Cookie-instellingen

We vragen toestemming om je gegevens voor de hieronder genoemde redenen te gebruiken:

Functionele cookies

Functionele cookies laten onze website goed functioneren en stellen ons in staat om bepaalde features te personaliseren.

Voorkeurscookies

Voorkeurscookies onthouden informatie met betrekking tot het design van onze website, waaronder je voorkeurstaal op basis van je regio.

Analytische cookies

Analytische cookies geven ons inzicht in websiteverkeer en klantgedrag, waaronder hoeveel mensen onze site bezoeken, hoelang ze hier surfen en welke delen van onze website ze bezoeken.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine stukjes gegevens van een specifieke website die worden opgeslagen op je computer terwijl je op het internet surft. Ze hebben daarbij diverse functies. Sommige volgen bijvoorbeeld de browseractiviteit om bedrijven in staat te stellen gerichte advertenties te verspreiden. Andere cookies onthouden de inloggegevens van een gebruiker van verschillende websites om de overgang naar social media of andere sites vloeiender te laten verlopen. Aangezien elke cookie zijn eigen unieke ID heeft, stellen deze stukjes gegevens website-eigenaren in staat om het unieke verkeer naar hun website te meten.

Waarom gebruiken we cookies?

Cookies zijn handig bij het bezoeken van onze website: ze zorgen ervoor dat je ingelogd blijft, dat je veilig kunt winkelen en dat de artikelen die je aan je winkelwagen toevoegt daar blijven tot je een aankoop doet. Maar cookies helpen ons ook. De gegevens die ze leveren, stellen ons in staat om onze website te verbeteren en je gerichte advertenties te tonen die op je interesses aansluiten.

Wat voor cookies gebruiken we?

Functionele cookies

Functionele cookies laten onze website goed functioneren en stellen ons in staat om bepaalde features te personaliseren.

Voorkeurscookies

Voorkeurscookies onthouden informatie met betrekking tot het design van onze website, waaronder je voorkeurstaal op basis van je regio.

Analytische cookies

Analytische cookies geven ons inzicht in websiteverkeer en klantgedrag, waaronder hoeveel mensen onze site bezoeken, hoelang ze hier surfen en welke delen van onze website ze bezoeken.

Hoe kan ik cookies uitschakelen of verwijderen?

Geen fan van cookies? Maak je geen zorgen. Je kunt ze uitschakelen (met uitzondering van de noodzakelijke cookies) in je browserinstellingen. Wel kan het blokkeren van cookies van invloed zijn op je surfervaring en kun je hierdoor niet profiteren van alle technische functies die onze site biedt.

Privacybeleid Royal Queen Seeds

Om een veilige online omgeving en gegevensbescherming te garanderen, houden we ons strikt aan de wettelijke vereisten. In deze privacyverklaring geven we inzicht in de manier waarop we gegevens verzamelen, in onze beveiligingsmaatregelen, bewaartermijnen en hoe we met contactgegevens omgaan.


BEDRIJFSNAAM: SNORKEL SPAIN, S.L. (hierna ROYAL QUEEN SEEDS)

C/ Vilar d'Abdelà, 5 (nave 1) CP: 08170 de Montornès del Vallès

+34 937 379 846

[email protected]


In dit privacybeleid worden de voorwaarden uiteengezet waaronder we bij ROYAL QUEEN SEEDS persoonlijke gegevens verwerken. Dit omvat alle persoonsgegevens die via onze website https://www.royalqueenseeds.com/ worden verzameld, evenals alle andere gegevens die gedurende onze zakelijke activiteiten verzameld worden.

