Inbegrepen GRATIS producten

De 4 Beste Recepten Voor Cannabissoep
Soep en cannabis, cannabis en soep, wat moeten we nog meer zeggen? Check deze smaakvolle recepten en brouw geweldige soep verrijkt met cannabis!
Wat is er nou beter dan een verrukkelijke soep waar je heerlijk van kunt genieten en ook nog eens high van wordt? Soep heeft vaak een beetje de reputatie van "semi-voedsel". Het werd eerst als volwaardig gerecht gezien, maar door een ongelukkige samenloop van omstandigheden staat het nu bekend als een soort deprimerende smurrie. Niks aan te doen. Dat is nu eenmaal hoe het universum in elkaar zit. De waarheid is echter dat soep superlekker is en totaal niet zwaar op de maag ligt. Wil je een cannabiservaring combineren met smakelijke soep? Dan hebben we hier vier recepten voor je om mee aan de slag te gaan.
Voordat we beginnen: cannabissoep is hoofdzakelijk gebaseerd op cannaboter of canna-olie. Deze behelst olijfolie of andere plantaardige olie. Je kunt ook concentraten gebruiken, maar die moeten voor de perfecte verhouding THC en soep wel eerst verdund worden in olie of boter. Houd er rekening mee dat cannabinoïden bij veel hitte heel makkelijk uit het vet kunnen verdampen. Zorg er dan ook voor dat je cannaboter of canna-olie niet te veel verhit. De beste manier om soep met cannabis te maken, is door de groente op relatief hoog vuur te verhitten. Wanneer het klaar is, haal je het van het vuur en voeg je wat canna-olie toe. Laat de groente de olie absorberen voordat je het kookt. Zo voorkom je dat de cannabinoïden verdampen als gevolg van te veel hitte. Ook zorg je er zo voor dat de THC in de groente blijft en voorkom je het beruchte laagje dat bovenop de soep kan drijven. Goed, laten we eens beginnen met deze culinaire onderneming.
WINTERSE GROENTE-CANNABISSOEP
Voor alle groenteliefhebbende veganisten: deze soep is super! Het is een stevige soep met aardappel, prei, ui, cannabis en veel andere groentes. De soep wordt meestal gemaakt van restjes groente, zodat je geen kostbaar voedsel hoeft weg te gooien. Het hieronder beschreven recept is heerlijk, maar je hoeft het niet exact te volgen. Voel je vrij om te variëren.
INGREDIËNTEN
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote aardappel
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 prei, alleen het witte gedeelte
- 1 selderijstengel
- ¼ kool
- 2 kopjes water
- 1 theelepel knoflookpasta, of gewoon fijngehakte knoflook
- ¾ glas rode wijn
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 blik tomatenblokjes
- 4 kopjes groentebouillon
- 2 eetlepels sojasaus
- Oregano
- Zwarte peper
- Canna-olie (dosisafhankelijk)
INSTRUCTIES
STAP 1
Snijd alle groentes in het door jou gewenste formaat, zolang je maar consistent bent. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
STAP 2
Fruit de ui in een grote pan in olijfolie (geen canna-olie). Zorg voor een middelhoog vuurtje, waarbij je de ui zachtjes hoort sudderen.
STAP 3
Voeg na ongeveer 5 minuten de gesneden wortel, selderij en prei toe en laat dit nog 10 minuten zachtjes op staan. Zet het vuur vervolgens een stuk lager of haal de pan van het vuur. Voeg de knoflook en canna-olie toe en roer het mengsel. Doe na een minuut al roerend de azijn en rode wijn erbij en zet de pan terug op het vuur.
STAP 4
Voeg meteen de rest van de groentes, de tomaten, het water en de groentebouillon toe. Breng de soep aan de kook. Laat het 15 minuten koken, totdat de groenten beetgaar zijn.
STAP 5
Voeg nu de kruiden en sojasaus toe, laat het geheel nog 5 minuten koken en dien de soep heet op.
GROENE ROOMSOEP
Groene Room had makkelijk de naam van een heerlijke cannabissoort kunnen zijn. In dit geval hebben we het echter over een verrukkelijke, romige, met cannabis verrijkte soep. Deze smakelijke soep geeft je een geweldig gevoel.
INGREDIËNTEN
- 3 kopjes groentebouillon
- 1 kopje fijngesneden broccoli
- ½ rode ui, fijngehakt
- 2 selderijstengels, fijngesneden
- 1½ kopje (slag)room
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook
- Verse koriander
- Zwarte peper
- Canna-olie (dosisafhankelijk)
INSTRUCTIES
STAP 1
Verwarm de groentebouillon in een grote pan, voeg de broccoli toe en laat het ongeveer 6 minuten koken.
