Het lijkt alsof het einde der tijden aangebroken is. Je checkt je rugzak en voelt al je zakken na tot het tot je doordringt. Je enige grinder, waar je altijd je wiet mee vermaalt, is weg!

Maar dit is niet het einde van de wereld. Als je even geen grinder hebt, wil dat niet zeggen dat je veelgeprezen toppen niet te gebruiken zijn. En dan bedoelen we niet dat je een vette top moet opknabbelen. Door gebruik te maken van spullen om je heen, is het mogelijk op verschillende manieren het gemis van je grinder op te vangen. Ze zijn dan misschien niet zo doeltreffend als een hoogwaardige grinder, maar in nood komen ze zeker van pas.

WAT DOE JE ALS JE GRINDER EVEN ONVINDBAAR IS?

Om het simpel te houden, hebben we een onderverdeling gemaakt met drie mogelijke scenario's. De kans is groot dat je jezelf in een van deze situaties bevindt als je grinder foetsie blijkt te zijn.

SCENARIO 1: THUIS

De meeste mensen roken er thuis gewoon een paar voordat ze op stap gaan. Als je al je hele huis ondersteboven hebt gekeerd op zoek naar je grinder, is het beter van tactiek te veranderen.

DE KOFFIEMOLEN

Dit is helemaal nog niet zo'n gek idee, als je erover nadenkt. Als het mogelijk is met een koffiemolen keiharde koffiebonen te malen, dan moet cannabis wel een eitje zijn. Maar loop niet te hard van stapel. Om te beginnen, en dat hangt ervan af hoe schoon je koffiemolen is, krijgen je toppen er een extra aroma bij. Ook moet je niet raar opkijken als je ochtendkoffie de volgende dag ineens een gouden randje aan de dag geeft. De kans is groot dat er wat wiet in blijft zitten en dat je het met de koffie vermengt.

Coffee Grinder Cannabis

VIJZEL MET STAMPER

Net zoals onze voorouders gedaan zouden hebben. Wat voor kruiden ze ook nodig hadden in de volksgeneeskunst, ze bewerkten ze altijd eerst met een vijzel en stamper. Voor de beste resultaten laat je de toppen eerst een paar uur drogen. Vochtige toppen verkruimelen moeilijker.

Pestle, Mortar And Cannabis

HAKBORD EN MES

Hiervoor heb je een goede oog-handcoördinatie nodig. Ook is het beter om dit nuchter doen, want je snijdt jezelf zomaar. Denk maar gewoon dat je een echte chef-kok bent. Het is de bedoeling dat je met een hakmes je wiet fijnhakt. Toppen vallen ook wel eens klein uit en laten zich moeilijk vasthouden, dus let op je vingers. Het is geen wedstrijdje wie het snelst 10 gram wiet fijnhakt. Doe het rustig aan, hak je wiettoppen fijn en niet je vingertoppen.

Knife Grinder Cannabis

SCENARIO 2: ONDERWEG

De bronnen zijn beperkt als je onderweg bent, maar dat betekent niet dat je zonder hoeft te zitten.

DE OERMETHODE

Werkt altijd. Je bent onderweg, maar je hebt geen grinder meegenomen. Met niets voor handen, zijn je handen de beste optie. Het nadeel daarvan is dat de stukjes wiet mogelijk nogal groot blijven. Zeker als je grote vingers hebt. Maak van je ene hand een kommetje en haal met je andere de wiet uiteen. Rol de top voorzichtig tussen je middenvinger, wijsvinger en duim. Terwijl je top uiteen brokkelt, vang je de (vrij kleine) stukjes op in het kommetje van je andere hand.

Hand-Grind Cannabis

DOE-HET-ZELF SHAKER

Hiervoor heb je een muntstuk en een potje met een dekseltje nodig waar de munt in past. Een ouderwets kokertje voor een filmrolletje of een pillenpotje zijn beide prima. Doe het muntstuk en je toppen in het potje. Klik het dekseltje erop en begin met schudden. Door het bewegen van de munt breekt de rand de toppen in stukjes. Een doe-het-zelf shaker maakt een hoop herrie. Het is dus aan te raden grote menigtes te vermijden voordat je begint met schudden en blowen.

Shaker Method Coin And Bottle For Grinding Cannabis

SCENARIO 3: OP EEN FEESTJE

Of je nu indruk wilt maken of gewoon de hele nacht wilt doorroken, dankzij onze strategieën steek je er in no time eentje op. Misschien trek je ook nog de aandacht van een paar feestgangers terwijl je creatief bezig bent.

BORRELGLAS EN SCHAARTJE

Deze beide voorwerpen zijn vaak wel te vinden op een feest. Doe een paar toppen in een borrelglaasje en knip die met het schaartje fijn. Op deze manier blijft alles in het glaasje en ontsnappen er geen toppen terwijl je knipt. Blijf ongeveer een minuut knippen om je toppen goed fijn te krijgen.

Shot Glass And Scissors Cannabis

IN DE BLENDER

We bedoelen niet dat je de beruchte bowl met punch of een canna-cocktail moet maken. Het enige dat je in de blender kiepert, is overheerlijke ganja. Vul de blender met wiet, doe de deksel erop en draaien maar. Sommige blenders gieren wat te hard voor je tere toppen, dus de resultaten lopen soms uiteen. Een blender is dan ook echt je laatste redmiddel. Maar je maakt wel de blits.

Als je de blender goed vol stopt met toppen werkt hij beter. Voor een upgrade vraag je aan iedereen op het feest een bijdrage te doen en maak je een smakelijke melange van alle wiet.

Hoewel geen van onze ingenieuze methodes beter werkt dan wanneer je een grinder gebruikt, ben je er wel mee uit de brand geholpen. Waar je ook bent, het is altijd mogelijk een joint te bouwen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.