ROYAL QUEEN SEEDS verwerkt de volgende persoonsgegevens voor de hieronder genoemde doeleinden:

ARTIKEL 1 – PERSOONLIJKE INFORMATIE DIE WIJ VERZAMELEN

1.1 Accountaankopen

Accountaankopen kunnen alleen worden gedaan als je in het bezit bent van een persoonlijk account. Wanneer je een account aanmaakt of iets in onze shop bestelt, verzamelen wij als onderdeel van het aan- en verkoopproces de volgende persoonsgegevens die je aan ons verstrekt:

  • Voor-en achternaam
  • Thuis- en factuuradres
  • Telefoonnummer
  • Geslacht
  • IP-adres
  • E-mailadres
  • Geboortedatum

Deze gegevens zijn nodig voor de levering. Wanneer je ons assortiment bekijkt, ontvangen wij bovendien automatisch het Internet Protocol (IP)-adres van je computer. Op basis van deze informatie kunnen wij jouw online ervaring optimaliseren. Tegelijkertijd beschermen we hiermee onze online omgeving.

Doel van gegevensverzameling

Wij verzamelen en bewaren accountgerelateerde gegevens voor de volgende doeleinden:

(a) om verplichtingen uit te voeren die voortvloeien uit contracten tussen jou en ons, en om je te voorzien van informatie, producten en diensten die je bij ons kunt aanvragen;

(b) het opzetten, beheren en contacteren van je account en bestellingen;

(c) het uitvoeren van marktonderzoek en analyses;

(d) het bevestigen van je leeftijd en identiteit, om fraude te herkennen en te voorkomen.

1.2 Nieuwsbrieven

Met je uitdrukkelijke toestemming, kunnen we je nieuwsbrieven sturen over onze webshop, nieuwe producten en andere updates. We versturen ze alleen als je daar expliciet toestemming voor geeft. In het geval dat je een product bestelt, en in overeenstemming met de huidige regelgeving, kunnen wij je commerciële communicatie sturen in overeenstemming met het legitieme belang van ons bedrijf. Dit betreft altijd producten of diensten die vergelijkbaar zijn met de producten of diensten die je hebt afgenomen. Je kunt je recht van verzet uitoefenen via de kanalen die in dit Privacybeleid worden benoemd. De volgende gegevens worden via de nieuwsbrief verzameld:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht

Voor het versturen van de nieuwsbrief hoeven wij het geslacht van de persoon niet te weten (gegevensminimalisatie: wij zijn wettelijk verplicht om gegevens te vragen die strikt noodzakelijk zijn om de dienst te kunnen leveren. We hoeven je geslacht niet te weten om je de nieuwsbrief toe te sturen).

  • E-mailadres

Doel van gegevensverzameling

De verzamelde gegevens worden gebruikt om:

(a) onze e-mails te personaliseren, inclusief je naam en geslacht;

(b) genderspecifieke inhoud aan te kunnen bieden.

Je kunt je toestemming op elk moment intrekken via de link in de nieuwsbrief of via de contactgegevens in sectie 2.

1.3 Klantenservice en contactformulier

Om passende ondersteuning te kunnen bieden, hebben de medewerkers van onze klantenservice toegang tot accountgerelateerde informatie. Hierdoor kunnen we onze klantenservice beter en gebruiksvriendelijker maken. De gegevens in ons contactformulier worden door onze CRM-provider SuperOffice gebruikt. Wij gebruiken je gegevens uitsluitend om op je bericht te reageren.

DEEL 2 – RECHTMATIG BELANG

Wanneer je een van onze producten hebt besteld, houd er dan rekening mee dat we je persoonlijke gegevens kunnen verwerken voor promotionele doeleinden. Dit is gebaseerd op het legitieme belang van Royal Queen Seeds om je enkel en alleen producten of diensten van ons bedrijf aan te bieden, als in producten of diensten die vergelijkbaar zijn met de producten of diensten die je bij ons afgenomen hebt. Je kunt je recht uitoefenen om je af te melden voor toekomstige berichten via de middelen die in dit Privacybeleid worden beschreven of via een melding die je ontvangt.

2.1 How do you withdraw consent?

If you change your mind, you can withdraw your consent for us to contact you for the purpose of collecting, using, or disclosing your data at any time by reaching out to us at: [email protected].

