Een perfect dinertje vereist een grondige planning: het menu, de gastenlijst... de ideale soort? Met cannabis verrijkte etentjes zijn hip en happening voor foodies die ook van wiet houden. De plant voegt daarbij een opwindende nieuwe dimensie toe. Van de juiste combi van soorten tot de kunst van de ambiance, hier vind je alle ingrediënten voor de perfecte soiree voor stoners.

BEPAAL JE MENU

Voor je de keuken induikt, beslis je of je een formeel etentje wilt organiseren of liever een buffet. Reken ook uit hoeveel gerechten je moet serveren. Vergeet daarbij geen tijd in te plannen om je infusie met cannabis te maken. Olijfolie, boterkokosolie en zelfs meel zijn geweldige opties. Als het gaat om het bepalen van je maaltijden, zijn er veel creatieve cannabis-kookboeken en -recepten. Het thema van je feestje hoeft daarnaast niet cannabisgerelateerd te zijn. Waarom stel je het menu niet vast aan de hand van je favoriete keuken?

Hier vind je een aantal suggesties:

  • STONER-VRIENDELIJKE VOORGERECHTEN

Begin goed met een cannabis-infused voorafje. Met psychoactieve vinaigrette verbeter je bijvoorbeeld elke salade. In de koudere maanden zit je echter altijd goed met verrukkelijke en eenvoudig te bereiden soep. Voor een soortgelijke, zomerse optie; probeer een koele gazpacho, gemaakt met cannabisolie.

  • MEXICAANS MET MARY JANE

Zin in een Mexicaanse avond? Zet die sombrero maar op en serveer wat guacamole. Vervolg met een echte allemansvriend, namelijk taco's met cannabis. Vergeet niet dat je de taak hebt om je gasten te informeren over de dosering. Taco's gaan nu eenmaal gemakkelijk naar binnen en deze keer wil je echt niet te ver gaan.

  • ITALIAANSE "KRUIDEN" EN SPECERIJEN

Maak je Italiaanse oma trots met deze romige risotto met cannabis. Grootmoeder prikt toch ook een vorkje mee? Heb je gasten met dieetbeperkingen? Dan is deze pesto met wiet ideaal, want geschikt voor veganisten en glutenvrij. Het toetje is uiteraard een verrukkelijke tiramisu.

  • AMERICAN (POT) PIE

Wie doe je geen plezier met cannabisburgers en een ouderwetse, Amerikaanse appeltaart? Het mooie aan hamburgers is dat het mogelijk is ze op het laatste moment te maken en dat je simpelweg fijngemalen wiet in het vlees verwerkt. Je hoeft vooraf geen olie-infusie te maken (maar vergeet niet je cannabis te decarboxyleren.

BEPAAL JE MENU

LEEF JE CREATIEF UIT

Je hebt nu een mooie voorsprong met cannabisvriendelijke gerechten, maar laat je niet weerhouden zelf een menu samen te stellen. Een dinertje biedt een geweldige gelegenheid om je creativiteit de vrije loop te laten. Is het lastig om een avondje te plannen? Organiseer dan een brunch met wietrijke wafels.

COMBINEER MET DE JUISTE SOORTEN

Net als met goede wijn, is het mogelijk diverse cannabiscombinaties te maken om de culinaire ervaring te verbeteren. De effecten en smaken zijn de belangrijkste overwegingen bij het selecteren van soorten. Verrijk je het menu met teveel zware indica's? Dan kletsen je gasten uiteindelijk tegen de bank in plaats van elkaar. Vermijd een couch-lock en antisociale paranoia en kies liever voor gebalanceerde kruisingen. Blue Cheese biedt bijvoorbeeld een ontspannende, maar cerebrale high die ideaal is voor gezellige, sociale gelegenheden.

Je wilt uiteraard dat de smaken in je gerechten goed bij elkaar passen. Beschouw cannabis daarom als elk ander ingrediënt. De uitgesproken aroma's en terpenenprofielen van verschillende soorten zijn hierbij belangrijk. Zoete soorten, zoals Fruit Spirit, zijn uiteraard ideaal voor toetjes. Strains met citrus, zoals Lemon Shining Silver Haze, voegen echter een friszuur vleugje toe aan je maaltijd. Dennensoorten, zoals Solomatic CBD, passen weer meer bij aardse kruiden als oregano. Met een CBD-rijke soort ga je ook een overdaad aan THC tegen bij je gasten.

ZORG VOOR EEN CORRECTE DOSERING

We zijn allemaal wel eens in de val getrapt van supersterke edibles. Een onjuiste dosering verandert je delicatesse daarbij vaak in een ware catastrofe. Met een beetje voorbereiding en goede communicatie is dit gelukkig te vermijden.

Als je kookt met cannabis, let dan goed op de hoeveelheid THC in de gebruikte soorten. Wees zo nauwkeurig mogelijk en meet je ingrediënten goed af. Twijfel je? Gebruik deze handige gids om de doses voor je gerechten te berekenen. Praat ook met je gasten over de verwachtingen voordat je het eten serveert. Als ze in staat zijn een goed geïnformeerde keuze te maken, verbetert de ervaring voor iedereen.

ZORG VOOR EEN CORRECTE DOSERING

ZORG VOOR DE JUISTE SFEER

De juiste sfeer is onmisbaar voor een goed dinertje en voor een prettige high. Je wilt dat mensen zich comfortabel voelen en muziek helpt de goede toon te zetten. Ga voor relaxte nummers of maak een playlist die bij je thema past. Ook de verlichting is belangrijk. Denk aan kleine fonkelende lampjes of zachte, ontspannende sfeerverlichting.

Vergeet uiteraard de gastenlijst niet. Nodig je je beste vrienden uit die elkaar allemaal kennen? Dan zit je waarschijnlijk goed. Is dit niet het geval, wees dan een goede gastheer. Introduceer iedereen, maak overal een praatje en wees bereid het gesprek te leiden.

GA VEILIG EN VERANTWOORDELIJK TE WERK

Veel mensen ervaren geen problemen bij de combinatie wiet en alcohol. Toch is het vaak verstandig de drank voor een andere avond te bewaren. Chique mocktails zijn een leuke vervanging voor alcoholische versnaperingen. Het is zelfs mogelijk met cannabis verrijkte drankjes te serveren om het nog feestelijker te maken. Vergeet ook niet dat je gasten nog naar huis moeten. Als je vrienden ver weg wonen, bied dan een slaapplek aan als het een latertje wordt.

VERGEET NIET TE GENIETEN

Een cannabis-infused etentje vereist best wat organisatie. Laat je echter niet ontmoedigen. Zie het als een kans om creatief aan de slag te gaan en jezelf en je vrienden een unieke ervaring te geven. Als je graag kookt, geniet je vast van de voorpret en je bent, niet te vergeten, goed op weg een legendarische status te bereiken. Zodra het eten op tafel staat, mag je achterover leunen, ontspannen en genieten van de avond. Eet smakelijk!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.