecht te voorzien van een heilzame dosis wietachtige zaligheid. Denk aan klassiekers als brownies en koekjes, maar ook aan de meer moderne, hartige favorieten, zoals butter chicken.

Helaas zijn er meer cannaboter recepten op het internet dan sterren aan de hemel, wat het lastig maakt een betrouwbaar recept te vinden, vooral als je weinig ervaring hebt met het koken met cannabis.

Maar maak je geen zorgen, want hier is een onfeilbare methode om cannaboter te maken waarbij je nooit de fout in kunt gaan. En dan bedoelen we ook echt nooit. Als je nog een alternatief zoekt, dan kun je dit andere RQS cannaboter recept proberen.

HOE JE CANNABOTER MAAKT

INGREDIËNTEN 

 • 28g cannabis toppen, gemiddeld tot fijn gemalen
 • 1 liter water
 • 450g boter van goede kwaliteit

APPARATUUR 

 • Oven
 • Fornuis
 • Bakplaat en bakpapier
 • Steelpan
 • Kaasdoek
 • Bakje om de boter in te bewaren

WERKWIJZE 

 1. Verwarm de oven voor op 110°C.
 2. Verdeel je gemalen cannabis over een met bakpapier bedekte bakplaat en bak de cannabis ongeveer 30 minuten. Dit proces staat bekend als decarboxyleren en vergemakkelijkt later de infusie. Keer na 15 minuten de cannabis even om.
 3. Breng 1 liter water aan de kook in de steelpan en voeg je boter toe. Roer goed door, laat de boter volledig smelten en vermengen met het water.
 4. Voeg je cannabis toe aan de mix en verlaag meteen de hittebron. Je botermengsel moet slechts zachtjes sudderen.
 5. Laat het mengsel ongeveer 3 uur sudderen, waarbij je regelmatig roert. De mix moet inkoken, waarbij een glanzende, boterachtige textuur ontstaat.
 6. Laat het mengsel afkoelen voordat je het door een kaasdoek in een afsluitbaar, plastic bakje zeeft. Knijp het kaasdoek goed uit om zoveel mogelijk boter te vergaren.
 7. Bewaar de boter in de koelkast tot het hard is. Achtergebleven water scheidt zich van de boter en kan gemakkelijk worden verwijderd met wat keukenrol.

Cannabis Butter Recept

HET MAKEN VAN MET CANNABIS VERRIJKTE OLIE

Het gebruik van boter in je recepten is een geweldige manier om te verzekeren dat je brownies romig en heerlijk smaken.

Niet iedereen is echter dol op de calorieën in de boter. En boter is ook niet geschikt voor veganisten, maar dat betekent niet dat ze de brownie ervaring niet kunnen meemaken.

Want gelukkig is er een gezonder, veganistisch alternatief voor boter en dat is olie.

Hier is een simpele manier om zelf thuis met cannabis verrijkte kookolie te maken.

Let op: we raden aan dat je een milde olie gebruikt voor zoete recepten als brownies, zoals kokosolie. Hier zijn twee alternatieve recepten voor het verrijken van kokos- en olijfolie.

INGREDIËNTEN 

 • 1 kopje cannabis toppen, gemiddeld tot fijn gemalen
 • 1 kopje olie

APPARATUUR 

 • Oven
 • Fornuis
 • Bakplaat en bakpapier
 • Steelpan
 • Kaasdoek
 • Bakje om de olie in te bewaren

WERKWIJZE 

 1. Volg stap 1 en 2 van het hierboven beschreven recept om je cannabis te decarboxyleren.
 2. Verwarm een kleine steelpan op laag vuur. Doe dit ongeveer een minuut voordat je de olie en cannabis toevoegt.
 3. Laat het mengsel ongeveer 3 uur sudderen, waarbij je regelmatig roert. Je kunt een thermometer gebruiken om de temperatuur van de olie te meten. Zorg ervoor dat deze nooit hoger oploopt dan 118°C.
 4. Laat het mengsel afkoelen. Zeef de olie vervolgens door het kaasdoek in een bakje. Knijp het plantenmateriaal goed uit om alle resterende olie te verzamelen.

Chocolate Brownies Cannabis Recept

HET BESTE RECEPT VOOR WIET BROWNIES

Er zijn honderden brownie recepten te vinden. Hier is een van onze favorieten, waarmee je verrukkelijke, fudge-achtige, romige wiet brownies maakt. Wees echter voorzichtig, want het wordt lastig om eraf te blijven.

Onthoud dat deze brownies worden gemaakt met boter. Als je liever geen boter gebruikt, kun je dit vervangen door een gelijke hoeveelheid cannabis olie.