ARTIKEL 3 – OPENBAARMAKING

We kunnen je persoonlijke gegevens openbaar maken als we daartoe wettelijk verplicht zijn of als je onze Servicevoorwaarden schendt.

ARTIKEL 4 – HOELANG BEWAREN WE JE GEGEVENS?

Bij Royal Queen Seeds bewaren we je gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de doeleinden die in dit Beleid worden beschreven. Voor verschillende soorten gegevens gelden verschillende bewaartermijnen. We bewaren persoonlijke gegevens in ieder geval nooit langer dan 10 jaar.

4.1 Accountinformatie

Gegevens met betrekking tot het account blijven relevant zolang de consument in het bezit is van een account. Daarom blijven de gegevens bewaard zolang het account bestaat. Wanneer onze klanten een account verwijderen, worden de bijbehorende gegevens binnen een redelijke termijn verwijderd. Verzoeken met betrekking tot inzage of correctie van opgeslagen persoonsgegevens, of het verwijderen van een account, kun je sturen naar [email protected].

4.2 Nieuwsbrieven

In het geval dat je ons toestemming geeft om je te informeren over onze producten of diensten, bewaren wij je gegevens tot het moment dat je aangeeft geen verdere communicatie van ons te willen ontvangen. Wel voeren wij regelmatig (op maandelijkse basis) een relevantiecontrole uit. Wanneer geregistreerde klanten niet op ons verzoek reageren, worden hun accounts en persoonlijke gegevens verwijderd. Bovendien is onze nieuwsbrief voorzien van een opt-outfunctie. Klanten kunnen hun toestemming intrekken door gebruik te maken van deze opt-outfunctie.

SECTION 5 – COOKIES

Cookies are small information files that notify your computer of previous interactions with our website. These cookies are stored on your hard drive, not on our website. Essentially, when you use our website, your computer displays its cookies to us, informing our site that you have visited before. This allows our website to function more quickly and remember aspects related to your previous visits (such as your username), making your experience more convenient. At Royal Queen Seeds, we use two types of cookies: functional and analytical.

5.1 Functional Cookies

Functional cookies are used to enhance your online experience. Among other things, these cookies track what is added to your shopping cart. The use of these cookies does not require prior authorization.

5.2 Analytical Cookies

Analytical cookies are used for research and market analysis. The data collected with these analytical cookies is anonymous, making it unusable for third parties. The use of these cookies does not require prior authorization.

ARTIKEL 5 – DIENSTEN VAN DERDEN

Voor het verwerken van betalingen en het leveren van onze diensten, zijn diensten van derden vereist. Over het algemeen zullen de externe leveranciers die wij gebruiken je gegevens alleen verzamelen, gebruiken en openbaar maken voor zover dat nodig is om hen in staat te stellen de diensten uit te voeren die zij ons leveren.

Bepaalde externe dienstverleners, zoals betalingsgateways en andere verwerkers van betalingstransacties verwerken, hebben echter hun eigen privacybeleid met betrekking tot de informatie die wij aan hen moeten verstrekken voor je aankoopgerelateerde transacties.

Wij raden je aan het privacybeleid van deze aanbieders te lezen, zodat je weet hoe je persoonlijke gegevens door deze aanbieders worden behandeld

Vergeet in het bijzonder niet dat bepaalde leveranciers gevestigd kunnen zijn in een ander rechtsgebied dan jij of wij, of daar faciliteiten kunnen hebben. Dus als je ervoor kiest om door te gaan met een transactie waarbij de diensten van een externe dienstverlener zijn betrokken, dan kan je informatie worden onderworpen aan de wetten van het rechtsgebied (of de rechtsgebieden) waarin die dienstverlener of zijn faciliteiten zijn gevestigd.

Op het moment dat je onze website verlaat of wordt doorgestuurd naar een website of applicatie van een derde partij, val je niet langer onder dit Privacybeleid of de Servicevoorwaarden van onze website.

