Cannabis en koken gaan hand in hand. Het is een geweldige manier om de liefde voor eten met de liefde voor je vrolijke, groene plantje te combineren. Dus voor diegenen die graag creatief aan de gang gaan in de keuken, hebben we een recept samengesteld om cannabis melk te maken, een overheerlijke lekkernij die zo kan worden gedronken, tot milkshake kan worden verwerkt of als onderdeel van een ander recept kan worden gebruikt. Het is de perfecte cannabis basis.

JE HEBT NODIG

  • Volle melk
  • Cannabis
  • Zeef en kaasdoek
  • De hoeveelheden van elk ingrediënt zullen grotendeels afhangen van jouw tolerantie. Als duimregel geldt echter dat 0,5-1 gram per 250ml melk voor de meesten voldoende zal zijn. Als je meer gebruikt in een standaard joint, dan kan je de dosering per 250ml naar verhouding aanpassen.

Belangrijk: De gebruikte melk moet echt volle melk zijn. Vet is nodig om de cannabinoïden uit je cannabis te binden aan de melk. Kiezen voor magere of halfvolle melk zal minder efficiënt werken.

Het maken van cannabis melk

INSTRUCTIES

  1. Vermaal je cannabis tot een fijn poeder. Hoe fijner het is, hoe beter het door de melk zal worden opgenomen.
  2. Giet de melk in een pan en verwarm dit op gemiddeld hoog vuur, zodat het suddert, maar niet aan de kook raakt.
  3. Voeg je cannabis toe aan de melk en roer alles zorgvuldig door.
  4. Laat het mengsel een uur sudderen, waarbij je af en toe roert. Zorg ervoor dat je de pan goed in de gaten houdt en niet laat overkoken.
  5. Na een uur zet je de hittebron uit en laat je de melk afkoelen.

Het is belangrijk om de melk een uur te laten koken om te garanderen dat de cannabis decarboxyleert en volledig aan de melk bindt. Zonder dit proces, worden de verbindingen in de cannabis niet geactiveerd om hun gehele effect te bereiken - warmte is nodig om ervoor te zorgen dat THC en de andere cannabinoïden hun werk doen. Je kunt meer informatie vinden over decarboxylatie en waarom het zo belangrijk is in onze gedetailleerde uitleg.

6. Zeef het mengsel door je zeef en kaasdoek in een luchtdicht bakje. Hiermee verwijder je alle plantenmaterie en heb je cannabis melk die klaar is voor gebruik!

Simpel zat! Zorg er wel voor dat je de cannabis melk in de koelkast bewaart en gebruikt voor de houdbaarheidsdatum van de melk verstreken is. Je hebt nu een perfect ingrediënt om vele andere, smakelijke lekkernijen te maken, om koekjes in te dippen of gewoon te gebruiken als een verfrissend, maar buzzing, drankje!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.