By Luke Sholl

Of je nu liever cannabis-geïnfuseerde kokosolie of capsules hebt, het goede nieuws is dat het niet moeilijk is om eraan te komen. Je kunt beide namelijk eenvoudig thuis maken met slechts enkele materialen en wat knowhow.

Al in een paar uur kun je krachtige infusies bereiden (tot wel viermaal sterker dan roken) die maanden goed blijven en daarbij praktisch, gebruiksvriendelijk en discreet zijn! Kokosolie is bovendien ook zeer voedzaam.

Het zit boordevol gezonde vetzuren en antioxidanten, oftewel de ideale aanvulling op een sterke indica of stimulerende sativa. Sterker nog, cannabis-geïnfuseerde kokosolie en capsules gaan samen met elke cultivar. Zolang je maar zo'n 50g droge wiet hebt, kun je beginnen.


Om Te Beginnen: Decarboxyleren

Voordat je überhaupt overweegt om kokosolie te infuseren met toppen, is er nog één belangrijke stap — decarboxylering.

In zijn natuurlijke vorm is THC namelijk THCA, een stof waar je niet high van wordt. Om dit om te zetten, moeten we onze toppen tot een bepaald punt verhitten. Door plantaardig materiaal in de oven te verwarmen, verwijder je de A (een carbonzuur) van de THCA. Na decarboxylering is de THC psychotroop en klaar voor gebruik.

Stappen

 1. Verwarm je oven voor op 110°C. Maal met een grinder je materiaal fijn. Verspreid de vermalen toppen vervolgens gelijkmatig over bakpapier op een bakplaat en zet deze in de oven.
 2. Laat het plantaardig materiaal zo'n 30-45 minuten in de oven verwarmen. Dit moet genoeg zijn voor een fatsoenlijke decarboxylering. Haal daarna de bakplaat uit de oven en wacht tot je toppen zijn afgekoeld. Vervolgens kun je de kokosolie gaan infuseren.

Zo Maak Je Cannabis-geïnfuseerde Kokosolie

De bereiding van cannabis-kokosolie duurt ongeveer 2-3 uur voor een goede infusie. Wel geldt dat hoe langer je het laat staan, des te sterker de olie of de capsules worden. Houd hier rekening mee, zodat je genoeg tijd hebt om het recept van begin tot eind te voltooien.

Ingrediënten

 • 1,25l gedestilleerd water (water uit omgekeerde osmose is nog beter).
 • 50g fijngemalen toppen (soort naar keuze)
 • 250ml biologische kokosolie

Benodigdheden

 • Kookpan (gemiddeld tot groot)
 • Kaasdoek
 • Plastic of glazen pot met deksel
 • Elastieken

Zo Maak Je Cannabis-geïnfuseerde Kokosolie

Stappen

1. Doe het gedestilleerde water, de kokosolie en 50g fijngemalen toppen in een grote kookpan (maak je geen zorgen als dit veel wiet lijkt, dit is het uiteindelijk waard!).

2. Verhit het mengsel en laat het 2-3 uur zachtjes sudderen op een klein pitje. Je kunt het mengsel ook langer verhitten, maar vergeet niet dat je af en toe moet roeren en extra water moet toevoegen om aanbranden te voorkomen.

TIP: temperaturen boven de 150°C vernietigen de actieve cannabinoïden in je toppen, let hier dus op! 110–120°C is een goed temperatuurbereik.

3. Doe het kaasdoek over de pot (vraag iemand om je te helpen of bevestig het doek met elastiekjes). Giet het mengsel door het kaasdoek om grote stukken plantaardig materiaal eruit te zeven.

4. Gooi het plantaardig materiaal weg en laat het mengsel afkoelen. Zodra het goed is afgekoeld, plaats je het deksel op de pot en zet je deze in de koelkast.

5. Na ongeveer twaalf uur scheid je de kokosolie van het oppervlak en giet je de overgebleven vloeistof in de gootsteen. Zorg dat je infusie goed beschermd blijft wanneer je het niet gebruikt en voorkom blootstelling aan direct zonlicht.