Webanalysedienst (anonieme gegevens)

Op deze website hebben wij een webanalysedienst (met een optie voor anonimisering) geïntegreerd. Webanalyse is het verzamelen, verwerken en analyseren van gegevens over het bezoekersgedrag  op websites. Een analysedienst verzamelt onder meer gegevens over van welke website je vandaan komt, welke subpagina’s je hebt bezocht of hoe vaak en hoelang je een subpagina hebt bezocht. Webanalyses worden voornamelijk gebruikt voor website-optimalisatie en voor een kosten-batenanalyse van internetreclame.

Bezorgservice

Voor het voltooien van de leveringen maken wij gebruik van een bezorgdienst. Deze bezorgdienst verzorgt het vervoer naar de klant. Hiervoor heeft het bedrijf toegang nodig tot de NAW-gegevens van de klant.

Mailing service

Royal Queen Seeds maakt gebruik van een externe mailserviceprovider om haar nieuwsbrief te verzenden. Deze aanbieder heeft toegang tot beperkte accountinformatie met betrekking tot toestemming voor een opt-in (bijvoorbeeld een e-mailadres).

Marketingdiensten

Royal Queen Seeds maakt gebruik van de diensten van een bedrijf dat gespecialiseerd is in marketing- en communicatieactiviteiten. Hun toegang tot persoonlijke informatie is zeer beperkt en over het algemeen anoniem.

Betaaldiensten

ABij Royal Queen Seeds maken we gebruik van externe betalingsdiensten om onze transacties af te handelen (bijvoorbeeld creditcardbetalingen).

ARTIKEL 6 – VEILIGHEID

Om je persoonlijke gegevens te beschermen, nemen wij redelijke voorzorgsmaatregelen en volgen wij de beste werkwijzen in de branche om ervoor te zorgen dat deze niet ten onrechte verdwijnen, misbruikt, benaderd, bekendgemaakt, gewijzigd of vernietigd worden

Als je ons je creditcardgegevens verstrekt, wordt de informatie gecodeerd met behulp van secure socket layer-technologie (SSL) en opgeslagen met een AES-256-codering. Hoewel geen enkele methode van overdracht via het internet of elektronische opslag 100% veilig is, volgen we alle PCI-DSS vereisten en implementeren we aanvullende algemeen aanvaarde industrienormen. Accountgerelateerde informatie wordt afgeschermd met een hashing-methode. Deze methode zet informatie om in een gegenereerde hash. Hierdoor is gevoelige informatie beveiligd en zelfs voor Royal Queen Seeds onzichtbaar. Bovendien zijn onze databanken zeer goed beveiligd tegen ongeoorloofde toegang. Zo is toegang tot de database is alleen mogelijk en toegestaan via goedgekeurde IP-adressen (bijvoorbeeld vanaf het hoofdkantoor van Royal Queen Seeds). Andere pogingen en adressen worden te allen tijde geweigerd.

Bovendien worden gegevens zo veel mogelijk geanonimiseerd. Ze kunnen dus niet rechtstreeks aan een specifieke klant worden gekoppeld. De gegevens kunnen we echter wel gebruiken voor marktonderzoek en -analyses. Verder worden relevante derde partijen (bijvoorbeeld de mailing service) voorafgaand aan onze samenwerking gescreend. Ook voldoen ze aan de Europese eisen met betrekking tot de Algemene Verordening Gegevensbescherming en zijn ze gebonden aan een verwerkingsovereenkomst. Binnen Royal Queen Seeds hebben medewerkers specifieke toegangsrechten. Hiermee hebben ze alleen toegang tot de informatie die nodig is om een taak uit te voeren. Digitale beveiligingsmaatregelen zijn aan verandering onderhevig en moeten voldoen aan hoge eisen om de veiligheid van online klanten te waarborgen. Daarom hebben we bij Royal Queen Seeds een security manager aangewezen. Periodieke controle en verbetering van beveiligingsmaatregelen (indien nodig) maakt deel uit van die functie.