INGREDIËNTEN 

 • 225g chocolade van goede kwaliteit 
 • 170g gesmolten cannaboter
 • 280g suiker
 • 2 eieren
 • 2 theelepels vanille
 • 90g bloem 
 • 30g cacaopoeder
 • 1 theelepel zout

Cannabis Brownie

WERKWIJZE 

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Hak de chocolade in stukken. Smelt de helft en bewaar de rest voor later.
 3. Mix de gesmolten boter en suiker, klop de eieren en vanille erdoor tot het mengsel luchtig en licht van kleur is.
 4. Roer de gesmolten chocolade door het mengsel. Zorg ervoor dat de chocolade niet te warm is, anders stollen de eieren.
 5. Combineer de bloem met de cacao en het zout. Zeef dit mengsel.
 6. Met een plastic spatel roer je de gezeefde, droge ingrediënten door de natte. Let op dat je hierbij niet te lang mixt.
 7. Bak het geheel ongeveer 20-25 minuten.
 8. Geniet!

TOP 3 CANNABISSOORTEN VOOR WIET BROWNIES

WHITE WIDOW

Als je een blower vraagt om een soort te noemen, is de kans dat hij de woorden "White Widow" mompelt behoorlijk groot. Maar waarom? De plant heeft haar sporen verdiend als een van de meest geliefde en legendarische soorten aller tijden. Dit vanwege haar fenomenale smaak, hoge potentie en perfecte balans tussen sativa en indica. Deze legendarische variëteit heeft voor het eerst grip in ons land gekregen. Vervolgens heeft ze zich snel over de hele wereld verspreid. White Widow is een genot om te roken. Maar ze is ook uitstekend voor cannabis brownies. Het terpeen-profiel van de soort verschaft de mix van vleugjes aarde en dennen. Een genetisch profiel van 50% indica en 50% sativa draagt bij aan een gebalanceerde high. Je ervaart zowel mentale stimulatie als lichamelijke ontspanning. Deze perfecte balans betekent een genot voor elke cannabisgebruiker. Een THC-gehalte van 19% zorgt voor een krachtige high die lang aanhoudt.

Bij het maken van wiet brownies, is er niets leuker dan het gebruik van je eigen cannabis. En White Widow is een zeer lonende soort om te kweken. Planten binnenshuis geven een oogst van 450-500g/m² en groeien uit tot een hoogte van 100cm. Buitenplanten in potten en tuinbedden leveren 500-600g/plant op. Deze strekken zich uit tot bijna 2 meter. White Widow geeft de voorkeur aan een warm klimaat, waarin ze haar krachtige toppen ontwikkelt in een bloeiperiode van 8-9 weken.

White Widow

SHERBET QUEEN

Sherbet Queen is een ongelooflijk smaakvolle dame. Hiermee is ze de eerste keuze van veel cannabisgebruikers bij het maken van brownies. Dit komt niet als een verrassing, aangezien deze schoonheid afstamt van de even weelderige Girl Scout Cookies. Door brownies te bakken met deze soort, voeg je smaken van aarde en koekjes toe. Echt een heerlijk rijk dessert! Wanneer je deze brownies consumeert, wees dan voorbereid op een echte trip. Sherbet Queen is voor 85% een indica, waarmee ze je urenlang een stone met cerebrale euforie geeft.

Sherbet Queen is een juweeltje om te kweken en vereist weinig onderhoud gedurende de hele cyclus van zaad tot oogst. Hoewel ze makkelijk te telen is, zijn haar opbrengsten niet zeer groot. Haar kwaliteit maakt echter het gebrek aan kwantiteit goed. Sherbet Queen is zowel binnen als buiten te kweken. Buitenplanten hebben echter een voorkeur voor warme klimaten, zoals dat rond de Middellandse Zee. Deze planten zijn tegen het einde van september of begin oktober klaar voor de oogst.

Sherbet Queen

Sherbet Queen
Pink Panties x Sunset Sherbet
450 - 525 gr/m2
80 - 120 cm
8 - 10 weken
THC: 24 %
Sativa 15% Indica 85%
450 - 500 gr/plant
140-180 cm
Oktober
Helder, Rustgevend, Slaperig, Zwaar

Koop Sherbet Queen

WEDDING GELATO

Wedding Gelato is het liefdeskind van de soorten Girl Scout Cookies, Cherry PieWedding Cake en Gelato. Is gecreëerd met een ongelooflijke smaak in gedachten. Deze dame biedt immense en smaakmakende tonen van zoetheid, aarde en vanille. Beginnende rokers zouden Wedding Gelato met voorzichtigheid moeten gebruiken, vooral in de vorm van edibles. Dit aangezien THC-niveaus van 25% zelfs ervaren rokers naar de stratosfeer schieten. De krachtige high houdt lang aan en dompelt de gebruiker onder in een gelukkige, ontspannen en euforische staat.

Gezien haar opmerkelijke ouders, is dit een krachtige soort die geen probleem heeft om zich aan te passen aan binnen-, buiten- en kasomstandigheden. Binnen leveren de planten ongeveer 350g/m² op, terwijl buitenplanten maximaal 450g/plant opleveren. De bloeitijd van Wedding Gelato varieert, maar ligt meestal rond de 8 weken.

Wedding Gelato

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.