Zo Gebruik Je Cannabis-geïnfuseerde Kokosolie

Wanneer je cannabis-geïnfuseerde kokosolie klaar is, heb je tal van mogelijkheden. Om de olie goed te gebruiken, nemen we snel enkele opties met je door.

 • Probeer het 'puur': nadat het een beetje is opgewarmd, is je cannabis-geïnfuseerde kokosolie klaar voor gebruik. Je kunt het rechtstreeks op je tong druppelen of het over een salade sprenkelen. Soms is de eenvoudigste manier de beste manier om van geïnfuseerde oliën te genieten.
 • Voeg wat aan thee of koffie toe: als je 's ochtends een speciale oppepper wenst, kun je een theelepel kokosolie aan je favoriete warme drankje toevoegen. Voor een aangenamere ervaring kun je er room of volle melk bij doen en zo het brouwsel wat smakelijker maken.
 • Word intiem: cannabis-geïnfuseerde kokosolie vormt een uitstekend glijmiddel. Wel kan het condooms en andere latexproducten beschadigen, dus wees voorzichtig. Staat het idee van cannabis en seks je wel aan? Dan zijn er genoeg manieren om te experimenteren.
 • Maak cannabiscapsules: cannabiscapsules zijn gemakkelijk te maken, kleine softgel capsules met een vooraf bepaalde hoeveelheid cannabis-geïnfuseerde kokosolie. Ze zijn niet alleen handig, maar ook bijzonder krachtig.

Zo Gebruik Je Cannabis-geïnfuseerde Kokosolie

Zo Maak Je Canna-caps met Kokosolie

Canna-caps gevuld met sterke cannabis-geïnfuseerde kokosolie zijn een handige en discrete manier om van je infusie te genieten. In het begin is het misschien een beetje priegelen, maar de consistente dosis maakt ze zeker de moeite waard.

Benodigdheden

 • Gelatinecapsules, maat 00
 • Capsuleermachine (optioneel, maar aanbevolen)
 • Injectiespuit of voedingsspuit met gebogen punt

Lege gelatinecapsules met maat 00 zijn ideaal voor canna-caps. Je hebt niet per se een capsuleermachine nodig, maar zonder verloopt het proces nogal traag.

Als je de capsules handmatig wilt vullen, moet je nadenken over een manier om ze rechtop te houden zodat je ze kunt vullen. Een vulmachine kost ongeveer € 15,- en is de investering ruimschoots waard. Vogel uit hoe de machine werkt terwijl je de olie laat trekken.

Stappen

 1. Haal je cannabis-geïnfuseerde kokosolie uit de koelkast. Dergelijke olie smelt bij een temperatuur van zo'n 25ºC. Je kunt het dus ietwat verhitten om een schenkbaardere consistentie te krijgen. Gelatinecapsules kunnen smelten als de olie te heet is, dus houd de temperatuur wel zo laag mogelijk. Als de olie echter te koud is, kun je de spuit er moeilijk mee vullen. Zodra het eenmaal vloeibaar is, kun je verder met de volgende stap.
 2. Vul elke gelatinecapsule, één per keer, met de met olie gevulde spuit. Als je een voedingsspuit met een gebogen punt gebruikt, gaat het vullen van de capsules een stuk eenvoudiger.
 3. Zodra je alle capsules gevuld hebt, sluit je ze af zoals aangegeven in de instructies van de machine.

Je kunt je cannabis-geïnfuseerde capsules het best in de koelkast bewaren, maar elke donkere en koele plaats is prima.

Dat was het dan; de bereiding van eenvoudige cannabis-geïnfuseerde kokosolie en cannabiscapsules! Geniet van je natuurlijke infusie met cannabis, maar onthoud dat de kokosolie nu technisch gezien een cannabisconcentraat is en zodoende erg krachtig. Doseer dus op een verantwoorde manier!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.