ARTIKEL 7 – WIJZIGINGEN IN DIT PRIVACYBELEID

We behouden ons het recht voor om dit privacybeleid op elk moment te wijzigen. We raden je aan om regelmatig het beleid te controleren om op de hoogte te blijven van eventuele updates. Wijzigingen en verduidelijkingen zijn onmiddellijk na plaatsing op de site van kracht. Als we aanpassingen doen aan dit beleid, stellen we je hier op de hoogte van de beleidswijzigingen. Zo weet je altijd welke informatie we verzamelen, hoe we het gebruiken en onder welke omstandigheden, als die er zijn, we het gebruiken en/of openbaar maken.

ARTIKEL 8 – JE HEBT HET RECHT OM:

  • De door jou verleende toestemming in te trekken
  • Toegang tot persoonlijke gegevens;
  • Persoonsgegevens te corrigeren;
  • Persoonlijke gegevens te verwijderen;
  • Een klacht of dagvaarding in te dienen voor de uitoefening van je rechten bij het Spaanse agentschap voor gegevensbescherming;
  • Op de hoogte te worden gesteld van elk veiligheidsincident dat van invloed kan zijn op je rechten;
  • Beperking van de verwerking;
  • Overdraagbaarheid.
By Max Sargent

Ben je uitgekeken op dezelfde oude brownies en space cakes? Til je edibles naar een nieuwe, verrukkelijke dimensie met soep! Met behulp van dit artikel kun je een grote pan gezonde soep met wiet in elkaar flansen, of je nu dol bent op stevige of romige soep, een rijke groentesoep of een simpele bouillon. Bovendien hoef je ook geen topkok te zijn om deze klus te klaren!

Hieronder delen we vier smakelijke recepten voor wietsoep om alle soepslurpers tevreden te stellen. Daarnaast vind je hier ook wat handige instructies voor het maken van wietmelk en wietboter om ervoor te zorgen dat je zelfgemaakte brouwsel voldoende psychoactief is.


Alles over soep met wiet

De wereld van edibles is enorm en voortdurend in ontwikkeling. Hoewel we klassieke desserts met wiet niet willen afkraken, tover je met wietsoep wel een heel unieke edible op tafel. Zo'n interessant gerecht is natuurlijk ideaal voor de avontuurlijke fijnproever, maar ook als je gewoon graag een dampende kom soep eet.

Wat is wietsoep?

Wietsoep is geen ingewikkeld concept. Eigenlijk is het simpelweg soep met gedecarboxyleerde wiet, opgelost in een soort vet. Voor de meeste recepten zal dit in de vorm van wietboter of met wiet doordrenkte melk zijn.

Waarom zou je wiet aan soep toevoegen?

Het mooie van wietsoep is de veelzijdigheid ervan. Alles is mogelijk, van chowder tot kippensoep met vermicelli. Daarom vind je vast een recept dat aan je voorkeuren voldoet, of je nu een hartige en vullende of juist een lichte en eenvoudige soep wilt maken.

En als extra beloning kun je natuurlijk ook genieten van een stevige stone! Dat gezegd hebbende, moet je er altijd rekening mee houden dat je niet te veel THC binnen krijgt. De effecten van edibles zijn namelijk veel sterker dan die van geïnhaleerde wiet en ze houden ook nog eens langer aan.

Als je THC eet, zet je lever het meeste ervan om in 11-hydroxy-THC. Dit is aanzienlijk psychoactiever en kan zelfs in relatief kleine hoeveelheden gemakkelijk overweldigend worden. En aangezien wietsoep erg lekker is, kan het lastig zijn om er met mate van te genieten. Probeer je toch een beetje in te houden!

De basis van het maken van soep met wiet

Zoals vermeld, kun je geen wietsoep maken zonder een edible cannabisextract. Als je soep maakt, moet je dus eerst wietmelk, -boter of -olie maken.

Ervoor dat de wiet gedecarboxyleerd is, oftewel 'geactiveerd', waardoor het psychoactieve effecten opwekt.

Omdat je de wiet in een vette basis verwerkt, help je je lichaam de opname ervan te maximaliseren. Dit komt doordat cannabinoïden lipofiel zijn en zich aangetrokken voelen tot vet.