STAP 2
Fruit de knoflook, ui en selderij op een ander pitje in olijfolie. Haal de pan na 4 minuten van het vuur en voeg je gewenste dosering canna-olie toe. Roer dit goed door en giet het mengsel in de grote pan. Zorg ervoor dat je alles uit de pan schraapt, voor de maximale hoeveelheid canna-olie. Laat het 8 minuten koken.
STAP 3
Zet het vuur nu lager, voeg de (slag)room toe en laat het 5 minuten sudderen voordat je de soep heet opdient. Je kunt het garneren met koriander en zwarte peper.
TOMATEN-CANNABISSOEP
Een smaakvolle tomatensoep verrijkt met zoete marihuana. Deze epische ervaring is met geen pen te beschrijven. De soep neemt je geest mee op reis naar Italië, waar de tomaten floreren in de volle zon. De high die je na het consumeren merkt, is geweldig in combinatie met de warme, gevulde sensaties in je maag. Dit recept verschilt wat van de andere op deze lijst in die zin dat je er een keukenmachine voor nodig hebt.
INGREDIËNTEN
- 3 tenen knoflook
- Een scheutje versgeperst citroensap
- 1,5kg tomaten, in kleine stukjes gesneden
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1½ eetlepel olijfolie
- 1 selderijstengel
- 2 theelepels tomatenpuree
- 1 kleine wortel
- Een handje cannabisbladeren (niet noodzakelijk, maar zeker een leuk extraatje)
- 1½ eetlepel feta, gekruimeld
- Een scheutje balsamicoazijn
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden (of een combinatie van gedroogde knoflook, peper, tomaten, oregano, marjolein, lavas, venkel en komijn)
- Canna-olie (dosisafhankelijk)
- Zout
- Zwarte peper
- Verse dille
INSTRUCTIES
STAP 1
Kook de tomaten, tomatenpuree, wortel, selderij, het citroensap, de knoflook, het zout, de zwarte peper en de Italiaanse kruiden 1 uur lang in een grote pan. Als het goed is, geven de tomaten veel vocht af. Zo niet, voeg dan wat water toe.
STAP 2
Fruit de ui ondertussen ongeveer 10 minuten in een aparte pan in olijfolie. Haal de pan daarna van het vuur. Wacht 20 seconden, voeg de canna-olie toe, roer dit flink en doe het geheel bij de soep.
STAP 3
Stoom de cannabisbladeren 3-5 minuten in een aparte pan vlak voordat je de soep opdient.
STAP 4
Voeg wanneer het uur verstreken is wat azijn toe en meng de soep in een keukenmachine totdat deze zacht en romig is.
STAP 5
Voeg, nadat je de gepureerde soep in kommen hebt gegoten, wat gekruimelde feta en verse dille toe. Maak het af met een stomend cannabisblad.
CANNABIS-PADDENSTOELENSOEP
Paddenstoelen en soep gaan even goed samen als cannabis en soep. De combinatie van deze twee hoofdingrediënten creëert een smaakvolle, rijke delicatesse vol room, liefde en magie. Het is geen paddo-soep, maar ons hoor je niet klagen als je aan het eind net dat beetje extra magie aan je kom wilt toevoegen.
INGREDIËNTEN
- 30g shiitake-paddenstoelen
- 2 kopjes groentebouillon
- 2 kopjes (slag)room
- ½ ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ eetlepel bloem (optioneel)
- Zout
- Zwarte peper
- Koriander
- Cannaboter (dosisafhankelijk)
INSTRUCTIES
STAP 1
Zet de shiitake-paddenstoelen en de cannaboter in een pan op een middelhoog vuur. Het water van de paddenstoelen voorkomt dat de cannabinoïden verdampen. Laat de pan op het vuur staan totdat de inhoud mals is en doe alles in een apart bakje. Zorg ervoor dat er geen vloeistof verloren gaat.
STAP 2
Fruit de ui ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur in olijfolie en voeg de knoflook toe. Verhit het nog een minuut en doe de groentebouillon en de room erbij. Laat het koken en blijf goed roeren om alle ingrediënten te mengen. Als je wilt, kun je wat bloem toevoegen om de soep wat te verstevigen.
STAP 3
Na slechts 2 minuten kun je de soep al in kommen gieten. Voeg de canna infused paddenstoelen toe en strooi er wat zout, peper en koriander over.