Als je met cannabis kookt, is het nooit verkeerd om in het begin al na te denken over de juiste dosering. Het vermalen van gigantische hoeveelheden prachtige toppen, om ze vervolgens te verwerken tot edibles of concentraten, kan pijn doen. Helaas is het nodig om een flinke kracht te verzekeren in het eindproduct. We willen geen placebo's of homeopathische remedies! We willen iets dat effectief is bij de behandeling van lokale pijn, spierpijn, gewrichtsproblemen en diverse huidproblemen.

Er zijn veel verschillende recepten beschikbaar waar alles tussen 8-120 gram cannabis wordt gebruikt voor 250ml kokosolie. In dit recept is het doel om kokosolie te produceren die sterk is, maar waarin een rationele hoeveelheid fijngemalen wiet wordt gebruikt. Om een therapeutische en effectieve kokosolie te produceren, moet er helaas 50g gedroogde cannabis worden opgeofferd. Als je denkt dat dit niet economisch genoeg is, kan je altijd een mengsel maken met bladresten van de toppen en daadwerkelijke toppen. Op deze manier verzeker je een flinke kracht in de olie, maar bewaar je ook nog wat om later te kunnen roken.

INGREDIËNTEN & APPARATUUR

 • Pan (gemiddeld tot groot formaat)
 • 1,25l gedistilleerd water (omgekeerd osmose water is nog beter; aquarium winkel)
 • 50g fijngemalen, gedroogde cannabis toppen (of een mix van knipresten en toppen)
 • 250ml biologische kokosolie
 • Kaasdoek of fijne zeef (elk fijn gaas materiaal zal werken)
 • Plastic bak of glazen pot met deksel

Cannabis-kokosolie

WERKWIJZE

 1. Om te beginnen, decarboxyleren we onze wiet om de THCa en CBDa in THC en CBD om te zetten. Zo maak je ze biobeschikbaar voor de spijsvertering. Doe de cannabistoppen in een voorverwarmde oven op 104°C-113°C, gedurende 30–40 minuten. Haal ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen.
 2. Zodra de olie gesmolten is, voeg je 1,25l gedistilleerd water toe.
 3. Slik je tranen van verdriet weg en gooi 50g gemalen cannabis in het mengsel.
 4. Verwarm het mengsel ongeveer een uur lang op een redelijk hete hittebron. Roer regelmatig. Na een uur, verlaag je de temperatuur aanzienlijk en laat het mengsel 8-24 uur sudderen. 120-135 °C is een goede temperatuur. Alles boven 150 °C zal de therapeutische ingrediënten vernietigen.
 5. Filter het mengsel door een kaasdoek of zeef in je bakje of pot. Het plantenmateriaal moet uit de vloeistof worden gezeefd.
 6. Sluit de pot af en plaats deze in de koelkast om af te koelen.
 7. Na ongeveer 12 uur kan je de kokosolie van het oppervlak schrapen en de vloeistof weggooien.

Dat is alles! Je hebt nu de kans je zelfgemaakte kokosolie te gebruiken op alle delen van je lichaam die het kunnen gebruiken. 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.