Wietmelk: een belangrijk bestanddeel

Voor die extra romige recepten raden we je aan om wiet in melk te extraheren. Door een paar eenvoudige stappen te volgen, heb je in een mum van tijd een fles wietmelk klaar voor gebruik. Er zijn ook vegan alternatieven beschikbaar als je geen zuivel wilt gebruiken.

Hier is een kort overzicht van hoe je wietmelk maakt:

  1. Maal je wiet. We raden aan ongeveer 0,5-1 gram wiet per ¼ liter melk te gebruiken.
  2. Voeg volle melk toe aan een pan op middelhoog vuur. Breng het zachtjes aan de kook, maar laat het niet koken.
  3. Voeg je gemalen wiet toe aan de melk en roer goed door. Laat het mengsel een uur zachtjes sudderen, terwijl je regelmatig roert. Zet indien nodig het vuur laag om te voorkomen dat de melk kookt.
  4. Zet na een uur het vuur uit en laat het mengsel afkoelen.
  5. Zeef het uiteindelijke mengsel door een zeef en kaasdoek, en voilà!

Voor de vegans of lactose-intolerante mensen onder ons: je kunt hetzelfde recept maken met een melkalternatief. Hoewel je uit verschillende opties kunt kiezen, is kokosmelk veruit de beste; het zal een veel hogere concentratie cannabinoïden opvangen dan bijvoorbeeld amandel-, soja- en cashewmelk.

Cannabis milk

Wietboter: een psychoactief basisproduct

Wietboter is een hoofdbestanddeel dat in allerlei soorten edibles wordt gebruikt. Het beste van alles is dat het supersimpel te maken is.

  1. Verwarm je oven voor op 110°C. Maal je toppen of plantmateriaal. Als het gaat om hoeveel wiet je moet gebruiken voor een bepaalde hoeveelheid boter, variëren de suggesties van ongeveer 30 tot 50 gram wiet of knipafval per 250 gram boter.
  2. Plaats je gemalen wiet op een bakplaat, bekleed met bakpapier, en plaats deze 30 minuten in de oven om de wiet te decarboxyleren.
  3. Verwarm nu je boter in een pan met wat water (om aanbranden te voorkomen). Zodra het gesmolten is, voeg je de gemalen, gedecarboxyleerde wiet toe en laat je deze 8-24 uur op lage stand sudderen. Je moet het water ongeveer elk uur bijvullen.
  4. Als je tevreden bent, zet je het vuur uit en laat je de boter iets afkoelen. Giet de nog vloeibare boter door een zeef en kaasdoek in een geschikte pot. Plaats het in de koelkast.
  5. In de koelkast zal de boter stollen en zich scheiden van het overgebleven water. Gooi het water weg en je houdt geweldige wietboter over!

Voor een vegan optie kun je de boter vervangen door kokosolie.

4 heerlijke recepten voor soep met wiet

Laten we je niet langer ophouden; hieronder volgen vier heerlijke en makkelijke recepten voor wietsoep. Deze zijn perfect om in je eentje van te smullen, maar je kunt natuurlijk ook een etentje met je vrienden organiseren!

Deze recepten zijn allemaal op basis van wietboter. In een aantal recepten heb je ook gewone melk nodig, die je natuurlijk kunt vervangen met wietmelk!

Een variant op een klassieker: tomatensoep met wiet

Tomatensoep is een klassieker, of je het nu als hoofdgerecht maakt of met allerlei koolhydraatrijke en zuivelrijke lekkernijen combineert. Door wietboter aan de mix toe te voegen, krijg je iets heel bijzonders.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels wietboter
  • 1 ui, in kleine stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 800g gezeefde tomaten in blik
  • 250ml groentebouillon
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel zwarte peper (of gedroogde rode pepervlokken)
  • 60ml slagroom
  • verse basilicumblaadjes (optioneel)

Benodigdheden

  • grote pan
  • snijplank
  • lepel
  • staafmixer of blender
  • mes

Werkwijze

  1. Smelt de wietboter in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de gehakte ui en knoflook toe aan de pan en fruit ongeveer 5 minuten aan, totdat de ui glazig is en de knoflook geurig. Zorg ervoor dat niets bruin wordt of verbrandt.
  3. Giet de gezeefde tomaten en groentebouillon erbij. Voeg vervolgens de suiker, gedroogde basilicum en oregano, zout en peper toe. Roer goed.
  4. Zet het vuur lager en laat de soep 20-30 minuten sudderen.
  5. Haal de pan van het vuur. Giet de soep voorzichtig in delen in je blender. Als je een staafmixer hebt, kun je deze gebruiken om de soep direct in de pan te pureren. Pureer tot een gladde massa.
  6. Als je tevreden bent met de textuur, voeg je de slagroom toe aan het mengsel en zet je de pan terug op laag vuur. Laat het geheel ongeveer 5 minuten koken en zorg ervoor dat de slagroom volledig is gemengd.
  7.  Haal de pan van het vuur, laat afkoelen en geniet ervan met stokbrood, een tosti of wat je maar wilt.
Cannabis tomato soup

Hartige kip- en champignonsoep

Gezonder dan dit romige recept voor kip- en champignonsoep kan niet. Dit is absoluut een verwennerij, die ook nog eens heel voedzaam is.

Ingrediënten

  • 225g kippendijen zonder bot en zonder vel
  • 225g cremini-champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 gele ui
  • 3 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels wietboter
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 30g bloem
  • 1l kippenbouillon
  • 1 laurierblad
  • 60ml melk
  • 60ml slagroom
  • koosjer zout en zwarte peper
  • 2 eetlepels verse peterselie (optioneel)
  • 1 takje rozemarijn (optioneel)

Benodigdheden

  • grote pan
  • snijplank
  • kleine schaal
  • garde
  • mes

Werkwijze

  1. Snij de kippendijen in kleine stukjes. Snijd vervolgens de champignons, selderij en wortels in stukjes, de gele ui in blokjes en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Kruid de kippendijen met zout en peper en doe ze in de pan. Bak de stukjes tot ze net gaar en goudbruin zijn (ongeveer 3 minuten). Haal de kip uit de pan, doe ze in een kleine schaal en zet opzij.
  3. Voeg de wietboter toe aan de grote pan en laat smelten voordat je de in blokjes gesneden gele ui, de gehakte knoflook, de in stukjes gesneden champignons, de wortels en de selderij toevoegt. Fruit deze aan tot ze gaar zijn; laat ze niet bruin worden. Voeg nu de tijm toe en bak gedurende een minuut.
  4. Voeg vervolgens de bloem toe en klop het geheel met de garde tot alles gemengd en lichtbruin van kleur is. Voeg nu de kippenbouillon, laurierblad en stukjes kip toe. Klop voortdurend om alles te mengen en het iets dikker te maken. Laat ongeveer 5 minuten doorkoken en klop het geheel regelmatig op.
  5. Eenmaal ingedikt, voeg je de melk en slagroom toe. Breng je soep op smaak met peper en zout. Je kunt de soep garneren met peterselie of rozemarijn.
Chiken and nushroom soup

Rijkgevulde en verrukkelijke soep met bier, cheddar en wiet

Kaas, wiet en bier: een beter trio is moeilijk voor te stellen! En dat is precies waar je je met dit recept op kunt verheugen. Maak kennis met deze klassieker uit het noordoosten van de Verenigde Staten.

Ingrediënten

  • 4 plakjes spek
  • 4 eetlepels wietboter
  • 50g ui
  • 25g wortel
  • 25g selderij
  • 1 laurierblad
  • 120g bloem
  • 355ml bier (ale)
  • 590ml melk*
  • 400ml kippenbouillon
  • 1 theelepel droge mosterd
  • 450g gerijpte cheddarkaas
  • zout en peper naar smaak

*Je kunt ook 100ml gewone melk vervangen door wietmelk.

Benodigdheden

  • grote pan
  • snijplank
  • mes
  • kleine schaal
  • garde

Werkwijze

  1. Snijd de ui, wortel en selderij fijn. Hoe fijner, hoe beter.
  2. Bak het spek in een grote pan tot het knapperig, maar niet verbrand is. Haal het uit de pan en zet opzij in een kleine schaal. Als het afgekoeld is, verkruimel je het in kleine stukjes.
  3. Smelt de wietboter in de grote pan op middelhoog vuur. Voeg je fijngehakte groenten en je laurierblad toe. Bak de groenten gaar; dit duurt ongeveer 5 minuten. Vergeet niet te roeren.
  4. Voeg nu de bloem toe en roer goed om alle ingrediënten te mengen. Bak de bloem gaar gedurende een minuut of 3, waarbij je blijft roeren.
  5. Voeg het bier toe en blijf ongeveer 2 minuten kloppen om de soep in te dikken. Klop vervolgens de melk, droge mosterd en kippenbouillon erdoor. Breng het mengsel aan de kook en roer regelmatig.
  6. Zodra je een mooie, consistente soep hebt, verwijder je het laurierblad en voeg je de kaas toe, een handjevol per keer. Roer de kaas goed erdoor om het goed te verdelen. Zodra je alle kaas hebt toegevoegd, haal je de pan van het vuur.
  7. Het enige wat je nog hoeft te doen, is elke kom te garneren met verkruimeld spek en wat vers geraspte kaas om het helemaal af te maken!
Cannabis cheese soup

Hartige, voedzame, groene roomsoep met wiet

Op zoek naar een geurig, kruidig gerecht boordevol groente? Probeer dan deze roomsoep met wiet. Deze soep is gevuld met groene heerlijkheid (inclusief wiet), maar bevat ook een flinke scheut slagroom om het extra verrukkelijk te maken.

Ingrediënten

  • 750ml groentebouillon
  • 150g gehakte broccoli
  • 2 eetlepels wietboter
  • 35g gehakte rode ui
  • 150g gesneden bleekselderij
  • 1 eetlepel bloem
  • 500ml slagroom
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • handjevol gehakte verse koriander
  • snufje zwarte peper

Benodigdheden

  • grote pan
  • middelgrote pan
  • mes
  • garde

Werkwijze

  1. Zet de grote pan op hoog vuur op het fornuis. Voeg de groentebouillon toe, gevolgd door de gehakte broccoli. Laat 5 minuten koken.
  2. Smelt de wietboter in een aparte pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, selderij en knoflook toe en fruit ze gedurende 3 minuten.
  3. Voeg nu de bloem toe aan de kleine pan en meng goed, zodat een dikke roux ontstaat.
  4. Voeg het bloemmengsel toe aan de grote pan en laat het geheel sudderen, waarbij je regelmatig roert. Zodra de soep kookt, voeg je de slagroom toe; verwarm je gerecht nog een minuut of 5.
  5. Serveer met gehakte koriander en zwarte peper.
Cannabis vegetables soup

Soep met wiet: dat is genieten geblazen

Zo, je bent vier recepten voor wietsoep rijker om aan alle smaken en voorkeuren te voldoen. Als je er nog nooit aan gedacht hebt om wiet aan soep toe te voegen, komt daar nu vast verandering in! Natuurlijk hebben we slechts enkele geweldige soepen besproken, maar we weten zeker dat de bovenstaande recepten in de smaak zullen vallen. Van welke ga jij het meeste watertanden?

DisclaimerBij inname wordt THC omgezet in 11-hydroxy-THC, wat via de maag en lever in het lichaam wordt opgenomen en een veel sterker effect heeft omdat deze metaboliet een hogere affiniteit voor CB1-receptoren in de hersenen heeft.

Zorg voor nauwkeurige portiecontrole. Begin met een kleine dosis en verhoog deze langzaam om tolerantie op te bouwen.

Let op: set en setting spelen altijd een grote rol.

Stay Cultivated.